Keresés

Részletes keresés

zsurmi Creative Commons License 2000.06.08 0 0 543
Előzmény: Dob (542)
Dob Creative Commons License 2000.06.07 0 0 542
Az Örökkévalóság örzője szerintem nagyon jó volt. És állandóan utaltak az előzményekre hogy Spock így Spock úgy.. és igen érdkelne Zar (ha jól emléxem) története. Én az elsőre szavazok.
Rendelni hol lehet?? (net , cím?)
Előzmény: zsurmi (541)
zsurmi Creative Commons License 2000.06.07 0 0 541
Új Star Trek könyv magyarul? Talán!

Régóta nem jelent meg Star Trek könyv magyar nyelven. Biztosan nem meglepő, hogy nem kelt el elég nagy példányszámban. Most lehetőségünk van egy könyv kiadásához hozzájárulni!

Ha összejön 500 rendelés, az N&N kiadó (Mobius sorozat) megjelenteti az alábbi két könyv egyikét:
- Star Trek: Fiú a tegnapból (Yesterday's Son - az Örökkévalóság Őrzójének (Time for Yesterday) előzménye).
- Star Trek - Az új nemzedék: Túlélők (Survivors) (TNG sorozat 4. kötet).

További infók itt!

Megvetted a korábban megjelent köteteket? Nem? Szeretnéd, ha megjelennének további kötetetek? Igen? Akkor itt a lehetőség, hogy segíts magadon: Vásárold meg őket! Nem tartod elég jónak? Hogy fogsz hozzájutni azokhoz, amelyeket szivesen megvennél, ha senkinek nem éri meg kiadni, mert a korábbiak sem keltek el?

Locutus Creative Commons License 2000.06.06 0 0 540
>Az X-Trekkes ötletemhez még annyit akarok hozzátenni, hogy természetesen lenne benne Scully is... :)

Akkor már Muldert se hagyjuk ki a dologból, ha szabad kérnem. :-)

Előzmény: Nagyoreg (534)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.06 0 0 539
>És itt a másik csapás, a reklámok alapján a 6. szezont nem fogja leadnia Sat 1, inkább videón adják ki :((((

Nem kell betojni, le fogják adni, csak először még reklámolnak egy kicsit, mert így többen veszik meg esetleg. Ugyanez történt ha emlékszel a 4. és az 5. szezonnal is. Én is meg akartam hozatni kintről, de aztán mégiscsak megvártam. (Egyébként ua volt a DS9 4, szezonnal, először kijött videón Németo./Ausztria...)

A különböző sorozatok között van néhány hét pihenő. A Sat 1 eddigi logikáját követve most a TNG fog jönni napi vetítésben, kb egy hónap múlva, utána ha kész akkor DS9.
(Én meg készen állok a videóval, mert mindegyik sorozatból sikerült 1 azaz egy db részt kihagynom marha vicces :-))))

Előzmény: Cifu (537)
Cifu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 538
Voyader -> Voyager
Cifu Creative Commons License 2000.06.06 0 0 537
Nah igen, csakhogy mivel holnap (06.07.) lesz a 4. szezon uccsú része, ezzel lezárul a hétköznapi Trekkelés a Sat 1-en (Mimás lenne helyette, mint Baywatch...), és csak hétvégenként lesz TOS, illetve Voyader 5. szezon... És itt a másik csapás, a reklámok alapján a 6. szezont nem fogja leadnia Sat 1, inkább videón adják ki :((((
LtGlove Creative Commons License 2000.06.06 0 0 536
A Voyager az a sorozat amit addig cseszegettek amig, majdnem kifutottak az időből amikor rájöttek, hogy itt filmet csinálnak, így az ötödik szezontól jönnek az igazán húzós részek.
powerage Creative Commons License 2000.06.06 0 0 535
Csak az a furcsa, hogy ugyanakkor meg tudnak olyan jo reszeket is csinalni, mint az (cimet nem tudok), amiben valakik parszaz evvel kesobb megtalaljak a holodoki programjat, es azt nezik, mennyire hitelesen is emlekeznek a tortenelemre. Ez is valamikor mostanaban lesz/volt, nem?

Csakhat a Voyagerben eddig a kozepes/gyenge reszek voltak tulsulyban, es ezen meg az se igen valtoztat, hogy a Seven eleg kedves a szemnek... :-)

Előzmény: Nagyoreg (534)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.06.06 0 0 534
Valóban, a tegnapi epizód úgy shittes, ahogy van. Jellemzo példája annak, hogy néha csak a lét marják fel az írók, és magasról tesznek a logikus cselekményszövésre. Ez az energiakérdés amúgy is a Voyager rákfenéje, amióta kitalálták, azóta baj van vele (a replikátort nem lehet használni, viszont a holodeck megy éjjel-nappal...).
Egyebkent szerintem a deutérium nem olyan gyakori a világurben sem (valami 0,01%-a az összes hidrogénnek), de az igazi röhej az, hogy soha senkinek nem jutott eszébe az üzemanyagmérore még egy pillantást sem vetni...
Szerintem ennél többet nem érdemes foglalkozni az ilyen írói hülyeségekkel...

Az X-Trekkes ötletemhez még annyit akarok hozzátenni, hogy természetesen lenne benne Scully is... :)

Előzmény: powerage (533)
powerage Creative Commons License 2000.06.06 0 0 533
Ez a tegnapi Voyager valami egeszen idiota egy resz volt... Egyszerre csak kifogy a hajo az uzemanyagbol, ha jol ertettem. De pont deuteriumbol kellett kifogyniuk? Ha jol tevedek, az valami hidrogen izotop, nem? Ha igen, akkor talan az egyik leggyakoribb cucc a galaxisban... Meg ugye, ilyen varatlanul kellett kifogyniuk? Na, mindegy...
Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 532
:)) Valaki a mutnáns kinövésekre bukik :))
persze izlések és pofonok
Előzmény: LtGlove (531)
LtGlove Creative Commons License 2000.06.05 0 0 531
Lehet, hogy engem meg fogtok kövezni, de nekem nem tetszik Seven, nekem B'Elanna jobban tetszik.
Cifu Creative Commons License 2000.06.05 0 0 530
Dob: Hát... Mondasz valamit :)) Mindenesetre nem nézet ki rosszul Csillagflotta egyenruhába se a "Realitivity"-ben.

Most nézem, hogy szerda lesz az utolsó nap, amikor a Sat 1 hétköznap ad Voyager-t... Ráadásul a most szombat is kimarad.... :(

Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 529
Ha seven távozna az lenne trauma.. ő igazán "tüneményes", "mondjuk a ruhat eszi az embert"
Előzmény: Cifu (528)
Cifu Creative Commons License 2000.06.05 0 0 528
Tényleg sajnálatos, hogy egy ilyen tüneményes hölgyet kellet kilőniük, kár érte, emléke örökre köztünk marad :(

A legénység: Janeway többször is emlit számot a legénységre, ha jól emlékszem átlag 120-140 közötti a szám általában, ha pontosabban akarod tudni, akkor meg kellet volna számolni a mai rész végén a földön állókat :))

Nagyoreg Creative Commons License 2000.06.05 0 0 527
A Zsurmi altal mondottakhoz csak annyit akarok hozzatenni, hogy nagy kar volt azert,hogy csak egy egyepizodos szerepre szerzodtettek egy ilyen vonzo szinesznot.... :(

Az ST jövöje (figyelitek, találtam ékezeteket) szerintem attól függ, mennyire sikerül megújulnia a sorozatnak úgy, hogy közben ne veszítse el a régi rajongokat. Én nem bánom, ha sok harc van benne, de akkor annak legyen értelme (szerves része legyen a torténetnek). Ezen kivül én nagyon bírtam a DS9 történetfuzését és a karakterépítését, úgyhogy azok is jöhetnek. A harc iranyába való eltolódás szerintem azért is szükségszeru volt, mert nem nagyon vannak még felfedezetlen területek a Galaxisunkban.

Egyébként van egy jó kis sorozatötletem: X-akták-szeru Trek... Egy parancsnokot megbiznak, hogy deritse fel a 31-es szekciót. Munkáját azonban fölülrol is akadályozzák és így két tuz közé kerül...

Előzmény: zsurmi (526)
zsurmi Creative Commons License 2000.06.05 0 0 526
>Jah kérdés, ugyebár a Voyon kb 150 fős legénység van..
> szóval ebből kiindulva minden harmadik napon szülinapja
> van valakinek.. ha seven minden bulin "becsiccsent", akkor
> elég szétszort hajó lehet, arról nem is beszélve, hogy a
> legénység is mindig bepezsgőzik heti 3 alkalommal..

Az Intrepid osztájú hajók legénysége 150 fő, de a Caretaker-ben a sorozat azzal kezdődik, hogy a kb. fele meghal. Ezert csak úgy 75-80 lehet rajta

Az SZVSZ tenyleg hülyeség, hogy egy noname legénységi tag szülinapját megüneplik, akit sosem láthattunk előtte. Biztosan csak azért kellett, hogy éreztessék az elvesztésének súlyát. Amúgy meg be se fér annyi ember a kantinba, de még a fele se.

Előzmény: Dob (519)
Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 525
Az egész az eladhatóság miatt van.. a harc jobban tetszik a népnek.
A TOS megszerintem gész jó.. nem a technikán van a hangsúly.. de gondolj bele 30 évvel ezelött az volt olyan szinvonalon, ami a csúcs volt.. 30 év mulva a DS9-ra fognak így nézni..
Márha megnézed a TNG első sorozatát.. hát röherjes, Worf feje bámuatos, a trükkök egyszerüek..
szóval kéretik a TOS-t nem leszolni
Előzmény: Mike73 (524)
Mike73 Creative Commons License 2000.06.05 0 0 524
Bocs, de a TOS nálam nem igen játszik. Ráadásul nem csoda, hogy nem voltak harcjelenetek, mert elég hülyén nézett ki az is, ami volt. Amolyan Pirx kapitány kalandjai stílusban.
Viszont a TNG-ben, később a DS9-ben egyre több harc volt (fejlődött a technika? :-)). Végül is elég sokáig volt globális béke, nem árt egy kis konfliktus... :-)))

Ui. A Voyban is a hazamenetelen és a felfedezésen van elvileg a hangsúly, mégis van egy pár rész, amikor emény csatákat nyomatnak. Nem véletlenül. A hídon ácsorgó, elméleteket fejtegető monológok és dialógok nem túl érdekesek. Ld. legutóbbi részt. Baromira ellaposíthatja a sztorit.

Előzmény: Dob (523)
Dob Creative Commons License 2000.06.05 0 0 523
A régebbi soroztaokban (TOS,TNG), nem a háború volt az elsődleges, és fegyvert is ritkán fogtak. Kirk is mindig puszta kézzel verte szét a főgonoszt, és nem lézerezte le. Régebben a harc nem volt ennyire erőteljes, a kezemen megbírnám számolni hányszor lőtt szét hajót az Enterprise (bármelyik) a sorozatokban. Ott a felfedezésen volt a hangúly, a békén stb.. és a Voyager a kezdetekben ilyesmi akart lenni SZVSZ, aztán elkapta őket a gépszíj, jöttek a Borgok, és már nincs megállás
Mike73 Creative Commons License 2000.06.04 0 0 522
A Star Trek eddig is harcról és küzdelemről szólt, tehát ez nem újdonság. Még az sem nagyon, ha háborúként jelenik ez meg. Hiszen volt a sorozatokban több olyan rész is (több összefüggő is), ahol háború volt.

Szerintem van jövője, ami a DS9-ből jól látszik. Ahogy kiszélesedett az univerzum, egyre több a lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy ezt ki is fogják használni. Csak ügyesen csinálják...

Előzmény: Dob (521)
Dob Creative Commons License 2000.06.04 0 0 521
A ST 10-el kapcsolatban: Hát nekem az utolsó nagyon nem tetszett, azt is Riker rendezte, nem tudom hogy az elrontásban mennyi volt az ő szerepe, de az biztos hogy éppen elég ahhoz, hogy az uj filmet is elronthassa.
"ujabb ürháboruról szól majd", a St igencsak elmozdult a háborús helyzetek felé, persze ebben főleg az eledhatóság játszik szerepet, nem hiszem hogy a békés felfedezők hídon való beszélgetése nagy nézettséget szítana. Szóval a népnek Cirkusz kell, vér, meg valami látványos, és ugyebár a DS9 űrcsatái elég látványosak voltak.. (hüp-hüp)
Előzmény: Locutus_hun (520)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.06.04 0 0 520
Nos igen... amit Dob montdál az tényleg érdekes kérdés a szülinapokkal...

Nekem is nagyon betett a szombati rész... eddig próbáltam értelmet keresni Janeway viselkedésében, de ez már sok volt, hogy a z X. döntését vétózzák meg...
Na azért azt sem mondom hogy legyen olyan mint Picard, akinek minden döntése szent és jó volt, mégha a prime-directivet is sértette, akkor is mindig morálisan tökéletes volt.... szal azért nem annyira rossz hogy végre van egy emberi kapitány is... de tulzásba sem kéne vinni a tévedéseket már...
Én a VOYban eddig azt látom pozitiven, hogy átvette a TNG explorer szerepét, és vannak újdonságok benne... mégha az alaptörténet nem is nagy szám...hogy "haza kell menni jól":)

Na és még "1" kérdés amiröl mostanában IRCn a #trek.hu -n vitáztunk: Kinek mi a véleménye a StarTrek jövöjéröl? Lesz e folytatás? Mi lesz az? Lehet e méltó folytatása még? És mi a helyzet az ST 10zel, ami ugye 2001 decemberében mutatódik be, és Riker rendezi, egy ujabb ürháborurol szól majd? (Ez 1 kérdés volt csak a látszat csal! :)))

Dob Creative Commons License 2000.06.04 0 0 519
Gretz..
a szombati Voy megint nem volt túl erős, ámbár az elje nagyon tetszett, az amnéziás részeket nagyon kdvelem (a kedvenenc ilyenem a DE Ja Vu a TNG-ből), de az eleje nem volt rossz, azthittem valami brutálisabb dolog miatt nem emlékezhet a doki vissza arra az időre.. de megint ilyen lelki trauma.. hah.. kicsit uncsi volt a végére.

Jah kérdés, ugyebár a Voyon kb 150 fős legénység van.. szóval ebből kiindulva minden harmadik napon szülinapja van valakinek.. ha seven minden bulin "becsiccsent", akkor elég szétszort hajó lehet, arról nem is beszélve, hogy a legénység is mindig bepezsgőzik heti 3 alkalommal..

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.02 0 0 518
Sziasztok

Az utolsó Voyager részre visszatérve, csak nekem volt olyan érzésem, mintha a Romulan klónok lettek volna a feketeruhás idegenek ? A hajóik zöldben teljesen olyanok lennének, mint a Warbird, és a legénységük is nagyon emlékeztetett a néhai Vulcan menekültekre ...

Nagyoreg
(Captain) - First Officer in my room please
(F.O.) - I'm on the waaaaaay .....

Nagyoreg Creative Commons License 2000.06.01 0 0 517
- Captain Seven of Nine of the Borg! First Officer Nagyoreg is reporting for duty....
- Nice to meet you Commander.
- THE PLEASURE IS MINE, Captain...

...

Na ja, ezzel a dologal jol feldobnak a sorozatot. Az uj kapitany mottoja: az Ellenallas hasztalan, a Voyager ugy is hazajut...

A most szombati reszrol majd kerek velemenyeket... Kulonosen egy bizonyos szemelyrol (nem akarok meg spoilerezni, de gondolom mindenki kitalalja majd a mostani hozzaszolas jellegebol, hogy kire gondoltam...).

Egyebkent Janeway palfordulasai tenyleg idegesitoek...

Előzmény: Dob (510)
Gen Creative Commons License 2000.05.30 0 0 516
T. P.Tomi!

Sajnos a Sountracken nem talalhato meg a dal:
1. Ba'Ku Village - (contains "Theme From STAR TREK" The TV Series and The Motion Picture)
2. In Custody
3. Children's Story
4. Not Functioning
5. New Sight
6. Drones Attack, The
7. Riker Maneuver, The
8. Same Race, The
9. No Threat
10. Healing Process, The
11. End Credits - (contains the "Theme From STAR TREK" The TV Series and The Motion Picture)

Az operaknal erdemes keresni, Gilbert&Sullivan muverol van szo, a H.M.S. Pinafore c. operabol a British Tar cimu dalt enekelgettek harmasban.

Előzmény: P.Tomi (500)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.05.30 0 0 515
Elnézést az a link tényleg nem müködik már, pedig 1 napja néztem meg, és akkor még ment...lehet hogy csak pillanatnyilag nem elérhető , nemtudom ...mind1 amit Cifu irt az is tökéletes:)
Előzmény: Cifu (514)
Cifu Creative Commons License 2000.05.30 0 0 514
Locutus: az álltalad megadott link 404-es, de a mod letölthető INNEN.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!