Én is elkezdtem, csak úgy ráérősen,... jól esett újra csattogtatni az ollót, őszintén szólva már hiányott is.
Ez még amolyan előmetszés, levágom a felesleges vesszőket, két-három szálvesszőt most meghagyok, ezekből a lekötözéskor majd tovább szelektálok, méretre is akkor vágom őket. :-)
Igaz a mogyoró és fűz bokrok már virágzani készülnek, de még várható akár kemény fagy is. Emléxem 983-ban mikor leszereltem, egész télen nem esett hó és igazán hideg sem volt, februárig. Aztán egyik napról a másikra fél méter esett, és utánna farkasordító hidegek is jöttek, majd meg fagytam, mert egy farmer jackiben szándékoztam a civil életbe távozni.
Igen,ez a madzagos téma eggyik hátránya,főleg gyengébb földön ahol a kar nem ér föl kétéves korára a vezérdrotra.Annyit azért én is újitók hogy huzok 50cm-re egy 2mm-es karnevelő drótot,onnan lesz fel vezetve.
Tudom ,hogy legjobb lenne karózni.Költségkimélöbb s a karó is csak 3évig kell.
öö... és karó nélkül hogyan vezeted fel az egyesfüggöny 160-170 cm magasan levő kordonhuzaljáig a hajtásokat? Vagy az már legyen a művelő gondja te csak eltelepíted?
Nem fog neki sikerülni, de hát szőlőt jobban tud telepíteni mint bármelyikünk(ha utána olvasol az itteni hsz-einek:) ) És szurkoljunk neki hogy ne üsse meg a bokáját a pályázati pénzek jogosulatlan felhasználásáért :)
Az alföldi telepítőktől tudom, hogy itt se jönnek ki ennyiből, van úgy, hogy nem is elég a pályázaton nyert pénz
Alaposan félre vagy tájékoztatva. Ugyanis nem attól van minőségi borod, hogy MIT termelsz, hanem attól hogy HOGYAN Minden fajtából lehet minőségi bort készíteni, butaság az alanyfajtára visszavezetni a kizárás okát. A telepíthető fajták listáján szereplő szőlőfajtákat pedig az adott borvidék/hegyközség vezetői döntik el, ez pedig eleve szubjektív döntés, teljesen a vezetőségen múlik, hogy melyik fajtát támogatják és melyiket nem
Üdv! Nagyon helyes, hogy tetszik nekik. Az alábbi linken pontos leírást találsz róla. Én az egyes függönyt választanám, azzal kevesebb a munka :))) A bor minőségére SZVSZ nincs befolyással a művelési mód. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bianca