Látom, ezt most újrakezdjük. Ezt már itt megírtuk az olvtársnak többen, egész történelmi mesedélutánt tartottunk neki, de még mindig ott tart, hogy zsidók csak 1948-ban költöztek oda.
Nincs mit tenni, én már feladtam.
Valahogy az van belétáplálva, hogy ez a palesztinok ősi földje volt, holott a zsidók jóval korábban voltak ott, amúgy.
És palesztinok se léteztek, ezt a fogalmat, miszerint Palesztina, 1920-ban hozták létre az angol gyarmatosítók.
Eddig Gázáról írtunk és nem az egész volt palesztin területről, kár itt összemosással próbálkozni.
Gáza egyiptomi terület volt, amikor Izrael elfoglalta, miután Egyiptom megtámadta Izraelt a 6 napos háborúban. Nem volt "palesztin" terület, csak szólok.
Tehát kiverte az őslakosokat. Asszem én is így tudtam.
Az I. világháború és 1947 között angol gyarmat volt. Ekkor indult meg a cionista mozgalom hatására a zsidók szervezett betelepülése, hazatérés (alija). 1947-ben zsidók tulajdonában 1850 km² volt, Palesztina területének 7,04%-a.
Anno, de azóta is soxor, lett volna a világ leggazdagabbjainak valóban kivásásároni az ígéret földjét, de valamiért máshogyan talpalják ki. Na ez nem megy szamárháton, virágesővel.
Nem pufogtattam el semmit csak idéztem Renato Martino biborost, a vatikán ENSZ képviselőjét, hisz ő volt az első aki koncentrációs táborként jellemezte gázát.
Ja, ezt olvastam, 12 ilyen áldozat van (ahogy írtam, és amire reagáltál, már 400.000-en mentek délre), és egyelőre az sem tisztázott, hogy kik lőttek rájuk.
Azt kifelejted az egyenletből, hogy maga a Hamas sem akarja, hogy a lakosság elhagyja Gáza városát, akár ők maguk is lehettek.
Már megint kevered az okozatot az okkal. A Hamas kifejezetten azért jött létre, hogy megsemmisítse Izraelt, bár ez eddig nem sikerült neki, sokszori próbálkozás után sem.
Nem azért lázadtak, mert be vannak zárva, hanem azért vannak bezárva, mert nem lehet velük békében élni, mert terroristák.
Európahttps://www.szabadeuropa.hu › elhu...Menekülő palesztinok konvoját érte találat, nők és gyerekek is vannak a halottak között11 órával ezelőtt — A palesztin egészségügyi minisztérium 70 halottról beszél, és Izraelt okolja a támadásért. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) azt közölték, hogy ...