Sajnos csak este 1/4 9-re értem haza,de majd a reptéren v, kint találkozunk,ha ott sem, akkor már most kellemes nyaralást kívánok Nektek. :-))) üdv. niko
Itt újból én. Most fogom fel, hogy ezek szerint ugyanabba a szállodában leszünk. Örültem a pozitiv helyi jelentésnek és teljesen megnyugodtam. Ti is a Karthagoval jöttök? Csak 13 óráig leszek a gép mellett, lesem a válaszod.
Az előttem hozzászóló már sok hasznos infót leírt neked. Én csak annyit szeretnék még hozzátenni, hogy mi nagyon klassz szobában voltunk. A kaja tényleg nagyon jó és laktató, aki éhen marad meg is érdemli. A part pedig tényleg csodás, az egész környezete, ahogyan lemész a partra az hatalmas szikla és korall, de majd meglátjátok.
Mi is voltunk Sharmban a delfináriumban. Olyan 35-40 perces műsor volt, 3 delfinnel. Érdekes volt, legalábbis a gyerekek nagyon élvezték.
Mi még voltunk 1 napos Kairói kiránduláson is, hát az elég húzós volt, 1200 km buszon, éjszakai indulás, egész napos program, késő délutánn visszabuszozás, majd megint hajnali érkezés. De nekünk nagyon tetszett, fárasztó de megérte. Van aki a kétnaposra esküszik, de nekünk így is jó volt. Szerencsére két busszal mentünk, így nem zsúfoltak bennünket össze, kényelmesen elfértünk az üléseken.
A többi fak. programról már írtak. Mi még horgászni szerettünk volna elmenni, de sajnos az egész hajó kibérlése sok lett volna, és nem volt akkor jelentkező akivel osztozni tudtunk volna a költségeken. Egy magyar búvároktató srác lett volna aki a hajót biztosította volna, csak sajnos nem volt vállalkozó utitárs még aki jött volna.
Most még ennyi jutott az eszembe, nagyon irigyellek, bármikor visszamennék oda.
Meglátod minden nagyon szép lesz, ja és meleg lesz az biztos. Mi július végén voltunk, éjfélkor szállt le a gép, és még akkor is 30 fok volt, nappal meg 40-45 fok körül. A partra érdemes vinni valami papucsot, mi a vízbe is olyan gumicipőfélében mentünk be. Nagyon meleg a talaj, és nem csupa homok.
Kedves Timi és Imi ! Köszönjük,hogy pihenés közben is vagytok olyan figyelmesek,hogy megnyugtattok a szállodával, és annak szolgáltásaival kapcsolatban. Volt itt 1 aranybilibe pisiltetett "úrigyerek", aki igencsak leszólta a Tropicanat,ezzel 1-2 kellemetlen pillanatot okozva az odautazóknak . róla ennyit..... Nektek pedíg kívánunk további kellemes pihenést,esetleg 1-2 jó fakt.programot,ill.látványokban gazdag snorizást.
Természetesen a "Lépjünk túl a ..." kezdetü sorom erősen sz@rkasztikus indíttatású, a tehetetlenségünket próbálja jelezni, ezzel a megoldással szemben,amit Te is, én is ,meg Mi is, mindnyájan , LEHÚZÁS-ként, nevesítünk. Sajnos azonban,ha itt elkérik előre és Mi nem akarjuk kifizetni,valszeg elállnak a szerződéstől (azaz nem utazhatunk) A kinti vízumbeszerzéssel viszont "csökkenthetjük fájdalmas veszteségünket" :DDDD A lényeg : egyetértünk a módszer inkorrektségében.
Bocsi, de csak most lett időm válaszolni. Szóval...sorjában:
Fak.progik: hajókirándulás, Mózes-hegy éjszakai megmászása, quadozás, delinárium. Ez az Én négyes favoritom. Mindenre igaz, hogy semmiképpen sem érdemes befizetni az idegenvezetőnél, mert helyben olcsóbb, utána sem kell menned, helybe fognak jönni az ajánlatok. Így az ár kb. a fele.
Egyenként.
Hajókirándulás: Dreamsben van helyi búvárklub, egész napos kirándulás, 3 különböző helyen köt ki a hajó, lehet snorizni vagy merülni. Ebéddel együtt 50 dolcsi / fő. Cél: Tiran-szigetek és egyéb nyalánkságok.
Mózes-hegy: Engem személy szerint teljesen magával ragadt a topicindító satin leírása erről, ha nem tévedek túl nagyot, akkor a 88. hsz. környékén megtalálod. Bár idáig nem sokan osztották a véleményemet abban, hogy nosza ezt ki kell próbálni! (Így a főnököm sem.)
Quadozás: szintén éjszakai progi. Este érted jönnek a szállodába, elvisznek egy helyre, ahol átszálltok a kis járművekre. Konvojban indultok át a sivatagon, kb. 1-másfél óra után pihi, itt megcsodálhatjátok a napfelkeltét, majd egy "mű"beduin falu életét (ahol friss mentateával kínálnak meg, amit mindenki kedvesen visszautasít...), aztán vissza motorozás. "Szigorúan" libasorban...a helyiek szerint...de lehet állatkodni egy kicsit! Főnököm szerint nagy élmény volt (ő 2x is megjárta:)). 30 dolcsi.
Delfinárium: taxival elviteted magad (tudják hol van), 1-másfél órás műsor, ha még nem láttál ilyet, akkor aranyos. Plussz, előre be lehet jelentkezni, ha szeretnél egyet pancsizni a drágaságokkal, kb. fél óra, de testközelben, nagy élmény!
Ezeken túl még nagyon sok programot találsz, több autóbuszos kirándulás ide-oda, na meg elmehetsz Kairóba is, akár repcsivel, akár busszal, vagy leugorhatsz Luxorba (csak repcsivel)...mondhatom, hogy csak az érdeklődési köröd, az időd, no meg a pénztárcád fog határokat szabni:)
Szállodáról: inkább 4* alulról. Nem túl fényűző, szebb időket is megélt. Kicsit kopott márványpadló, kicsit korhadó fahíd...de ha jól megnézzük akkor az ára sem luxuskategória. Hatalmas terület, nagy távolságok. Szobakiosztásnál ne várj csodát, akkor nem csalódhatsz. De ha szebbet akarsz, kapsz, csak eléggé a zsebedbe kell nyúlni. Egy "szívjú" szoba 100 dolcsi / hét, de szerintem minden pénzt megér. Tényleg csodás kilátás, padló nem kerámialap, mint a standartban, hanem márvány, fürdőben pezsgőfürdős sarkkád. Mindez kicsit kopottas, egyszerű berendezésű, de a kilátás az mesés. Sajnos csuszóval nem lehet elintézni olcsóbban, mert ragaszkodnak a számlához. Takarító szépen rendbeteszi a dolgokat, ha kétnaponta adsz Neki 2 dolcsit, akkor kapsz szivet, hattyút...egész állatkertet a türcsidből. Minibárt tölti fel rendesen, ha fogasztod. A minibár egy érdekes dolog, árak ki vannak írva, de távozásnál nem állt semmi a számlán, persze nem nehezményezték:)
Kaja: nagyjából két jelzővel írható le, sok és jó. Éhezni nem fogtok. Az AI is jól működik, van cola, cola light, több szénsavmentes lötty (ananászlé, narancslé stb), üditők mind gépiek. Szénsavas és mentes víz. Helyi bor, sör. Alkoholok is (még a viszkisüveg is olyan mint Nálunk, a cimke ua., csak arabul). Soha nem mondták, hogy sorry valami nincs, mert elfogyott. Ebédelni, vacsizni több étterembe lehet. Van több beach bar.
PART: csupa nagybetűvel, mert megérdemli! Amiért a Dreams Beach dreams beach, az a part, tényleg álompart. Állítólag vannak szebb kerttel, nagyobb medencével rendelkező, modernebb, újabb szállodák, de partügyileg a Dreams viszi a prímet!
Összességében: kérdezted, hgy mennyire voltak elégedettek. Hát teljesen!!! A kezdeti nehézségeket leszámítva (repülő nem egyenesen ment Sharmba, este tíz után értek a szállodába, első szoba elég ótvar volt...stb), nagyon jó nyaralás volt.
Remélem, ha hazajössz, akkor írsz majd Nekünk, itthonmaradottaknak!!! UGYE???
Nagyon jó utat kívánok Nektek! Ha esetleg még valami apróság felmerül addig, nyugodtan írj, megkérdezem Neked (már megszokta, hogy állandóan hülyébbnél hülyébb kérdésekkel zaklatom, mármint a főnököm:))).
köszi mindenkinek az infókat. Még annyit szertnék tudni, hogy melyek azok a fak. programok amelyekre érdemes elmenni - ezek mennyibe kerülnek - , és melyek azok melyeket nem javasoljátok??
Mi tavaly voltunk a Dreas-ben. Nekünk nagyon tetszett. A szálloda egy nagy területen fekszik, és nem egy központi épületből áll, hanem több különálló "kisházból". Ez nem a legjobb kifejezés, de nem tudok most mást rá. Szóval a tengerpart elég messze van egyes szállodai szobától, meredeken kell lefelé menni, de nagyon szép. Amikor mi ott voltunk (július végén) nagyon meleg volt, 45 fok, de a víz mellett ellehetett tölteni az időt. A partja korallos, homokos szükséges szerintem a lábra valamilyen papucs, vagy egyéb alkalmatosság, de egyébként a talaj miatt is mert forró. A vízivilág csodás. A vízbe egy korallos rész felett vezető stégszerű hídon lehetett bemenni, a víz azonnal nagyon mély, tehát úszni lehet, sétálni nem. Az ellátás szerintem nagyon jó volt, bőséges volt a reggeli és vacsora is. Mi nem ide fizettünk be, csak ott nem volt már hely, és ide hoztak át de nem bántuk meg.
Mindennap takarítottak rendesen, a fürdőszobában cserélték naponta a törölközőket, a standra egy kis kártya ellenében (amit a recepción kapsz meg érkezéskor) adnak egy kis fabódéban minden nap tiszta törölközőt, amit a strandolás végeztével ugyanott leadtál, és visszaadták a kártgyát.
EGyenlőre ennyi, ha érdekel még valami írok szívesen.
A baksis témát mindenki vérmérséklete szerint jelezze a mkeh.hu oldal megfelelő osztályánál. Mondták, nem mondták, miért kérik, nem adnak róla számlát, stb. APEH is érdekes lehetne, de náluk csak valami online oldalon lehet írni, mindenféle azonosítókat megadva.
Szoktak foglalkozni a bejelentésekkel, sok sok után pedig lépni is fognak.
Nekem tavaly ők is segítettek az Aeroviva elleni küzdelemben.
Az itthoni "baksis kikényszerítés" célravezetőbb(különben nincs "vocser") Inkább ez az exkommunista félredumálás a bántó,hogy ök intézik a borravalót........ Próbáljál nem adni a böröncipelő srácoknak meg a mindennap a szobádat
Hét ilyen is van,hogy itthon kezdik? :(
Amúgy nem teheti meg,hogy nem adja oda a vouchert, ha ki van fizetve az út! Persze, ha számlát ad a baksisról,akkor ok, de ha nem, akkor pusztán szimpla adócsalás, amit az APEH biztosan díjjazna, ha kapna róla infot :)))
Én is inkább a személyzetnek fogok adni, mint annak az idveznek, akit max látok kétszer. Én a Budavárnál fizettem be (de Best-es az út) és 1 büdös szót nem szóltak semmiféle baksisról, ennek megfelelően nem is fogok befizetni. :) Tapasztalatokat majd megosztom. Inkább azoknak adom ,akik megérdemlik és akik tesznek is azért,hogy jól érezzem magamat.
Lépjünk túl a dolgon,akinek nem tetszik, ne utazzon.
Szerintem meg nem így kellene felfogni, egyszerűen nem kell hagyni átverni magad és előbb-utóbb leszoknak róla!És attól még fogok utazni,hogy egyes magyar irodák ilyen undorító módon húzzák az embereket. Na nehogy már ez legyen a normális és akinek nem tetszik ,az ne utazzon...
Amúgy érdekesség képpen a németeknél ilyen nincs. Akkor nekik nem kell adni az "úgynevezett belső személyzetnek"-idézet a katalógusból-?
Szia Teri ! Mi is a Tropicana-ba megyünk,de nem hagyom ,hogy más elrontsa a kedvemet. Szerencsére nem vagyunk 1formák,mindenkinek lehet persze véleménye......... Mi tavaly kétszer voltunk kint,( elötte két évig semmi) először Hurghadán a Meridienben ,összel pedig Sharmon a Dreams Beach-ben. Nekünk mindkettő nagyon tetszett,jó semmi nem tökéletes,de mi jól akartuk érezni magunkat,és úgy is lett :-)))))))))))) 5.-én indulunk mi is a "gyerekekkel" (21 és 23 évesek)és jó kis nyaralás lesz biztosan. Mindkét helyen rengeteg helyi ' rostos üditő,és szénsavas itóka is volt, de a pool bar-ban ritkítottuk a hotel koktél készletét is.( 4-5 ital simán lement ha nekiláttunk) Igaz kevés alkohollal kértük.......
Hi Sky ! Tavaly októberben voltunk a D B-ben, LEGYÉL NYUGODT KLASSZ a hotel. Bár a part nem sekély,mert ahol az ,ott nem lehet fürödni,ugyanis egy beton lapokból álló kb 20-25 m-es "sétaút" vezet a tenger pancsolható részéhez. ( Van pár másik bejáró is ,az 2. 5-7 m hosszú betonos,és pár 4-6 lépcsős is .) A bejáró végétől pedig 15-20 m-rel indul a kezdő mélység. Ez lehet,hogy ilyesztőnek hangzik,de aki tud úszni annak ez nem érdekes,viszont ahogy belecsobbansz a vízbe rögtön gyönyörködhetsz a korallokban és a színpompás halakban Kicsikkel a tengerpar i strand jobb oldalát ajánlom,a szülők tudnak a tengerben is fürödni és van itt egy jó medence ia nagyoknak és egy pancsizó a picuroknak. Tetszeni fog. A belvárosba menjetek be feltétlenül, egy taxi 4-5 LE-ért bevisz Titeket
A szobák szerintem jók,és a kaja is megfelelő,szóval minden egyben lesz egy kellemes nyaraláshoz.
A fak. programok érdekelnének, melyikre érdemes menni, hol kedvezőbb fizetni, a szálloda szolgáltatásai (kaja, part minősége, szobák, sport lehetőségek). összeségében mennyire voltak elégedettek. Kb ennyi, előre is köszönöm
Nagyon elszomorodtam attól, amit a Tropicana Grand Oasis-ról olvastam. 5-én indulok a lányommal egy hétre. Tényleg ennyire gáz? Nem szeretném, ha csalódna, mert több mint 10 éve nem nyaraltunk együtt és a dipl. osztójára leptem meg ezzel az uttal. Szeretném, ha emlékezetes maradna ez a nyaralás, de nem azok miatt, amiket olvashattam magáról a szállodáról (kaja, AI, stb.). Pl. nem nagyon vagyunk sörivók és utáljuk a Colát, semmi helyi üditő, vagy finom koktél nincs?
Én tegnapelőtt kaptam meg a részvételi jegyet, azon van az indulás 14:25-ra feltüntetve, utastalálkozó 12:25-kor az OTPTravel képviselőjénél, Ferihegy 2A.
Mi a Tensível megyünk, pontosabban náluk vettem ezt az utat, ami az OTP-é.
Szálloda: Oriental Resort (ex Hostmark)
Egyébként a korábbi menetrend ez volt : BUD-SSH 13:00-17:25
SSH-BUD 18:35-21:15
De már a mai járat (MA2220) is 14:25-i indulással van feltüntetve.