Sajna nem. Azt hittük hogy a lemezén lesz minden, de a lemez teljesen másról szól :-(
Sőt, ami lezlije volt neki, az sem volt piskóta. Egy tömörített, kisebb méretű, de 145-147-es ízű, mai olasz gyármány. Még a nevét sem tudta rendesen. Valami Voce-t mondott, de az más. Passz.
KE! Jól tetszett ezt Kikuta(t)ni! Még vasalóállványnak is megtenné :-) Tényleg egész jópofa és látni rajta hogy könnyű, gyors az összeszerelhetősége.
Posaune! Lonnie Smith pl. trombitásból lett orgonakirály. Az XB2 2.edit igen jó hangú. Dinamikusabb az XB1-nél és abban már a kétrotoros lezliszimuláció van. Meg preamp, lezlivezérlés, 11-es aljzat. A Soltonok jó leslie-k, de ez ártól is függ. Laurensnek van ilyen pl. eladó. Nekem meg koncert Allsound. Az XM modul másodiknak már kissé körülményes. Mégis két orgonáról lesz szó, ha egy tőről fakadnak is. Száraz hangjukat a lezlibe vezetni, az ok, de ha csak műlezlis menet lesz, már bonyolódik a helyzet.
Sziasztok,új vagyok,Keszthelyen élek. Igazából harsonás vagyok,a zeneaksin végeztem,aztán,16 évig Németország a profi világban.Szenvedélyem a jazz,egy kicsit nyomom is zongorán,mivel 10 x évig azt is tanultam.Aztán jött az első találka.HAMMOND-SOUND. Ma rengeteg cd-m van Joey,kb 9-10 cd.De a Királyok között van Larry Goldings is. Eppen vettem nagyon olcsón az eBay-on egy xb-2 2.0 ást.Lenne egy solton torbo-100 as eladó hozzá. Szerintetek hogy fog szólni vele.Van egy Xm-1 es modulom azt szeretném alsó manuálként használni.Mit szóltok ehhez a párosításhoz a leslie-vel. Bocs,ha ennyit vakertam,
Őrület! Leslie VST plug-in bármihez! Asszem ilyen se volt még!
http://www.soundfonts.it/?a=read&b=19
Érdemes a kis olasz házatáján szemlélődni, mert van egy derekas Rhodes szimulánsa is! http://www.soundfonts.it
Waterfall - azért, mert ha leöntöd vízzel (sörrel, konyakos kólával, stb....) az lefolyik róla. :-)
A jóöreg Laurens a Hammondorgonáit zongoraszerű billentyűzettel látta el. Két sor zongora (csembaló) klaviatúra nem lóg egymás fölé, ezért úgy néz ki (nagyjából) mint egy vízesés. Hátul függőleges réz laprugó, majd majd kb 20cm hosszú U profil, aminek az innenső végére van két csavarral felerősítve a műanyag billentyűzet. A waterfallnál még előrelóg egy kis műanyagnyelv is a homloklapon túl a fekete előlap alá is.
Az újabb, -vágott- billentyűzet ugyanezen mechanika, csak kissé könnyebb és ferdén hátrafelé tart alul. Elöl már nem akaszkodik sehová. És a másik fölé nyúlik.
Az új Fataroknál ez a bibi. Nem úgy van az erő és teherkar mint az eredetiben. Szóval rövid hátul. Látható formájára viszont megdöbbentően eredeti.
De:
Kétfajta waterfall van!!! Mi a kettő között a különbség???
Ha valaki pótlásnak venne pl., nem mindegy melyiket ;-)
KarnEvil!
Miskolcon most nyílt egy új hangszerüzlet a 20 emeletes bérház melletti vmelyik utcában, a Tungsram márkabolt közelében. Én Keczer Atitól tudom az infót, hogy beszarás olcsó áron vannak cuccok, nagyon jó minőségben. (vmi Belgiumból hazatelepült zenészcsákesz csinálja) Ati pl. 3 ezerért, nem vicc háromezerért vett single X álványt, de más is hasonló olcsó áron fut, pl. komplett PA rendszer keverőerősítővel 45 körül asszem.
Vedd fel Atival a kontaktot, mert lehet hogy neked is lenne ott vmi, ismeri a tulajt!
Más! Költői kérdés: ki tudja mitől waterfall a waterfall billentyűzet?
Én már tudom, de szerintem vannak akik tévesen ismerik. :)
Köszönöm :) Igen, a szállíthatóság miatt a Mike Sponzáék állványa szimpatikusabb, csak nem tudom, milyen gyártmány. Gátos Ivánnál (Szörp) is láttam már ugyanilyet, összecsukható. Miért nem kérdeztem meg?
Az új CX-3 1-es verziója eléggé bugos volt, + a billentyűzete sem volt waterfallos. A sok kritika miatt aztán kihozták a 2-es verziót, waterfall bill.-el és egy jobb, kezelhetőbb szoftverrel. Tényleg, még nem is meséltem: Az én orgim 2.01-es szoftverrel jött és kapcsiból felfedeztem benne egy hibát, ha elmentettem a key-trigger beállítást, kikapcsolás után "elfelejtette". A Korg cég becsületére legyen mondva, megírtam nekik a problémát, és pár hét múlva John McCubbery (a Korg alelnöke) e-mailben küldte a szoftverfrissítést. Ez még tavaly nyáron volt, azóta nem tapasztaltam semmi bugot, szerencsére.
Állvány: VMKhoz vettem az absoluteban, ez a fatar gyári állványa, nagyon stabil, és csak két csavar fogja.
Felső: Fatar SL-161
Alsó: VMK-188, kalapácsmechanikás, nem ez a legjobb orgonához(zongorához nagyon jó), de ott a felső manuál, ami szerintem nagyon jó, nem sorjás, nem kopog, jól csúszik :) A hangerőpedál a swellt szabályozza, a lábpedál meg a lezlit.
Sajnos az Elektrik Piano nincs meg, pedig jó lenne...
Gratulálok a Fogarassy féle kurzushoz. Előtte azért ugorjunk be Joey-hoz is :-)
Pont ilyen állványra lehet neked is szükséged mint Don-nak. Mellesleg egy X állványt könnyebb cipelni, összerakni.
Érdekes volt az a link a CX3-ról. Valami új op.rendszert viszonylag egyszerűen lehet frissíteni bele? Gondolom a kritikát kapott dologkat szűrhették ki vele.
Don Airey összeállítása sem piskóta. Egész szabványos felület. Don! Ha írnál arról hogy a kilenc tolókán kívül a többi gombbal milyen funkciókra tudod rávenni a B4-et?
Hát ez nem igaz! Mindenkinek ilyen jó állványa van, csak én szenvedek az X-szel????
Don, jól látom, az ott lent az új VMK-188-as Fatar? Nagyon jókat hallottam róla :) Ajánlok a B4 mellé még egy NI Elektrik Piano-t, nagyon jó Brian Auger-es témákat lehet belőlük kihozni...
Udv a Hammond maniasok koreben Djuice!
Igen, itt van nehany "vérbajos Hammond"orult, ha csak magambol indulok ki..:-)
Joey valoban a nyar csodaja lesz! Lepadloztam amikor meglattam a turnetervet a honlapjan!
Jo otlet a talalka, lehetne kerdezni Tole nehany erdekes szakmai dolgot is....
Ram biztos szamithatsz, amugy is dedikaltatnam Vele a Hammond-om egy konnyen elcipelheto reszet!:-)
Én az Absoluteon tökölök és itt meg nagyban megy a Hammond élet!
Nem tudom azt akkor minek erőltetik?
Nos fiúk-lányok, tegnap olvastam a DeFracesco esetet és nem bírtam megállni hogy ne írjak neki egy emilt. :)
Nos, hölgyeim és uraim, rendkívüli eseménynek lehetünk szem és fültanúi, ha a Jóisten is úgy akarja, mivel már meg is érkezett a kérdésemre a válasz Joeytól! (röviden arra voltam kíváncsi, hogy lehetne-e vele 1 kisebb csoportban találkozi koncert előtt vagy után, némi Joey féle turkálási gyorstalpaló ürügyén.)
Ím a válasza: "...If I have the time perhaps we can all hang out.
God Bless,
Joey"
Tehát, gatyákat felkötni, füleket kimosni, videot beélesíteni, mert nagyon jó nyárnak nézünk elébe asszem! :)))))
(ha valaki megtud vmit hogy ki szervezi a bulit és hol lehet jegyet venni rá az írjon, mert Joey bácsi nem tudta hol tudnék érdeklődni ezügyben, ő csak muzsikálni jön és a szervezésről semmit se tud)
Aki csatlakozna hozzánk a rögtönzött Joey kurzusra azt kéne jelezni, mert tényleg nem egy díszszázaddal kéne lerohanni, úgyhogy csak néhány fő lehetséges, nagymamát nyugodtan otthon lehet hagyni! :)
HAMMOND FOREVER!
Ezt a sustaines basszus hangzást már én is véltem hallani a CX-ből :) de nincs benne ilyen. Kicsit csalóka, szerintem csak a reverb + az a rengeteg mély okozza, amiről már beszéltünk... De lehet, hogy a srác trükközött valamit?
Tehtube, nem tudod véletlenül, milyen állványt használt az orgikhoz? Nagyon stabilnak néz ki! Már %+#<@/%! elegem van a dupla Proel X-állványom állandó jobbra-balra billegéséből, úgyhogy azonnal beruháznék egy ilyenbe. A videóra nagyon kíváncsi lennék, ha már így ki kellett hagynom a bulit...
Egyébként jelentem, szeptembertől Fogarasi bácsi tanítványa leszek :)
Az olcsóbbak tényleg 60 körül előfordulhatnak, de nem véletlenül kerülnek annyiba :-(
Lényegesen kevesebbet adnak vissza az eredeti B3 hangból. Sajnos minnél újabbat javaslok, mert azok sem tökéletesek, de jóval közelebb állnak hozzá. Lenne pl. VOCE V5+ 200e körül. Nincs egyéves típus.
Apropó, mennyiért és honnan lehetne beszerezni egy olcsóbb klón agyat ami húzóregiszteres?
Én a Viscount (vagy Fujiha) D9e vagy Oberheim OB3 desktop modulon gondolkozom de nem tudom mennyit kellene összegyűjtenem hozzá. E-bay-en néha fel tűnik egy-egy db baráti 50-60eFt-os áron, de nem tudom ez reális-e.
Esetleg a DB3 modul vagy az OB3_2 modul de ez már magasabb árfekvés gondolom.
Jó kis este volt a tegnapi az Alcatrazban. Mike Sponza Trio. Senki nem hallott róluk. Szóval egy ilyen "névtelen" zenekar is így zenél. Fantasztikus. Így kell csinálni.
Orgona, gitár, dob, nem kell más. Mindenki nagyon a helyén volt és magas színvonalon oldotta meg a feladatát.
A legfontosabb észrevétel az a pregnáns feszes alap, óriási dinamika, ami végig jellemezte a koncertet. Annyira precízen vágott a zene hogy már szinte fájt.
Jó, ízes gitárjáték, laza ének, kemény dob, ez már elég, hogy az orgonistát is magával rántsa. Az orgona -igaz kézi- basszussal, nagyon ízes, feszes játékkal, hatalmas hanggal eredetei amerikai fíííílinget hozott. Több szólót elviseltünk volna tőle, de úgylátszik ő ilyenfajta zenész :-) Mindenesetre a kíséretei is szinte szólókkal értek fel.
Orgona: alul CX3, amely fedélzet is volt és csak az szólt. Fölül Oberheim/Viscount OB3-as mely a jobbkezes szólóknak adott helyt. Becsületére váljon, jól szólt a CX3, de a srác elmondása szerint elsősorban a szabványos felülete miatt használta. Szólókra meg ezt a nem is waterfallos, de a látszatwaterfallosnál jobb billentyűzetet nyomta. (a távolabbi csulkópont miatt jobb a mozgása) A két regiszterkészleten kívül presetet nem használt.
Erősítés, valami új olasz, tisztára amerikai, de kisebb és nagyon szép leslie hatalmas hanggal. Voce, vagy mit mondott. A CX jobboldaláról ide ment a hang. A baloldaláról meg egy Trace Elliott basszkombóba, ahová csak a mélyhangokat engedte. Így embertelen erős, vastag basszussal támogatta a zenekart. Mintha a basszra sustaint is hallottam volna. Van ilyen a CX-ben?
A hangzás enyhén grízes, torzított, végletes dinamikázás a hangerőpedállal, örökös lezli sebességváltás, kis vibrátó és inkább a tompább regiszterek használata. Keyclick, leakage nem nagyon volt hallható.
Nagyon jó volt a koncert, ismét lehetett mit tanulni. Észrevétel annyi, hogy lehetett volna kevesebb lassú blúz és több pergős ritmenblúz, főleg a végén, még több orgiszólóval. Videóval szinte az egész dokumentálva lett jó kép,- és hangminőségben.
Üdv a megjelent nagyszámú Hammondosnak, Almost Famous, Don Airey, Laurens Hammond, Fóris Szilárd, Kovács Gyula, "Kezdő" és társainak. A színpad mellől igazán előkelő helyről bólogattuk végig az egészet.
Presser Hammond L100-ason nyomta eléggé betorzítva, plusz egy hanggenerátor, plusz hamiszongoa. Az Omega Éjszakai országúton, ill. az LGT 1-2 nagylemezén, plusz az akkori kislemezeken ilyen szépen muzsikál. Amit cédén ki sem adtak, a Kenyéren és vizen felér egy borntubívájlddal!!!
Korábban itt adtunk hírt nagyon sok jó orgonistáról, mert van élet Lordon, Emón túl is. Kb. egy-két évet olvasgass át a korábbi mexólalkozásokból, szerintem szórakoztató és tanulságos lesz. Millió link, infó, kép....
Üdv.
Ma jó koncertnek nézünk elébe, huhuhúúúúú!!!!! :-)