Nemrég hallgattam telefonon: Laurens Hammondja veszett jól szól. Persze én sem panaszkodom.
Kész lett végre a lemezünk, vasárnap befejeztem a rájátszást, keverést, masteringet. 12 szám, 1 óra. Minden számban csak A102 csöveslacival, no szinti,zongora, Strató+ '60Marshall, MusicMan/csövesDynacord és Tama. Igyekeztünk nagyon nem korszerűek lenni, ezért amennyire lehetett távoltartottuk magunkat az aktuális hangzástól. Ennek örömére sikerült egy kb 73-75-ös évekre jellemző soundot kihozni. Egy a bánatom, én inkább 67-68-asat szerettem volna, de sebaj, legközelebb :-)
Én inkább amondó volnék, hogy mindig elég lenne csak egy orgonista a színpadon. Oszt' majd jöjjenek egymás után, szép sorban :-)
Egyébként Barbara is jönne hozzánk, sajnos ami már nem fért bele a kirándulásba, ez a Raphael Wressing is jönne,-sőt ő szorgalmazza-, Sam Paglia is egyszerű esetnek tűnik, meg ez a Mike Sponza band, de Rhoda Scotttal sem lehet gond. Én még egyet felvetnék: a francia Eddy Louiss. Egy Jimmy Smith kategóriájú élő legenda.
Messzemenőkig támogatott 5let!!! :))
Én meg Leon Kuypersen töröm a buksit, olyan jópofa csávó amúgy is ott a video anyagon. Szóval ha összejönne akkor ez az év hypertotál nay kanszertjír lenne. Hacsak az eddigieket veszem magamrészéről: Bobby McFerrin, most máj. 25. Herbie Hancock, jul.20. Joey DeFrancesco... kategórián kívül még itt nálunk, Miskolcon Klazz fesztivál, Opera és mostmár jazz fesztivál (jókis nyárestis Tokaji pincészetek nedűivel tarkított kerthelységi jazz-partik) Bakker, egy évben se voltam még ennyi koncerten!!! :) Aztán még sajnálni is tudok egyet-kettőt amiről lemaradtam, pl. a bécsi Barbara Dennerlein sessiont! :)
Egyébként az tavaly fogalmazódott meg hogy ha volna rá vmi reális esély, akkor össze lehetne kürtöli ide, kishazákba a nagy Hammondosokat egyszerre, oszt hagy menje el még a maradék eszünk is a nagy örömködésben! :) 5-6 Hammond a színpadon... de szép is lenne! :)
Na munkára, mekkpróbálom Leonnal felvenni a kapcsot!
En meg ma elotte ultem vagy 3 orat, es csak tekertem rajta, visitson, porogjon a Leslie!!!
Mas: uraim mit szolnanak hozza, ha pl Rhoda Scott Kecskemetre jonne nyaron pl koncertezni, ingyenes foteri buli!?
Szervezodunk, probalkozunk...nehogy mar "győzike" tipusu "eloadomuveszek" szorakoztassak a tisztelt publikumot!
Semmi ravaszság, boszorkányság. Mint egy Hammond-fan, szeretek a piacokon csakúgy "sétálgatni", gusztálva a portékákat. Néha valami vásárfiával haza is térek. Egyszerűen képben vagyok, ennyi.
Más áruját hirdetni más jogvédett képeivel...kínos. Az enyém legalább itt van, mögöttem. (dehogy öttem mög! :-)
es ez az RT3 mar elkelt, valami ...gyulekezet vette meg, akik vasarnaponkent vidamak:-))
Haaat , igy venni valamit, de sok penzuk van....:-) proba nelkul!?:-)
Ez azert valoban meleg..., magyar modi ez meg sajnos!
Tehtube koma, boszorkanyos a ralatasod:-)))
Minden elismeresem:-)
Még 8 nap van hátra az amerikai íbéjen, a küszöbár alatt licitál éppen a 0 fídbekkes kriszcellphone. Itt az a kép, amivel mint már meglévő orgonáját hirdeti itthon :-) Húúúú, hát ez elég sovány :-|
Jók biza a taljánok, nagy Hammondos nemzet. John-papa, Joey DeFrancesco, Tony Monaco, Joe Bucci, Sam Paglia, Federico Conti, Mecco Michele Guidi... hirtelen. Oszt' csak ők gyártottak csikágón kívül elektromechanikus orgonát. A Parit. Meg most is a digiklón típusok "tömegét ": Oberheim/Viscount/Fujiha, Wersi/BlueChip, Orla. Meg még ügyesek is. Ez a DB5 is bejött nagyon. A DB3 is igencsak hasonló, szűkebb szolgáltatással.
Ja, megjött az ALESIS Nanosynth, amivel kiegészítem az orgihangot. Elég nehéz ez az orgi az alutokkal, szóval próbáltam súlyban könnyűt venni. Azt hittem 1-2 kg. Tévedtem, csak félkilós! Szintihangjai dögösek, zongorái vékonyabbak, de megteszi, főleg hogy csak kiegészíti az orgonahangzást néha. Ha meg kevés lesz a gázsi, akkor csak a 2 kilós Fatar49-et viszem ezzel a Nanóval, érzékeltetve a megbecsülés fajsúlyát :-)
Azert ezek az arak nem eppen a alacsony budget-tel rendelkezok szamara vannak!
Szap szep, de valoban Ebay-es fotok....Templomban, itt ott lehettek, es amcsiban.
Nos, itt azert meg a konverzio sem kis ugy, es a vam stb, lassuk majd meg a veget:-)
A valosagban amikor en vettem a Hammond-omat ott rendesen meg lett dedelgetve, kiprobalas, atnezes stb...itt meg jelenleg arra leszek kivancsi, hogy eloben mikor lehet megtekinteni...stb, es megszolalnak e...ja es hogy milyen hangal:-)azert az nem olyan egyszeru 50-60HZ stb es a Leslie-vel osszeparoztatni....
Na! Nagynehezen googleel rákerestem siteon belül mp3akra... SIKERÁLT! "tupa örö é bódottá!!!" :)))
Azért jók ezek a talján csókák is, hogy a macccska rúgja meg! :)
Felhíttam...
Jonnek , meg nincsenek itt, es mar el is kelltek a dragabb cuccok.....hmmmm
Azert megneznem majd oket, es elek is a lehetoseggel, ha mar lehet a Krisz-nel!
Bar szerintem hamarabb latok es hallok magamnal:-)igaz az csak egy darab, es nem ennyi:-)
Ez a Krisz! Vakarhatná a fejét hogyha holnap mennénk kipróbálni :-D Szépek ezek az íbéjes fotók. Érdekes hogy saját képre már nem futotta :-) Biztos kifogyott a film az apparátból. Szinte mind láttam már korábban. Felhíjjam?
Muris. A jóöreg VK09. Két csökkentett -csak hatos- drawbarkészlete van. Az egyik színuszos hangú a másik visítós. Meg perkája, vibrátója, műlezlije olyan fézerféle.
És akkor hol van a VK1, a VK6, VK9 és VK1000? Ezek is érdekes jószágok.
A VK1 egy CX3 féle, de vibrátója is van. A VK6 olyan L-M100 féle. A VK9 meg B3-3000 klón billentyűzetenkénti dupla drawbarkészlettel, sugaras 25-ös pedállal. A VK1000 -régen olyat szerettem volna- egy D70 felhizlalása 9+4-es drawbarkészlettel, 6,5 oktávval, 16-os polifóniával!!! és óriási súllyal, mérettel.
Almost Famous-nak külön gratula a szerdai koncertjéhez, ill. a műsorhoz!
Furcsa, hogy ami jó, azt ilyen nehéz megtalálni... a sz***arokkal meg tele vannak a boltok :( Találtam egy, az említetthez nagyon hasonló (talán még jobb) Yamaha állványt a neten (LG100), szép krómozott lábakkal. Hurrá! Felhívtam egy rég elsüllyedt kontinensről elnevezett céget, amely állítólag Yamaha márkakereskedés, ahol közölték, hogy ezt az állványt ők nem forgalmazzák, de egyébként nagyon jó állványaik vannak egyéb gyártóktól...
Azt a kicsi olasz lezlit is ki kellene deríteni valahogy, mondjuk ezek az olasz cégek úgy tudnak bújkálni...
Sajna nem. Azt hittük hogy a lemezén lesz minden, de a lemez teljesen másról szól :-(
Sőt, ami lezlije volt neki, az sem volt piskóta. Egy tömörített, kisebb méretű, de 145-147-es ízű, mai olasz gyármány. Még a nevét sem tudta rendesen. Valami Voce-t mondott, de az más. Passz.
KE! Jól tetszett ezt Kikuta(t)ni! Még vasalóállványnak is megtenné :-) Tényleg egész jópofa és látni rajta hogy könnyű, gyors az összeszerelhetősége.
Posaune! Lonnie Smith pl. trombitásból lett orgonakirály. Az XB2 2.edit igen jó hangú. Dinamikusabb az XB1-nél és abban már a kétrotoros lezliszimuláció van. Meg preamp, lezlivezérlés, 11-es aljzat. A Soltonok jó leslie-k, de ez ártól is függ. Laurensnek van ilyen pl. eladó. Nekem meg koncert Allsound. Az XM modul másodiknak már kissé körülményes. Mégis két orgonáról lesz szó, ha egy tőről fakadnak is. Száraz hangjukat a lezlibe vezetni, az ok, de ha csak műlezlis menet lesz, már bonyolódik a helyzet.
Sziasztok,új vagyok,Keszthelyen élek. Igazából harsonás vagyok,a zeneaksin végeztem,aztán,16 évig Németország a profi világban.Szenvedélyem a jazz,egy kicsit nyomom is zongorán,mivel 10 x évig azt is tanultam.Aztán jött az első találka.HAMMOND-SOUND. Ma rengeteg cd-m van Joey,kb 9-10 cd.De a Királyok között van Larry Goldings is. Eppen vettem nagyon olcsón az eBay-on egy xb-2 2.0 ást.Lenne egy solton torbo-100 as eladó hozzá. Szerintetek hogy fog szólni vele.Van egy Xm-1 es modulom azt szeretném alsó manuálként használni.Mit szóltok ehhez a párosításhoz a leslie-vel. Bocs,ha ennyit vakertam,