Szerintem a mostani Voyager sorozat már csak valami pénzkereseti kilátás a Paramount Studiosnak. Az egész Star Trek megfagyott mióta a Next Generation abba hagyta a sorozatozást. Ezek a Voyageresek, már csak halvány keverékei Kirkék és Picardéknak. Már csak a Picardos mozifilmek jelentenek egy kis felüdülést ebben a témában.
Ha jól látom a Tom Paris-t alakító valaki (a neve most nem jut eszembe, de azért biztos tudjátok kire gondolok :-) van éppen most az ALkonyzónában!
(RTL Klub)
Most nincs se idom, se kedvem irni, de fogok reagalni az otletedre, es elore leirhatom, nem biztos, hogy orulni fogsz neki.:( Na mindegy, hidd el, csak jot akarok... Szoval majd jon az irasom...
>Nem kéne mindig ilyen lekezelően beszélned másokkal. Isten ments, hogy
>összevesszünk, de lehetnél türelmesebb is. Neked nem tetszett a Bárka ötlet. Ok.
>Tiszteletben tartom a véleményed. Nagy baj lenne, ha mindannyiunknak ugyanaz
>tetszene.
Nos valóban lekezelő voltam, rossz szokásom. Bocsánatot kérek. Időnként szembesülök vele...
>A célom az volt, hogy elinduljon egy gondolatmenet: ki milyen ötlettel
>állna elő a Paramounth-nál.
Akkor azt jobban kellett volna kezdeni. Tudod elsőre nagyon úgy tünt, hogy "hű, mit találtam ki!", hanem nekem egy ilyen tetszene: ...
======
to: All
>Nem akarok beleokoskodni, (nem túl sok részt láttam...) de Valiant ötletéhez
>annyit, mit szólnátok ahhoz:
Érdekes látni a gyermeki fantáziálásaitokat. Én már rászoktam, hogy az enyémet nem osztom meg másokkal, mert én röhelyesnek érzem őket. Jó nektek, hogy ti a tietekét még ill. egyáltalán nem. Ne vegyétek lebecsülésnek, "gyermeki"-t, mint írtam nekem is van (még mindig).
Viszont én röhelyesnek érzem, főleg azért mer úgy vetődött vel, hogy "kitaláltam valamit". Ez ki is mondom - ez szólásszabadság. A toleranciám abban nyilvánul meg, hogy szóra méltatom, kommunikálok róla és nem kezdek el cimkéket aggatni rád. Viszont megkritizálom!
Tulajdonképpen összekombinálás történt részedről Valiant (most Dave is beszáll ;-) ill. a spanyol viasz feltalálásának tipikus esete :-) Az a baj, hogy rossz volt az indítása.
(Én tudom magamról, hogy scifi terén mennyire műveletlen vagyok és az ilyen fórumokon ebből az alapállásból indulok ki - segíteni szokott a méltóságom megőrzésében :-).
Nem baj, hogy ez történik, mert nem születik senki egy bölcs öregember tapasztalataival.
Szó se róla, a néhány hozzászóló az én megnyilvánult lebecsülésem kapcsán is jó hangnemben reagált, ez mindenképp pozitív! Anyázásokkal is lehetett volna folytatni (akár "trekkerhez méltó", akár nem - gyarló emberek vagyunk)...
>Mindegyik egy ÉVAD.
Van egy csomó megvalósíthatósági probléma az ilyen tervekkel. A film ill. tvsorozat készítésnek vannak begyöpösödött szabályai, amelyek a tucatprodukcióknál általában működnek. Egy-egy igényes/érdekes mű csak kevés korlátot szakíthat át egyszerre és bizonyíthatja be, hogy úgy is működhet. SZVSZ a TOS és a NTG ilyen.
>A Főcím, Star Trek - The Great War
Az egész egy keveréknek tűnik a kedvenc mozzanatokból.
>Star Trek - The New Quadrant
>Második évad
>Star Trek - New Space 7
>3.évad:
>Jack a bázison marad. De az ő tudása nélkül nem lehet újranépesíteni a Földet. Egy Elit Bárka osztag elindul , hogy
Az évadonkénti újdonságot is kitalálta JMS a Babylon 5-ben, és ő valósított meg erősen öszefüggő történtetszálat is ebben a műfajban (amelyet nem ő talált ki). Ha új szereplőgárdára gondolsz, akkor a fő célpont az átlagamerikai nem fogja szeretni, mert nincs idő megkedvelni a szereplőket, azonosulni velük és megvenni a merchandise termékekekt...
Örülök, hogy ilyen jó véleményed van a "Galaxies"-ról. Igazad van abban, hogy a technikai távlatok nagyok. Amikor arról beszélünk, hogy a jövőben, soha nem merünk elég távolra tekinteni. Nos, itt a lehetőség. Ez a jövő nem kell, hogy a jővő évtized legyen, vagy a jövő évszázad! Elmehetünk addig, amig még van realitása annak, hogy ilyen idő-eltolással még Trek-et lehessen csinálni.
Úgy értem az semmiképp sem lenne jó ötlet, ha menet közben kihalna pár faj. Bár!?... Miért is ne? Az új fajokért nem is kellene olyan meszsire mennünk. "Felnőhetnének" a szemünk előtt is.
Nem kéne mindig ilyen lekezelően beszélned másokkal. Isten ments, hogy összevesszünk, de lehetnél türelmesebb is. Neked nem tetszett a Bárka ötlet. Ok. Tiszteletben tartom a véleményed. Nagy baj lenne, ha mindannyiunknak ugyanaz tetszene. A célom az volt, hogy elinduljon egy gondolatmenet: ki milyen ötlettel állna elő a Paramounth-nál. Nem hiszem, hogy mindent az ember szájába kell rágni: most vitázzunk, most meg ne! Az jön magától. Nos, várom(juk) az érdekes ötleteket!
2.:JamesTKirk!
Mikor lehet látni az emlitett sorozatot a SAT1-en?
3.:DAVE!
A gondolatmeneted néhol picit kacifántos volt nekem, de nagyon tetszik. Nem érdekel, hogy ezért meg azért, meg amazért lehetetlen, mert a Trekben ez igy szokás, meg úgy! Igen is tetszik. Szeretem az akciódús, az előzményekhez képest felkavaróbb storykat! Várom a fojtatást!
Nem akarok beleokoskodni, (nem túl sok részt láttam...) de Valiant ötletéhez annyit, mit szólnátok ahhoz:
Mindegyik egy ÉVAD.
A Főcím, Star Trek - The Great War
Star Trek - The New Quadrant
A Borgok egy csellel asszimilálják a Dominion nagy részét, és így, hogy már alakot is tudnak váltani, elindulnak leigázni a Federation-RomulanStarEmpire-KlingonEmpire szövetséget. A Föderáció széthullik, a Földet asszimilálják, a vulkaniak egy ismeretlen fertőzésbe, amit ez az alakváltó-borg gén hordoz, szinte mind belehal, az utolsó csoport a Romulánokhoz és a Klingonokhoz menekül. De a földi tudósok egy csoportja kijuttat egy DNS-mintát a világűrbe, amit a Romulánok találnak meg. A Hajsza megindul, a Borg elindul a Romulánok után, útközben feldúlja az Alpha Kvadránst,Béta Kvadrásnt... A Klingonok kimúlóban... A DNS-ek egyikével, és egy elfogott Alakváltó DNS-e segítségével, létrehoznak egy új fajt a klingonok. Ők a wergek. Félig alakváltó, negyedrészt kligon, negyedrészt ember. A Romulánok, utolsó bázisuk árán építenek egy hajót, a Bárkát, mely elindul a Gamma kvadránson keresztül kb. warp30-cal hogy találhassanak a wergek egy új bolygót, ahol újra kitenyészthetik az emberi fajt. A Hajó parancsnoka az utolsó ember, Jack II. Sagan. Elsőtisztje Romulán, másodtisztje Klingon. Tudományos tisztje Vulkani. A hajó legénysége kb. 15 % Vulkani, 18 % Klingon, 40 % werg, 5 % android, 22 % Romulán.
Késöbb, mikor már elég ember nyüzsög a bolygón, a Sperkitius78-on, a Bárka, és a Béta kvadránsban hozzájuk csatlakozott Bird of Prey-ek, valamint egy XXIX. századi időhajó segítségével megverik a borgokat, majd egy időhasadékon kersztül megszerzik a DS9 terveit, és a Naprendszerhez egészen közel megépítik A NewSpace7-t.
Második évad
Star Trek - New Space 7
Innentől egy évadnyi csatajelenet. Ehhez ti jobban értetek. (Bird of Prey-ek, ujjabb Bárka t. hajók, már két időhajó, New Space Seven és egy-egy megjavítoot, jövőbeli pajzsal ellátott Interpid és Galaxy osztájú hajó, földi és werg legénységgel a fedélzeten.) Ezekkel a hajókkal visszafoglalják a Földet, a Borgot pedig örökre elpusztítják... Na de hogy?
A 2.évad utolsó része egy másfél órás, különálló rész:
Star Trek - The Tragedy of New Space Seven
A Borgok tűz alá veszik a NS7-t, de végül Jack II. Sagan úgy dönt, hogy idődetonátorok segítségével, (amit az időhajók hoztak) berobbantja az NS7-t, és a Borgok, akik éppen átszállnak, egy téridőhasadékon át valahova (nevezzük OMEGA KVADRÁNSNAK, kb 78,000,000,000,000,000,000 fényévre a Delta kvadránstól) kerülnek, örökre eltünve az Alpha Kvadránsból.
3.évad:
Jack a bázison marad. De az ő tudása nélkül nem lehet újranépesíteni a Földet. Egy Elit Bárka osztag elindul , hogy féregjáratokon és téridőhasadékokon kersztül, de mindenáron visszakozzák Jack II. Sagant. Az Omega Kvadránsban nem nyílhat féreglyuk, mert a téridő ott instabil. Kitudja miért... EZért nem tudnak a Borgok visszajönni, de ezért is nehéz hazahozni Jacket.
Nem kell megszólni valakit mert nem ismerte a Föld 2-t (én is bánom hogy megismertem). Persze az embereknem már elegük van a felfedezős történetekből. Mivelhogy a nézettség dönt, ezért egy akciódus sorozat jobban bejönne (persze a kivitelezés is többe kerülne, mint a hidon ácsorgás). Felfedezősnek ott a TNG vagy a Tos, de az inkább rajtett több mondanivalót, így mai szemmel nem gondolkozunk el rajtuk, és technikailag is elég "bénának" tűnik így..
Új sorozat lehetne: Warship Enterprise :)
Az Enterprise-F elindul hogy megfékezze az összes ősi ellenségét (Borg, Dominion, Romulán :(, meg még párat..).. persze a story elég egysíkuak lennének, de látványosak az biztos..:) (Persze remélem nem lesz ilyen).. én pl a Voyagert is elhibázott lépésnek trtottam (ersze azótra láttam "pár" rész, meg néhányat (Locotusnak köszönhetően) a következő sorozatból, de hát pár rész nem javít egy rossz ötleten. És ugyebár traja a mondás: sok rosz rész között elveszik a jó rész.
>Már eleve félek kinyitni a számat, de nem megyek el a nélkül, hogy ne
> mondja legalább 1 olyan ötletet, ami másnak is tetszik! :-)
Igazából közömbös, nem nem tetszik.
>Szóval, ez még nincs kidolgozva, de a lényeg nagyon röviden az,
> hogy vmikor a DS9-es korhoz képest a jövőben a Föderáció
> (esetleg persze más fajok is) már képesek elhagyni a mi
> galaxisunkat, és eljutni más csillagrendszerekbe. Ez sztán úgy >alakítható, ahogy tetszik: TNG fan-oknak oké, mert van benne >felfedezés, meg új fajok, a DS9 fan-okna meg szintén oké, mert bele
> lehet szőni vmi galaxis-méretű kinfliktust is. Részletekért hozzátok
Ennyi a TNG? Felfedezés és ok? Én spec nem azt szerettem benne, sőt úntam is az új bolygót fedeztünk fel tipusú sztorikat.
>(Ha ez sem OK., alszom még rá egy-két-hármat.
Mit vársz tőlünk, jóváhagyást? S ha kitalálsz valami érdekeset, mi lesz utána? Írsz a Paramountnak?
Ha úgy veted fel a kérdést, hogy milyen sorozatokat találhatnának ki a Paramount-nál, akkor egy érdekes vita indulhatna. Mint írtad, nem ismered az emlitett scifiket. Ha ennyire keveset ismersz, hogy a hozzánk eljutottak (német műholdas adók) közül ezeket nem ismered, ne csodálkozz, ha az ötleteidről ilyen visszajelzést kapsz.
Ez volt a célja a Voyagernek is, mármint hogyx uj távlatokat nyisson, szerintem nem kéne ilyen nagy kanálllal enni a fagyit, és rögtön egy másik galaxisba menni, van a többi kvadrénsban is épp elég ismeretlen, felfedezésre váró dolog..
Hm... Valiant, ez már tényleg jó ötlet szerintem..
Legalábbis eredetibb.. de valahol azért mégis sántit ez is, szerintem ha egy ilyen intergalaktikus hajtómű létezne, létrejönne, akkor az alapjában véve megváltoztatná a galaxisunk eröviszonyait is.. gondolj bele egyik fajnak lenne ilyen a másiknak nem..hát _kissé_ elmaradna a másik faj ettöl..
A másik meg az hogy ugye a föderáció is még csak a warp 9.9999sokszám határait súrolja, és eléggé bajlódik azzal is.. Szóval vagy más segitségböl lenne a technológia, esetleg a TransWarp továbbfejlesztése, vagy igeniegn távoli jövőbe kellene nézni...és itt jelentkezik a következő probléma, az inkonzisztenciával..uygebár akkor ki kéne dolgozni az egész idősikot odáig, ami sok buktatót hordoz.. lehet hogy csak egy ujabb VOYAGERünk lenne az egészből..
Ám kétségtelen az ötlet csodás, nekem tetszik, szerintem hatalmas távlatokat nyitna meg a StarTrek előtt...szinte egy uj generációs filmsorozat lenne ez...amihez ugye mellékesen a technológiát is teljesen ujra kell kidolgozni, vadiúj hajókkal meg minden... egy jó iró kezébe adva igen jó dolgokat lehetne szerintem kihozni ebböl...
Már eleve félek kinyitni a számat, de nem megyek el a nélkül, hogy ne mondja legalább 1 olyan ötletet, ami másnak is tetszik! :-)
Szóval, ez még nincs kidolgozva, de a lényeg nagyon röviden az, hogy vmikor a DS9-es korhoz képest a jövőben a Föderáció (esetleg persze más fajok is) már képesek elhagyni a mi galaxisunkat, és eljutni más csillagrendszerekbe. Ez sztán úgy alakítható, ahogy tetszik: TNG fan-oknak oké, mert van benne felfedezés, meg új fajok, a DS9 fan-okna meg szintén oké, mert bele lehet szőni vmi galaxis-méretű kinfliktust is. Részletekért hozzátok fordulok. A cí mlehetne: Star Trek: Galaxies, vagy ilyesmi.
Mivel sem az Earth2, sem a Battlestar G. című sorozatokat nem ismerem, nem tudom, mennyi az átfedés. Ha sok, akkor szopi, de mivel nem tudok róla, számomra igenis eredtinek tűnt. Bár látom, hogy le lettem *** -ve. Azért kösz az őszinte (néhol túl őszinte) véleményeket. Nekem akkor is tetszik. Bár a Borg dologban igazatok van, azon még alakítok.
> A Föd. azonban az utolsó készleteit felhasználva elkészíti egy új
>hajót, a Bárkát, ami nagyobb és erősebb elődei valamennyiénél.
Egy turbó-bika Noé bárka...
> A hajón ugyanis van egy elég nagy (óriási) modul (a hajó törzsének
>része, ami leválasztható ugyan, de csak véglegesen) amiben a Föld
>legtöbb élőlényének, és emberek sokaságának DNS mintái vannak
>lefagyasztva, arra várva, hogy egy kis klónozás után újra
>benépesítsék a 2. Földet.
...tulajdonképpen a Föld 2 sorozat klónja...
>A hajón e mellett menedéket találtak más fajok képviselői is, de >korlátozott számban.
... megkeverve "jó kis" mesterséges szelekcióval...
> Nemzedéki történetről van szó. Az új haza megtalálásától kezdve, a visszatérésen át az Alfa Kvadráns visszahódításáért vívott háborúig. A cím: Star Trek - Dark Quadrant
...megfűszerezve egy kis Battlestar Galactika-val. Van eredeti ötleted is?
A Voyager egyedüli hazajutásbeli sikeressége is erőltetett. Azonkívül a Star Trek nem ilyen sötét, nem kajálnák az emberek.
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Az alábbi ötlet több lényeges ponton sántít, mert nem egyezik sem a Borg szokásaival, és a Föderáció főbb direktíváival.Egyébiránt minden Star Trek-sorozat az az alábbi két alappilléren nyugszik: általában az előzőre épül, és valami új, idegen lény van benne.
Nos, Valiant az ötlet érdekes, de :
1. A Borgnak sosem állna érdekében másokkal szövetzkezni, és főleg nem megkötésekkel... (VOY:Scorpion például jó példa)
2. Szerintem miután Odo visszatért az egységbe , a dominion még ha nem is szünik meg, de nem ez lesz a további politikája.
3. Hát ez a Bárka ügy nem is tudom..nem tul eredeti ötlet.. meghát hogy menekülésre... az ugy szerinetm nem müködne, a Borg ugyis megtalálná, ugyanis ha a Borg kezére esne az alfa kvadráns is, egy kissé balaszát vesztené a dolog.. szóval a Borg annyira megerösödne hogy már nem állhatná szinte semmi útját.. szóval az elképzelés kicsit sántit az új édennél...
4. Más fajok képviselői korlátozott számban? szerinetd ez a föderációs politika?
Könyv: én a TNG-sre szavazok. A Kísértethajón kívül mindet mevettem.
Új sorozat/film:
Nos a First Contatct-et is Frakes rendezte, és az volt a BEST, úgyhogy nem e rendezéssel van a baj, Sőt, rendezői szempontból nem volt rosz az Insurrection. Valami más baja volt. Nem is tudom mi. Talán a forgatókönyv...
Az én sorozat ötletem (egyik):
A Dominion és a Borg nagy egymnásra találása után visszatérnek az Alfa Kvadránsba, és egy-két hónapos háború után győznek. A Föderáció szétesik, amikor egymás után válnak ki tagjai, hogy a túlélés reményében behódoljanak a Dominionnak, ugyanis a megállapodás értelmében, a be nem hódolt nemzeteket asszimilálhatja a Borg. A Föd. azonban az utolsó készleteit felhasználva elkészíti egy új hajót, a Bárkát, ami nagyobb és erősebb elődei valamennyiénél. A feladata azonban nem a harc, hanem, hogy meginduljon, elmeneküljön a Dominion-Borg flotta elől, és valahol, egy békésebb világban új Kvadránst teremtsen. A hajón ugyanis van egy elég nagy (óriási) modul (a hajó törzsének része, ami leválasztható ugyan, de csak véglegesen) amiben a Föld legtöbb élőlényének, és emberek sokaságának DNS mintái vannak lefagyasztva, arra várva, hogy egy kis klónozás után újra benépesítsék a 2. Földet. A hajón e mellett menedéket találtak más fajok képviselői is, de korlátozott számban.
Most nem írok le mindent, de a véleményekre kíváncsi vagyok. Nemzedéki történetről van szó. Az új haza megtalálásától kezdve, a visszatérésen át az Alfa Kvadráns visszahódításáért vívott háborúig. A cím: Star Trek - Dark Quadrant