Nézd zsurmi alapul véve, hogy ez egy vitafórum, szabadon elmondtam a véleményemet, amelyet különböző híradásokra alapoztam. Így az esetleges tévedésekért bocs. Nem az zavar, hogy lekezelő vagy, hanem hogy mások véleményét kiemelve válaszolsz, ami nem csak engem zavar. Az adatokat újságokból és az internetről szedtem. A honlapotokat az origo-n nem lehet megtalálni, így erről nem volt tudomásom, erről pedig csak egyszer tettél említést még márciusban, akkor még nem voltam a fórumban.
Bármilyen vitás kérdést szívesen hajlandó vagyok megtárgyalni veled, de csak akkor, hogy ha az 100%-ig a saját véleményed.
A mások álláspontja a más Star Trek oldalak álláspontja.
U.I.: következő alkalommal feltétlenül hozzáteszem azt: ez az én álláspontom.
Ebből kindulva a véleményemet el is ismerhetik, és elutasíthatják, ehhez mindenkinek joga van.
Sajnos csak ritkán szólhatok hozzá a fórumhoz, de néhány alappontot szeretnék tisztázni mások nevében is.
És ki jogosított fel arra, hogy mások nevében is tisztázz dolgokat? És egyáltalán minek? Miért nem elég hogy állítod, hogy úgy van?
1. A sorozatot főbb vonalakban az amerikai átlagpolgárnak gyártják, de megpróbálják úgy kialakítani, hogy az még mindig az igényes közönséghez szóljon.
Ez nem hiszem, hogy evidens. Szerintem egyáltalán nem. Csak van valamilyük ami másnak nincs: egy műhely, amely nem pont úgy készíti a sorozatot mint a többi.
2.A sorozatot nem mi találjuk ki, ebbe mág csak ötlet szintjén sem engednek beleszólást.
Nos ez tényleg "alappont."
5. A VOY csak az után lett ilyen "real action", miután Jeri Ryan feltűnt benne. Akik esetleg nem tudnák, ő Rick Berman, a producer élettársa, ők ketten határozzák meg mi legyen az egész
Nem Rick Berman, hanem Brannon Braga élettársa.
6. A mozifilmek csak azért igényesebbek, mert Patrick Stewart és az élettársa Wendy Neuss(szintén producer) ill. Jonathan Frakes igyekeznek valamit megmenteni Roddenberry szelleméből, amihez Berman kissé hűtlen lett.
Én kétlem, hogy igyekezet van a dologban, inkább igényesség. Vagy csak egyszerűen mások csinálják. Szerintem ezt sem alappont?
7. egy hónappal ezelőttig én is láttam minden ST epizódot a TOS-től a VOY-ig bezárólag, ezért én is azt mondom, leszóló véleményt csak az alkosson aki ismeri a filot meg stb.
Kinek a leszolo velemenyerol van szo? Szerintem kritikat barki mondhat, es nem kell ismerni azt a bizonyos filozofiajat.
8.a vetítéssel kapcsolatban emilezzünka tv2-nek meg az RTL KLUB-nak, hátha valamelyik leadja.
Na ez megint mitol "alappont"?
9. bevezették már a szerepjátékot a kártya mellé? Ha még nem, ezért meg szólni kéne a ST klubnak.
Mi az, hogy bevezettek? A klubban sokan szeretnek kartyazni, ezért szoktak is. Annyira, hogy versenyeket is tartanak. Ha valaki szerepjatekot akar jatszani, jojjon el es beszeljen Nagy Lacival. Ha lesz eleg ember, megtanuljak a szabalyokat es talalkoztok, akkor lesz szerepjatek. De "bevezetni" senki nem fogja.
"Filót ismeri"?? Itt az utópista, valóságtól elrugaszkdott, ismerjük meg az univerezumot gondolatra gondolsz, amit áthat a hidegháború realitása??
A hétvégi Voyager első 5 percét láttam csak, baromira röstellem , de elaludtam rajta.. szóval nem fikázom, de az első 5 perc után uncsi volt..
White Falcon: Teljes mertekben egyetertek veled mindenben, amit leirtal.
Egy kerdesem van: Az alabb emlitett adok valamelyike reagalt mar a levelre? Es ha igen milyen valaszt kaptatok?
Sajnos csak ritkán szólhatok hozzá a fórumhoz, de néhány alappontot szeretnék tisztázni mások nevében is.
Való igaz, hogy az utóbbi időben mjeglehetősen az akció irányába lendült el a Star Trek, de ez egyértelműen csak a piacképesség fenntartása miatt van így.
1. A sorozatot főbb vonalakban az amerikai átlagpolgárnak gyártják, de megpróbálják úgy kialakítani, hogy az még mindig az igényes közönséghez szóljon.
2.A sorozatot nem mi találjuk ki, ebbe mág csak ötlet szintjén sem engednek beleszólást.
3.A magyar adással kapcsolatban: a Tv3 csak 52 epizódot adott le mint tudjátok, a többi 125 mág hiányzik.
4. A DS9-nal nem lehet kezdeni, mert a Wolf 359 teremtette a későbbi Benjamin Siskot, továbbá annyi TNG-s vendégszerep és utalás van, hogy nem lenne értelme.
5. A VOY csak az után lett ilyen "real action", miután Jeri Ryan feltűnt benne. Akik esetleg nem tudnák, ő Rick Berman, a producer élettársa, ők ketten határozzák meg mi legyen az egész ST-ben. Egyébként Miss Ryan mindig is nagyon törtető volt, amelyet már a Sötét Ég c. sci-fi sorozatban is kimutatott azzal, hogy kitúrta a női főszereplőt.
6. A mozifilmek csak azért igényesebbek, mert Patrick Stewart és az élettársa Wendy Neuss(szintén producer) ill. Jonathan Frakes igyekeznek valamit megmenteni Roddenberry szelleméből, amihez Berman kissé hűtlen lett.
7. egy hónappal ezelőttig én is láttam minden ST epizódot a TOS-től a VOY-ig bezárólag, ezért én is azt mondom, leszóló véleményt csak az alkosson aki ismeri a filot meg stb.
8.a vetítéssel kapcsolatban emilezzünka tv2-nek meg az RTL KLUB-nak, hátha valamelyik leadja.
9. bevezették már a szerepjátékot a kártya mellé?
Ha még nem, ezért meg szólni kéne a ST klubnak.
Amilyen "lapos" részek vannak néha, annál inkább kitűnnek a jobb részek a Voyagerben. A mait még nem néztem meg, de a reklámok előtti részek alapján nem lesz a kedvencek között ...
A Sat1 nem az eredeti vetítési sorrendben adja a részeket, hanem a gyártási(?) számuk alapján . Ilyen sorrendben adták eredetileg :
Bride of Chaotica ST:VOY 907
Gravity ST:VOY 905
Bliss ST:VOY 909
Dark Frontier ST:VOY 911
The Disease ST:VOY 910
Course: Oblivion ST:VOY 913
The Fight ST:VOY 908
Think Tank ST:VOY 914
Azt is el tudom képzelni, hogy a föderációs legénység is képes a gyors tanulásra, nem csak a borg. Főleg, ha van egy bennfentes, Picard kapitány is megmutatta, hova kell lőni, oszt meglett az eredménye. Nem kell mindjárt betojni egy erősebb ellenféltől ....
Ha mar a borgnal tartunk: nemreg lattam a Child's play c. epizodot, amiben szinten letudnak egy borg-gombot, igaz, eleg cseles modon, es meg csak bele sem tudok kotni.:))) Szoval van gyengeje a borgnak, ha nem is olyan sok, mint amennyit a Voyager (ill. a story-irok) kihasznalnak...:))
A Borg tenyleg le van gyengitve a Voyagerben az eredetihez kepest. De ezt minden fajjal eljatsszak. Anno meg a ferengiket szantak durva sracoknak (mondjuk egy eleg hulye otlet volt). Meg a romulanokat. Meg lehet nezni, mi lett beloluk... De a Borg legalabb viszonylag sokaig birta. Az a nyolcakarhanyas faj is kabe egy reszig volt tenyleg veszedelmes.
Minden ismeretlen dolog sokkal veszélyesebbnek tűnik, mint amiről vannak információid. A totális kétség hogy vajon mit léphet a másik, a kiszámíthatatlan viselkedés sokat számít. Mondjuk tényleg túlzásba viszik a Voyagernél.
Viszont a romulánok nem kezesbárányok, hisz a Message in the bottle-ban szépen ellopnak egy hajót, a Borg-al törtent talalkozásnál mindig történt valami. Ha jönne egy cubus, közel - távol semmi, legyalázná a Voyagert. Amit hülyeségnek tartok, az a Borg királynő jelenléte. Az, hogy mérlegel, komporomisszumot köt egy ideig. Pont az volt a lényege, hogy erősek de nem tudnak természetük ellenére cselekedni.
SZVSZ a Scorpion-ban amikor Janeway megfenyegeti őket, hogy törli a 8417-es fajjal szembeni fegyverét a Borgnak úgy kellett volna döntenie, hogy irreleváns amit tesznek úgyis megtudják az infót. Hiszen asszimilálják az embereket, a technológiát, a holodokit. Ő egyszer már megcsinálta és kis programozással kényszeríthető, hogy tegye meg újra.
Elég ínséges idők jönnek a sat1-en sajna... ha jól tudom, hétköznaponként marad a Baywatch, tavasszal végre TNG. Júliusban megint leadják a 8 filmet, ősszel Voy 6. évad, de csak szombatonként. :(
Mondjuk errol mar beszeltunk a Trekzone-on, az en velemenyem a DS9-os kezdes. Eleg sok erv szol mellette, beszelhetunk errol is, bar most per pillanat nincs tul sok idom...
Ez a multkori holodeckes resz... Hat fene tudja, azert elfert volna meg benne egy-ket poen (Mondjuk celba vehettek volna egy-ket TOS kliset).
Azert volt egy-ket talalatuk. Mondjuk amikor Paris megjavitja a robotot (persze megy a technoblabla) és Tuvok csak annyit mond a felé áradó kusza kifejezések hallatán : "Figyelemre méltó a korhoz kapcsolódó technikai tudása, Mr Paris". Mondjuk, amikor nézem, akkor jobban átjön a dolog :)
De a legjobb Harry beszólása, amikor megkérdezi : "Nem úgy volt, hogy a mai részben lesznek gyönyörű rabszolgalányok is?" :)
Igaz, ha elhagynánk a TNG első szezont, akkor kimaradna egy jópár alapozó dolog, mint pl, ki az a Q, hogy lett az a legénység, akik, stb. Igaz, hogy az első szezon még örökölt a TOS-ból, de azért kéne...
Elég nagy baklövés lenne csak egy részét levetíteni a sorozatnak. Igaz, hogy sok összefüggés nincs a részek között, de mindenképpen szegényebb lenne pár dologgal az átalgos TV néző. Q-ról nem is beszélve, meg ugyaebár az első rész mégis első rész..
Ha nekem kellene bevezetnem a ST-et valamelyik csatornan, a TNG-vel kezdenem, de asszem abbol is csak a masodik szezontol... (A Crusher koloktol mindig elkap a sikitofrasz :-)
A Borg tenyleg le van gyengitve a Voyagerben az eredetihez kepest. De ezt minden fajjal eljatsszak. Anno meg a ferengiket szantak durva sracoknak (mondjuk egy eleg hulye otlet volt). Meg a romulanokat. Meg lehet nezni, mi lett beloluk... De a Borg legalabb viszonylag sokaig birta. Az a nyolcakarhanyas faj is kabe egy reszig volt tenyleg veszedelmes.
Ez a multkori holodeckes resz... Hat fene tudja, azert elfert volna meg benne egy-ket poen (Mondjuk celba vehettek volna egy-ket TOS kliset).
"Lehet, hogy már esett róla szó, de azt hiszem el kell mondjam, hogy rossz volt a műsorpolitika (TV3) a ST-kel kapcsolatban. Méltányolom, hogy elkezdték leadni a sorozatot az elejétől, de én sokkal inkább kezdtem volna a NG-nél, mintsem az elején. Régebben engem sem érdekelt az egész Star Trek, a mozifilmektől pedig egyenesen viszolyogtam, csak mikor a SAT1-en bejött a NG, akkor kezdtem rákapni, mert nem tűnt olyan Pirx kapitányosnak, mint az eredeti sorozat, hanem egy jól megdizájnolt, modernkinézetű izgalmas scifi sorozatnak. Aztán csak javult, egyre keményebb és dögösebb lett, még a DS9 is, noha abban voltak igen mély hullámvölgyek. És most a Voyager. Közben már az eredeti sorozatot is megszerettem, hiszen elkapott a ST szellemisége, és már nem elsőroban mint látványos scifit nézem, hanem a szellemiség jegyében a történetekért, a megoldásokért, az elképzelésekért.
Szerintem sokan vannak (lennének) ezzel így, akik egyszerűen csatornát váltottak, amikor Kirk kapitány jelentkezett.
A moziban (és a tévében is) nem volt sikere számomra a nagy filmeknek sem, sőt még akkor sem, mikor már Picard lépett a képbe. Túlontúl "gagyi" volt az egész. Talán a legutóbbi két rész az, amire azt mondanám, hogy ez igen, megfelel a kornak, tényleg mondott valami igazán újat, látványos, izgalmas volt, versenyképes a scifi piacon. Remélem a következő még jobb lesz, mert akkor biztos beülök, és beülnek talán mások is. Egyre inkább."
Egyetértek az elöttem szólókal.
A Voy-ban a borgok, mintha valoban gyengébbek lennének, mint anno a TNG-ben.
Bár ennek ellenére nekem tetszik az ötlet, hogy a Voy útja a borg asszimilált zonájának közvetlen közelében vezessen el.
Egy kérdés: Szerintetek miért van az, hogy a Magyar tv, bár egyre több jó sorozatot is lead( gondolok itt, a Babylon5, hamarosan Stargate, stb), mégis a sci-fi sorozatok királyát a Trekket mellőzi?
Talán azt hiszik, hogy nem találna kellő fogattatásra?
Ez nevetséges, hisz még így is, rengeteg rajongója van Magyarországon.
Külön klubok alakultak, és minden nap egy csomó kiéhezett ember várja ( magamat is beleértve) az újabb részeket, amit így kénytelen a külföldi csatornákon nézni.
Van pár haverom, akik alapból leszolták az ST-t, pedig még talán egy részt sem láttak belölle.
A múltkor odaadtam nekik a First Contact és az Űrlázadást hogy nézzék meg.Utánna jöttek oda, s azt kérdezték , van -e még folytatása?
Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ha a tv leadná, nem hogy nem találna kellő fogattatásra, de talán olyanok is megszeretnék a sorozatot, akik et eddig nem érdekelt.
Hát a borg valóban kicsit gyengült. Pedig itt van igazán otthon (mrmint ebben a kvadránsban), de elég hamar végetért volna a sorozat, ha a borg lelövi a voyagert.
Jah.. a Borg az egyetlen ellenfél, ami ellen sokat harcoltak, de nem síkerült még győzniük ellenük. (A Brik sem támadtak egyenesen). Szóval borgok jók, és nem is hiszem, hogy le fogják győzni őket.
Én nagyon örülök hogy végre van egy sorozat ami felöleli a borgok történetét is, és végre komolyabban foglalkozik vele. Bár nem értem a Borg miért cicázik a Voyagerrel, ha akarta volna már rég nem létezne...és Janeway bizony jelentős taktikai információkkal rendelkezik ami a Borgot érdekelheti...
Szóval én kicsit furcsának találom hogy folyton valami "Voyageri csoda" folytán meglóg a Borg elől..meg a másik hogy szerinetm a VoYben a Borgot sokkal gyengébbnek tüntetik fel, sokkal sebezhetőbbnek..pl láttam egy részét a Unimatrix Zero nak , és nekem ne magyarázzák már meg hogy a Voyager a 4db VII tipusú phaser és néhány Typ6 photon torpedóval kicsinálta a TacticalCube pajzsát.. meg a másik meg hogy a Cubus tömve van fegyverekkel ahogy néztem minden lapján vagy 4 phaser emitter, meg 2 energytorpedo kilövö, és amikor a VOY ott kamillázgat körülötte akkor csak 2 percenként kap egy egy phaser találatot..szóval a borgot vagy nbagyon megviselte a S 8472(amit nem hiszek) vagy kib. következetlenül kezelik a VOYben ahhoz képest amit pl a ST:FC vagy akár a TNGben is rendeztek...
A DS9-ban elégé kifejlődtek a karakterek, és elég ötletesek is voltak, egyik kedvencem Garak nagyonj jó volt.. persze Gul Dukatnal nem jobb.
A Voy is csak azért javulr, mert erőteljessen eltolódtak a történetek a felfedezésről az agresszióba. No meg gondolom a First Contactból maradt egy rakat borg kosztüm, és nem akarták kidobni mindet, így feltüntek az új sorozatban is
A DS9 véget ért Ezt nagyon sajnálom, mert a sorozat véleményem szerint is nagyon jó volt.
Bár amikor elkezdődött, nem nagyon tetszett. a TNG után valahogy gyengének tünt. A dolog akkor kezdett érdekes lenni, amikor feltünt a Dominion.
Nos igen. Pl. Veyun karaktere hihetetlenül jó, még a német szinkronnal is jól átjött.
Aztán jött a Voyager. Nőt ültetnek a kapitányi székbe, s máris több millió fényévnyire találják magukat, s nem képesek hazajutni. Picardnak ez soha nem volt gond.
Nos tudod ez az az eset, amikor _nem jutnak haza_. Ilyen is van, szerintem
Amikor a Voyager első részeit láttam, megmondom öszintén nem tetszett. Bár a DS9 kezdése sem volt valami eget rengető az elején.
Szerintem is nagyon gyenge az eleje, de javult.
Az újabb részek már türhetöbbek. Remélem lesz még jobb is. A sorozat egyik legérdekesebb és legjobb karaktere Seven. Nos még tovább tarott összekapniuk magukat, mint a TNG-nek, DS9-nak.
Hát úgy látszik, én most le vagyok maradva egy kicsit.
A DS9 véget ért Ezt nagyon sajnálom, mert a sorozat véleményem szerint is nagyon jó volt.
Bár amikor elkezdődött, nem nagyon tetszett. a TNG után valahogy gyengének tünt. A dolog akkor kezdett érdekes lenni, amikor feltünt a Dominion.
Az utolsó évad részei pedig /legalább is nálam/
a legkirályabb sorozat címére emelték a DS9-et.
A TNG továbbra is a kedvenceim közt maradt.
Aztán jött a Voyager. Nőt ültetnek a kapitányi székbe, s máris több millió fényévnyire találják magukat, s nem képesek hazajutni. Picardnak ez soha nem volt gond.
De nem akarom én leszólni Jeanwayt/se a nőket,/.
Amikor a Voyager első részeit láttam, megmondom öszintén nem tetszett. Bár a DS9 kezdése sem volt valami eget rengető az elején.
Az újabb részek már türhetöbbek. Remélem lesz még jobb is. A sorozat egyik legérdekesebb és legjobb karaktere Seven.
Egyébként mi ez az új sorozat dolog?
Az hogy a DS9-et befejezték, fájdalmas de érthető döntés.
Annak idején a TNG-t is váratlanul sikerének csúcsán fejezték be.
És az is igaz, hogy a csúcson kell abbahagyni.
Dave nekem annyira tetszett ez a történetszál, hogy ha egyszer valóság lesz belőle én azonnal megírom a parodiáját :)
Most komolyan. A Star Trek nem erről szól, még ha sok űrakcióhoz szokott, ingerhiányos környezetben felnőtt borg palánták ezt részesítik elönyben. A Star Trek mint olyan a sci-fi műfaj keretein belül próbál egy olyan ideális jövőt felvázolni, ahol az egymás meletti békés együtélés utopiáját próbálják megvalósítani és az olyan emberi gyarló tulajdonságokat mint a vagyonszerzés és öncéló tevékenységet, legalábbis a Föderáción belül felváltja a tudásvágy és az önmegvalósítás.
A háború olyan színfoltja a történetnek, mely arra hivatott, hogy megmutassa mennyire tudja a fejlett humanoid megőrizni "emberi" méltóságát egy olyan megalázó és szomorú esetben mint egy háború.
És ha már itt tartunk az Alfa és Béta Kvadráns föbb népeinek titkosszolgálatai rendelkeznek olyan tömegpusztító fegyverekkel melyekkel, bár egyezmények betiltották, akár az "egész Gamma és Delta kvadránst meg lehetne szüntetni" Ez azért egy kicsit sok :) De egy tömegpusztításnak mi értelme lenne. A másik dolog az, hogy nekem ez a borg téma már egy kicsit elcsépeltnek tűnik. Ha így halad a történet tovább, ahogy eddig, a végén még a Föderáció felveszi a Borg-ot a tagjai közé :) Ez azért, ha lehet még durvább volt :)
A Star Trek-ben a fantáziának a logika és néha a fizika szab határt :)