Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Igyekszünk, igyekszünk.... Én vasutas vagyok, de még nem sokat láttam szabályos ágyazatot. A terepasztalon is jobban néz ki a rendezetlenebb (magyar vonatkozású asztalon a koszos, szemetes) ágyazat. Nem tűnik annyira műnek, műanyagnak az egész. :-)
Igyekeztem kicsit izgalmasabbá tenni a helyszűke projektet. Más kérdés hogy közben kiderült, hogy a sínek hosszú távon nem lesznek megbízhatóak, úgyhogy most stagnálok. Lehet hogy inkább modulban kéne gondolkodnom......
A gyárilag töltéses sín is szabályos, nem? :) Meg a jól megépített új 1:1-es ágyazat is. A "lebegést" már orvosoltam azóta, a fűszálakon feküdtek fel a kavicsok. Egyébként a későbbiekben retuspisztollyal az ágyazat koszolva, míg a fűszőnyeg meg árnyékolva lesz az élethűbb kinézet végett.
Két sínszálat behajlítassz a végénél,berakod a sínek közé (mint az igazinál),közte meg kiöntheted gipsszel,vagy valami hasonló trutyival.Esetleg rácsmintás papírt rakhatsz közé.(az ötóbbi időkben előre gyártott gumis elemegből szokták kirakni)De sokféle átjáró van és sokféle módszer.
Köszi szépen! Közben én is megcsináltam egy 10 cm-es szakaszt. Hát nem mondom, pepecselős egy meló. Most szárad, aztán meglátjuk milyen lesz. 2x csepegtettem végig ragasztóval, remélem annyi elég lesz. Ha megszárad rakok délután képeket.
Még majd lesz egy pár kérdésem. Igen tudott segíteni és érthető is. Ahhoz képest, hogy először csináltam, szerintem nem sikerült olyan rosszul. Viszont míg meg nem szárad tökéletesen, addig nem próbálom ki mozdonnyal.