Keresés

Részletes keresés

HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2372
Köszönjük a fordítást!

Wilde Hilde nem száraz, csak német. :-)
Biztos kereste a billentyűket a valahanyadik Feldschlössen után erre futotta. :-)
Előzmény: Törölt nick (2368)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2371

Azért annyira nem volt ez száraz - sőt, igen erős lelkesedést érzek belőle, elhiszem, h nem győzelmi reményekkel indult Romandiában, és mikor mégis sikerült, + örömként érte, h startolhat a Giron. Amennyire kerülte a szerencse az elmúlt 3 szezonban, most úgyfest kárpótlást kaphat :)

Lejjebb írtam, h 3 ridernek fogok szurkolni, ez ugye DC hiányában csak 2 lesz, és ha sem Gibo, sem Klödi nem nyomja le a címvédőt a nagy hegyeken(v TT-n, bárhol), akkor fel kell béreljek vkit egy biciklipumpás akcióra a Mortirolón, v Apricán :))

Előzmény: Törölt nick (2369)
e. Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2370
Ha az út mellől nem is, majd a TV elől szorítok értük, nekik. :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2369
A stílus maga az ember. Szikár, száraz, lényegretörő.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2368

Kedves Barátaim!

A Tour de Romandien aratott győzelmem a pályafutásom alatt elért legszebb sikereim közé számít.

A tavaszi vesszőfutásom után, amikor baleszerencse és betegségek sújtottak, nagyon boldog vagyok, hogy ismét 100%-osan visszanyertem az egészségem, és ezért Romandiában  végre ki tudtam használni az adottságaimat. .

Minden stressz nélkül álltam ki a versenyre, egyszerűen csak egy jó versenyt akartam futni. De már az első szakasz után éreztem, hogy nagyon jól szolgálnak a lábaim, és ez az érzés napról napra csak javult.

Az időfutamokat és  a nehéz hegyi szakaszokat álomszerűen éltem meg. A hegyekben, különösen a végjátékban, könnyedén tartani tudtam az ellenfeleimet, és minden probléma nélkül meg tudtam védeni a sárga trikót.

Különösen köszönök mindent a csapattársaimnak és a segítőknek, akik nélkül nem lehet elérni egy ilyen sikert. Mindenki 100%-ot adott a dologba. Egész héten együtt dolgoztunk, ezért az siker a csapatteljesítmény eredménye.

Szeretnék köszönetet mondani a csapatvezetésnek a belém vetett bizalmukért. Motivációs erőt adott számomra, hogy akkor is mindvégig kitartottak mellettem, amikor nem ment jól.  

Természetesen mindnyájan nagyon örültünk a minapi giro meghívásnak. Nagy motivációval és ambíciókkal startolunk a versenyen.

A legnagyobb öröm a szponzoroké, és a tiétek rajongóké, hogy jogot kaptatok arra, hogy a legjobb csapatot egy nagy versenyen láthassátok

Végül is nemcsak magunkért versenyzünk, hanem Értetek és, és mindig nagy öröm, ha nagy számban jöttök el az utak mellé szurkolni.

Üdvözlettel. A Ti Andrásotok.

Előzmény: HPéter1978 (2366)
sztich Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2367

"Őket Alexandr Shefer és Alain Gallopin igazgatja majd"

Az igazgatja helyett mást olvastam......szerintem megyek aludni :)

Előzmény: HPéter1978 (2365)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2366
Romandia után, Giro előtt - Klöden maplójának újabb lapja:

http://www.andreas-kloeden.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=26
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2365
Amíg a Giro keret lóhalálában gyülekezik Palermóban, a csapat többi tagja versenyzéssel töltögeti napjait. Holnap rajtol a 4 Jours de Dunkerque nevezetű verseny, melyre az Astana az alábbi összeállításban utazik:

Koen de Kort, Benoît Joachim, Aaron Kemps, Roman Kireyev, Berik Kupeshov, Gregory Rast, Tomas Vaitkus és Andrey Zeits.

Őket Alexandr Shefer és Alain Gallopin igazgatja majd, illetve a főnök alighanem magára marad a végére, Shefer mesternek ugyanis tudvalevőleg elfoglaltsága van tizedikétől. :-)

A verseny neve Dunkerque-i néygnapos versenyt sugallna, de ez kizárólag az ellenség megtévesztését szolgálja (biztos még az Atlanti fal idejéből maradt vissza), a verseny 6 napos és ez alatt a 6 nap alatt 6 szakaszt fognak teljesíteni. Van másik, böcsületesebb neve is az eseménynek: Tour du Nord - Pas de Calais.

Ami a konkurenciát illeti, a teljesség igénye nélkül: Chavanel, Hushovd, Danielson, Beppu, Allan Davis, Arvesen, Casper, Steegmans és a High Road komplett sprintersora.

http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/partants.pdf

Tudnivalók az első szakaszról:

http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/detail%20etape%201.html#carte
http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/e1.pdf
zsolaaa Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2364
Az olaszok helyében nem hívtam volna meg az Astanat
Így legfeljebb a dobogóért küzdhetnek a hazai nagymenők

Az is lehet hogy lepaktáltak a színfalak mögött, hogy csak maximum szakaszgyőzelmet szerezhetnek ?
Azért megnézném élőben ahogy Piepoli Contador-al meccsel
Előzmény: HPéter1978 (2359)
drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2363

A gárdát Sean Yates és Alexandr Shefer dirigálja.

Remélem, azért Bruyneel is tiszteletét teszi a versenyen valamilyen szinten:)

drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2362
Klöden azt nyilatkozta, hogy topforma közeli állapotban van, szóval a sok időfutam miatt nagy esélye lehet szerintem. Levi sem engedett ki még a Georgiai kör után. Egyedül Contador kérdéses, de azért nem telt el olyan sok idő még a baszk kör óta, hogy nagyot romoljon az edzettségi állapota. Ráadásul én őt az utóbbi 1,5 évben nem láttom rosszul menni.
Előzmény: HPéter1978 (2358)
drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2361
Igen, ilyenre még nem volt példa. Olyan már volt, hogy 1 kerekest az utolsó pillanatban hívtak be, mert az eredeti keretteg megsérült, de komplett csapatot utolsó pillanatban, amennyire én emlékszek még nem hívtak meg.
Előzmény: e. (2360)
e. Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2360

Érdekes lesz ez így. De azért nem panaszkodhatnak, az olaszoktól mégis bizalmat kaptak, ez azért jó jel. Attól nem félek, hogy nem fognak megtenni mindent, ilyen névsorral lehet villantani egyszer-kétszer, aztán majd közben meglátjuk mit is bírnak a fiúk. :)

HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2359
Most, hogy már hivatalosan röpködnek a brékelő nyúvszok, a csapat is kiadta a maga sajtóközleményét. :-)

A Giro-csapat:

Assan Bazayev, Antonio Colom, Alberto Contador, Vladimir Gusev, Maxim Iglinskiy, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Andrey Mizurov és Dmitriy Muravyev.
A gárdát Sean Yates és Alexandr Shefer dirigálja.

Az első reakciók szerint mindenki boldog, és várja a versenyt.
Klöden valami olyasmit mondott, hogy a Giro egy nagy körverseny, ő pedig egy nagy körverseny-menő, tehát ott a helye. :-)
Levi is örül a lehetőségnek, bár némi laza edzegetés volt betervezve, de így se rossz. Addig is igyekszik képbe kerülni a versennyel kapcsolatban, már tudja, hogy lesznek nagy hegyek, sőt arról is olvasott, hogy 4 időfutam lesz. :-))
Albertot lehet még nem érték utol. :-)

Érdekesség, hogy a károm kapitány egyike sem indult még az olasz körön, sőt az egész csapatból is csak hárman: Assan egyszer, Mizu és Muravyev kétszer vettek rész a Giron. Hiába, jó a kazah a háznál. :-)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2358
Tour de Romandie
5. szakasz, Le Bouveret - Lausanne, 159.4km

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 3.43.39 (42.763 km/h)
2 Markus Zberg (Swi) Gerolsteiner
3 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana
4 Matti Breschel (Den) Team CSC
5 Björn Schröder (Ger) Team Milram
...
18 Andreas Klöden (Ger) Astana
35 Steve Morabito (Swi) Astana
77 Thomas Frei (Swi) Astana 0.32
84 Julien Mazet (Fra) Astana 0.37
97 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 0.51
98 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 1.00
114 Vladimir Gusev (Rus) Astana 6.25

A végeredmény:

1 Andreas Klöden (Ger) Astana 16.43.20
2 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas 0.35
3 Marco Pinotti (Ita) Team High Road 0.43
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0.45
5 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 0.54
...
9 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 1.48
18 Steve Morabito (Swi) Astana 2.45
42 Vladimir Gusev (Rus) Astana 12.43
58 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 20.57
63 Thomas Frei (Swi) Astana 23.27
70 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 24.35
89 Julien Mazet (Fra) Astana 37.23

A pontverseny vége:

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 39 pts
2 Markus Zberg (Swi) Gerolsteiner 37
3 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 36
4 Andreas Klöden (Ger) Astana 35

...
31 Vladimir Gusev (Rus) Astana 6

A hegyi verseny vége:

1 Francesco De Bonis (Ita) Gerolsteiner 36 pts
...
23 Andreas Klöden (Ger) Astana 2

Maxim bátya ma sem volt rest belökni a bringát a 3. helyre, pedig előtte végigmelózta az egész napot. No, de egy reménybeli Giro-indulótól nem is várható más. :-)
Klödinek megvan a sárga, Contador és Leipheimer mellett immáron ő is összetett győzelmet szerzett a csapatnak.
Gyűlnek a sárga trikók szépen, most már talán nem ártana egy más színű, mondjuk egy rózsaszín. :-)) No, jó, mindjárt beleér a kezem a bilibe... :-)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2357

Ha vkinek begyullad a foggyökere annyira, h feldagad az arca, de gyulladáscsökkentőt csak gyengét szedhet, mert a többi doppinglistás :(

Egyébként is ajánlott betartani az 1 hetes antibio kúrát, ha már arra van szükség, szövődmény elkerülés végett. Élsportolóknak még szigorúbban szokták betartatni.

Előzmény: DELPIERO1984 (2349)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2356

Vino csak tartotta a lépést azon a DL-en Armstronggal, 3 mp.-el mögötte végzett az 5. helyen. És ki volt Lance előtt a 3. ? Levi még Gerolsteineresként! :)

Aztán a Touron mindketten megkapták "ami jár" a texaszitól, és az a 3 fejű TMO akkor "csak" annyira volt képes, h Ullét felpréseljék a dobogóra ..:(

Talán Bruyneel jobban kezeli az ilyen helyzeteket, és jó szervezéssel akár az első hely is meglehet, ha mindenki úgy teszi a dolgát, ahogy a csapatérdek megkívánja.

Előzmény: Donat92 (2346)
sztich Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2355

Igen, azt olvasván jómagam is gondolkodóba estem, hogy most akkor mi is a helyzet...

Franc :(

Előzmény: w.ullrichfun (2354)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2354

Majdnem ..:(

Drummond "összegzéséből" jöttem rá, h a banda 2. fele idén a Tourt választotta ...

Ott esetleg összejöhet az a koncert, ha az ASO addig meggondolja magát, és engedi indulni a törpöket. Egy szép Giro szerepléssel a csapat is tehet ezért vmit, reméljük élnek ezzel a lehetőséggel. (De ha esetleg 3 Astanás fog a dobogón állni Milánóban, az nem biztos, h jó ajánlólevél a Tourra - azonnal ellenezné Őket mindegyik ellenfél :o))

Előzmény: sztich (2341)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2353
Most már hivatalos és 100%. Az Astana meghívást kapott a Giro szervező bizottságától és ott lehet a rajtnál jövő hét szombaton:))))

http://www.gazzetta.it/Speciali/Giroditalia/2008/it/Primo_Piano/2008/05_Maggio/03/astana.shtml

sztich Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2352
Egyetértek.
Előzmény: ccsőszami (2350)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2351
Alain Gallopin megerősítette a Tour de Romandiai körverseny utolsó szakaszának a rajtjánal, hogy az Astana ott lesz május 10-én a Giro Palermoi rajtjánál. Három csapatkapitányuk lesz: Alberto Contador, Levi Leipheimer és Andreas Klöden.
ccsőszami Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2350

Én nem győzelmet várok, sőt...Lássuk a fiúkat és kész!

Az önmagában győzelem, hogy a csapat ott lehet a Giron!

Előzmény: HPéter1978 (2335)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2349
Kíváncis vagyok milyen műtát lehetett, ami után egy hétig kellett antibiotikumot szedni. Azért jobban örülnék én is, ha zavartalan lett volna az elmúlt 1-2 hét neki.
Előzmény: drummond (2348)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2348
Nem magavál az 1 héttel van gond, hanem volt egy szájsebészeti műtétje egy antibiotikumos kezeléssel társítva, de nagyon bizom benne , hogy megmutatja az Olaszoknak:)
Előzmény: DELPIERO1984 (2347)
DELPIERO1984 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2347
Contador ennyire leeresztett volna a País Vasco után, hogy ő a leggyengébb láncszem? Az az egy hét kihagyás valóban kellemetlen, de remélhetőleg nem lesz gondja.
Előzmény: drummond (2345)
Donat92 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2346

Ez az eset engem nagyon emlékeztet egy 2005-ös esetre. Igaz akkor nem last minute volt a meghívás. A Dauphine Liberet abban az évben Vino nyerte, ahogy a Romandie-t idén Klöden. Akkor Klöden volt kérdéses, ahogy idén Contador és Ullrichban bízott mindenki, ahogy most Leviben. Akkor ott volt egy Lance Armstrong, aki megakadájozta az álmok beteljesülését. Most nincs itt egy Lance Armstrong, így szerintem nagy esély van, hogy a nagy hármasból valaki megnyerje a versenyt.

drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2345

Aludtam egyet a tegnapi hírre és már egy kicsit optimistábban látom a dolgot:))

A Giro egy csapatidőfutammal kezdődik. Egy ilyen névsorral, mint az Astanáé, ha nincs technikai hiba vagy bukás, min. fél perccel nyerni kell a prológot DiLuca és Simoni csapat előtt.

Az első héten nincs nehéz szakasz, talán csak a 7. szakasz kivétel, de az sem olyan vészes, hogy ne lehessen tartani az előnyt. Az első komolyabb erőpróba a május 20-án kedden tartandó 39,4 km-es időfutam, amely tartalmaz kisebb nagyobb emelkedőket. A május 20-a azért fontos, mert majd 1,5 hetük van Leipheimernek és Contadornak egy kis erőgyűjtésre.

Két dologoban, azért egyetértünk egy Romandiai körversenyt megnyerni (nem akarom elkiabálni, de ezt ma már nem veszik el tőle) nem lehet úgy, hogy az ember nincs csúcs közeli formában, szóval én szerintem ebben a csapatban most Klöden a legbiztosabb pont. A másik, azért Leiphemer sem volt olyan rossz formában a Georgiai körversenyen, hogy nagyon aggódnunk kellene. Majd nem megnyerték a csapatidőfutamot a Giros keretnél jóval gyengébb kerettel. A hegyekben meg, hogy 2 ember le tudta sprintelni a cél előtt néhány 100 méterrel az nem olyan nagy baj. Aki a leggyengébb láncszem a trióból az talán Contador, de ezt erősen idéző jelbe tenném. Olvastam, hogy a fogbetegség miatt 1 hetet kellett kihagynia az edzésekből, utána folyamatosan edzett, igaz a Dauphine június 8-ai rajtára akarta időzíteni a csúcs formáját. Ha viszont mégse sikerül topon lennie, akkor is kiváló segítője lehet Leiphemernek vagy Klödennek.

Akkor térjünk vissza a Giro útvonalára. Ez a május 20-ai időfutam egyszerűen Klödennek és Leipheimernek van kitalálva. Itt minumum 1,5-2 percet kell, hogy adjanak DiLucának és legalább 3-at Simoninak. A többekről egyenlőre nem beszélek, mert ezt a 2 kerekest tartom a fő riválisnak.

És akkor jöjjenek a hegyek. Az első igazán komoly hegyi szakasz 2 héttel a rajt után május 24-én szombaton lesz. Ott meg fogjuk látni, hogy ki mit bír. Két hét van arra, hogy top formába lendüljenek az Astana sztárjai. Az Astana szóvivője szerint Leipheimer jó formában van szóval nem lesz itt nagy gond. Ami viszont aggodalomra ad okot, hogy a Giro hegyei jóval de jóval nehezebbek, mint a Touré. Nem tudom, hogy Leipheimer vagy Klöden életében felmenet-e már egyszer is a Kronplatzra vagy a Mortirolora? Kiszámíthatatlan, hogy ezeken a hegyeken mire lesznek képesek. Itt viszont majdnem biztos, hogy Simoni és DiLuca előnyben lesznek. Ezeken a hegyeken csak egy jó formában lévő Contador aki képes lehet megverni őket. Talán annyi kedvezmény van az Astánának, hogy a Kronplatzon időfutam lesz. Ja és az utolsó nap is időfutam lesz, ahol szintén perceket verhetnek bárkire az Astanások.

Elnézést, hogy a többi vetélytársról nem ejtettem szót, de persze róluk sem szabad elfeledkezni: Soler, Menchov, Karpets, Rujano, Brusehgin, Nibali, Ricco, Piepoli, SIUTSOU, Sella, Savoldelli.

Egyszóval a helyzet ezzel a last minute meghívással nagy nehéz, de nem reménytelen:))

Előzmény: HPéter1978 (2335)
sztich Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2344

Hát igen, Klödi vagy Albert lesz az 1. számú emberke.Most, hogy belegondolok az időfutamokba, inkább Klödi.Bár ki tudja!Láttunk már karón varjút. :)

Előzmény: w.ullrichfun (2343)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.03 0 0 2343

Ne fájjon, csak legyen is megtartva az a koncert, az előadók neve garancia egy jó party lebonyolítására! :)

Mondjuk vmiért inkább Klödent hinném 1. emberként szerepelni, de majd meglátjuk.

A Romandiai felkészülése mindenesetre sokat ígér ...

Előzmény: sztich (2341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!