Keresés

Részletes keresés

Replay Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1677
a reptéri bélyegző szerint: Sharm el-Sheikh.
Előzmény: Törölt nick (1676)
BÉva Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1675

Sziasztok!

Hetek óta olvasgatok itt. 3 éve egy csodás hetet töltöttünk Hurghadán, s most újra egyiptomi utat tervezgettünk Sharm-ba.

Az apropó ami miatt írok, a tegnapi támadás. Olvasom, hogy többen lemondást fontolgatják. Gondoljátok meg! Mi év elején a cunami után voltunk 3 héttel Thaiföldön, nem érzékeltünk semmit a katasztfóbából. A thaiok és az egyiptomiak is a turistákból "élnek", feltételezem, hogy Egyiptomban is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy minél hamarabb visszaállítsák a "rendet". Természetesen ez nem garancia az újabb támadásra. Szóval csak azt akartam írni, nem szabad, hogy a pánik hangulat eluralkodjon. Az utazási irodáktól pedig semmi jóra ne számítsatok!

Graphiteman Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1674

Sajnos ez most kicsit abszurd:

panszil Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1673

Mostanra már túltettem magam a félelmen. Nem látom sok esélyét, hogy újra megtörténik a jövő héten. Bosszantó hogy ki vagyunk bárhol a világban szolgáltatva ezeknek fanatikusoknak.

Most már csak azért izgulok, hogy ne töröljék a keddi járatot! Már régóta vártam ezt az utat, nem akarom kihagyni. Bár biztos nem szép látvány a robbantások nyoma.... :-((

Csacska Csacsi gyerek Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1672
Teljesen igazad van, hogy ilyenkor senki nem akar utazni, nem csak a félelem miatt, (csalánba nem üt kétszer a menkő), hanem kinek van kedve olyan helyre menni, ahol néhány napja, hete még emberek haltak vagy sebesültek meg. Én csak arra akartam a figyelmeteket felhívni, hogy a biztosítók kiemelten "harapnak" az indulás előtti napon történő "betegségekre.
Előzmény: isis/001 (1670)
Satinette Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1671

Panszil, kérlek, ne rettegj,

ne rontsd el saját magadnak a pihenést...

mellesleg én is azt mondtam eddig, hogy ahol robbantottak, ott egyhamar nem fognak - és ez többször is (London) kivételével - beigazolódott...

Én úgy gondolom, fokozott rendőri készenlét lesz,

persze az sem jó látvány nyaralás közben...

Mi a luxori merénylet urán voltunk 4-5 hónappal Hurghadában,

és nagyon jól éreztük magunkat, csak kihalt volt minden...

Sajnálom.

Előzmény: panszil (1659)
isis/001 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1670

Egyettértek, de a szituáci szerintem ennél bonyolultabb.

Jelen esetben nem arról van szó, hogy máshova szeretne menni valaki, hanem sokan egész egyszerűen félnek ill. nem szívesen mennek oda, ahol esetleg pár nappal korábban embereket öltek meg!  Az ilyen jellegű "valós emberi igényeket" a mai piacgazdaság sajnos nem feltétlenűl kezeli megfelelően. Ill. simán lemondhatod az utadat ( ez az utazás előtti héten szinte 100% ktg. jelent), vagy mehetsz "nyaralni".

Mi tavaly soltunk Sharm-on  (szerdán pedig Hurghada-ról jöttünk haza), de nagyon megrendített a dolog.

Előzmény: Csacska Csacsi gyerek (1668)
Satinette Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1669

Sziasztok,

régen jártam erre - mint topicnyitó - anno 2002 szeptemberében...

Sajnálom és bánt is, hogy most a merénylet kapcsán nézek be ismét...

Nagyon feldúlt a dolog,

újraéltem az ott töltött szép napokat,

és - ami érdekes, pont a napokban meséltem nagyon sokat egy kolléganőmnek,

aki Egyiptomba készül...

Részvétem, sajnálom - ne vegye el a kedveteket az utazástól ---- nem is tudom... :((

Csacska Csacsi gyerek Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1668
Óva intenék mindenkit a stornó biztosítás ilyentén igénybevételétől. Ugyanis ezzel a BTK-t kimerítő dolgot követsz el (biztosítási csalás) Régebben valóban el lehetett ezzel játszani, csak miután sajna a legtöbb utazási iroda kötelezővé tette az un stornó biztosítás megkötését (addig csak az kötött aki akart) nagyon sokan éltek ezzel vissza. (lekéstem a repülőt, találtam olcsóbb, jobb lehetőséget, stb) Újabban a kárbejelentő lapon felhatalmazod a biztosítót, hogy minden veled ("megbetegedett" családtagoddal) kapcsolatos iratodba, leletedbe, orvosi naplóba, stb  betekinthessen. és hidd el a biztosító bele is fog tekinteni, mert ki látott már olyan biztosítók aki bármilyen kár esetén fizetni akart volna !
Előzmény: isis/001 (1662)
kanga69 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1667
Szia Panszil! Ezt most nehéz eldönteni, egyelőre várjuk a fejleményeket. Eléggé el vagyunk szontyolodva, a bizonytalan nyaralás miatt és borzasztó, hogy ilyen még megtörténhet. Próbáljuk figyelni az új információkat és tanakodunk. Mennénk is, hiszen erre készülünk már egy ideje, azonban valami válságövezetben tölteni a szabadságot kétes biztonsággal nem túl vonzó perpesktíva. Egyenlőre reménykedünk, hogy nornalizálódik a helyzet valamelyest hétfőig, az iroda is ekkora igéri a biztos választ az indulásról.
Előzmény: panszil (1666)
panszil Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1666
Szia kanga69. Mi is kedden utaznánk. Nekem sem tudott még mit mondani az iroda. Pedig jó lenne tudni. Ne hétfőn, összepakolva érjen hogy ja bocs mégsem megyünk. Ti mennétek ebben a helyzetben?
Előzmény: kanga69 (1665)
kanga69 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1665
Mi kedden mennénk Sharm el Sheikre. Felhívtuk a Medinát, ahol azt mondták, még nem biztos, hogy indítják a gépet, érdeklődjünk hétfőn. Ha ők mondják le az utat, akkor visszajár a pénz, ha indítják és mi szeretnénk lemondani, akkor nem. (Még nem döntöttünk, csak gondoltuk jó tudni mi a helyzet).
rkrisztina Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1664

Sziasztok!

Úgy tudom, az utazási irodáknak akkor kötelességük visszaadni a pénzt, ha a külügyminisztérium azt mondja, hogy nem biztonságos abban a térségben való tartózkodás. Néhány hónapja lépett életbe a törvény. Most azt nyilatkozta a KM, hogy nem emelték a veszélyességi fokot az előzőekhez képest. A Neckermann még nem tudott semmit mondani....

isis/001 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1662

Még valami eszembe jutott. Meg kell nézni, hogy milyen a "storno biztosításotok" ( remélve, hogy van ilyen  !!!!).  Ha van és jól jöttök ki, akkor egész egyszerűen el kell menni a háziórvoshoz, beteggé kell "nyilvánítattni "valakit a családból.

Borzasztó ez az egész. Szerintem természetes, ha valaki ezek után nem kívánkozik oda.

isis/001 Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1661

Ha jól emlékszem a decemberi cunami után a Külügyminisztérium adott ki egy ajánlást és ennek függvényében kellett az utazási irodáknak eljárniuk. Szerintem néhány óra múlva fognak valamit mondani és utána lehet tovább gondolkodni.

Előzmény: Novicius (1657)
panszil Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1659
Én két nappal az utazás előtt semmit se tudok csinálni... Elég bosszantó és elkeserítő a dolog. alig vártam ezt az utazást, most meg majd retteghetek...
Novicius Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1657

Sziasztok,

nem akarok pánikot kelteni, de most fontolóra veszem, hogy elinduljak-e aug.-ban a gyerekemmel Kairóba.

Tudja valaki, hogy az utazási irodáknál hogyan lehet - a legkisebb veszteséggel - lemondani a már befizetett utat?

Köszönet a válaszokért.

panszil Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1655

Hi. Ez borzasztó! Kedden utaznánk sharm-ba. Vagy el se induljunk????

Nyusszoghy Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1654
Sziasztok! Jövő héten megyek? Hurgadába. Szerintetek neki merjek vágni egy gyerekkel?
Előzmény: Törölt nick (1651)
-hanyi- Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1652
Hát akkor nézd meg ezt.
Itt!
Előzmény: Törölt nick (1651)
-hanyi- Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1650
Aha!
Mint pl. Londonban.
Előzmény: Törölt nick (1649)
abonyita Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1648

Udv,

Nagyon durva. Már 50 halálos áldozatról tudnak, és több száz sebesültről.

Másfél hete még ott sétáltunk a bazársoron. Nagyon erős volt a rendőri jelenlét,

az autókat rendszeresen ellenőrízték, ezért végig biztonságban

éreztük magunkat. Úgy látszik, csak illúzió volt... :-(((

Udv

And/Or

-hanyi- Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1647
Jó reggelt ! :-((

link.

Legkevesebb 30 halálos áldozata és mintegy 100 sebesültje van a szombatra virradóra az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyen történt robbantásoknak - közölte a rendőrség.
_Napster Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1646
A Hostmark és Laguna Vista tudomásom szerint egymás mellett van. Tehát part ügyben nem lehet nagy differencia. A Laguna Vista különben jobb és szebb szálloda.
Előzmény: céline (1643)
-hanyi- Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1645

Próbált már valaki így bejutni?

Arról van szó, hogy nem kéne még 15$ sem fizetni vízumra, ha az ember csak Sharmban pütyhed.

If your holiday is planned to stay in the Eastern half of the Sinai (not going to Ras Mohammed or Thistlegorm)  then a Sinai only visa is possible for you.

This visa is free and gives you a 2 week stay.

It is obtained directly from the immigrations officer in his booth to the right of you as you enter the arrivals hall. He will ask you to write 'Sinai Only' on the back of the arrivals form then underline it, and then you are in.

Egy másik hozzá szólásból: With the "Sinai"-visa you can only travel in the triangular Taba-St. Catherine's-Sharm El Sheikh. Diving in Ras Mohammed s not possible with it. Also if your flight goes via Cairo, or Hurghada you need the real visa.

céline Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1644

Most kerestem rá részletesebben és láttam, hogy Hurghada-ra is szerveznek Cairo+üdülés utat. Most már akkor tényleg nem tudom melyik legyen... Átnézek a Másik topikba :)

Előzmény: céline (1643)
céline Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1643

Köszi szépen!

Kérdés: Olyan szálloda kellene aminek szép a partja és a Kingtoursnál szerepel!!

Hostmark 5* vagy Laguna Vista????

Előzmény: Replay (1642)
Replay Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1642

A King Tours-os szállodák közül a Hostmark és a Laguna Vista ugyanazon a partrészen van, mint a Grand Azur.

Ha esetleg tudsz németül: www.hotelbewertungen.de, itt nagyon-nagyon sok

hotelkritikát lehet olvasni.

Ezek meg  térképek: http://www.wernerlau.com/egypt/index.htm vagy

http://www.sinaidivers.com 

Előzmény: céline (1641)
céline Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1641

Köszi!

Mostmár megint mást néztünk. :)

KingTours utakat mert Cairo 2 nap lenne az elején és az a legkényelmesebb lenne!

All Inc. Szálloda a King Toursnál? Vki? Tapasztalatok?

Előzmény: Replay (1640)
Replay Creative Commons License 2005.07.21 0 0 1640
Szia! Barátnőm volt ebben a szállodában. A véleménye tömören: a szálloda nagyon szép, nagyon jó, de a partja használhatatlan.
Előzmény: céline (1639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!