Igen, ami foleg a 2004-05 szezonjanak koszonheto. Egyebkent Hendrynek meg *soha* nem volt annyira gyenge szezonja, mint a mostani. Egyetlen ranking dontoben sem jatszott, es a ranking versenyeken a meccsek 59%-at nyerte csak meg (eddig mindig legalabb 2/3-ot hozott). A kulon tekintett 2005-06 teljesitmenye alapjan valoszinuleg (ha Ebdon nyer ma) a 7. helyre jo, igy a kovetkezo szezonban ossze kell kapnia magat, ha vilagelso akar maradni.
Hozza hasonloan Ronnie O'Sullivan is karrierje leggyengebb szezonjat produkalja.
Először is a kommentátor téma: nekem Kurucz nagyon szimpatikusan nyomja, OK a két Mike-tól valszeg elmarad színvonalban, de legalább van valaki, aki érti a játék lényegét. Több, mint 15 éve nézek/olvasok snookert, és nagy faxságot még nem hallottam tőle, és ahogy alattam is írták, ameddig ilyen kicsi a sportág ismertsége, muszáj neki is az alapinfókra korlátozódnia, sajnos. Én általában a mellette ülő szpíkerektől szoktam falra mászni, na ők full idióták mind (kivéve talán a ma délelőtti srácot).
Ronnie téma: zseni a csávó, ez vitathatatlan, talán a legnagyobb zseni. De mentálisan annyira gyenge ma is, hogy az hihetetlen. Amiket a ma délelőtti session-ben hibázott, azokra egész egyszerűen nincs magyarázat. Ilyen hibákat sorozatban ejteni rajta kívül még senkitől se láttam. Amúgy - bocs, hogy megint ezt írom - de nagy kár, hogy Jimmy White-ot nem láthattuk játszani fénykorában, mert sokan átértékelnék ezt a "százévente egyszer születik ilyen tehetség" gondolatokat. És azért azt is túlzásnak tartom, hogy Ronnie azt a versenyt nyeri meg amelyiket akarja. Akkor hogy van az, hogy évente max kettő versenyt bír megnyerni???? Tényleg elképesztő keze van, de pont az hiányzik neki a fejéből, ami ezen a szinten elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan a topon legyen. Ezért nem is lesz soha Davis/Hendry-hez hasonlóan 6-7-szeres világbajnok.
Amitől én láttam tőle, meg hallottam róla, az bőven erre enged engem következtetni. Csak Ronniehoz, és esetleg Jimmy White-hoz tudom hasonlítani. Ők erre születtek. Stephen Hendry-vel szembe természetesen maximális tiszteletem, de szerintem ő nem az a "naturally talented" player. Sokkal inkább "machine" :)
Egyébként Kurucz talán olvassa a eurosportos topikot, esetleg valaki csokorba szedné az itt leadott reklamációkat és bebiggyesztené oda, akkor hátha olvasná. Én már jópárszor írtam, rám immunisak. Ráadásul azon a topikon nem bírom a légkört, mert csupa okoskodó idióta van, 1-2 kivétellel. Szegény csmarkus kollega szokott próbálkozni, de sajna eddig nem sok eredménnyel :(
Alex Higgins játékát nagyon nehéz megítélni, tekintve, hogy már abbahagyta a játékot s legtöbbünk nem is látta őt soha élőben. Nekem van tőle egy videóm (melyet talán épp tőled töltöttem le a DC-én) s ekkor nem tűnt elég meggyőzőnek ahhoz, hogy zseninek tekintsem, de természetesen tiszteletben tartom a véleményedet.
Azzal egyetértek, hogy Kurucz legalább csinál valamit, megpróbálja a maga módján népszerűsíteni a játékot, szemben a magyar snookerélet többi meghatározó személyiségével, akik semmit sem tesznek annak érdekében, hogy ez a nagyszerű játék ismertebb s elfogadottabb legyen kis hazánkban.
Még azt is hozzátenném, hogy Kurucz elsősorban poolos, s nem pedig snookeres, továbbá valószínűleg nem válogathatja meg szabadon, hogy kik legyenek az idióta közvetítőtársai, akiket feltehetően a csatorna rendel ki mellé.
Mindenesetre örvendetes lenne, ha olvasná ezt a fórumot s megfogadná az itt elhangzott baráti jótanácsokat, melyeket nem azért írunk le, hogy őt öncélúan cikizzük, hanem azért, hogy minél magasabb színvonalúak legyenek a magyar közvetítések.
Egyetértek, Sullivan egy zseni, ennek minden előnyével és hátrányával. Egyetlen hozzá hasonló zsenit "termelt ki" a snooker történelme, ő pedig Alex Higgins. Szerintem :)
Bizonyára néhány dologban igazatok van,de valamit mindenesetre jólcsinál,hogyha foglalkozunk a biliárddal.Mert hát ugye ő közvetített elsőként itthon biliárdot és ő nélküle sztem ennek a topicnak a háromnegyede az életben nem vett volna dákót a kezébe.
Mindenesetre gondolhatjátok,hogy mennyivel jobban szeretne ő is az állásokról meg a miértekről beszélni,de amég olyan smsek mennek be hozzá ,hogy mekkora egy snookerasztal addig csak a jéghegy csúcsáról tud beszélni.
És azt ne felejtsük el,hogy angliában mennyien nézik a snookert és nálunk mennyien ill. náluk hány igazolt játékos van és nálunk mennyi.
Majd ha többen lesznek azok akik értenek hozzá akkor jöhetnek az elemzések,de addig ez van.Addig köszönjétek meg neki,hogy elmondta ki az a Strickland,meg Bustamente és köszönjétek meg neki,hogy próbálja népszerűsíteni ezt a sportágat.
Amugy Ebdon rendesen beturbosodott, a szunet elott besoporte mind a negy fremet, utana pedig a feltamadoban levo Fut ketto megnyerese utan ujra megallitotta es vegul 15:9-cel varjak a holnapot. Nem irigylem Fu pszihotreneret...
Igen, ezekkel nagyjabol egyeteretek. Jo lenne ha ezt megirna neki valaki, es o meg megfogadna:) Es meg valami: nem kene nyiltan szurkolnia egyik jatekosnak sem. Melyik meccsen volt, amikor kemenyen elszolta magat? Asszem az is Ebdonnal volt, hogy valamit eltett, es azt mondta "sajnos". A riportertarsa meg is kerdezte, miert sajnos:) Aztan egy kis kinos hallgatas utan valami olyannal jott elo, hogy o csak annak szurkol, hogy szorosabb legyen a meccs:)
Igen, az nekem is hasznos volt, mert arra meg nem figyeltem fel. Meg ugy altalaban sokat segitett, hogy megertsem a lokeseket, hogy hogyan lehet pozicionalni. Viszont ma este megint raszalltak Ebdonra, ebbol mar tenyleg elegem van. Meg a snookerasztal mereteibol. Szerintem az a kutyat nem erdekli, hogy hany inch, ha megis akkor utana tud nezni. Eleg annyit mondani, hogy lenyegesen nagyobb, mint a pool, mert azert az nem jon le elegge a TV-bol, en is meglepodtem, amikor eloszor lattam snooker asztalt eloben:)
Sajnos Kurucznak az a baja, hogy a két Mike után "került" a kommentátori székbe, ezért nagyon magasak az elvárások. Ők évtizedes rutinnal rendelkeztek a témában, ráadásul a legtöbb játékost személyesen is ismerték. Ezzel együtt persze Kurucz sokkal jobb, mint a mellette ülő birkák, de azért egy pár dolgon javíthatna:
- Nem kéne egy breakben minden lökés után bemondani a pontszámot és a különbséget a 2 játékos között. Ez általában leolvasható a képernyőről.
- Kicsit többet beszélhetne a miértekről (miért arra a golyóra löktek, miért lett rossz egy lökés, stb.).
- Kicsit át kéne olvasnia a szabályokat, különös tekintettel a ritkán előforduló eseményekre. Én egyszerű nézőként találgathatok, hogy mit miért ítélt a bíró, de a szakkommentátornak ezeket pontosan tudnia kéne.
- Sessiononként elég lenne egyszer a pénzekről beszélnie.