1 Christian Vande Velde (USA) Slipstream Chipotle Presented By H30 26.32 2 David Zabriskie (USA) Slipstream Chipotle Presented By H30 3 Ryder Hesjedal (Can) Slipstream Chipotle Presented By H30 4 Julian Dean (NZl) Slipstream Chipotle Presented By H30 5 Magnus Backstedt (Swe) Slipstream Chipotle Presented By H30 ... 44 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 0.29 45 Assan Bazayev (Kaz) Astana 46 Levi Leipheimer (USA) Astana 47 Antonio Colom Mas (Spa) Astana 48 Andreas Klöden (Ger) Astana 49 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 50 Vladimir Gusev (Rus) Astana 51 Steve Morabito (Swi) Astana 52 Andrey Mizurov (Kaz) Astana
A jelek szerint Yates és Shefer számára fontosabb volt, hogy együtt tartsák és ezzel egy kicsit összekovácsolják a csapatot, mint a győzelemért küzdeni. Feltehetően valami demonstráció féle is volt ez és biztos az is a fatális véletlen műve, hogy a Kazah bajnokunk vezette be a csapatot a célba. :-). Hogy az eldobott pár másodperc számít-e valamit az majd Milánóban kiderül, feltehetően nem.
Yates kommentárja azt hangsúlyozza, hogy a csapat együtt tudott maradni, és hogy Levi még nem az igazi. Alberto pedig arra panaszkodott, hogy bár a lábai jók voltak, de a pulzusa túl magas volt. A jelek szerint még látszik mindkét versenyzőn az edzéshiány, de a harmadik hétre majd csak bemelegednek. :-)
Lényeg, hogy ott vannak a fijjug, bringa van alattuk, kék ég felettük, és az ellenfelek jelentős része mögöttük található a ranglistán. :-) A többi meg majd kialakul.
Holnap nem lesz havaj-dizsi-napfény, a környék összes emelkedőjén tiszteletüket teszik:
Érdekes pletykát olvastam. A belga sajtó szerint az Astana meg akarja szerezni Gianni Meersmant a FdJ-től. Gianni tavaly robban be a PT mezőnybe a Discoveryben, és rögtön győzelmekkel mutatkozott be, aztán a csapat megszűnésével a franciákhoz igazolt, és ott sem szerepel rosszul. Nos a jelek szerint Bruyneel vissza kívánja szerezni elveszett báránykáját, ami azért is érdekes, mert a srác Dirk Demol felfedezettje és védence volt márpedig ő jelenleg a Quick Stepet erősíti.
A Schleckek szerintem a Tourra készülnek. A CSC egyik ambíciója pont a csapatkrono, a másik a fehér trikó, de azt nem tudom, hogy utóbbira ki a jelöltjük.
Így van, ezt figyeltem én is, az LPR komoly helyzeti előnyben van - viszont nincs olyan erős TT sora, mint a Slipnek, a THR-nek és az Astanának. Azaz vissza is üthet a többi idő ismerete, ha nem tudják azt a tempót menni, márpedig sztem nem tudják, csak közelíteni, és a görcsölés ugye ...
A CSC-nek nincsenek összetett ambíciói szvsz, tényleg miért nincs ott A. Schleck?
Láthatóan semmi köze sincs a 2007-es eredményhez. A rajtszámokat LPR + abc sorrendben osztották ki, a rajtsorrendre meg ötletem sincs, talán kisorsolták? Mivel ez az első szakasz, szabály nincs a sorrendre, még az LPR elsőségére sem.
Péter egy dolgot már régen meg akartam tőled kérdezni? Armstrong a Discovery idejében a visszavonulása után rendszeresen látogatta a csapatot. Most valahogy, elnézést a kifejezésért, de az Astanát nagy ívben lesz**ja. Mi lehet ennek az oka? Még nyilatkozni sem hallotta a csapatról
A Discoban üzletrésze volt, ezen felül szerződése is volt a csapattal illetve a szponzorral, tehát bizonyos eseményeken meg kellett jelennie. Az Astanához semmi nem köti, csak Bruyneel és a volt társak személye. Ami Johant illeti, nem vagyok benne biztos, hogy a Disco feloszlása olyan békés volt, mint azt kifelé mutatták...
Egyébként nemcsak az Astanával nem foglalkozik, a jelek szerint cakkpakk az egész kerékpársportot hanyagolja. :-)
Péter egy dolgot már régen meg akartam tőled kérdezni? Armstrong a Discovery idejében a visszavonulása után rendszeresen látogatta a csapatot. Most valahogy, elnézést a kifejezésért, de az Astanát nagy ívben lesz**ja. Mi lehet ennek az oka? Még nyilatkozni sem hallotta a csapatról.
Magát az időbeosztást az LPR kivételével nem értem. Nem úgy van, hogy a tavalyi 2. csapata indul az utolsó előtt, a 3. pedig a második előtt? E szerint az Astannak is a végén kellene indulni, mivel tavaly Mazzoleni 3. lett.
A prezentáción még Benji volt jelen. Alberto elég jó erőben van. :-) Mellesleg a képen mindhárom regnáló GT-győztes láthatő, szép gyűjtemény az RCS-nek.
4 Jours de Dunkerque 4. szakasz: Wasquehal - Calais, 193 km
1 Pierrick Fédrigo (Fra) Bouygues Telecom 4.24.30 (43.554 km/h) 2 Allan Davis (Bel) Mitsubishi-Jartazi 3 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne 4 Laurent Lefèvre (Fra) Bouygues Telecom 5 Gianni Meersman (Bel) Française des Jeux 6 Grégory Rast (Swi) Astana 0.05 ... 18 Koen De Kort (Ned) Astana 0.24 41 Roman Kireyev (Kaz) Astana 1.18 58 Benoît Joachim (Lux) Astana 70 Andrey Zeits (Kaz) Astana 103 Berik Kupeshov (Kaz) Astana 8.32 DNF Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
Az összetett:
1 Stéphane Augé (Fra) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 18.14.39 2 Clément Lhôtellerie (Fra) Skil-Shimano 0.19 3 Pierrick Fédrigo (Fra) Bouygues Telecom 2.20 4 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Caisse d'Epargne 2.26 5 Gianni Meersman (Bel) Française des Jeux 2.30 ... 7 Grégory Rast (Swi) Astana 2.35 15 Koen De Kort (Ned) Astana 2.54 36 Roman Kireyev (Kaz) Astana 3.48 41 Benoît Joachim (Lux) Astana 52 Andrey Zeits (Kaz) Astana 100 Berik Kupeshov (Kaz) Astana 11.15
A csapat:
1 Bouygues Telecom 54.51.51 ... 8 Astana 1.23
Grégory megtalálta a jó szökést – egy 6. hely összejött belőle, és elvitte az egyik hegyet. Talán lesz ez még jobb is. Összetettben még ő és De Kort keresgélhetnek valamit, bár a Cofidis-Shimano egységfront egyelőre jól zár. :-) Tom Vaitkus eredményein látszott, hogy nem igazán megy neki, ma ki is szállt.
Holnap is lesz nap, méghozzá nem is akármilyen, a szintrajz a győztes EKG-görbéjét hivatott megjósolni. :-)
Benjinek vírusfertőzése van, szerintem a repülőn szedhette össze. :-( Svájci barátunk jól ment a Romandiai körön, feltehetően ezzel érdemelte ki a bizalmat.