Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2382
Osikám, 11 óra 47 az már majdnem dél. Én különben is folyton éhes vagyok.
Előzmény: oscarsevilla (2381)
oscarsevilla Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2381

Ilyen korán van ebédszünet? :)

Köszönöm szépen a fordítást, alázatos srác ez a Hasi.

Az írottakkal meg teljesen egyetértek, nekem is az nem tetszik ebben az egészben, hogy egy rakás olyan kerekestől veszik el a lehetőséget, akik nem férnek oda Klöden vagy Leipheimer mellett a legerősebb csapathoz, de mondjuk egy Giron indulnának. Nem beszélve az olasz kiscsapat versenyzőiről, akiket életük nagy lehetősége előtt pár nappal léptettek vissza a versenytől. Ha színjáték volt, akkor volt túl korrekt a dolog. Ha nem, akkor sem... Nem szeretem, hogyha ilyenekkel játszadoznak, szerintem az UCI, vagy éppen a szervezők néhány döntésüknek nem is érzik igazán a súlyát, és hogy mekkora csalódásokat okoznak vele embereknek. Ha pedig érzik, az annál nagyobb baj...

Előzmény: Törölt nick (2380)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2380
No erre mondtam én, hogy Bruyneel jelenleg nagy hatótávolságú ágyúval lő verebekre. Mivel a csapat csak kis versenyeken indulhat, itt veti be a szuperfegyvereit, ami nemcsak nyomasztó fölényt jelent a helyi versenyzőkkel szemben, de kiszorítja a csapat „kisbiciklistáit” a saját, megszokott vadászterületükről.  Hülye A.S.O.! Ennek is ők az okaiL

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2379
A 31 éves burgenlandi nem került be a Contador, Klöden és Leipheimer neve által fémjelzett csapatba.

A LAOLA’ riportjában beszél a kényelmetlen helyzetéről, a csapatváltásról, és esetlegesen megvalósítható céljairól.

- Rene Hasselbacher, véleményed szerint miért indulhat mégis az Astana a giron?

- Nem tudom. Nem sokat mondhatok a dologról, mert én is csak az újságból tudtam meg. A meghívásnak végül is jó alapjai vannak. Hatalmas hiba lenne, ha az Astanát kihagyják a csúcseseményekből, amelyet csak nagyon kevés versenyrendező engedhet meg magának.

- Miért nem kerültél be a csapatba?

-A tour kizárás miatt nem kérdéses számunkra, hogy a legerősebb csapatunkkal és győzelmi reményekkel indulunk útnak, mert a csapatkapitányunk itt indulhat. Az én indulásom nem került terítékre. Contador és Klöden oldalán nekem nincs helyem.

- Nem jól emlékszem, hogy eredetileg a giro volt a fő célod a szezonban?

- Ha meghívtak volna bennünket a tourra, így is lett volna. De reagálnunk kellett az adott körülményekre, és meg kellett változtatni a céljainkat. A giro lett az Astana számára a szezon új csúcspontja. Az istálló legjobb lovait nem hagyhatjuk ki. . Ez logikus.

- A tour többé nem téma az Astana számára?

- Nem, mert eddig nem kaptunk meghívást. A mai tudomásunk szerint ez nem is fog megváltozni. Én magam sem tudom elképzelni, hogy indulhatnék ott. Inkább nem is csinálok gondot magamnak ebből. Nekem így is jó.  

- De még nem írtad le a dolgot?

- Mi az, hogy leírtam? Hosszú évekig ezzel a témával voltam elfoglalva, és mindig újra csalódnom kellett. Most totál laza vagyok. Nyíltan megmondták nekem, hogy hogyan és milyen versenyeken indulhatok idén. Többé nem rojtosítom ki az idegeimet.

- Végül is akkor lenyugodtál. Hogy lesz tovább?

- A következő versenyem a portugál körverseny lesz, utána a luxemburgi, júniusban pedig minden valószínűség szerint a svájci körverseny. A bevetési lehetőségeink korlátozottak, azt kell megragadni, ami van. Emiatt most négy hétig nem is versenyeztem. De végig edzettem, és motivált is maradtam.

- A helyzeted nem lehet valami kielégítő.

- Természetesen nem, de mit tegyünk. Nem sokáig töröm ilyesmin a fejem. Kerékpárversenyző vagyok, versenyezni akarok. Ha nem tudok, más megoldást kell keresnem. Rossz jel volna, ha homokba dugnám a fejem.

-Beszéltél már a csapattal a jövő évi kilátásokról?

- Még minden más meglepő volna. Egyáltalán nem látszik olyan rossznak. De a szezon még hosszú, ezért várni és reménykedni kell. Végül is én csak a saját versenyritmusomat akarom újra felvenni.

-A rezignációból úgy tűnik, hogy nagyon elgondolkodtál.

-Ebben a pillanatban én csak a saját jövőmre gondolok, nem pedig a kerékpársport jövőjére, mert tiszta fejem, sokat edzem, és nagyon szeretnék végre újra versenyezni. Nincsenek több vízióim, csak a közvetlen cél lebeg a szemem előtt.

-Az egyik ilyen cél a 60. osztrák körverseny?

-Kilencven százalékig biztos vagyok a startolásban. Hogy milyen ambíciókkal, az még függőben van. Ha elindul egy Klöden, akkor az egyetlenrendeletetésünk, hogy védelmezzük a sárgatrikót. A saját célomat, hogy szakaszt nyerjek, ekkor a csapat érdekében háttérbe kell szorítani.

-Lehetségesnek tartod Contador indulását?  

-Nagyon is elképzelhetőnek tartom. Természetesen akkor, ha nem indulhatunk a touron. Ez persze nem jelenti azt, hogy ez szabad utunk van a győzelemhez. Minden versenyt meg kell nyerni előbb. Albertoval, vagy nélküle.

Rene Hasselbacherrel Michael Fruhmann beszélgetett.

Előzmény: oscarsevilla (2376)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2378
Köszi! Szegény Röné. nincs túl jó kedvében. Majd az ebédszünetben lefordítom, hogy mit mondott.
Előzmény: oscarsevilla (2376)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2377
Látod ez igaz:-)
Előzmény: HPéter1978 (2375)
oscarsevilla Creative Commons License 2008.05.07 0 0 2376
Haselbacher interjú, Vanda kedvéért németül. :)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2375
Frösinek fizetnek a naplókért, ami erősen ihletnövelő hatású a jelek szerint. :-)

Egyébként nyerhetne - ha nem is háromhetest - csak a télen kéne formába treníroznia magát, aztán usgyi a TdU vagy Katar.
Előzmény: Törölt nick (2374)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2374
No ja:-) Frösi is német, de micsoda történetet tudna kikerekíteni belőle, ha véletlenül megnyerne egy körversenyt. Csak hát galád emberek mindig teletömik hegyekkel a körversenyeket:-)
Előzmény: HPéter1978 (2372)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2373
4 Jours de Dunkerque
1. szakasz, Dunkerque - Roost-Warendin, 179.4 km

1 Stéphane Augé (Fra) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 4.24.39 (40.673 km/h)
2 Clément Lhôtellerie (Fra) Skil-Shimano 0.01
3 Sebastian Siedler (Ger) Skil-Shimano 2.36
4 Mark Renshaw (Aus) Crédit Agricole
5 Gert Steegmans (Bel) Quick Step
...
37 Roman Kireyev (Kaz) Astana
51 Aaron Kemps (Aus) Astana
52 Grégory Rast (Swi) Astana
57 Benoît Joachim (Lux) Astana
64 Koen De Kort (Ned) Astana
96 Berik Kupeshov (Kaz) Astana
129 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
135 Andrey Zeits (Kaz) Astana

A Peloton ma nagyon udvarias módon hagyta érvényesülni a helyi hősöket, így francia napot tartott Augé és a Párizs-Nizzán megismert Lhôtellerie.
Az Astana-legények csendesen meghúzódtak a mezőnyben (kertitörpének és hirdetőoszlopnak álcázva magukat), azon ősi és mély értelmű igazságra alapozva, miszerint több nap vala, mint kolbász. :-)

Holnap majd a Cofidis meg a Skill melózhatnak látástól mikulásig, mindenki más meg spekulálhat, a terepviszonyok adottak:

http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/detail%20etape%202.html#carte
http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/e2.pdf
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2372
Köszönjük a fordítást!

Wilde Hilde nem száraz, csak német. :-)
Biztos kereste a billentyűket a valahanyadik Feldschlössen után erre futotta. :-)
Előzmény: Törölt nick (2368)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2371

Azért annyira nem volt ez száraz - sőt, igen erős lelkesedést érzek belőle, elhiszem, h nem győzelmi reményekkel indult Romandiában, és mikor mégis sikerült, + örömként érte, h startolhat a Giron. Amennyire kerülte a szerencse az elmúlt 3 szezonban, most úgyfest kárpótlást kaphat :)

Lejjebb írtam, h 3 ridernek fogok szurkolni, ez ugye DC hiányában csak 2 lesz, és ha sem Gibo, sem Klödi nem nyomja le a címvédőt a nagy hegyeken(v TT-n, bárhol), akkor fel kell béreljek vkit egy biciklipumpás akcióra a Mortirolón, v Apricán :))

Előzmény: Törölt nick (2369)
e. Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2370
Ha az út mellől nem is, majd a TV elől szorítok értük, nekik. :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2369
A stílus maga az ember. Szikár, száraz, lényegretörő.
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.06 0 0 2368

Kedves Barátaim!

A Tour de Romandien aratott győzelmem a pályafutásom alatt elért legszebb sikereim közé számít.

A tavaszi vesszőfutásom után, amikor baleszerencse és betegségek sújtottak, nagyon boldog vagyok, hogy ismét 100%-osan visszanyertem az egészségem, és ezért Romandiában  végre ki tudtam használni az adottságaimat. .

Minden stressz nélkül álltam ki a versenyre, egyszerűen csak egy jó versenyt akartam futni. De már az első szakasz után éreztem, hogy nagyon jól szolgálnak a lábaim, és ez az érzés napról napra csak javult.

Az időfutamokat és  a nehéz hegyi szakaszokat álomszerűen éltem meg. A hegyekben, különösen a végjátékban, könnyedén tartani tudtam az ellenfeleimet, és minden probléma nélkül meg tudtam védeni a sárga trikót.

Különösen köszönök mindent a csapattársaimnak és a segítőknek, akik nélkül nem lehet elérni egy ilyen sikert. Mindenki 100%-ot adott a dologba. Egész héten együtt dolgoztunk, ezért az siker a csapatteljesítmény eredménye.

Szeretnék köszönetet mondani a csapatvezetésnek a belém vetett bizalmukért. Motivációs erőt adott számomra, hogy akkor is mindvégig kitartottak mellettem, amikor nem ment jól.  

Természetesen mindnyájan nagyon örültünk a minapi giro meghívásnak. Nagy motivációval és ambíciókkal startolunk a versenyen.

A legnagyobb öröm a szponzoroké, és a tiétek rajongóké, hogy jogot kaptatok arra, hogy a legjobb csapatot egy nagy versenyen láthassátok

Végül is nemcsak magunkért versenyzünk, hanem Értetek és, és mindig nagy öröm, ha nagy számban jöttök el az utak mellé szurkolni.

Üdvözlettel. A Ti Andrásotok.

Előzmény: HPéter1978 (2366)
sztich Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2367

"Őket Alexandr Shefer és Alain Gallopin igazgatja majd"

Az igazgatja helyett mást olvastam......szerintem megyek aludni :)

Előzmény: HPéter1978 (2365)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2366
Romandia után, Giro előtt - Klöden maplójának újabb lapja:

http://www.andreas-kloeden.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=104&Itemid=26
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2365
Amíg a Giro keret lóhalálában gyülekezik Palermóban, a csapat többi tagja versenyzéssel töltögeti napjait. Holnap rajtol a 4 Jours de Dunkerque nevezetű verseny, melyre az Astana az alábbi összeállításban utazik:

Koen de Kort, Benoît Joachim, Aaron Kemps, Roman Kireyev, Berik Kupeshov, Gregory Rast, Tomas Vaitkus és Andrey Zeits.

Őket Alexandr Shefer és Alain Gallopin igazgatja majd, illetve a főnök alighanem magára marad a végére, Shefer mesternek ugyanis tudvalevőleg elfoglaltsága van tizedikétől. :-)

A verseny neve Dunkerque-i néygnapos versenyt sugallna, de ez kizárólag az ellenség megtévesztését szolgálja (biztos még az Atlanti fal idejéből maradt vissza), a verseny 6 napos és ez alatt a 6 nap alatt 6 szakaszt fognak teljesíteni. Van másik, böcsületesebb neve is az eseménynek: Tour du Nord - Pas de Calais.

Ami a konkurenciát illeti, a teljesség igénye nélkül: Chavanel, Hushovd, Danielson, Beppu, Allan Davis, Arvesen, Casper, Steegmans és a High Road komplett sprintersora.

http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/partants.pdf

Tudnivalók az első szakaszról:

http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/detail%20etape%201.html#carte
http://pagesperso-orange.fr/christof.berger/site%20des%204JDK/pages/edition%202008/detailparcours2008/e1.pdf
zsolaaa Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2364
Az olaszok helyében nem hívtam volna meg az Astanat
Így legfeljebb a dobogóért küzdhetnek a hazai nagymenők

Az is lehet hogy lepaktáltak a színfalak mögött, hogy csak maximum szakaszgyőzelmet szerezhetnek ?
Azért megnézném élőben ahogy Piepoli Contador-al meccsel
Előzmény: HPéter1978 (2359)
drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2363

A gárdát Sean Yates és Alexandr Shefer dirigálja.

Remélem, azért Bruyneel is tiszteletét teszi a versenyen valamilyen szinten:)

drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2362
Klöden azt nyilatkozta, hogy topforma közeli állapotban van, szóval a sok időfutam miatt nagy esélye lehet szerintem. Levi sem engedett ki még a Georgiai kör után. Egyedül Contador kérdéses, de azért nem telt el olyan sok idő még a baszk kör óta, hogy nagyot romoljon az edzettségi állapota. Ráadásul én őt az utóbbi 1,5 évben nem láttom rosszul menni.
Előzmény: HPéter1978 (2358)
drummond Creative Commons License 2008.05.05 0 0 2361
Igen, ilyenre még nem volt példa. Olyan már volt, hogy 1 kerekest az utolsó pillanatban hívtak be, mert az eredeti keretteg megsérült, de komplett csapatot utolsó pillanatban, amennyire én emlékszek még nem hívtak meg.
Előzmény: e. (2360)
e. Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2360

Érdekes lesz ez így. De azért nem panaszkodhatnak, az olaszoktól mégis bizalmat kaptak, ez azért jó jel. Attól nem félek, hogy nem fognak megtenni mindent, ilyen névsorral lehet villantani egyszer-kétszer, aztán majd közben meglátjuk mit is bírnak a fiúk. :)

HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2359
Most, hogy már hivatalosan röpködnek a brékelő nyúvszok, a csapat is kiadta a maga sajtóközleményét. :-)

A Giro-csapat:

Assan Bazayev, Antonio Colom, Alberto Contador, Vladimir Gusev, Maxim Iglinskiy, Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Andrey Mizurov és Dmitriy Muravyev.
A gárdát Sean Yates és Alexandr Shefer dirigálja.

Az első reakciók szerint mindenki boldog, és várja a versenyt.
Klöden valami olyasmit mondott, hogy a Giro egy nagy körverseny, ő pedig egy nagy körverseny-menő, tehát ott a helye. :-)
Levi is örül a lehetőségnek, bár némi laza edzegetés volt betervezve, de így se rossz. Addig is igyekszik képbe kerülni a versennyel kapcsolatban, már tudja, hogy lesznek nagy hegyek, sőt arról is olvasott, hogy 4 időfutam lesz. :-))
Albertot lehet még nem érték utol. :-)

Érdekesség, hogy a károm kapitány egyike sem indult még az olasz körön, sőt az egész csapatból is csak hárman: Assan egyszer, Mizu és Muravyev kétszer vettek rész a Giron. Hiába, jó a kazah a háznál. :-)
HPéter1978 Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2358
Tour de Romandie
5. szakasz, Le Bouveret - Lausanne, 159.4km

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 3.43.39 (42.763 km/h)
2 Markus Zberg (Swi) Gerolsteiner
3 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana
4 Matti Breschel (Den) Team CSC
5 Björn Schröder (Ger) Team Milram
...
18 Andreas Klöden (Ger) Astana
35 Steve Morabito (Swi) Astana
77 Thomas Frei (Swi) Astana 0.32
84 Julien Mazet (Fra) Astana 0.37
97 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 0.51
98 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 1.00
114 Vladimir Gusev (Rus) Astana 6.25

A végeredmény:

1 Andreas Klöden (Ger) Astana 16.43.20
2 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas 0.35
3 Marco Pinotti (Ita) Team High Road 0.43
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0.45
5 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 0.54
...
9 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 1.48
18 Steve Morabito (Swi) Astana 2.45
42 Vladimir Gusev (Rus) Astana 12.43
58 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 20.57
63 Thomas Frei (Swi) Astana 23.27
70 Serguei Yakovlev (Kaz) Astana 24.35
89 Julien Mazet (Fra) Astana 37.23

A pontverseny vége:

1 Daniele Bennati (Ita) Liquigas 39 pts
2 Markus Zberg (Swi) Gerolsteiner 37
3 Maxim Iglinsky (Kaz) Astana 36
4 Andreas Klöden (Ger) Astana 35

...
31 Vladimir Gusev (Rus) Astana 6

A hegyi verseny vége:

1 Francesco De Bonis (Ita) Gerolsteiner 36 pts
...
23 Andreas Klöden (Ger) Astana 2

Maxim bátya ma sem volt rest belökni a bringát a 3. helyre, pedig előtte végigmelózta az egész napot. No, de egy reménybeli Giro-indulótól nem is várható más. :-)
Klödinek megvan a sárga, Contador és Leipheimer mellett immáron ő is összetett győzelmet szerzett a csapatnak.
Gyűlnek a sárga trikók szépen, most már talán nem ártana egy más színű, mondjuk egy rózsaszín. :-)) No, jó, mindjárt beleér a kezem a bilibe... :-)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2357

Ha vkinek begyullad a foggyökere annyira, h feldagad az arca, de gyulladáscsökkentőt csak gyengét szedhet, mert a többi doppinglistás :(

Egyébként is ajánlott betartani az 1 hetes antibio kúrát, ha már arra van szükség, szövődmény elkerülés végett. Élsportolóknak még szigorúbban szokták betartatni.

Előzmény: DELPIERO1984 (2349)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2356

Vino csak tartotta a lépést azon a DL-en Armstronggal, 3 mp.-el mögötte végzett az 5. helyen. És ki volt Lance előtt a 3. ? Levi még Gerolsteineresként! :)

Aztán a Touron mindketten megkapták "ami jár" a texaszitól, és az a 3 fejű TMO akkor "csak" annyira volt képes, h Ullét felpréseljék a dobogóra ..:(

Talán Bruyneel jobban kezeli az ilyen helyzeteket, és jó szervezéssel akár az első hely is meglehet, ha mindenki úgy teszi a dolgát, ahogy a csapatérdek megkívánja.

Előzmény: Donat92 (2346)
sztich Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2355

Igen, azt olvasván jómagam is gondolkodóba estem, hogy most akkor mi is a helyzet...

Franc :(

Előzmény: w.ullrichfun (2354)
w.ullrichfun Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2354

Majdnem ..:(

Drummond "összegzéséből" jöttem rá, h a banda 2. fele idén a Tourt választotta ...

Ott esetleg összejöhet az a koncert, ha az ASO addig meggondolja magát, és engedi indulni a törpöket. Egy szép Giro szerepléssel a csapat is tehet ezért vmit, reméljük élnek ezzel a lehetőséggel. (De ha esetleg 3 Astanás fog a dobogón állni Milánóban, az nem biztos, h jó ajánlólevél a Tourra - azonnal ellenezné Őket mindegyik ellenfél :o))

Előzmény: sztich (2341)
drummond Creative Commons License 2008.05.04 0 0 2353
Most már hivatalos és 100%. Az Astana meghívást kapott a Giro szervező bizottságától és ott lehet a rajtnál jövő hét szombaton:))))

http://www.gazzetta.it/Speciali/Giroditalia/2008/it/Primo_Piano/2008/05_Maggio/03/astana.shtml

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!