>Az anyázás enyhe túlzás, de a magyar trektársadalom elitje (VÉLEMÉNYEM SZERINT!!! - mielőtt vki nekem esik) igencsak tudja, hogy "hogyan és mennyire legyen büszke a dolgaira"...
>Azt hittem egy csapatban evezünk, erre arra kell figyelnem, nehogy akár minimális mértékben is "nemtetsző" kérdést tegyünk fel.
Szivemből szóltál, előző üzenetemben én nagyából hasonlót akartam megfogalmazni. Csak talán túlságosan analítikusan gondolkodom és ezért nehezen érthető.
A klubban is előfordult már, hogy összekeverték az intoleranciát a véleményszabadsággal. Annyira benne van sok trekkie/trekker-ben a kötelező tolerancia igénye, hogy az (nekem) már (szinte) fáj! Ez is egy szélsőség!
>>"Akkor te még nem láttál anyázást!!! Nézz már be mondjuk a törzsasztalba előbb mialőtt ilyeneket nyilatkozol! "
>"Szoktam arra is járni bármily meglepő, de az itt növekvő ellenszenv csak romlani fog.. ha most mondom hogy anyázás van... akkor alán nem fajul el és mindenki az eszéhez kap... "
És szerinted jóindulatú dolognak látszik az ilyen? Szerintem sokkal rosszabb, ha a jelenlévő hangulatról szándékosan súlyosbítva beszélsz! Sokan úgy fogják venni, hogy ez a helyzet!
A Babylon5 levlistán hasonló zajlott le. Kicsit sok volt a Star Trek topic (sok arrafelé a trekker ;-), és ezt jogosan kifogásolták. Volt némi vita is, tévedések, korrigálások. Aztán valaki elkezdte mondani, hogy mennyire rossz, hogy mi is egyfolytában torzsalkodunk stb. és hogy nem engedhetjük meg magunknak. A két klub néhány levlistás tagjairól volt szó. Annyira nem volt ellentét, hogy vasárnap egy helyre járunk kajálni és egymás meleltti asztaloknál ülünk, együtt játszanak Babylon 5 kártyajátékot stb. beszélő viszony van, együttműködés.
Az ilyen információtorzítás pont olyan, mint a történelemhamisítás, csak kisebb a kihatása! Tapasztalatom szerint ez szül igazán ellentéteket, mert aki nem követi félreérti és elkönyveli ilyennek. Egyszerűen ilyenek az emberek.
Apám szokott kibunkni amikor a naptv-ben meghívnak hatvanas évek beli "sztárokat", pedig ő pontosan emlékszik arra, hogy azok közül ki került süllyesztőbe a ki-mit-tudokon, mert a közönségnek nem kellett. A riporter se akart ártani.
Ne érts félre nem haragszom rád se, sőt örülök hogy megmondtad, hogy szándékosan írtad ez! Ugyan szerintem a legtöbben átugorják ezt a levelemet is, vagy fel sem fogják mit mondok.
Jah.. én egyetértek Weirdoal.. hát szóval tényleg egy szekérben vagyunk.
Visszaemlékezve a "vita" azon robbant ki, hogy Valiant saját elképzeléseit közölte szép terjedelmes szövegben. Erre nagyon le lett hullyogva hogy "...tulajdonképpen a Föld 2 sorozat klónja... " meg ilyesmik.. szóval ha valaki veszi a fáradságot és beír valami, akkor ne má' lehulyogni..
Meg "ha nem nézed a Voyagert akor nem vagy fan" .. huha.. de most mit lehet csinálni ha szar akkor szar.. minek szenvedjek elötte. Meg nem attol lesz valaki Fan hogy éjjelnapal TV-t néz, igaz hogy hétközben csak ORF ad DS9-t.. de hát akkor is.. most kicst elegem van a trekből (főleg hogy megint leadják a filmeket), meg hogy a Pro7 adja meint B5-öt ami klasszisokkal jobb.
Hali!
Igaz, hogy a múltkor megfogadtam, hogy nem szólok bele többet a vitába (pontosabban nem írok ide) de mivel én is ugyanígy megkaptam a pofámra, nem tudom megállni.
Az anyázás enyhe túlzás, de a magyar trektársadalom elitje (VÉLEMÉNYEM SZERINT!!! - mielőtt vki nekem esik) igencsak tudja, hogy "hogyan és mennyire legyen büszke a dolgaira"...
Egy példa:
Magyar ST lap kérdőívének megvitatása:
Kérdés: (mindegy)
Elbíráló válasza: Ajaj, nem fog tetszeni az Árpádosoknak!!!!
Azt hittem egy csapatban evezünk, erre arra kell figyelnem, nehogy akár minimális mértékben is "nemtetsző" kérdést tegyünk fel.
OFF "Akkor te még nem láttál anyázást!!! Nézz már be mondjuk a törzsasztalba előbb mialőtt ilyeneket nyilatkozol! " Szoktam arra is járni bármily meglepő, de az itt növekvő ellenszenv csak romlani fog.. ha most mondom hogy anyázás van.. akkor alán nem fajul el és mindenki az eszéhez kap...
ON Jah.. hétvégi Voy mintha már lett volna egyszer (akor valszinüleg a mult heti is).. megin kavarnak a germánok a sorrenddel??
off (ezzel szokás kezdeni, ha nem a témához szól valaki)
Csak gratulálni tudok mindenkinek, legfőkébb zsurminak, hogy sikerült leültetni a topicot. Részemről szivesebben venném, ha nyitnánk egy másikat azoknak, akit a Trek érdekel, és nem akar szines krétával rajzolgatni, meg másokat kioktatni. Ha lenne kedvem (meg elég nagy arcom) ahhoz hogy szétoffoljam a topicok, biztos bele tudnék kötni bárkibe.
on
Sziasztok
"Zsurmi: csak annyit szeretnék mondani neked, hogy számodra nem a békés és harmónikus együttélés a cél, de ugyanakkor mások ilyen jellegű megtámadására sem kért fel senki, gondolom én."
Na álljon meg a hegyimenet! Neked szabad magas lóról "tisztázó" levelet küldened a fórumra? Pont ezt írtam előző e témájú levelmben: most a sértődött pozíciójából írsz, igyekezvén elfelejtetni azt amit te ítál. Én erről írtam számodra "pszichológiai profilra" emlékeztető elemzést.
Attól, hogy mások nem írnak, nem jelenti azt hogy nem zavarta őket. Nekik nem érte meg válaszolni, nem akartak, annyira nem érdekelte őket. Nem beszélek a nevükben, nem vagyok politikus.
Különben is éljen az ember harmónikusan a családjával, feleségével stb.
"Mások szövegeit színnel, vagy anélkül kiemelni, néhány embert nagyon kellemetlenül érint."
Nem láttál még fórumot syntax highlightinggal? A levelezőprogramod nem emeli ki szinekkel az idézéseket? Én az idézést emelem ki, hogy jobban látható legyen. Ha ezzel valakinek kifogása van, írjon magánlevelet! Ha 4-5 embernek nem tetszik, aki szokott írni a fórumba, abba fogom hagyni teljesen. Ezen nem múlik! A neked írt válaszokban mostantól inkább dőlt betűvel írom.
"Annak ellenére, hogy én a véleménnyeddel nem értettem egyet, addig te rólam pszichológiai profilt akartál felállítani. Ezt szerintem akkor kellene megtenni, ha személyesen ismernénk egymást."
Nem akartam rólad személyiségprofilt felállítani, csak kielemeztem a helyzetet. A sz.p. azért ennél sokkal konkrétabb dolgokat állapít meg, az egyén cselekedetei alapján. Néhány levél erre nem elég. Elhiszem, hogy ez a helyzet most neked ez kellemetlen. Nem haragszom rád, de te egy kicsit felbosszantottál. Útálom ha valaki így nyit be egy fórumba. Ez a bajom, semmi más.
Így belegondolva, elég tudálékosnak tűnhettem az elemzéssel, sajnálom ha valaki emiatt lekezelve érezte magát. Nem vagyok annyira okos, vagy különösebben művelt. (Bár otthon a családom mást szokott hallani tőlem ;-)
Szerintem semmi más baj nincs velem, csak azt hogy nem kellene mindent nyíltan megírnom. De hát istenem, az embernek egyfolytában el kell hallgatnia apró, boszantó dolgokat főnöke, felesége stb. elől. Miért pont a hálón kellejen ugyanezt csinálni, nem azért van hogy itt az ember önmaga lehessen, vagy éppen másvalaki mint a való életben?
"Amoi a saját véleményem, az akkor is az, ha nem tartod annak. Ha azt mondod, hogy mindent szvsz írsz, miért érződik rajta az előírásszerűség?"
Sajnálom, hogy előírásszerűnek érzed az ebben a témában neked írt leveleimet. Nem írok elő neked semmit, nem is tehetem. Nem vagyok moderátor.
Egyébként vannak a netikettnek bizonyos szabályai. Az egyik az, hogy ne bosszantsd a másikat, ne viselkedj lekezelően. Szerintem te ez ellen vétettél. Ez nem bűn, hanem hiba. Én szerintem az ellen vétehttem, hogy kicsit durva voltam.
Nem baj, hogy van véleményed, sőt legyen! Csak akkor véleményként add elő, és ne dobj be lekezelő leveleket! Akkor talán én se fogom számonkérni rajtad.
Itt és most abbahagyom a fórumon ezt a témát, hacsak nem egyértelműen kérsz tőlem mást. Nem untam meg, csak ha akarod, zárd le a témát. Vagy folytassuk magánban.
Újra itt vagyok, most néztem meg gondolom sokakhoz hasonlóan a Dark Frontier második részét.
Zsurmi: csak annyit szeretnék mondani neked, hogy számodra nem a békés és harmónikus együttélés a cél, de ugyanakkor mások ilyen jellegű megtámadására sem kért fel senki, gondolom én.
Mások szövegeit színnel, vagy anélkül kiemelni, néhány embert nagyon kellemetlenül érint. Annak ellenére, hogy én a véleménnyeddel nem értettem egyet, addig te rólam pszichológiai profilt akartál felállítani. Ezt szerintem akkor kellene megtenni, ha személyesen ismernénk egymást. Amoi a saját véleményem, az akkor is az, ha nem tartod annak. Ha azt mondod, hogy mindent szvsz írsz, miért érződik rajta az előírásszerűség?
És szvsz a DS9-nal való kezdésnél továbbra is az a probléma, hogy túl sok az átfedés. Próbálkoztak már korábban is Mo.-on néhány közismert ember filmjeit leadni, de például Larry Hagman sem jött át pozitívan a jófiú szerepekben, így például Patrick Stewart gonosz szerepeire sem volt túl sok trekkes kíváncsi. Tudta egyébként valaki hogy Jonathan Frakes is szappanoperákban játszott a trek előtt. A Voy után pedig a TNG úgy hatna, mint egy időutazás. Például a két ferrengi a Voyagerben, akik a The Descent c. epizódban került át a delta-kvadránsba, hogyan lehetne megmagyarázni?
A Sat 1 minden valószínűséggel csak a First Contact-ig fogja leadni a filmeket, jövőre esetleg leadja az Insurrectiont egy Star Trek nap alkalmából. Érdekes hír, hogy a Sat 1 és a Pro7 összeolvadt egy céggé.
A Sat 1 minden valószínűséggel csak a First Contact-ig fogla leadni a filmeket, jövőre esetleg leadja az Insurrectiont egy Star Trek nap alkalmából. Érdekes hír, hogy a Sat 1 és a Pro7 összeolvadt egy céggé.
AGalaxy Quest azért nem lesz akor durranás mint gondoltam. Habár Weaver (aka Repley) nagyon dögössen néz ki a maga 186 centijével..
jah, nem tudja valaki hogy idén meddig adja le a sat 1 a ST filmeket? FC? Insurrection??
A hétvégi Voy egész jó volt.. (amikor lenyelte egy "állat" a hajót)
Hi!
Remélem emlékszik még valaki a Great War ötletemre. LtGlove még azt is megígétre, hogy paródiát ír róla. Na forgatókönyv, pláne film biztos nem lesz belőle. De történetecske-novellácska-könyvecske... az lehet. :)
Fokozatosan töltöm fel. www.nexus.hu/turdav
Holnaptól él.
>Ahhoz viszont, hogy egy rajongótábor kialakuljon, az elejétől kell adni az új részeket, de nem heti egyet, hanem heti
5-öt és ez itt a kulcsszó. ÖT EPIZÓD. Az első 2, nem tul érdekes, TNG szezon már egyszer lement a TV3-on és ha azt a
Szerintem az túl sok. Heti 2-3 tökéletesen jó lenne, de a heti egynek is örülhetünk.
Részemről jöhetne akármelyik sorozat, ha heti 5 részt adnának le, de sajnos erre nincs sok esély...
Ráadásul az RTL Babylon 5 féle "játéka" (a 2. szezonnal kezdik (ne mondja senki, hogy nem tudtak volna valami megoldást találni, ha nagyon akarták volna), ellőször heti 5 rész, aztán szünet, majd heti 1 rész akadozva, 5-10 perces időcsúszás, legalábbis vitatható minőségű szinkron....) éppen eléggé kiábránditott abból, hogy akármelyik TV csatorna tényleg a szívénviselje az ÜGYET.
Más, az RTL-en láttam a Stargate sorozat bemutatóját... Már előre rettegek... Nincs rosszabb, mint amikor valamit csinálnak, de tudod, hogy azt rosszul fogják csinálni...
ÉS NE LEGYEN IGAZAM!!!
Ez így mind szép és jó. De az, hogy a TNG-vel kezdjék ( kezdjék !!!! ) vagy sem szerintem nem lehet vitatéma. Mi mind olyan szempontból nézzük a sorozatok vetitésénak sorrendjét, hogy már láttuk ( vagyis elég sokan így vagyunk vele ). Ahhoz viszont, hogy egy rajongótábor kialakuljon, az elejétől kell adni az új részeket, de nem heti egyet, hanem heti 5-öt és ez itt a kulcsszó. ÖT EPIZÓD. Az első 2, nem tul érdekes, TNG szezon már egyszer lement a TV3-on és ha azt a köszel 50 epizódot heti rendszerességgel adnák, akkor közel egy évig adnák és nem érnének el vele semmit, de ha gyorsabban haladna a dolog és mondjuk gyorsan lepörgetnék a TNG-t, a DS9 esetében akár lassíthatnának egy kicsit. Ha így kialakulna egy nagyobb rajongótábor, nekik igény szerint le lehetne vetíteni az eredeti ( TOS ) részeket is.
Nekem személy szerint az a megoldás amit a Sat1 alkalmaz nekem nagyon tetszik. Hétközben adnak egy sorozatot folyamatosan, hétvégén meg a legujabb részeket. Nem szégyen a jól bevált módszert átvenni.
Egyet értek mrzool -lal. Szerintem is a DS9-es kezdés lenne a legjobb. Ha a TNG-vel kezdenének, akkor valószinüleg a régi rajongókon kívül senki nem nézné a sorozatot. Utánna következne a Voy.
Mire végetérne a két sorozat, kialakulna egy rajongo réteg. Aztán jöhetne a TNG, elejétől.
Aztán ha rajtam mulna, újra és újra leadnám a sorozatokat.:)) Mint a SAT 1 :)
Szerintem is jó volt a szombati Voy.
Nem tudom tudjátok-e,már egy ideje, újra megy az ORF1-en a DS9.
Ebbe a kis vitába nem akarok beleszólni, mert nem ez a fórum célja, de tapasztalataim szerinte előbb-utóbb mindenhol felbukkan egy-két ilyen 'beszélgetés'. Mint már leirtam, nem szólok bele, amig nem durvul el, es nem lesztek teljesen off-topicok...:)
White, viszont lenne pár reagálásom a júni 25-ei hozzászólásodra:
1-3. pont: ez szerint evidens, nem tudom, minek irtad le...
>4. A DS9-nal nem lehet kezdeni, mert a Wolf 359 >teremtette a későbbi Benjamin Siskot, továbbá >annyi TNG-s vendégszerep és utalás van, hogy nem >lenne értelme.
Épp ez a lényeg!!! TALÁN akkor feléled az emberekben a kiváncsiság, hogy vajon mi történt a DS9 _előtt_. Ráadásul a DS9 a legkönnyebben emészthető a 4 sorozat közül - szerintem.
>7. egy hónappal ezelőttig én is láttam minden ST >epizódot a TOS-től a VOY-ig bezárólag, ezért én >is azt mondom, leszóló véleményt csak az >alkosson aki ismeri a filot meg stb.
Ez nem tudom, hogy kinek szólt... Mindenesetre én is kritizáltam jó néhány epizódot, OKKAL. Bár én nem láttam _minden_ részt, de elég sokat (450 epizód felett...) ahhoz, hogy véleményt alkothassak.:)
>8.a vetítéssel kapcsolatban emilezzünka tv2-nek >meg az RTL KLUB-nak, hátha valamelyik leadja.
Meg se tudom számolni, hányszor hány levelet küldtem... Semmi hatása sem volt.
Egyébként térjünk vissza a Trekhez: a szombati Voyager szerintem tűrhető volt.:)) Most szombaton Dark Frontier lesz!
(Magyar Star Trek klub) A Magyar Star Trek Klub 2000. július 9-én a Petőfi Csarnokban délelőtt 10 órától délután 15 óráig tartó találkozót tart. A műsor tartalmából:
¤ Hírek
¤ Előadások:
¤ Vallás a Voyagerben
¤ A múlt, jelen és jövő űreszközei
¤ Epizódvetítés: Star Trek: Voyager sorozat "Timeless" c. epizódja (a sorozat 100. része)
¤ Vetélkedő: Űrhajózás és csillagászat mindenkinek
¤ "Best of Deep Space Nine battles" c. klubfilm
Valamint sok más érdekességre számíthatnak az érdeklődők. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők!
Srácok, én dolgozom is e melett ezért nincs mindig lehetőségem mindent elovasni.
A fórum minden üzenetére gondolsz, vagy a siteokra? Mert ugyan kinek van ideje az összes star trek siteot végignézni?
Egyébként a filkozófiát illik ismerni ahhoz, hogy kompetensen hozzá tudjon szólni a fórumhoz, mert anélkül nem megy pl.
Ha az ember tudja, hogy mennyire keveset tud, és ezt figyelembe véve mer írni bírálatot, azzal szerintem nincs semmi baj. De ehhez kell az az önismeret.