Most mar csak arra leszek kivancsi, hogy a Csillagkapu-bol hany reszt vetitenek le! Nem ezek lennenek az elso sorozatok, amiket nem vetitenek le vegeig (kivetel Del-Amerikai remekmuvek)! Pedig mar kezdem remenykedni, hogy vegre van egy normalis csatorna ahol sci-fi -t is jatszanak!
Sajátságos. Gyorsan észbekaptak, hogy még le kellene adni mielőtt elvész a joga, de nem tudták hova tenni. A dél-amerikai sorozatokból ugye nem vehetnek ki, így hát pihentetik a B5-öt. :-)
Üdv, defiant
Sajnálom, hogy le kell lohasszak mindenkit, de nem olyan jó helyzet, mint amilyennek látszik. Tény és való, hogy az RTL Klub elkezdi vetítetni elejétől a TNG-t, de ez a TV3 átvett csomagjának a része, melynek a sugárzási joga kb. szeptember közepén lejár (nem tervezik a meghosszabbítását). Ebből következően 10-15 rész fog lemenni az első szezonból, majd folytatják a B5-t, ahol abbahagyták (4. szezon).
Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírrel szolgálni.
Na, a nyaralásból hazatérve micsoda hír fogad: Star trek az rtl-klubon... Elég vegyes a véleményem erről.
Először is: hatalmas suxxolódás lesz (remélem, hogy nem, de akkor hát akkor is lesz...), ugyanis képesek voltak a B5 helyére rakni.:( Hihetetlen. Képtelenek a 168 órás műsorban találni egy alkalmasabb 45 percet. No comment...
Más: Voyager... Hát, sajnos le kell irnom, de ennek a sorozatnak vége van számomra. Most, hogy szinte az összes részt láttam a Unimatrix Zeroig, nem tudok sok pozitivumot mondani. Kár érte. Sokáig kiálltam a Voyager mellett, de most már nem tudok jót mondani. Siralmas, hogy az egész 6. évadból 3-4 olyan epizód van, amire szivesen emléxem vissza...
Hű, nem is tudom már mikor voltam itt utoljára. Bár ahogy látom, nem csak én hanyagoltam a topicot. :(
A mai Voy iszonyú gyenge volt. Csak az utolsó 25 percet láttam, de így is szinte minden mondatot előre tudtam. Jó lenne már egy kis frissités, mert az íróknál mert most már a teljes ötlettelenség jelei mutatkoznak.
Kiváncsi vagyok, hogy meddig adják le az rtl-en. Hetente lesz?
Skacok, augusztus 18.-án, 14.10-kor Star Trek: új nemzedék az RTL klubbon!
Ami rossz hír, hogy a Babylon 5 viszont aug.05.-e után nincs a műsorrendben!!!
Valaki el tudná nekem mondani, hogy miről szólt az eheti Voyager? Ott kapcsolt ki a videom, hogy rájöttek, hogy az új warp konfiguráció olyan mezőt gerjeszt, ami a strukturális összetételét megváltoztatja az anyagnak, és ezért volt olyan a Jeffrey folyosó, amilyen... mi történt ezután?
Kis pontosítás, mert ez tényleg nehezen érthető ;-)
[...]
Az ilyen információtorzítás pont olyan, mint a történelemhamisítás, csak kisebb a kihatása! Tapasztalatom szerint ez szül igazán ellentéteket, mert aki nem követi félreérti az eseményeket, teljesen hibásan könyveli el. Egyszerűen ilyenek az emberek.
[...]
White Falcon:
A szerepjáték alatt a Paramountos szerepjátékot értettem, amiről az volt az utolsó infóm, hogy nem engedélyezte.
------------
Nem tudom, erre gondoltál-e, de létezik Star trek szerepjáték. A Last Unicorn games adja (vagy adta, mert most megvette valamelyik kiadó) ki. A szabálykönyvét valamikor láttam is a Silverlandban. Szép, szines, állítólag még jó is, én nem próbáltam ki, mert 10000 fölött volt az ára...
>Az anyázás enyhe túlzás, de a magyar trektársadalom elitje (VÉLEMÉNYEM SZERINT!!! - mielőtt vki nekem esik) igencsak tudja, hogy "hogyan és mennyire legyen büszke a dolgaira"...
>Azt hittem egy csapatban evezünk, erre arra kell figyelnem, nehogy akár minimális mértékben is "nemtetsző" kérdést tegyünk fel.
Szivemből szóltál, előző üzenetemben én nagyából hasonlót akartam megfogalmazni. Csak talán túlságosan analítikusan gondolkodom és ezért nehezen érthető.
A klubban is előfordult már, hogy összekeverték az intoleranciát a véleményszabadsággal. Annyira benne van sok trekkie/trekker-ben a kötelező tolerancia igénye, hogy az (nekem) már (szinte) fáj! Ez is egy szélsőség!
>>"Akkor te még nem láttál anyázást!!! Nézz már be mondjuk a törzsasztalba előbb mialőtt ilyeneket nyilatkozol! "
>"Szoktam arra is járni bármily meglepő, de az itt növekvő ellenszenv csak romlani fog.. ha most mondom hogy anyázás van... akkor alán nem fajul el és mindenki az eszéhez kap... "
És szerinted jóindulatú dolognak látszik az ilyen? Szerintem sokkal rosszabb, ha a jelenlévő hangulatról szándékosan súlyosbítva beszélsz! Sokan úgy fogják venni, hogy ez a helyzet!
A Babylon5 levlistán hasonló zajlott le. Kicsit sok volt a Star Trek topic (sok arrafelé a trekker ;-), és ezt jogosan kifogásolták. Volt némi vita is, tévedések, korrigálások. Aztán valaki elkezdte mondani, hogy mennyire rossz, hogy mi is egyfolytában torzsalkodunk stb. és hogy nem engedhetjük meg magunknak. A két klub néhány levlistás tagjairól volt szó. Annyira nem volt ellentét, hogy vasárnap egy helyre járunk kajálni és egymás meleltti asztaloknál ülünk, együtt játszanak Babylon 5 kártyajátékot stb. beszélő viszony van, együttműködés.
Az ilyen információtorzítás pont olyan, mint a történelemhamisítás, csak kisebb a kihatása! Tapasztalatom szerint ez szül igazán ellentéteket, mert aki nem követi félreérti és elkönyveli ilyennek. Egyszerűen ilyenek az emberek.
Apám szokott kibunkni amikor a naptv-ben meghívnak hatvanas évek beli "sztárokat", pedig ő pontosan emlékszik arra, hogy azok közül ki került süllyesztőbe a ki-mit-tudokon, mert a közönségnek nem kellett. A riporter se akart ártani.
Ne érts félre nem haragszom rád se, sőt örülök hogy megmondtad, hogy szándékosan írtad ez! Ugyan szerintem a legtöbben átugorják ezt a levelemet is, vagy fel sem fogják mit mondok.
Jah.. én egyetértek Weirdoal.. hát szóval tényleg egy szekérben vagyunk.
Visszaemlékezve a "vita" azon robbant ki, hogy Valiant saját elképzeléseit közölte szép terjedelmes szövegben. Erre nagyon le lett hullyogva hogy "...tulajdonképpen a Föld 2 sorozat klónja... " meg ilyesmik.. szóval ha valaki veszi a fáradságot és beír valami, akkor ne má' lehulyogni..
Meg "ha nem nézed a Voyagert akor nem vagy fan" .. huha.. de most mit lehet csinálni ha szar akkor szar.. minek szenvedjek elötte. Meg nem attol lesz valaki Fan hogy éjjelnapal TV-t néz, igaz hogy hétközben csak ORF ad DS9-t.. de hát akkor is.. most kicst elegem van a trekből (főleg hogy megint leadják a filmeket), meg hogy a Pro7 adja meint B5-öt ami klasszisokkal jobb.
Hali!
Igaz, hogy a múltkor megfogadtam, hogy nem szólok bele többet a vitába (pontosabban nem írok ide) de mivel én is ugyanígy megkaptam a pofámra, nem tudom megállni.
Az anyázás enyhe túlzás, de a magyar trektársadalom elitje (VÉLEMÉNYEM SZERINT!!! - mielőtt vki nekem esik) igencsak tudja, hogy "hogyan és mennyire legyen büszke a dolgaira"...
Egy példa:
Magyar ST lap kérdőívének megvitatása:
Kérdés: (mindegy)
Elbíráló válasza: Ajaj, nem fog tetszeni az Árpádosoknak!!!!
Azt hittem egy csapatban evezünk, erre arra kell figyelnem, nehogy akár minimális mértékben is "nemtetsző" kérdést tegyünk fel.
OFF "Akkor te még nem láttál anyázást!!! Nézz már be mondjuk a törzsasztalba előbb mialőtt ilyeneket nyilatkozol! " Szoktam arra is járni bármily meglepő, de az itt növekvő ellenszenv csak romlani fog.. ha most mondom hogy anyázás van.. akkor alán nem fajul el és mindenki az eszéhez kap...
ON Jah.. hétvégi Voy mintha már lett volna egyszer (akor valszinüleg a mult heti is).. megin kavarnak a germánok a sorrenddel??
off (ezzel szokás kezdeni, ha nem a témához szól valaki)
Csak gratulálni tudok mindenkinek, legfőkébb zsurminak, hogy sikerült leültetni a topicot. Részemről szivesebben venném, ha nyitnánk egy másikat azoknak, akit a Trek érdekel, és nem akar szines krétával rajzolgatni, meg másokat kioktatni. Ha lenne kedvem (meg elég nagy arcom) ahhoz hogy szétoffoljam a topicok, biztos bele tudnék kötni bárkibe.
on
Sziasztok
"Zsurmi: csak annyit szeretnék mondani neked, hogy számodra nem a békés és harmónikus együttélés a cél, de ugyanakkor mások ilyen jellegű megtámadására sem kért fel senki, gondolom én."
Na álljon meg a hegyimenet! Neked szabad magas lóról "tisztázó" levelet küldened a fórumra? Pont ezt írtam előző e témájú levelmben: most a sértődött pozíciójából írsz, igyekezvén elfelejtetni azt amit te ítál. Én erről írtam számodra "pszichológiai profilra" emlékeztető elemzést.
Attól, hogy mások nem írnak, nem jelenti azt hogy nem zavarta őket. Nekik nem érte meg válaszolni, nem akartak, annyira nem érdekelte őket. Nem beszélek a nevükben, nem vagyok politikus.
Különben is éljen az ember harmónikusan a családjával, feleségével stb.
"Mások szövegeit színnel, vagy anélkül kiemelni, néhány embert nagyon kellemetlenül érint."
Nem láttál még fórumot syntax highlightinggal? A levelezőprogramod nem emeli ki szinekkel az idézéseket? Én az idézést emelem ki, hogy jobban látható legyen. Ha ezzel valakinek kifogása van, írjon magánlevelet! Ha 4-5 embernek nem tetszik, aki szokott írni a fórumba, abba fogom hagyni teljesen. Ezen nem múlik! A neked írt válaszokban mostantól inkább dőlt betűvel írom.
"Annak ellenére, hogy én a véleménnyeddel nem értettem egyet, addig te rólam pszichológiai profilt akartál felállítani. Ezt szerintem akkor kellene megtenni, ha személyesen ismernénk egymást."
Nem akartam rólad személyiségprofilt felállítani, csak kielemeztem a helyzetet. A sz.p. azért ennél sokkal konkrétabb dolgokat állapít meg, az egyén cselekedetei alapján. Néhány levél erre nem elég. Elhiszem, hogy ez a helyzet most neked ez kellemetlen. Nem haragszom rád, de te egy kicsit felbosszantottál. Útálom ha valaki így nyit be egy fórumba. Ez a bajom, semmi más.
Így belegondolva, elég tudálékosnak tűnhettem az elemzéssel, sajnálom ha valaki emiatt lekezelve érezte magát. Nem vagyok annyira okos, vagy különösebben művelt. (Bár otthon a családom mást szokott hallani tőlem ;-)
Szerintem semmi más baj nincs velem, csak azt hogy nem kellene mindent nyíltan megírnom. De hát istenem, az embernek egyfolytában el kell hallgatnia apró, boszantó dolgokat főnöke, felesége stb. elől. Miért pont a hálón kellejen ugyanezt csinálni, nem azért van hogy itt az ember önmaga lehessen, vagy éppen másvalaki mint a való életben?
"Amoi a saját véleményem, az akkor is az, ha nem tartod annak. Ha azt mondod, hogy mindent szvsz írsz, miért érződik rajta az előírásszerűség?"
Sajnálom, hogy előírásszerűnek érzed az ebben a témában neked írt leveleimet. Nem írok elő neked semmit, nem is tehetem. Nem vagyok moderátor.
Egyébként vannak a netikettnek bizonyos szabályai. Az egyik az, hogy ne bosszantsd a másikat, ne viselkedj lekezelően. Szerintem te ez ellen vétettél. Ez nem bűn, hanem hiba. Én szerintem az ellen vétehttem, hogy kicsit durva voltam.
Nem baj, hogy van véleményed, sőt legyen! Csak akkor véleményként add elő, és ne dobj be lekezelő leveleket! Akkor talán én se fogom számonkérni rajtad.
Itt és most abbahagyom a fórumon ezt a témát, hacsak nem egyértelműen kérsz tőlem mást. Nem untam meg, csak ha akarod, zárd le a témát. Vagy folytassuk magánban.
Újra itt vagyok, most néztem meg gondolom sokakhoz hasonlóan a Dark Frontier második részét.
Zsurmi: csak annyit szeretnék mondani neked, hogy számodra nem a békés és harmónikus együttélés a cél, de ugyanakkor mások ilyen jellegű megtámadására sem kért fel senki, gondolom én.
Mások szövegeit színnel, vagy anélkül kiemelni, néhány embert nagyon kellemetlenül érint. Annak ellenére, hogy én a véleménnyeddel nem értettem egyet, addig te rólam pszichológiai profilt akartál felállítani. Ezt szerintem akkor kellene megtenni, ha személyesen ismernénk egymást. Amoi a saját véleményem, az akkor is az, ha nem tartod annak. Ha azt mondod, hogy mindent szvsz írsz, miért érződik rajta az előírásszerűség?
És szvsz a DS9-nal való kezdésnél továbbra is az a probléma, hogy túl sok az átfedés. Próbálkoztak már korábban is Mo.-on néhány közismert ember filmjeit leadni, de például Larry Hagman sem jött át pozitívan a jófiú szerepekben, így például Patrick Stewart gonosz szerepeire sem volt túl sok trekkes kíváncsi. Tudta egyébként valaki hogy Jonathan Frakes is szappanoperákban játszott a trek előtt. A Voy után pedig a TNG úgy hatna, mint egy időutazás. Például a két ferrengi a Voyagerben, akik a The Descent c. epizódban került át a delta-kvadránsba, hogyan lehetne megmagyarázni?