Keresés

Részletes keresés

evus2 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 425

Folytatom.

A reggeli bőséges, de szerintem kicsit egyhangú. Croissant, kifli, vaj, dzsem, nutella, gabonapelyhek, sajtok és 2 féle felvágott. Nekem nagyon hiányzott, hogy semmilyen zöldség nincs (paradicsom, paprika stb). Viszont az italautomaták szuperek, nagy választékkal. A narancslé tényleg narancsból van. Csomagolni rengeteget lehet, nem szólnak érte. De kell is, mert a parkban a kaja irtó drága. Nyugodtan be lehet vinni a hátizsákot és belepakolni. Mindenki ezt csinálta.

A transzfer buszra semmi nem kell, csak simán felszállsz (12 percenként járt) és a parknál letesz. A parkba ha 10 előtt mész a főbejárattól jobbra egy másik bejáraton engednek be a már említett különjeggyel, miközben a tömeg már gyűlik a főkapunál.

A bejáratnál van több nyelven térkép, valamint ami szerintem ugyanilyen fontos, egy kis program füzet. Ebből tudhatod meg, hogy hol, mikor milyen showműsor, bemutató lesz, hol lehet találkozni a mesefigurákkal. Ezt főleg a Stúdióban tudtuk kihasználni, rengeteg érdekes solgot láttunk így még a játékokon felül. Ki ne hagyjátok!

Szenzációs találmány a fass past. A Stúdióban 3, a Disney parkban 6 játékra van ilyen lehetőség ( a térképen külön megjelölik, hogy hová). A belépőkártyáddal a kihelyezett automatából váltassz egy jegyet, amin feltüntetik, hogy melyik félórás időtartamban mehetsz be sorbanállás nélkül egy másik bejáraton. Mi szinte csak ezzel mentünk. Egy játékra egy nap többször is mehetsz. Mi azt csináltuk, hogy sorba kihútuk ezeket a jegyeket, aztán a köztes időkben kajátunk, sétáltunk, meg felültünk azokra a játékokra, amelyekre nincs fass past.

A térképen a játékokat három színnel jelölik nehézség szerint. A lila kicsiknek való, a kék családi verzió, a sárga inkább nagyobbaknak. Írtam, hogy a mi gyerekeink már nagyok. Hát itt mindenki talált neki való játékot.

A legtöbb idő amit sorbanállással töltöttünk, 55 perc volt. De ez is megérte.

evus2 Creative Commons License 2012.05.14 0 0 424

Ez tényleg irtó jól néz ki. Hát mi lehet hogy tényleg lemaradtunk róla (már ha volt), de hidd el, olyan fárdatak voltunk estére, hogy csak bezuhantunk az ágyba.

Egyébként nagyon pipa vagyok, mert már 2x leírtam a beszámolómat, és mind a kétszer elszállt. Úgyhogy most inkább több részletben írom, hátha a hosszúságával volt baj.

Szóval mi vasárnap délbe szálltunk Párizsban, a CDG 2D terminálba érkeztünk. Ja, mi 4-en mentünk, a férjemmel ketten valamint egy 16 és egy 12 éves gyerek. Ezt csak azért írom, mert biztosan más szemmel néztük mint ahol kicsi gyerek van.

Tehát érkezés után átsétáltunk az E terminálba (nagyon egyszerűen, pontosan kitáblázva) mert onnan indult Disneylandbe a VEA piros disney-s busz. Azért ezzel mentünk, mert miután utánanéztem a lehetőségeknek, rájöttem, hogy a RER-rel ugyanannyiba kerülne és még át is kellene szállni. Így 19 euró volt a felnőtt jegy, 15 a gyerek. Úgy láttam ez az ár oda-vissza értendő. Mivel mi utolsó nap Párizsba mentünk kicsit városnézésre, ezért visszafelé nem ezzel jöttünk. Szóval ez nagyon kényelmes volt, mert házhoz vitt.

Mi a Santa Fe-ben laktunk, szerintem teljesen megfelelt a célnak. A szálloda kb. 40 kis épületből áll, de nagyon könnyű volt eligazodni, adtak hozzá egy térképet is. Nem kell megijedni, kicsik a távolságok. Az étterem a főépületben van.

A bejelentkezéskor megkaptuk a parkokba a belépőjegyeket, a reggeliző-kártyákat valamint egy külön jegyet, amivel minden nap reggel 8-kor már beengedtek a Disney-parkba. Ugyanis néhány játék és étterem 2 órával hamarabb nyit, de csak az ottani szállodákban lakóknak. Ez nagyon jó volt, mert mi már a tömeg előtt kitombolhattuk magunkat.

Előzmény: Zsolt_555 (423)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 423

Előre is köszönöm a fontos dolgokat :)  !!! Azok mindig jól jönnek.

Ez a tüzijáték pedig nagyon izgat, mert a youtube-on elképesztő szinvonalasnakk tünik.

Előzmény: evus2 (420)
moonpixie Creative Commons License 2012.05.12 0 0 422
Szia! Ezek szerint épségben itthon.:)
Én is kíváncsian várom a beszámolót!
Előzmény: evus2 (420)
evus2 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 421

Pontosítok, lehet hogy volt tüzijáték, de este 8-ra már olyan fáradtak voltunk hogy alig álltunk a lábunkon, ezért mentünk pihenni, hogy másnap újra bírjunk járni. Mindenesetre nem hallottuk a hangját.

evus2 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 420

Szia!

Mi most jöttünk haza 9-én, 4 napot voltunk a Tensivel. Az ár a szállást tartalmazta reggelivel, minden napra

a belépőt mindkét parkba (Disney szállodások minden nap nyitás előtt 2 órával bemehettek külön jeggyel,

amit a szálloda recepcióján adtak bejelentkezéskor), valamint az ingyenes transzfert a parkok és a szálloda

között.

Tüzijáték egyszer sem volt, csak a felvonulás mindkét parkban. Mondjuk, az is gyönyörű volt. Ha kérdésed van,

szívesen segítek. Ahogy lesz egy kis időm, leírok mindent ami szerintem fontos lehet.

Előzmény: Zsolt_555 (419)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 419

Ja és még 1 kérdés:

Igaz, hogy mostanság minden nap van (hétköznap is) tüzijáték / műsor ?

Előzmény: Babszi75 (409)
Zsolt_555 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 418

Szia! Nem tudja valaki véletlenül van e különbség a Tensi utazási iroda és a www.disneylandparis.com/ oldalon lefoglalható (ugyanazon) szálloda között ? Mármint nem a szobára gondoltam, hanem a jegyek / biztosítás / egyéb.

Az ár az nagyjából azonos.

Csak mert vacilálok melyiket foglaljam.

1000 köszönet!

Előzmény: Babszi75 (408)
dongó néni Creative Commons License 2012.04.30 0 0 417

Sziasztok,mi június közepén tervezünk Disneylandbe menni.Chelles városban találtunk szállást és csak utólag láttuk, hogy a Párizs - Disneyland RER elkerül bennünket , ezért autóval mennénk oda.Tudja-e valaki ,mennyibe kerül ott a parkolás és milyen messze van a parkoló a bejárattól?Köszi 

RYP4BJ Creative Commons License 2012.04.27 0 0 416

Sziasztok,

mi Júliusban szeretnénk menni hétköznap, de nem utazási irodával, mert először Németországba rokonokhoz mgyünk és onnét mennénk Disneyland-be! Én is erre a Sata Fee hotelre gondoltam, akkor ha a Disneyland honlapján foglalom a szállást, akkor a belépőjegyek benne vannak az árban? 2 vagy 3 éjaszkára gondoltam! Van valakinek tapasztalat így saját szervezésű megoldásra? Előre is köszi!

moonpixie Creative Commons License 2012.04.23 0 0 415

Köszi, aranyos vagy!

Párizzsal aránylag képben vagyok, voltam már párszor (franciatanár vagyok :) ), Disneylandben is, csak épp 20 éve, és nem itthoni szervezés volt, meg nem helyben laktunk. (És nem volt 3 gyerekem, akik miatt mééég körültekintőbben szervezek.;) )

Mi is bemegyünk 1 nap Párizsba is, én inkább a csomagok logisztikájával voltam bajban. De hála Babszinak, most már tudom, hogy ott is hagyhatjuk őket a szállóban (utolsó nap mennénk). Szerintem veszünk egy 1 napos bérletet (Mobilist talán), az érvényes az RER-re is, és nem kell a városban szenvedni a kocsival. 

Előzmény: evus2 (414)
evus2 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 414

Mindenképpen jelentkezem utána, nekem is nagy segítséget jelentenek Babszi75 tapasztalatai. Én éppen tegnap jöttem rá, hogy a kislányom német tanára rendszeresen szervez városnéző körutakat több külföldi városba, így Párizsba is. Gyorsan fel is hívtam, azt mondta, hogy mindent pontosan le fog nekem írni kezdve onnan, hogy a reptérre megérkezünk, ott hova, merre tovább, valamint egyik nap be szeretnénk menni Párizsba is, ezt is segít megtervezni. Na, ez jó hosszú mondat lett. Szóval nagyon sok hasznos infóval tud segíteni, ha gondolod, majd e-mailben elküldöm neked is.

Előzmény: moonpixie (410)
moonpixie Creative Commons License 2012.04.23 0 0 413

Jaj, már nagyon várjuk! Kíváncsi leszek, hogy bírják a kölkök az utat (autóval, Saarbrückenben alszunk egyet, utána kipihenve támadjuk a parkot!:) ).

De már mi is arról beszéltünk, hogy azért csak el kéne menni ötévente legalább (a legkisebbünk most 3 és fél, úgyhogy miatta biztos). Köszi a tippeket!

Előzmény: Babszi75 (412)
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.23 0 0 412
Majd meglátjátok,hogy milyen jó lesz!Ez után ti is mindig visszajártok majd!Októberben figyeljétek majd a tensit,mert akkor nyomja a téli akcióit.Mi is mindig akkor fizetünk be március végére.Kb. ott akkor is már ilyen idő van mint most nálunk és ami a legfontosabb,hogy rövidek a sorok!!
moonpixie Creative Commons License 2012.04.22 0 0 411
Ez megnyugtató, köszönöm a kimerítő választ és a sok infót!
Külalak ne izgasson, én egy tablettel bénázok, de már néha megtalálom az ékezeteket is!:)))
moonpixie Creative Commons License 2012.04.22 0 0 410
Ja tenyleg, ti mar mindjart mentek!:)
Igen,nekünk is mondták, hogy nem lesz rajta, de ez nem jelent semmit. Mi majd május végefelé megyünk, úgyhogy még nem láttam a vouchert.
Remélem, majd beszámolsz az élményekről!;)
Előzmény: evus2 (407)
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 409
Ja,mi már 3szor voltunk és minden évben a tensivel!
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 408
Szia!A tensi utazási iroda Disneyland kizárólagos forgalmazója magyarországon.Tuti,hogy nem vernek át.A vocherünkön nekünk sem volt semmi!De amikor becsekkolsz a szállodába mindent megkapsz ott a recepción!A reggeli étkezésekhoz minden napra egy kártyát.Ezek minden napra más színűek.A belépőket.ebből mindenkinek 1 darab jár.Erre nagyon vigyázzatok,mert ez érvényes az összes napra mind a két parkba.És egy másik papírt ami arra jó,hogy ti mint disneylandi szállodások 2 órával a nyitás elött mindennap bemehettek a parkba.A szobakulcsot majd csak 15 órától vehetitek át.Becsekkolni már akár reggel 6kor is lehet és irány a park!Bocsi,hogy így egybe írtam mindent,de telóról irok!és máshogy nekem erről nem megy!
Előzmény: moonpixie (405)
evus2 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 407

Köszönöm a tippeket!

A voucheren - én pénteken kaptam meg - a szállodai foglalás paraméterei vannak, a vendégek nevei, a Tensi hivatkozási száma és egy Disney hivatkozási szám (Disney's reference number) van. Gondolom, erre adják majd a belépőket.

Előzmény: moonpixie (406)
moonpixie Creative Commons License 2012.04.22 0 0 406
Szia!
Viszonylag egyszeru a repter-Disneyland utvonal: shuttle bus (eleg draga verzio),TGV (gyors,kenyelmes) vagy tomegkozlekedes: RER B be Parizsba a Chatelet les Halles-ig, onnan pedig RER A Marne la vallee-ig. (Infok,arak angolul itt: http://parisbytrain.com/cdg-to-disneyland/ )
Előzmény: evus2 (402)
moonpixie Creative Commons License 2012.04.22 0 0 405

Szia megint!:)

Egyre jobban örülök az infóidnak én is, mert mi is a Tensivel megyünk, pont ezzel a 30%-os akcióval.

Kicsit bizonytalan voltam, de hátha te megerősítesz: a foglalásunkon és a voucheren semmi nyoma nincs annak, hogy az ár tartalmazza a belépőket is. Biztosítottak róla, hogy így van, az akcióban is így szerepel, de hallottam olyan esetről, amikor kis híján nem  engedték be a családot a parkba, mert azt állították kint, hogy csak a hotelért fizettek! Nyugtass meg, hogy a Tensinél normálisan mennek a dolgok! (Nektek mi szerepelt a voucheren, nem emlékszel?)

Előzmény: Babszi75 (401)
evus2 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 404

Köszönöm!

Előzmény: Babszi75 (403)
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 403

Húú,azt hiszem félreértettél a transferrel kapcsolatban.Nem a rep.téri transfer van benne az árban,hanem a szállodától Dísneylandig.

A  Santa Fe hoteltől kb. 500 méterre van a parkok bejárata.

A szállodáktól ingyenes busz hoz-visz a parkokig.A buszok 15-20 percenként járnak.Szóval még azt a kb.500 méter sem kell naponta megtenned.

A rep.térről a RER vasúttal szerintem simán be tudsz jutni Disneylandig.Disneylandnek egyébként van saját megállója.Ha feljössz a vasúttól a mozgólépcsőn,jobbra van a parkok bejárata,balra meg rögtön az ingyenes tarnsfer busz amiről én beszéltem.Figyeled a táblákat ,arra a buszra szállj amelyiken a te szállodád neve van.

Előzmény: evus2 (402)
evus2 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 402

Szia Babszi75!

Mi is a Tensivel megyünk május 6-án 4 napra (1 gyerek+3 felnőtt - a 16 éves lányunk is annak számít), de nekünk nem mondták a transzfert Disneylandbe. Ez pontosan hogy működött? Nekem még mindig a reptérről a Disneylandbe való kijutás nem állt össze.

Előzmény: Babszi75 (401)
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.21 0 0 401

Szia!!

A Tensi utazási iroda pont tegnap küldte el az új akcióját.Akár 30%os kedvezmény is van náluk az összes szállodában(20 éves a Disneyland).12 éves korig ingyenes!!!

Talán érdemes lenne lenne ránézned!!

Mi is minden évben velük megyünk.Most márc. végén 4-en(2 felnőtt,2 gyerek) 163.000 ért voltunk összesen  5 napot (szállás,belépők mind két parkba,reggeli.transzfer Disneylandba)

Mi kisbusszal mentünk,mert még jött velünk 1 család,de találkoztunk magyarokkal a parkban.2 felnőtt+2 gyerek 40.000 ftért mentek összesen  a ryanner(nem biztos,hogy jól írom) 5 napra oda-vissza.

Most azért kicsit drágább lesz,mert mi mindig márc. végén megyünk,mert az az utolsó időpont a téli akcióban.Akkor még nincs is az a nagy sorbanállás+mindig tök jó időnk van.

Azért nézz rá mindenképpen!Ott fent van az összes szálloda,összes ártáblázata!!!

Előzmény: magdeszc3 (399)
evus2 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 400

Sziasztok!

Bár a fórumot már végigolvastam, a sok info között kicsit el is vesztem. Szóval a lényeg: ha Charles De Gaulle reptérre érkezünk, onnan hogyan menjük ki Disneyland-be? És persze ez mennyibe kerül? Leírnátok a lehetőségeket?

Még egy kérdés: ha egyik nap bemennénk Párizsba is, csak a RER-rel lehet (illetve a legegyszerűbb). Ennek mennyi a költsége?

Előre is köszönöm!

magdeszc3 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 399

Sziasztok!

Most kezdem szervezni, hogy kb 3 napot eltöltsünk Disneylandbe. Egyénlileg érdemes vagy valami társasutazással?Mi is a Sante Fe-t néztük ki. Kértem árajánlatot bár még választ nem kaptam rá.

evus2 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 398

Köszönöm Babszi75, én is sok hasznos dolgot tanultam abból amiket leírtál!

Előzmény: Babszi75 (394)
moonpixie Creative Commons License 2012.04.20 0 0 397

Nagyon köszönöm, Babszi75, ezeket tényleg jó tudni: pont a kaján logisztikáztunk, hogy vajon hogy lesz (nem nagyon szeretnénk éttermezni a parkban...).

Előzmény: Babszi75 (396)
Babszi75 Creative Commons License 2012.04.20 0 0 396
Szia!Szerintem jó kis szálloda a Santa fe!Ár-érték arányban tökéletes!Amire egy kicsit figyelj,ha szeretsz kényelmesen reggelizni:7órakor tökéletes,nem kell sorban állni,de fél 8 felé már nagyon gyűlik a nép.Sorban állás van már azért is,hogy egyátalán az étterembe bejuss,az italautomatákról meg nem is beszélve...Mondjuk az első nap amikor becsekkolsz kérdezik,hogy mikor akarsz menni reggelizni.A reggeliző kártyáidon majd ott is lesznek az időpontjaid.Általában minden napra más,de ezzel nem nagyon kell foglalkozni.Először amikor voltunk szinte percre pontosan betartottuk,azután rájötttünk,hogy akkor megyünk amikor akarunk!A másik,hogy a szobában nincs hűtő!Úgyhogy csak olyan kaját vigyél magaddal ami nem romlandó!
Előzmény: moonpixie (390)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!