Én is gondoltam rá, hogy valami szerelési hiba. Az viszont fura, hogy a vízhőfok is drasztikusan megemelkedik. Mellesleg ma elmentem arra, hátha nyitva vannak. Direkt nem hívtam telefonon, mert akkor meg megmondja, hogy menjek vissza 2 hét múlva.
Van, aki másképp értelmezi a garit. Mondhatja mondjuk azt, hogy szétment az egyik dugattyú, ami akkor még tökéletes volt és a hibát nem lehetett előre látni. Na innentől szétválik a dolog, mert (anno Mistral Computerworld kezelte hasonlóan a garanciás ügyeket) azt mondja, hogy annak semmi köze nincs az elvégzett munkához. Vagy azt mondja, hogy "Ok, mi szedtük szét és raktuk össze, ezért garanciális".
Pont a válasz e-mailben leírt dolgok miatt lehetetlen előre megjósolni, hogy könnyű menet lesz (megcsinálják gariba), vagy nehéz és azt mondja, hogy ez nem garis, de jó magyar forintokért meg tudják csinálni.
Van valakinek valami robbantott abraja esetleg a kormanymurol? Mint irtam barhova allitom a kormany magassagot a kormany kotyog ... Nem tudom csavar lehet-e meglazulva vagy valami ki lehet kopva ... köszi!
Szerelési hibára gondoltam. Összerakáskor valamit elcsesztek, vagy ami még valószínűbb, nem vették észre, hogy valami (apróbb dolog, fémforgács, vagy ilyesmi) belekerült a kompresszorba. Bármilyen apró dolog árthat neki, elég érzékeny mechanika. Nekem elég "steril" körülmények közt szedték szét, és rakták össze a kompresszort.
De bármi is történt a kompresszorral (rendeltetés szerű használat esetén, márpedig a Tied biztos az volt), a szakszervíz felelősége és kockázata a garancia időn belül!
Tuti, hogy a kompresszor. És itt most nem gázszökésről van szó, mert ez már eléggé súlyos mechanikai hiba. Erre enged következtetni, hogy amellett, hogy az ékszíj is megcsúszott, a motort is visszafogta rendesen. Lehet, hogy valamelyik dugattyú.
nekem 45-ért volt tömszelence csere a kompresszorba meg még valami vacakolás valamelyik töltőcsőnél, egy hétig bírta. Visszavittem, gariba kicserélték a tömszelencét ismét (mert ugyanott szivárgott), de azért ráment a napom (szabin voltam), amig végignéztem amit csinálnak. Azóta jó...
Nálad lehet nem lesz ennyire egyszerű, de ha a komresszor rossz, az tutti garanciális, mivel ők szedték szét, és rakták össze! Mindegy mit cseréltek ki benne, javítást vállaltak, nem elrontást...
Az időt rászánnám a helyedben, és végig nézném amíg szétszedik, ha tényleg a kompresszor a rossz (ami nagyon valószínű).
hát igen... az kész lett.... bár nem a legjobb, nem sikerült a szín tökéletesre... így annyira nem látszik.... Meg fényképezőgépem sincs most jelenleg, kölcsönkérték.
Sziatok! :) Nem, nem eddig tartott a balatoni party, de hát a júliusom az elment bulikra.... sajnos a pénzem is. Augusztusban meg sok volt a dolog itthon.... egy ideig még olvasni sem tudtam a fórumot... most kezdek visszazökkenni...... VaciV6: Üdv újra magyarhonban! Olvastam valami kis taliról... hogy is van ez?
Sirály. :) Bár ez a klíma dolog rendesen legatyásított. Saját értékrendemhez képest egy vagon pénzt tettem félre a szabira és úgy számoltam, hogy a klíma is benne legyen. Végül annyi szarság jött közbe, hogy a klímát végül alig bírtam kifizetni és tegnap is lett egy rakat váratlan kiadás és így gyakorlatilag egy vasam sem maradt. Lőttek az egész pihenésnek. Illetve itthon töltjük a hátralévő napokat.
Tegnap tök fáradtan 487 km ment bele-tempósan,de klíma nélkül sajnos-a fogyija a lábamhoz képest 9.4-tetszett....
Igen,de egy picit idősebb,de jó börben lévő kb. 50 pénz körül lehet az évre-az pedig még nem vészes....Főleg 1 jobban fölszerelt tempomattal a te ingázásodat is segítené-könnyítené nagyban... ;-)
Siettem kurvára(aztán csörögtek mások is akik mellett elsuhantam+a trafi végett is)-a körforglomnál néztem a tükörbe,de a fólia+48 óra alvás nélkül nem igazán tudtam hová tenni a vekit.....így nem mertem jelezni.....
Azért az biztos, hogy tökön szúrom magam, ha ennyi volt a klíma. 41 pénz arra, hogy 1 napig legyen klímám egy kissé sok. Tegnap este írtam egy e-mailt a szerelőnek. Ma visszaválaszolt, hogy mindenképpen menjek vissza vele. Valamint ezt is írta:
"Ha kompresszor probléma van - ami ugyan előfordulhat, de a tömítés csere után nem láttunk és nem hallottunk semmi szokatlant, rendellenest - biztos tudunk segíteni."
Csak kérdés, hogy ez most mit jelent. Azt, hogy gariba megy, vagy azt, hogy jó pénzért ezt a hibát is orvosolni tudják.
Tegnap a haver mondta van a laptopjához ütős progi(200 k felett vette)mondtam nézük át vele az enyémet.....Hát nincs olyan ugye mint a Tech2-de szinte mindent megmutat....1 hiba van-valami szálszakadás amúgy minden rendben vele ennek örültem...Légzsákot,Abs-t,jeladókat,Agr-t mindent átnéztünk.....Még az is kiderül 220-nál 5km-t csal...szal jó kis gép...-így nem kellesz máshová mennem.... :-)