Keresés

Részletes keresés

defiant Creative Commons License 2000.08.28 0 0 676
Szia Nagyöreg!

Igazad van, a sorozatok és az epizódok között van némi kontinyuitás :-)), de azért elég jól mennek magukban is. Az ideális természetesen az lenne, ha szépen elkezdenék az elejétől leadni az összes TNG-t és utána a DS9-et.

Az illető kereskedelmi tévét valószínűleg nem érdekelné egyébként, hogy értik-e a nézők, hogy mi folyik a DS9-ben, ha a nézettségi mutatói jók. :-))

Üdv, defiant

Előzmény: Nagyoreg (675)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.08.27 0 0 675
Defiant!

A TNG néhány epizódja kulcsfontosságú a DS9 tökéletes megértéséhez. A kardassziánokat és a bajoránokat bemutató epizódok mindenképpen szükségesek a teljes élvezethez. Sot, valójában a TNG nélkül nem az igazi a DS9.

Szóval TNG-t és DS9-ot is kér a nép...

Egyébként meg írjunk a Paramountnak, hogy Magyarországra olcsóbban adja el a Trekket... :)

Előzmény: defiant (669)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.08.27 0 0 674
Merül a topic!!! Még szerencse, hogy a hátsó felem felfújható, és ezen "floatation device" segítségével ki tudom emelni a topicok... :)

Remélem sokan látták a hétvégi Voyager epizódot, igen kellemesen szórakoztam rajta. A legjobban az a jelenet tetszett nekem, amikor Seven megrázta a fejét... Ja és leadták a First Contact-öt is... Igaz errol csak a VOY epizód közben lévo reklámból értesültem, mert a filmek ajánlójaból még hiányzott az FC (a régi ajánlót használták fel újra... no comment).

Figyelem, a következo szombaton sugárzásra kerülo epizód (eredeti cím: 11:59) állítólag az eddigi legrosszabb VOY epizód... Majd meglátjuk...

sheridan Creative Commons License 2000.08.22 0 0 673
A szomoru csak az, hogy bármikor bármelyik sorozattal megtehetik. Egyik héten a Trek, másikon a Stargate - hogy ezzel mi volt a bajuk?? - A Babilon-t meg meglehetosen szakaszosan játszák, ez egy olyan sorozatnál, ahol a történet folytatólagos, elég kellemetlen. Én sok sorozatot nem nézek, de a hugom mondta, hogy más jellegü sorozat filmeknél is csináltak már hasonlót.
Egyébként amikor a B5-t az RTL klub eloször abbahagyta, írtam nekik e-mailt, ma is várom rá a választ.
De én azért se nézem a Barátok közt, bármennyire is ránk akarják sózni!
J.S.
Előzmény: Mike73 (672)
Mike73 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 672
Írtam az RTL Klubnak, mert gondoltam felveszem a sorozatot, de nem láttam, hogy mikor lesz a köv. része. Ráadásul pipa voltam, mert a Cheers-t is fel akartam venni, de az első rész helyett a 8-dikat adták le... A következő választ kaptam:

Tisztelt Mike73!
A Cheers c. sorozatból az előző 7 rész már vetítésre került betét-adásként.
Előre láthatólag kéthetente várható adásunkon. Sajnos a StarTrek sorozatból további részek nem várhatók.
Minden jót, tisztelettel.
Végh Anita - RTL Klub

És most ne legyek dühös?

defiant Creative Commons License 2000.08.14 0 0 671
Helló Sheridan!

Igazad van, megtehették volna, hogy naponta lenyomnak egy epizódot, de sajnos nem tették.

A Star Trek nézettségi mutatóit nem ismerem, de szerintem az SG "egyszerűbb" sorozat, nem kell hozzá annyit gondolkozni, akciódús, van benne humor, nő, erőszak. :-)

Bár igaz, hogy a B5 viszont nem ennyire egyszerű. A ST túl intellektuális (azt hiszem, ezt mondták már Roddenbery-nek is, még a hatvanas években :-))).

Na de komolyan, nem tudom, hogy az RTL miért nem favorizálja a Star Trek-et, de attól félek, hogy túl unalmasnak tartják.

Üdv, defiant

Előzmény: sheridan (670)
sheridan Creative Commons License 2000.08.13 0 0 670
Helló!
Azért lennének más megoldások is. Ha már ilyen sürgosen lejár a joga, miért nem vetítik a TNG-t naponta, mint azt kezdték a B5-el. Vagy esténként, ennél a sok több éves videonál, ami Nyári filmfesztivál címen megy, biztosan jobb lenne. A Stagate-ot be tudták tenni fél nyolcra? Tudniuk kellene, hogy a Treknek is van akkora, ha nem nagyobb tábora nálunk, mint a SG-nek. Ha meg nem tudják, minek szerkesztenek egyáltalán sci-fit. Ilyen alapon Marcsi néni, a takarítóno is összeállíthatna a musortervet, kevesebb dél-amerikai sorozat akkor sem lenne.
Oszintén szólva itt én a szocializmusból ránk marasztott és ragasztott sztereotipiát látom: a magyar embernek jó ez így is, ha B 5 megy, ha Trek, ha egyik sem , örüljön, hogy egyáltalán amerikai sci-fit lát.
Meg jó sok reklámot, ezekben a tévékben úgyis az a lényeg. Ha sokáig így megy, az ember nem tehet mást, mint amit az egy tévé idején: irány a videotéka!
JS.
Előzmény: defiant (669)
defiant Creative Commons License 2000.08.13 0 0 669
Szia Sheridan!

Gabcus írta itt, hogy a TV3 csomagból átvett epizódok joga lejár és valószínűleg ezért kavarnak vele. Reméljük, hogy azért egyszer az RTL megvásárolja valamelyik TNG szezont, vagy esetleg belekezd a DS9-ba. Persze ez nálunk rétegműsor. :-( Más sorozatok sokkal olcsóbbak és többen is nézik. :-(

Üdv, defiant

Előzmény: sheridan (668)
sheridan Creative Commons License 2000.08.13 0 0 668
Helló!
Miután az RTL levette musoráról a Babilon 5-t, egy hét kihagyás után levetít két epizódot a Star Trekbol, de huszonhatodikán már egyik sem megy.
Mi ez, vicc?
Vagy a nézo teljesen hülye?
J.S.
Előzmény: mrzool (667)
mrzool Creative Commons License 2000.08.13 0 0 667
Hello Defiant!

En szemely szerint mind nemetul, mind angolul tudok (mondjuk ra...:)))). De hat aki mostanaban scifit akar nezni, kenytelen vmilyen idegen nyelven tudnia.:(

Ha angolul jobban tudsz, ajanlom, nezz korul a neten, talalhatsz angol nyelvu teljes Voyager epizodokat. Jo keresgelest...

Ja, es epizodismertetoket sose olvass el, mielott megnezned az adott reszt! Teljesen mas... Ha nagyon trek-szegeny idoszak van, neha eloveszek egy-ket full epizodatiratot, de sajnos nem tudjak visszaadni azt a feelinget, mikor a sorozatot nezed...

A hetvegi Voyhoz: azert nem semmik a nemetek, kepesek voltak a 'Think Tank'-ot leforditani...:)) Egyebkent szerintem egy kozepes resz volt, bar nagyon remelem, lesz meg jobb az 5. evadban (pontosabban biztos lesz: a Relativity es az Equinox meg hatravan...)

Előzmény: defiant (665)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.08.12 0 0 666
Én tudok németül és a Sat1 a fő Trek-forrásom...sőt,a sorozatok sokat segítettek a nyelvtanulásban.Epizódleírást nem szoktam olvasni,mert sokszor lecsapják a lényeget.
Előzmény: defiant (665)
defiant Creative Commons License 2000.08.12 0 0 665
BTW, ti jól tudtok németül, vagy más módon nézitek a Voyagert és nem a SAT.1-en? Vagy hogyan csináljátok? Esetleg elolvassátok az epizódok leírásait mielőtt megnézitek?
Üdv, defiant
powerage Creative Commons License 2000.08.09 0 0 664
Más: Voyager... Hát, sajnos le kell irnom, de ennek a sorozatnak vége van számomra. Most, hogy szinte az összes részt láttam a Unimatrix Zeroig, nem tudok sok pozitivumot mondani. Kár érte. Sokáig kiálltam a Voyager mellett, de most már nem tudok jót mondani. Siralmas, hogy az egész 6. évadból 3-4 olyan epizód van, amire szivesen emléxem vissza...
----------
Pedig nem arrol volt szo, hogy a Voyager eroteljesen feljavul a kesobbi szezonokban? Valahogy en sem latom azt a hudenagy javulast. Tul sok Seven of nine, a sztorik meg ugyanolyan laposak, mint korabban...
Előzmény: mrzool (658)
gabcus Creative Commons License 2000.08.09 0 0 663
Üdv!

Én egészen mástól félek. Nem tudom melyikőtök van rajta a StarTrek levelezési listán, de néhány hete késhegyig élesedő vita alakult ki a B5 és az ST körül. A vita kirobbantója a két klub "közös" működése volt. Nem szeretnék belemenni a részletekbe, mert szerintem nevetséges volt az egész (aki meg kíváncsi rá, az az archivumból lehívhatja). Annyit akartam csak kihozni az egészből, hogy aggódom, hogy a két tábor ismét egymásnak ugrik. Remélem, hogy tévedek, de a listán tapasztaltak nem azt mutatják, hogy érett, felnőtt emberek módjára kultúráltan el tudnák simítani a mások (külső szemlélők) által keltett látszólagos feszültségeket (tisztelet a kivételnek).

Bocsika ha OFFTOPIC voltam, de néha vannak rossz pillanataim.

Mawerick_ Creative Commons License 2000.08.07 0 0 662
Hi Mimdenki!

Most mar csak arra leszek kivancsi, hogy a Csillagkapu-bol hany reszt vetitenek le! Nem ezek lennenek az elso sorozatok, amiket nem vetitenek le vegeig (kivetel Del-Amerikai remekmuvek)! Pedig mar kezdem remenykedni, hogy vegre van egy normalis csatorna ahol sci-fi -t is jatszanak!

defiant Creative Commons License 2000.08.07 0 0 661
Sajátságos. Gyorsan észbekaptak, hogy még le kellene adni mielőtt elvész a joga, de nem tudták hova tenni. A dél-amerikai sorozatokból ugye nem vehetnek ki, így hát pihentetik a B5-öt. :-)
Üdv, defiant
Előzmény: gabcus (659)
Cifu Creative Commons License 2000.08.07 0 0 660
Ekkora szemét nem lehet az RTL!!!

Cseppet se csodálkoznék, ha a Babylon 5 fanok mellet az ST fanok is anyázni kezdik az magyar RTL-t...

gabcus Creative Commons License 2000.08.07 0 0 659
Kedves Mindenki!

Sajnálom, hogy le kell lohasszak mindenkit, de nem olyan jó helyzet, mint amilyennek látszik. Tény és való, hogy az RTL Klub elkezdi vetítetni elejétől a TNG-t, de ez a TV3 átvett csomagjának a része, melynek a sugárzási joga kb. szeptember közepén lejár (nem tervezik a meghosszabbítását). Ebből következően 10-15 rész fog lemenni az első szezonból, majd folytatják a B5-t, ahol abbahagyták (4. szezon).
Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírrel szolgálni.

Gabcus

mrzool Creative Commons License 2000.08.07 0 0 658
Udv!

Na, a nyaralásból hazatérve micsoda hír fogad: Star trek az rtl-klubon... Elég vegyes a véleményem erről.

Először is: hatalmas suxxolódás lesz (remélem, hogy nem, de akkor hát akkor is lesz...), ugyanis képesek voltak a B5 helyére rakni.:( Hihetetlen. Képtelenek a 168 órás műsorban találni egy alkalmasabb 45 percet. No comment...

Más: Voyager... Hát, sajnos le kell irnom, de ennek a sorozatnak vége van számomra. Most, hogy szinte az összes részt láttam a Unimatrix Zeroig, nem tudok sok pozitivumot mondani. Kár érte. Sokáig kiálltam a Voyager mellett, de most már nem tudok jót mondani. Siralmas, hogy az egész 6. évadból 3-4 olyan epizód van, amire szivesen emléxem vissza...

Na, további jó nyaralást mindenkinek...

defiant Creative Commons License 2000.08.05 0 0 657
Cifu, ne haragudj, hogy pontosítok, de augusztus 19-ről van szó (bár gondolom tudta mindenki, hogy szombaton megy. :-))
Üdv, defiant
Előzmény: Cifu (653)
Galen Creative Commons License 2000.08.05 0 0 656
Hű, nem is tudom már mikor voltam itt utoljára. Bár ahogy látom, nem csak én hanyagoltam a topicot. :(
A mai Voy iszonyú gyenge volt. Csak az utolsó 25 percet láttam, de így is szinte minden mondatot előre tudtam. Jó lenne már egy kis frissités, mert az íróknál mert most már a teljes ötlettelenség jelei mutatkoznak.

Kiváncsi vagyok, hogy meddig adják le az rtl-en. Hetente lesz?

defiant Creative Commons License 2000.08.05 0 0 655
És az elejétől kezdik? (Encounter at Farpoint)
Gondolom, ez is a TV3-as csomagból van...
Üdv, defiant
Mike73 Creative Commons License 2000.08.05 0 0 654
Na végre valami jó. Csak a szinkron ne lenne annyira pocsék... De azért persze örülök... Nagyon... :-))))))
Cifu Creative Commons License 2000.08.04 0 0 653
Skacok, augusztus 18.-án, 14.10-kor Star Trek: új nemzedék az RTL klubbon!
Ami rossz hír, hogy a Babylon 5 viszont aug.05.-e után nincs a műsorrendben!!!
Cifu Creative Commons License 2000.08.03 0 0 652
A galaxis távoli szegletébe csúszott a topic, komoly bányászmunka után visszahoztam az Alfa kvandránsba.
Mike73 Creative Commons License 2000.07.31 0 0 651
Köszi...
Előzmény: Locutus (650)
Locutus Creative Commons License 2000.07.30 0 0 650
nem írom le a rész tartalmát, mert az a helyzet hogy ezt már más megtette előttem. :-)
itt elolvashatod...
Előzmény: Mike73 (649)
Mike73 Creative Commons License 2000.07.30 0 0 649
Valaki el tudná nekem mondani, hogy miről szólt az eheti Voyager? Ott kapcsolt ki a videom, hogy rájöttek, hogy az új warp konfiguráció olyan mezőt gerjeszt, ami a strukturális összetételét megváltoztatja az anyagnak, és ezért volt olyan a Jeffrey folyosó, amilyen... mi történt ezután?
zsurmi Creative Commons License 2000.07.19 0 0 648
Kis pontosítás, mert ez tényleg nehezen érthető ;-)
[...]
Az ilyen információtorzítás pont olyan, mint a történelemhamisítás, csak kisebb a kihatása! Tapasztalatom szerint ez szül igazán ellentéteket, mert aki nem követi félreérti az eseményeket, teljesen hibásan könyveli el. Egyszerűen ilyenek az emberek.
[...]
Előzmény: zsurmi (645)
powerage Creative Commons License 2000.07.19 0 0 647
Régen volt már, de talán nem késő a válasz... :-)

White Falcon:
A szerepjáték alatt a Paramountos szerepjátékot értettem, amiről az volt az utolsó infóm, hogy nem engedélyezte.
------------
Nem tudom, erre gondoltál-e, de létezik Star trek szerepjáték. A Last Unicorn games adja (vagy adta, mert most megvette valamelyik kiadó) ki. A szabálykönyvét valamikor láttam is a Silverlandban. Szép, szines, állítólag még jó is, én nem próbáltam ki, mert 10000 fölött volt az ára...

Előzmény: White Falcon (615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!