A cimem: Victor Audio, Kecskemet,6000, Vorosmarty u, 6
Elore is koszi, mond Neked mi kellene, mire vadaszol, hatha tudom viszonozni!:-)
Boritot is tudnal masolni hozza, felteve ha van!?
Nekem megvan a "Sweet Science" Larry Goldins-tól CD-n.Ha szeretnéd átmásolom,és elküldöm.Kérlek add meg a címedet. Köszönöm a tanácsokat a SOLTON-LESLIE-hez.Mivel nagyon sokáig külföldön éltem,nem nagyon ismerek itthon jó szakembereket.Irtad a Harangozó mestert Bp.en.Megkaphatnám a tel.számát,vagy a címét? Különben egy XB-2 es 2.0 -st szeretnék a Solton-nal megszólaltatni.Az XM-1-es modulom továbbra is eladó.
3900.- tényleg baráti ár. Nem tudni milyen hanxert hoz, vagy bérel esetleg?
Viszont a hazai közönséget ismerve, nem vagyok biztos a 3/4 házban sem. Ok, Jimmy Smith az más volt, nevére a kilencezres jegyek is elfogytan. Drága, de legalább rossz volt. Negyven perc agónia. Joey meg fénykorában.....
Szia! Ha nem értesz hozzá, akkor kéne keresned arrafelé egy technikust. Viszonylag egyszerű dolgokról van szó amit villanyszerelési boltokban is megkaphatsz. (többeres csatlakozók, kábel) A lábkapcsolót meg a két taposógombbal nagyon sok hanxerboltban kapni, vagy csak a gombokat is külön akár.
Én mostanában már inkább a kézi kapcsolást részesítem előnyben, mert a 25-ös pedál mellé már nem fér, a DB5-öt a saját műlezlijével hajtom és annak meg ott van baloldalt a két kapcsoló. A félhold kapcsoló is megoldható hazai választékból.
Esetleg felvetem, hogy maga a hanxer (XM agymodul?) vezérelje a lezlit, mert ez is megoldható. Ha nem adnám el az Allsoundomat, megcsinálnám szabványos 11-es lezlialjzatosra úgy, hogy a hanxer megkapja belőle a 24V-ot, meg a fedélzetről vezérelje. Tényleg más úgy a klónok hangja mint a jack kimenetekből.
Erre viszont Harangozó mestert javaslom. A többire is, csak úgy tudom Keszthelyen vagy, ő meg itt, Pesten.
En kerdeztem a Larry Goldings-ot!
Nekem csak a whatever takes van meg, es kellene meg mas album is aha volna valakinek!
Ez a sweet science megvan Neked? Erdekelne masolva, ha nem MP3-rol van, netan meg borito is...:-) Cserebe sokfelet tudok adni...orgonistak garmadaja van itthon hangfelvetelkent!
Megjott ma a cd! Huuuu, ez tenyleg etalon! Hangzasilag ahogy szol a B3, ez igen...pedig mar sokat hallottam, es Joey-tol is van vagy 8 lemezem, de ez mas mint a tobbi...eleve blues-osan jatszik, es gitar orientalt banda van mellette...le a kalappal!
Ku...a jo!!! Koszi megegyszer! Kuldjek cserebe valami finomat, vagy majd szemelyesen, ha erre jarsz!?
a multkor valaki kérdezte,hogy milyen cd-k ill. anyag van LARRY GOLDINGS-tól.
Szerintem kiválo cd- a "Whatever It Takes" és a nem rér megjelent "Sweet Science"
Ő másként,nagyon "intellektuálisan" játszik,mind amit mindnyájan megszoktunk a Hammondosoktól. Én nagyon oda vagyok érte.Egyébként kiválóan zongorázik is.Mind ezek ellenére Joey deFrancesco nekem is a kedvenceim elsője.Van egy elég legendás felvétele,ha esetleg valaki még nem ismerné "Live At the 5 Spot" Őrült jó koncert,tele álltala meghívott star-zenészekkel.A felvétel végén pedig Captain Mc.Duff-al 2 Hammondon . --------Ha tudtok segítsetek a SOLTON LESLIE-TURBO100-----
alkatrészeinek a megtalálásában----Köszönöm. dudu45@freeweb.hu
(má megint szétgyalázta az írásom ez a tetű fórummotor, pedig csak kizárólag ehhez haszálom a retkes IE-t és az se segít. Így alapozzon vki Mikrofos programra.)
Sziasztok, Szükségem lenne a segítségetekre.Egy SOLTON TURBO-100 AS Leslie-t vettem,és szükségem lenne a felső es az alsó részhez az összekötő kábelokra.úgy
a hangszórókhoz mint a motorhoz szükséges áram kábelre.Tudom,hogy ez a kettő
egy 6-eres kábellel és egy csavarhatós csatlakozóval megoldva.Ez hiányzik.Valamint kellene a Lábkapcsoló is hozzá.Amugy minden ok vele,de nem tudom teljessé tenni a működtetését,csak barkácsoló megoldásokkal. Kérem a segítségeteket,kihez tudok fordulni. Előre is köszönöm. Tel.06 30 385 22 80.Vagy dudu45@freeweb.hu
Nagyon baratiak a jegyarak, vegre valami korrekt dolog ebben az orszagban..:-.)
Tehetnem, akkor 2-3 jegyet vennek, es megneznem tobbszor is egymas utan minden este:-)Kivancsi leszek, hogy milyen motyoval jon a "kis" Joey, remelem azert a B3 befigyel, es egy igazi Leslie...elvegre ez dukal!!!
JOEY DeFRANCESCO JUL. 20 BUDAPEST A38 HAJÓ JEGYEK MÁR "KAPHATÓK"!!!
A legfrissebb infó szerit már 1 hónapja kaphatók a jegyek a jul. 20-ai Joey DeFrancesco koncertre. Sikerült telefonon elérnem a szervező úriembert aki szintén nem mentes a Hammond szenvedélytől. :) (esetleg aki ismeri: Pavlovics Péter) A dolog csak ott hibádzik, hogy a fő jegyértékesítő TicketExpress ügyfélszolis kolleginája nem tud a dologról, holott már állítólag 1 hóapja árulják a jegyeket. Na mindegy! :) Aki tud nézzen már szét lemezboltokban, mert állítólag ott is kapható. (jobb helyeken)
Végül a slusszpoén! Jegyárak: 3500.-Ft (elővétben) ~4500.-Ft (helyszínen), a szervező mondta, tehát senki se bukjon a 15ezres "utolsó jegy"-re! :) Végülis 500 hely van a csónakban, tehát lesz hely feltehetőleg! Akik Miskolc és környékéről autóval utaznának a bulira, össze kén fognunk!!!
Szintén fiúk-lányok! Az új 2101 leslie eladó. Egyszerűen mindent tud és kicsi-könnyű. Egy komplett programozható számítógépet tettek bele. Minden elképzelhető leslie paraméter változtatható, midivel is vezérelhető. 2×50W kétutas sztereó álló hangrendszer és 50W a rotorból. 23kg! Új ára 1700EU. Ez vadiúj, tehát csak kissé olcsóbb, használtan meg nem létezik. Ha érdekel valakit...20 347 9517
Lecsekkoltam Holger Testvérünk honlapját, nagyon jól használható infók vannak rajta a Hammond-orgonálásról! Ritka az ilyen... Találtam rajta egy nagyon dögös Charlie Parker-témát, amit eddig nem is ismertem (Scrapple From The Apple), hirtelen felindulásból meg is tanultam, ajánlom mindenkinek!
Nagyon mosolyog a Leslie mogul a Holger kollega:-))
Koszi elore is a cd-t!
Igen, ez mar dilihaz, nincs mas temam, Hammond, Leslie...stb:-)Ez vermergezes, betegseg, de a jofajtabol!:-)
Jól mondod Laurens, ebbe bele lehet hülyülni: nem csak otthon, meg a fórumban, hanem a fejünkben is ott forog a rotor :-) A nejem (pszichológus) azt mondta, hogy a "Lipótra" (diliház) fogunk kerülni. Lehet, hogy igaza van; nem tudom, megnéztétek-e a www.jazztet.de honlapot, elég ránézni Holger barátunk orcájára (hátha még ismernétek is személyesen...), szóval ő szerintem már megérett egy terápiára.
Kedves Laurens, a CD-t hétfőn küldöm ajánlottan, aztán majd jelezz vissza, tetszett-e? Meglepődnék, ha nem! :-)))))))
Na nem eleg mar ,hogy itthon is forog a rotor, meg a Forumban is....:-)))Bele lehet hulyulni:-)
A cimem nem titkos, a bolt cime ahova kuldheted, es koszonom elore is!
Victor Audio
Kecskemet
6000
Vörösmarty u,6
Hát persze. Sok jó van, nagyon sok jó orgonista. Ezt a hármat csak azért említettem, mert szerintem még a nagy sztárok közül is kiemelkednek mint Jimmy Smith, Joey DeFrancesco, Booker T, Lord, Emo. Grant a nagyon expresszív játékával és az egyébként finom nótákba is soxor eszméletlen erőt rak bele. Davis a nagyon változatos hangzással és vidám megközelítésse, McGriff pedig a Smith-nél is feszesebb, keményebb hozzáállásával.
És minden nagy orgonistáról van kép hogy játszik B3-on, C3-on, A100-akon. Máson nem, csak ezeken, mert ezek minden tekintetben ugyanazok. (Smith, Scott, Lord, DeFrancesco, McGriff, Medeski...)
Jó ötlet, egy-két forgó tölcsért én is felteszek :-)
A nyáron biztos megyünk Nagykőrösre és akkor persze beiktatok egy kecskeméti hammondos látogatást Nálad, aztán lehet élvezkedni. Addig is nagyon várom az Emu B-3-t, majd elviszem azt is és Te is letudod tesztelni.
A CD miatt írd meg légy szíves a postacímedet, ha nem akarod publikussá tenni, akkor privát emailben, de legkésőbb vasárnap estig, mert a jövő héten végig vidéken leszek, viszont hétfőn reggel még fel tudnám adni a Gatton/de Francesco "hangélményt" :-)
Ők is persze....de meg mennyire jok!!!
Szerencsere sok sok jo volt, es van is...nem is gondoltam volna anno, hogy kitekintve kis Hammond zene mentes orszagunkbol mi volt pl Amerikaban....eletveszely, es most is olyan kulturaja van...
Jimmy Mc Griff valoban nagy kiraly! Neki is volt vagy 30-40 lemeze:-)
Jo ez a Larry Goldings gyerek is...Ő kortars B3-as...igaz legutoljara C3-al, A100-al lattam egy DVD-n:-) Szuper jol nyomja...esetleg nincs valakinek Tole valami itt a forumosok kozt???
Ahhh, most hogy latom a boritojat is beugrott...anno nezegettem a Joey discographiat es lattam mar...ez sajnos nincs meg nekem, ha tudnal egy kopiat kesziteni lekoteleznel!:-) Cserebe jatszhatsz a Hammond orgonamon!:-)
Ugyis most keszult el az igazi osszeparositasa egy igazi fatokos Leslie-vel! Hangja mint Rhoda Scott, Jimmy Smith, De Francesco...total, elmeny beulni moge, es nehez otthagyni..:-) Gyere majd Kecskemetre, es zenelunk, csereberelunk cd-ket is akar!
Hi Fiúk, főleg Laurens, lévén, hogy kérdeztél a Danny Gatton / Joey de Francesco CD-ről, amelyről írtam, hogy nekem megvan. Nos rábukkantam Danny Gatton honlapján, íme:
Nagyon nagy, megvan Nekunk is Tehtube-val a Mississippi Moan!
Igazi amerikai studiomunka, valoban eszemeletlen jol szol, en azert szeretnem ha legtobb lemezem igy szolna:-) Tiszta, tiszta, de a Hammond az karcos koszos am benne...igazi csoves!
Most, hogy írtad, eszembe jutott, hogy nekem is van tőle egy eredeti CD-m, a Mississippi Moan! Fantasztikus billentyűs, mindkét hangszeren! Tiszta autentikus blues! És amellett ez az egyik legjobb hangzású lemezem! Kicsit hiteltelen is a kristálytiszta hangzása miatt... :)))
Ma szereztem kb 10 db Jimmy McGriff cd lemezt!
Ajanlom mindenkinek, fantasztikus ahogy szol a keze alatt a Hammond!
Killer sound!!!
A masik pl , Tony Zamagni, es a Bruce Katz Band..mostani orgonistak, hibatlan, szuper Blues zenek, termeszetesen igazi B3-al, es Leslie-vel!
Tudok egy helyet Kecskemeten ahol lehet is ilyet kapni, ha valakit erdekel komolyabban..:-)
Long live Hammond organ!!!
eladom a HAMMOND XM-1 es modulomat. Drawbar-controlle nélkül.Csak rack-modulként volt használva. Kifogástalan állapotban van.Lenne egy kis ALLSOUND LESLIE-m is hozzá. 120 Watt L A 5061 ALLSOUND Serien nr: 1624 2csatorna,külön Volume,bass,treble, 1 12es hangszóró lefelé,és alul a kalap. E-mail dudu45@freeweb.hu Keszthelyen lakom,Tel,06 30 3852280