Sajnos nekem is ki kell hagyni a Joey-bulit, szintén elutazás miatt.... Kétnapos nemzeti gyászt kellene emiatt elrendelni - majd szólok Gy. Ferikének. :-)
Igen ez a Hammond-nap évente 2-3 alkalommal szokott megrendelésre kerülni misztermjuzikéknál. Júliusban megyek úgyis személyesen hozzájuk és megkérdezem, mikor lesz a következő. Egyébként ők küldik nekem rendszeresen a "nyúzletterjüket", tehát időben fogom tudni értesíteni az itteni csapatot.
Megnéztem ezt a misztermjuzikde-t, de nem találtam hammondos dolgot most benne. Remélem ami késik nem múlik. Viszont úgy néz ki, ki kell hagynom Joey-t. Távollét forog fenn. Hammond hangra továbbra is Jimmy McGriff az etalon, pl. a Cherry lemeze.
huuu, most is hallgatom eppen a Gatton/De Francesco cd-t, eszmeletlen!
Ez az igazi Hammond-os blues, es ahpgy szol a Hammond-ja a kis Joey-nak....talan a legautentikusabban, koszosabban itt szol Neki! Referencia B3 hang!!!Kozsi meg egyszer!
Megkaptam koszi, valaszoltam is ra!
Van meg Neked is mit gyujteni a mester-tol....kb meg 2X ennyi lemeze van!:-)
De azert kielegito, es talaltam benne....
tehtube: igen egyszer el lehetne menni erre a helyre oromkodni, akar johetnenek meg Hammond forumosok is, Hammond B3...pl:-)
Hi Laurens, nekem is van egy Hammond oktató videófilmem, adtak hozzá CD-t is. De meg nem mondom, ki nyomja az orgonát. Kikölcsönöztem egy ismerősömnek, kb. 2 hónapja ígéri, hogy majd "holnap visszahozza", de mostmár elmegyek érte. Annyira nem nagy durranás, sokat dumál, de vannak a felvételen fentről kamerázott részek, ahol lehet látni, a kezét a billentyűkön. Inkább harmóniákat és lefogásokat mutat be, nem pedig a játéktechnikát demonstrálja. Egyébként a www.mistermusic.de szokott tartani "Hammond-napot", ami azt jelenti, hogy Reinhold bátyó meghív néhány profit a zeneházába és ingyenes eszem-iszom, dínom-dánommal egybekötve egésznapos oktatás, demonstráció folyik. Én voltam vagy 3 éve egy ilyenen, nem nézik le a kezdőket (egyszer mindenki kezdő volt...) és rengeteg mindent el lehet lesni. Este aztán nagy session van, bárki beszállhat, egyszerre többen is, ilyenkor van ott 2-3 nagy dög, meg persze a klónok. Érdemes rákérdezni náluk az időpontra, aztán ha valaki egyszer arra jár, akkor összekötheti az utazást egy ilyen Hammond-élménnyel. Az üzlet Schramberg-Sulgen-ben van, Rottweil közelében a bódeni tó irányában.
Igen, de az nem dupla, hanem 2 szimpla lemez!:-)
Egyebkent, jo minosegben bedifizte mar Tehtube kollega, Ővele birsz csereberelni szinten szerintem!
Jok azok a lemezekj nagyon....akkor meg igazi zeneket el lehetett adni Magyarorszagon ilyen peldanyszamban:-)...jo is volt
Fekudj a Hammond-os zenekre, es menj el a csavohoz!!!
Megyek persze a Joey-ra....mar alig varom!:-)
En inkabb Hammond-os lemezeket gyujtok, vagy legalabbis legyen benne, mert ahogy egy "bolcs" ember is mondta itt a forum tagok kozul: " Van más hanxer is az orgonán kívül.... de csak azért hogy kiegészítse az orgihangzást!!!!!!!!!! :-)
Laurens a számmból vette ki a szót :-) Jack McDuff koncertlemezének a 3.száma, csak perka natúr. Tényleg szuper.
Jimmy Smith The Cat lemeze azért nagyon jól sikerült Lalo Schifrin közreműködésével, de ez a finom amerikai krimis, bigbendes hangulatú lemezei közül az Any Number Can Win talán a legjobb, meg a Bashin'. Ennek ellenére én speciel jobban szeretem a Verve előtti korszakát (Blue Note) és onnan is a koncertfelvételeit. A legcsúcsabb az 58-as Groove in Small's Paradise, ahol óriásit játszik. Szünetben a csajok nyávogják neki hogy Dzsimmiiii és az uccsó számban a többiek levonulnak a színpadról, ő csak játszik tovább, tiszta őrület, a lezlit szétforgatja, akkord-dallam lassan lényegtelenné válik, míg fejbe nem vágják.
De van egypár stúdiószáma is szólóban, az is figyelemreméltó.
A későbbi lemezeiből a Portugese Soult javallom kb 73-ból.
Ja, van egy Rhoda Scott dvd-m. A királyi televízió archívumából kimásolt komplett 72-es és 73-as stúdiókoncertjei még a le nem adott számokkal is. Direkt, színes hifi másolat a nagy Ampex korabeli videóról menüzve, trackelve. Kb másfél óra.
Angol C3-as, előbb egysebességes, majd kétsebességes lezlivel, szakállas dobosmukival.
:) A Rhoda a rózsaszínes dupla, elvégre ezen játsza a "Had játszam Bachot!" meg az Aquariust a Hairből, meg a "Ha én gazdag lennék"-et a Hegedűs a háztetőnből és nem az enyém. A kazennyás meg a Bryan Lee - Memphis boundja, most tényleg rá fogok feküdni a témára és elmegyek a csávóhoz (ha még nem adta ő is tovább) van még pár jó lemez amit érdemes tőle elkérni. Pl. ott a trombitás Clark Terry - Portraits lemeze! Egy darab Hammond nincs rajta, de azon is meg-megkönnyezik az ember! :) Tehát a 3 Jimmym: Bashin', The cat, és a Back at the chicken shack Modjuk olyan 100-150 felé jár a lemezgyűjteményem ami nem nagy vasziszdasz, de akadnak benne egész kivételes darabok is, olyan mint Michael Hedges - Aerial boundaries, meg Monday Michiru - Optimista (na ez egy japán énekes csaj, japán zenészekkel és behugyozás milyen eredeti stílusban jazzelnek! Én akkor döbbentem rá hogy ferdeszeműék mennyire vágják a jazzt, addig el voltak könyvelve holmi sitáros nyavajgóknak, de KÖZEL SEM AZOK! :)) Szerencsére a miskolci könyvtár is most bevásárolt rendesen jazz lemezekből és még szakértő fickó is van aki megmondja mit kell venni a köyvtáros néniknek, úgyhogy mivel elég jól ismerem a volt munkatársnőmet a zenei részlegen, várható hogy én is tehetek némi lépést Hammondos lemezek beszerzése felé, csak mondjátok mit vetessek! Ami meg van, azt hamarosan haza fogom hozogatni egy-egy kopikabánára! :) Laurens! Ha jössz a Joey bulira jul. 20-án szerintem addigra a Bryan Leet is meg tudom szerezni! Majd oda adom a helyszínen egy ismerkedéssel egybekötve. :) Egyszer meg akartam venni Bryantől a Crawfish Ladyt, de másnapra elvitték. Ennyit ér a Corában lemezt eltetetni! Az is jó kis húzós, bluesos cucc volt. Na pá, atyafiak! Jó éjt!
ui. KarnEvil! Szólj ha kell vmi! (már belekezdtem a CDim leltározásába, ha kész lesz, lesz listám is!)
Koszi DJuice! Igen ennek van hangulata, de sok ember nem erzekeli ezt a zenei elvezetet....igazi hangszerek, fustos bar, kellemesen bezsibbadva....perca magaban drawbar kihuzas nelkul:-)) Igen azt en is szeretem, ritka! Bar 2 bandat tudok akik neha hasznaltak! Az egyik a War egyuttes, akiknek egy klippjukben a filmuzeumban szilveszterkor lattam egy C3-ast. A masik konkretan egy Brother Jack McDuff lemez a hatvanas evek vegerol, egyebkent ajanlom mindenkinek! Tobacco Road a lemez cime, es a harmadik track, a shadow of your smile, jazzorokzoldet nyomja percaval magaban....kicsi zengetessel....katarzis!!!:-.))
A Jimmy Cat-je nagyon jo, igaz mar a slageres korszaka, Verve big bandes korszka, de azert jo!
Tole a Blue Note-os idoszak, ami meg Hammond-osabb, es abbol is a trio felallas, bar az meg a Verve-nel is volt...pl Organ Grinder Swing! Szoval vannak ott mestermunkak! Trio felallas, ez a lenyeg olyat vegyel, vagy vegyek en fol olyat!??:-)
Majd jossz, es akkor mondod mi kellene...
A Rhoda nagy kedvencem, de Neki is meg annyi lemeze van, ami kijott, es beszerezhetetlen. A dupla bakelitnel melyikre gondoltal? Nem a 2 Magyar lemezre a rozsaszines boritosokra? Mert az megvan, sot, meg a Lanchidas is, Rhoda Budapesten cimmel:-) Viszont sok lemeze van meg ami a francia Barclay kiadonal jott ki...nekem van egy dupla, amin valoban van Summertime, es Take Five...de lehet mas..erdekelne az is..akar hozd el a lemezt ha jossz, es faja asztali cd iroval elesbe benyomjuk audiocd-re! En is minosegmanias vagyok...ez Tehtube bizonyithatja...allandoan Hi Fi cuccokat cserelgetek, es a Hammond hangjat tokeletesitem..nem mintha nem lenne mar eleg jo:-)
Az a cd nagyon erdekelne, amit mondtal, hogy csak kazin van meg...hatha meg lesz majd...gondolj ram!
Az igen! Akkor van vagy 60-70 lemezed a Mester-tol:-) CSak az MP3-mal nekem bajaim vannak, egyszeruen hallom hogy kompresszalt a hangja...ok, vannak kivetelek, amikor olyan bitrate-es, vagy hogy is mondjak....de nem a vilagom!
En meg ilyen ilyen hulye konzervativ vagyok...hogy boritoval, normal cd-rol, vagy megvenni LP-n!:-) Mindenestre azert ha jo a felbontasa, 150folotti a bitrate-je akkor erdekelne a lista..akar a victoraudio@freemail.hu cimre el is kuldhetned! Lehetne cserelni..."most jottunk ra, hogy mire is jo meg ez a forum":-)) Hammond-os zenek csereberelhetoseg....
Ma vettem amerikabol egy 80 perces DVD-t ami Hammond B3 oktatofilm van, egy idosebb uriember nyomja rajta, es mutatjak kozel a kezet, lassan gyorsan, milyen technikakat is hasznal a "real hammond" jatekhoz.
Laurens, nekem a Jimmy lemezek 70-80%-a megvan, igaz, mp3-ban. Majd összeírok egy listát, de ha kell valami, írd meg és megnézem, megvan-e. A Johnny Heartsman egyébként nekem bejön, finom blues, nem kell mindent szétvirgázni :)
:)
Utánnanézek a Jimmyknek, de 3at én is úgy szereltem Pestről és ezek nem is nagyon tetszenek, mert elég régi felvételek. Az egyik asszem a Cat, a többit megnézem. + van egy Verve - Jazz Masters sorozatú Jimmy, az már jobban bejön, de ezt is egy régi tanáromtól kunyeráltam. Ja! de balfék vagyok, Rhoda Scotttól a Summertime és egy másik ilyen Verve kiadványú, gospel lemez van még + egy elkúrt másolat egy régi (take five talán ???) lemezéről. Ezenkívül, ha sikerül megcsináltatnom az LP lejátszómat és lesz egy jó hangkártyája vmi ismerősömnek... !!! De hisz KarnEvil!!!! neki pompás kis hangcucca van PChez, dejó!!! :))
Szóval akkor lesz bedigitalizált Rhoda dupla-LP, amin Bach darabokkal felvezetett örökzöldeket játszik.
Egyébként a Johny Heartsman nem olyan túl nagy durrbelebumm, elég érdekes drawbar pozicióval használja a Hamiját, de jókis ritmikus bluest nyomkod rajta. Kérd ki KarnEvil véleményezését a dologról, ő már megkapta tőlem. Egyébként ezt is csak úgy futtába hallottam egy hifi boltban még Pesten és ledumáltam a szakival egy kis csere-berébe! :) Néha meg-meg hallgatom, de nem egy DeFrancesco! Mellesleg a hapsi nem csak Hammondon játszik, nyomja bass gitáron és...! F U V O L Á N is! :)
DE! Minden idők (most magamból indulok ki! :)) legrészegítőbb lemezét is kívánom ismét kölcsönkérni azóta már újdonsült tulajától, amit még jópár éve hallottam egy hifi-őrült haveromnál. Ezen hallottam elősször életemben a Hammond perkáját úgy használni, hogy no drawbar! Nem kertelek tovább, ez Bryan Lee - Memphis bound c. CD-jén a 12. track, amire azt mondom mai napig, hogy ha egy most a Marsról érkezett vkinek kellene megmutatnom a bluest mint zenei stílust, kapásból ezt játszanám le neki! Nagyon dögös az egész lemez amúgy! Sajna most csak kazennyán van meg szar minőségben (rongyá halgattam ugyanis! :)) és a Hammondos ficek nevét se tudom már, de ígérem meglesz!!! :)
Amúgy majd vmikor arrajártamban vinnék inkább tőled kedves Laurens, de Heartsmant majd feladom egy postán vmikor. (Ja! audio CDt én egy spec programmal írok - ExactAudioCopy - és kizárólag 1x-es sebességgel, ha számít neked vmit a minőség :))
Bryan Leeről van itt infó (ő egyébként egy gitáros), melegen ajánlom a belehallgatást a "Blues for Mr. Brown" c. számba! Nekem elsőre az ugrott be, hallva e számot még régen, a kezdetek kezdetén hogy egy mahagónival plafonig burkolt füstös, homályos amcsi jazz pubban nyomja a banda e számot (amint az a borítón is látszik) és mint vendég, kellően bezsibbadva a bárpultnál, felszedjük a legjobb, szintén magányos kis fekete hajú, telt keblű nőcsodát és mint a Blues Brothersben, neki a hosszú sötét éjszakának, ki a városból, egy elhagyatott, végtelen útszakaszon, egy 8000 ccm-es Cadilacel, a szomszéd ülésen a csinibabával, miközben már a rádióból is ez a nóta szól... a többi már ki-ki fantáziájának sajátja, de a nős emberek jobb ha óvatosan ábrándoznak! :))
http://www.justin-time.com/authors/bryanlee/
http://www.musicoutfitter.com/store/item/068944005222/memphisbound.html
Na tessek, nekem meg az a Johny Hartsman, vagy hogy is irjak nincs meg....csak nem Hammond-on jatszik Ő is...vannak hianyossagaim meg ugy latszik..:-)
Kuldon en Neked finomsagokat, kuldj egy ket ures cd-t es veszek ra, vagy ha esetleg erre jarsz, a cim valtozatlan: tobbacco:-)).....azaz Victor Audio, Kecskemet, Vorosmarty u 6
Gyere barmikor, szivesen latok minden Hammond orgona baratot! Valogathatsz is a jo zenek kozul...stb
Szoval Kellene ez a Heartsman..., ja es melyik Jimmy-k vannak Neked cim szerint..mert onnan is hianyzik meg nekem vagy 40 lemeze..:-)
Posaune! Szívesen. Azért ajánlottam, mert régi motoros, neki nem ügy az ilyen. Biztos meg tudja csinálni. Mint korábban írtam, az A102-m és a 351-em is "modernizálta" a 11-es aljzatúra, a VK7-emen is igazított. Mondta, csak majd a Neoton konvert után lesz befogható. Mindennap őkörülük kell ugrálnia. Van vagy 7-9 fúvós, 2-3 gitáros, 4 billentyűs, 6 vokálos...hajlanak az őrület felé.
Djuice! A Petőfi csarnok bolhapiacán szombat-vasárnap inkább délelőtt sok lemezhez lehet jutányosan hozzájutni. Találtam ott kétszer Jimmy Smith mp3-akat, Klaus Wunderlich mp3-akat, duplacédén. Ha Kecskemétre tévednél, vagy inkább a tudatos odautazást javallom, a Victoraudiót ki ne hagyd!!! Az EMU szért szól jól, mert jó a benne rejlő előfok. A volt ESI32 szemplerem is nagyon dögösen, vastagon, dinamikusan szólt, ja meg tisztán.
hammond-b-3! Szívből örülök én is mint a kisinasod otthon, hogy lett egy Emud, méghozzá a jobbik fajtából! :)
Szerintem jópár kellemes órát fog majd okozni neked! :)
Tervezgetem lassan-lassan-nagyon lassan én is őkelmét, bár lehet hogy valami bővítőpaneles változat lesz, nem tom.
Viszont közbe kiderült, hogy a B-3 az Emu Proteus 1000es vonulatának sarja, vagyis csak 64 a polifónia 128 helyett meg csak egy pár stereo out van a popóján, meg 1 üres Rom slot a hasában, de egy un. Turbo upgrade-el felfejleszthető 128 polira, 6 függatlen kimenetre, és +3 bővítő slot jön vele az alaplapjára! Ja, meg digitális kimenet stb. Végülis ez utóbbit igazán studioban lehet kiaknázni, de ne feledjük, hogy maga az Emu vas egy marha jól paraméterezhető szinti agy is lehet megfelelő bővítőkártyával és máris Moogon, Propheten, ARPn stb. is játszadozhat aki akar, ugyanazon az egy modulon!
h-b-3, ha bármi segítség kell a programozást illetőleg, nyugodtan jelezd, de szerencsére az Emu gépkönyvek olyannyira jól szerkesztettek és átláthatóak, hogy 1 hónapon belül szerintem már csukott szemmel is eligazodsz a dolgokon! Ráadásul a Hammond mintákra amúgy se kell ráhúzni a vizes lepedőt, vagyis nem kell agyon szűrni, LFOzni stb. semmit, hagyni kell had állítgassa csak, "á la nature" módon a szőrszálakat a hátadon az a nyers B3 sound! :)
Fiúk! Mit csináljon az a Hammond fanatikus (én :)), akinek nincs Hammondos lemez arzenálja, de szeretné azt gyarapítani. Látom itt bartel mennek a dolgok, nekem meg csak 4 Jimmy, 1 Barbi Dennerlein (Be Bop), 1 Johny Heartsman és 2 Joey korongom van! (Incredible és a kutyás - Joe Doggs-os)
K.Evil azt a jófajta hangút majd én is átkopiznám-ném! :)
KarnEvil! Ma vettem meg a Joeyra a jegyet Pesten a CD Bárban! Ajánlom mindenki figyelmébe a Krúdy Gyula utcai kis jazz barlangot, ami az ország legigantikusabb jazz lemez "lelőhelye"! mellesleg és egyedi hifi, bocsánat! High End cucc tervező-gyártó-árusító szakival is lehet haverkodni! :) Jó fej! :)
Na akkor szervezkedjünk utazásilag!
Mellesleg tegnap fergeteges Herbie Hancock koncerten volt szerencsém résztvenni, a kritika itt olvasható: http://www.absolute.hu/forum/contributes.php?thread=1566
Most olvastam Karn Evil hozzaszolasat! Igen a Larry Young into something valoban klasszikus!!!
Eppen meg is van, ugyhogy akkor masolom is, es egy cimet is kernek! Csinalok boritot szinesben en is:-)
Koszi elore is!
Huu, hat foladtad a lecket, ilyen orgonista aki ennyire egyedi pl: Jimmy McGriff, vagy Eddie Louis,Bruce Katz lemezei! Ismered Őket, masolok cserebe, ha gondolod.
Sziasztok Fiúk! Eljött a várva-várt pillanat, ma befutott az Emu B-3. Nézzétek, hogy örül neki a fiam :-) ... hát még az apukája :-)))))))))))) Eddig nem sok mindent csináltam, csak a preseteket próbálgattam, egy biztos: kegyetlen jól szól. djuice kollegát idézve, a könny kicsordul az ember szeméből a gyönyörtől. Tény, hogy szokni kell, hogy itt nem nyulkálhat az ember a drawbarokhoz, de higgyétek el, a hangminőség kárpótol mindenért. A Leslie ÁLLAT! Most majd nekifekszem a kézikönyvnek, mert "analóg zenészként" nem sokat értek a programozáshoz, de igyekszem fejlődni :-)
Mint előzőleg írtam, szívesen látok mindenkit "teszt-meeting"-re Budapesten.
Laurensnek írom, hogy örülök, ha tetszik a CD - nálam Joey DeFrancesconál egyelőre megállt az élet. Ne küldj cserébe semmit, majd ha megyünk Hozzád, akkor lesz alkalom válogtani. Üdv. Mindenkinek! Zsolt
karnevil,köszönöm a kedves ajánlásodat,ha lehetne akkor megkérném laurenshammond-ot hogy az álltalad ajánlott 1964 es larry Young "into something"Cd-t küldje el cserébe a Larry Goldings-ért.
Kedves Tehtube, köszönöm a Tel.számot,és a jó tanácsaidat az xb-2 hoz.Megfogom így csináltatni.Ugye a Harahgozó mester össze tudja ezt nekem így hozni? Üdv.
Posaune, a www.jazztet.de honlapon találsz egy Matthias Baetzel transzkripciót, a Green Dumplings c. számáról. Ha kicsit "más" hammondozást akarsz hallani, akkor mindenképpen javaslom elsősorban Larry Young-ot, leginkább az 1964-es "Into Somethin' " című lemezét. (Most, hogy eszembe jutott, elkezdtem hallgatni és nem bírom kikapcsolni :) Ő is a bebop "gyermeke", de már a cool korszakban érett meg. Nagyon színes a harmóniavezetése, leginkább Coltrane és Davis zenéjéhez hasonlítható, modális elemekkel. Érdekes, hogy hangzásra egyébként teljesen Jimmy Smith-es, viszont zeneileg egész más világ...
sziasztok. Le fogom másolni a Larry Goldings-ot,és elküldöm a címedre. Eredetiben van meg.így a cd-borítoját is küldöm majd.Valami hasonlóra vadásznék,olyan Hammondosra,aki "ZENÉL" a hammondon. Tudom furcsa talán amit írok,de van egy két kiválo művész.Pl Berlinben él egy srác úgy hívják,hogy MATTHIAS BAETZEL. eredetileg hegedülni tanult az ottani zeneművészeti főiskolán.Fantasztikusan játszik a C-3 asán. Más mint a "vérbeli hammondosok"Ilyennek lallom Larry Goldingsot is.Másként kezelik ezt a csodálatos hangszert.Én is imádom Joey-t de mégis izgalmasabb egy két másik játéka.Tudom a hammond elbűvölő,és az a technika amivel ezt Ő kezeli,páratlan.Ő egyesíti az utolsó évtizedek BE-BOP, BLUES ,játékstílust.De mégis vannak még mésok akik számomra épp olyan lenyűgözőek.Hát valami ilyesmit keresnék...
Harangozó Mihály. 20 460 3259. Hivatkozz rám, Szabó Zsolt.
Nem valószínű hogy megérné Keszthelyre leutaztatni, de ha Pestre jössz, bedobhatod hozzá.
Ha hosszabb ideig, komolyan használnád az XB2-t a lezlivel, én megcsináltatnám helyedben a Soltonba a 11-es lezlibemenetet. Nem kell lábpedál, nem kellenek külön drótok, dugdosások. Egyszerűbb, elegánsabb megoldás és....jobban fog szólni!
Ha jól emléxem, van az XB2 hátulján is 11-es lezlialjzat? Jó az az XB2, főleg a kétrotorosított műlezlijű 2-es verziója. Dinamikusabb, nagyobbat szól az XB1, XK2-nél.
Van még egy tuning, teljesen csendessé lehet tenni a sebességváltásokat. Ezek a régebbi lezliknél nagy csattanással járnak, amelyek kiszólnak minden cuccra.
A cimem: Victor Audio, Kecskemet,6000, Vorosmarty u, 6
Elore is koszi, mond Neked mi kellene, mire vadaszol, hatha tudom viszonozni!:-)
Boritot is tudnal masolni hozza, felteve ha van!?
Nekem megvan a "Sweet Science" Larry Goldins-tól CD-n.Ha szeretnéd átmásolom,és elküldöm.Kérlek add meg a címedet. Köszönöm a tanácsokat a SOLTON-LESLIE-hez.Mivel nagyon sokáig külföldön éltem,nem nagyon ismerek itthon jó szakembereket.Irtad a Harangozó mestert Bp.en.Megkaphatnám a tel.számát,vagy a címét? Különben egy XB-2 es 2.0 -st szeretnék a Solton-nal megszólaltatni.Az XM-1-es modulom továbbra is eladó.
3900.- tényleg baráti ár. Nem tudni milyen hanxert hoz, vagy bérel esetleg?
Viszont a hazai közönséget ismerve, nem vagyok biztos a 3/4 házban sem. Ok, Jimmy Smith az más volt, nevére a kilencezres jegyek is elfogytan. Drága, de legalább rossz volt. Negyven perc agónia. Joey meg fénykorában.....
Szia! Ha nem értesz hozzá, akkor kéne keresned arrafelé egy technikust. Viszonylag egyszerű dolgokról van szó amit villanyszerelési boltokban is megkaphatsz. (többeres csatlakozók, kábel) A lábkapcsolót meg a két taposógombbal nagyon sok hanxerboltban kapni, vagy csak a gombokat is külön akár.
Én mostanában már inkább a kézi kapcsolást részesítem előnyben, mert a 25-ös pedál mellé már nem fér, a DB5-öt a saját műlezlijével hajtom és annak meg ott van baloldalt a két kapcsoló. A félhold kapcsoló is megoldható hazai választékból.
Esetleg felvetem, hogy maga a hanxer (XM agymodul?) vezérelje a lezlit, mert ez is megoldható. Ha nem adnám el az Allsoundomat, megcsinálnám szabványos 11-es lezlialjzatosra úgy, hogy a hanxer megkapja belőle a 24V-ot, meg a fedélzetről vezérelje. Tényleg más úgy a klónok hangja mint a jack kimenetekből.
Erre viszont Harangozó mestert javaslom. A többire is, csak úgy tudom Keszthelyen vagy, ő meg itt, Pesten.