Keresés

Részletes keresés

Dob Creative Commons License 2000.09.11 0 0 693
A hétvégi rész nagyon bejött. Elég érdekesek lehetnek a tempoláris rendörség börtönei, amikor minden emberbol 3-4 csücsül a börtönben.
Amugy semmi gond nem volt vele, szóval nem is írok semmi többet. Seven jól domborított benne.
Jah.. minden részt szeretek amiben felrobban a Voyager :)).
Előzmény: Nagyoreg (692)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.09.11 0 0 692
Figyelem, Mérsékelt Spoilerveszély!!!
A régi ismeros elmagyarázta, hogy 30 évig dekkolt ott, ahol hagyták, és ezért kellett ot egy másik színésznek játszania az eredeti helyett... :)

Egyébként nagyon tetszett a Relativity, különösen Seven borg implatatum nélkül... :) Az Idoparadoxonos kérdés megválaszolásáshoz még egy párszor megnézem az epizódot... jobb biztosra menni.

Előzmény: Mr_Fusion (691)
Mr_Fusion Creative Commons License 2000.09.08 0 0 691
Az 'öreg Kes' a Fury-ban van, azt meg még csak a netről láthattad, mert a hatodik évad második felében van.
A Relativity-ben Seven a főszereplő (már megint, milyen meglepő...), meg egy régi ismerős a Future's End-ből (bár nem ugyanaz a szinész játssza).
Előzmény: Dob (690)
Dob Creative Commons License 2000.09.08 0 0 690
"Gretings soldiers.. " na hali mindenki.
Ujra jelen vagyok. Örüljön mindnki :). A Nyári Voy részek nem voltak rosszak, sot. Ám alegutobbi nagyon gyér lett.. Legalábbis szerintem.

A Relativity már volt... vagy csak a netrol néztem meg??? Abban van az öreg Kes?? Az tényleg marha jó..

a Topic meg nem fog elsüjjedni...

Mr_Fusion Creative Commons License 2000.09.07 0 0 689
A kérdéses VOY ep. címe helyesen: Relativity.
Az időparadoxonokra pedig kellőképp ügyelnek benne, legalábbis a végére rendbe rakják a dolgokat (97 százalék, vagy valami ilyesmi... :).
Előzmény: Nagyoreg (684)
Vegetable Creative Commons License 2000.09.07 0 0 688
Hali!
Aki érti, hogy került ide írás közben az el nem küldött hozzászólásom, az nagyon pls, világosítson fel!
Veg
(a zöccség, aki nem ért semmit :)
Vegetable Creative Commons License 2000.09.07 0 0 687
Hali Kataca!
Láttam, és igazad van a hmm-mel! Pedig őszes szakálla is mutatja (más nem nagyon :), már nem mai kölyök! :o) Bár... Nekem egy kicsit tul kerek a füle... :o))))))))))))))) (hiába, a szokás hatalma :)
Veg
Előzmény: Kataca (685)
Vegetable Creative Commons License 2000.09.07 0 0 686
Hali Kataca!
Láttam, és igazad van a hmm-mel! Pedig őszes szakálla is mutatja (más nem nagyon :), már nem mai kölyök... :o) Bár... Nekem egy kicsit tul kerek a füle... :o)))))))))))))))
Veg
Előzmény: Kataca (685)
Kataca Creative Commons License 2000.09.07 0 0 685
csigateve, most ejfelkor megy egy film, amiben az egyik ugyvedet Leonard Nimoy (Mr.Spock) alakítja.
Hm, sarmos a pali ...
Nagyoreg Creative Commons License 2000.09.06 0 0 684
Emberek!!!

Laposodik a topic!!! Mi van, mindenki irc-zik?

No, mind1. Ezen a hétvégén jön a Reality, ami állítólag az egyik legjobb Voy epizód. Az idoparadoxont semmibe véve rohangál Seven ide-oda, hogy megmentse a Voyagert... Majd meglátjuk...

Lenne egy kérdésem az Unimatrix Zero cimu epizóddal kapcsolatban (persze semmi spoiler). Szóval a kérdés, hogy elkészült-e már a második része?

Nagyoreg Creative Commons License 2000.09.04 0 0 683
Elnézés kérni... nem müxik... az... uni... ális... ford...ó... csak német... Trekket beszélni... ott meg igy van... :)
Előzmény: mrzool (677)
wice Creative Commons License 2000.08.29 0 0 682
elnezest, h csak igy idepofatlankodom reklammal, talan mint sci-fi rajongokat, erdekelhet titeket... :-)

[off]
Galaktika levelezolista indult, feliratkozas:

majordomo@krea.bke.hu cimen.

subject: ures
szoveg: subscribe galaktik
[on]

zsurmi Creative Commons License 2000.08.28 0 0 681
Jobb későn, mint soha:

Magyar Star Trek Klub szeptember 3-án, de. 10-17 óráig tartja szokásos születésnapi találkozóját a Petőfi Csarnokban.

Fő téma:
 - A négy kapitány

Előadások:
 - Janeway - Rekecz Anita
 - Kirk - Pesák Krisztina és Kecskés Krisztina
 - Picard - Szőnyi Zsuzsanna és Nagy László
 - Sisko - Nagy László és Benei Péter

Lesz még epizódvetítés, jelmezverseny, torta és kvíz!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

zsurmi Creative Commons License 2000.08.28 0 0 680
>Valami Infót tudtok a Star Trek X -es mozifilmrol?

Nézd meg ezeket a híreket a klub honlapján:
119, 108, 106.
Egyébként meg: http://startrek.scifi.hu/hirszerzes/index.html.

Előzmény: lacix (678)
lacix Creative Commons License 2000.08.28 0 0 679
Sziasztok!

Szeretnék hozzászólni a Magyar TV-kben
való Star Trek sugárzáshoz.

Szerintem a TNG 3. évadjától kellene sugározni a Star Trek -et.
Egyrészt az 1. és a 2. évad sok tekintetben eléggé elmaradott, másrészt aki látta a TV3-on
az 1. és a 2. évadot az is új élményt kap.
Plusz aki még nem találkozott a Star Trek-el, annak is jobban felkeltheti az érdeklodését.

Aztán késobb idorendben jöhetne a DS9 és a VOY.

(Késobb ismétlésben az 1. évfolyamtól menne a TNG természetesen)

U.I.: A StarTrek -et akkor mikor és hol is fogják sugározni valamilyen formában?

lacix Creative Commons License 2000.08.28 0 0 678
Emberek! (+akik olvassák még ezt a fórumot)

Valami Infót tudtok
a Star Trek X -es mozifilmrol?

mrzool Creative Commons License 2000.08.28 0 0 677
Udv Nagyoreg!

A hetvegi Voy valoban jobb volt az atlagnal, de nagyon kiszamithato volt a story, sot... Elegge elcsepelt mar ez a tema, bizonyos elemek mar elozo trek epizodokban is szerepeltek, szoval csak azt tudtam ertekelni, hogy relative poenos volt...

Engedd meg, hogy beledkossek, es kijavitsalak: helyesen: kardassziai és bajori. Az ilyen hibakra ugrok.:))

Előzmény: Nagyoreg (675)
defiant Creative Commons License 2000.08.28 0 0 676
Szia Nagyöreg!

Igazad van, a sorozatok és az epizódok között van némi kontinyuitás :-)), de azért elég jól mennek magukban is. Az ideális természetesen az lenne, ha szépen elkezdenék az elejétől leadni az összes TNG-t és utána a DS9-et.

Az illető kereskedelmi tévét valószínűleg nem érdekelné egyébként, hogy értik-e a nézők, hogy mi folyik a DS9-ben, ha a nézettségi mutatói jók. :-))

Üdv, defiant

Előzmény: Nagyoreg (675)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.08.27 0 0 675
Defiant!

A TNG néhány epizódja kulcsfontosságú a DS9 tökéletes megértéséhez. A kardassziánokat és a bajoránokat bemutató epizódok mindenképpen szükségesek a teljes élvezethez. Sot, valójában a TNG nélkül nem az igazi a DS9.

Szóval TNG-t és DS9-ot is kér a nép...

Egyébként meg írjunk a Paramountnak, hogy Magyarországra olcsóbban adja el a Trekket... :)

Előzmény: defiant (669)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.08.27 0 0 674
Merül a topic!!! Még szerencse, hogy a hátsó felem felfújható, és ezen "floatation device" segítségével ki tudom emelni a topicok... :)

Remélem sokan látták a hétvégi Voyager epizódot, igen kellemesen szórakoztam rajta. A legjobban az a jelenet tetszett nekem, amikor Seven megrázta a fejét... Ja és leadták a First Contact-öt is... Igaz errol csak a VOY epizód közben lévo reklámból értesültem, mert a filmek ajánlójaból még hiányzott az FC (a régi ajánlót használták fel újra... no comment).

Figyelem, a következo szombaton sugárzásra kerülo epizód (eredeti cím: 11:59) állítólag az eddigi legrosszabb VOY epizód... Majd meglátjuk...

sheridan Creative Commons License 2000.08.22 0 0 673
A szomoru csak az, hogy bármikor bármelyik sorozattal megtehetik. Egyik héten a Trek, másikon a Stargate - hogy ezzel mi volt a bajuk?? - A Babilon-t meg meglehetosen szakaszosan játszák, ez egy olyan sorozatnál, ahol a történet folytatólagos, elég kellemetlen. Én sok sorozatot nem nézek, de a hugom mondta, hogy más jellegü sorozat filmeknél is csináltak már hasonlót.
Egyébként amikor a B5-t az RTL klub eloször abbahagyta, írtam nekik e-mailt, ma is várom rá a választ.
De én azért se nézem a Barátok közt, bármennyire is ránk akarják sózni!
J.S.
Előzmény: Mike73 (672)
Mike73 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 672
Írtam az RTL Klubnak, mert gondoltam felveszem a sorozatot, de nem láttam, hogy mikor lesz a köv. része. Ráadásul pipa voltam, mert a Cheers-t is fel akartam venni, de az első rész helyett a 8-dikat adták le... A következő választ kaptam:

Tisztelt Mike73!
A Cheers c. sorozatból az előző 7 rész már vetítésre került betét-adásként.
Előre láthatólag kéthetente várható adásunkon. Sajnos a StarTrek sorozatból további részek nem várhatók.
Minden jót, tisztelettel.
Végh Anita - RTL Klub

És most ne legyek dühös?

defiant Creative Commons License 2000.08.14 0 0 671
Helló Sheridan!

Igazad van, megtehették volna, hogy naponta lenyomnak egy epizódot, de sajnos nem tették.

A Star Trek nézettségi mutatóit nem ismerem, de szerintem az SG "egyszerűbb" sorozat, nem kell hozzá annyit gondolkozni, akciódús, van benne humor, nő, erőszak. :-)

Bár igaz, hogy a B5 viszont nem ennyire egyszerű. A ST túl intellektuális (azt hiszem, ezt mondták már Roddenbery-nek is, még a hatvanas években :-))).

Na de komolyan, nem tudom, hogy az RTL miért nem favorizálja a Star Trek-et, de attól félek, hogy túl unalmasnak tartják.

Üdv, defiant

Előzmény: sheridan (670)
sheridan Creative Commons License 2000.08.13 0 0 670
Helló!
Azért lennének más megoldások is. Ha már ilyen sürgosen lejár a joga, miért nem vetítik a TNG-t naponta, mint azt kezdték a B5-el. Vagy esténként, ennél a sok több éves videonál, ami Nyári filmfesztivál címen megy, biztosan jobb lenne. A Stagate-ot be tudták tenni fél nyolcra? Tudniuk kellene, hogy a Treknek is van akkora, ha nem nagyobb tábora nálunk, mint a SG-nek. Ha meg nem tudják, minek szerkesztenek egyáltalán sci-fit. Ilyen alapon Marcsi néni, a takarítóno is összeállíthatna a musortervet, kevesebb dél-amerikai sorozat akkor sem lenne.
Oszintén szólva itt én a szocializmusból ránk marasztott és ragasztott sztereotipiát látom: a magyar embernek jó ez így is, ha B 5 megy, ha Trek, ha egyik sem , örüljön, hogy egyáltalán amerikai sci-fit lát.
Meg jó sok reklámot, ezekben a tévékben úgyis az a lényeg. Ha sokáig így megy, az ember nem tehet mást, mint amit az egy tévé idején: irány a videotéka!
JS.
Előzmény: defiant (669)
defiant Creative Commons License 2000.08.13 0 0 669
Szia Sheridan!

Gabcus írta itt, hogy a TV3 csomagból átvett epizódok joga lejár és valószínűleg ezért kavarnak vele. Reméljük, hogy azért egyszer az RTL megvásárolja valamelyik TNG szezont, vagy esetleg belekezd a DS9-ba. Persze ez nálunk rétegműsor. :-( Más sorozatok sokkal olcsóbbak és többen is nézik. :-(

Üdv, defiant

Előzmény: sheridan (668)
sheridan Creative Commons License 2000.08.13 0 0 668
Helló!
Miután az RTL levette musoráról a Babilon 5-t, egy hét kihagyás után levetít két epizódot a Star Trekbol, de huszonhatodikán már egyik sem megy.
Mi ez, vicc?
Vagy a nézo teljesen hülye?
J.S.
Előzmény: mrzool (667)
mrzool Creative Commons License 2000.08.13 0 0 667
Hello Defiant!

En szemely szerint mind nemetul, mind angolul tudok (mondjuk ra...:)))). De hat aki mostanaban scifit akar nezni, kenytelen vmilyen idegen nyelven tudnia.:(

Ha angolul jobban tudsz, ajanlom, nezz korul a neten, talalhatsz angol nyelvu teljes Voyager epizodokat. Jo keresgelest...

Ja, es epizodismertetoket sose olvass el, mielott megnezned az adott reszt! Teljesen mas... Ha nagyon trek-szegeny idoszak van, neha eloveszek egy-ket full epizodatiratot, de sajnos nem tudjak visszaadni azt a feelinget, mikor a sorozatot nezed...

A hetvegi Voyhoz: azert nem semmik a nemetek, kepesek voltak a 'Think Tank'-ot leforditani...:)) Egyebkent szerintem egy kozepes resz volt, bar nagyon remelem, lesz meg jobb az 5. evadban (pontosabban biztos lesz: a Relativity es az Equinox meg hatravan...)

Előzmény: defiant (665)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.08.12 0 0 666
Én tudok németül és a Sat1 a fő Trek-forrásom...sőt,a sorozatok sokat segítettek a nyelvtanulásban.Epizódleírást nem szoktam olvasni,mert sokszor lecsapják a lényeget.
Előzmény: defiant (665)
defiant Creative Commons License 2000.08.12 0 0 665
BTW, ti jól tudtok németül, vagy más módon nézitek a Voyagert és nem a SAT.1-en? Vagy hogyan csináljátok? Esetleg elolvassátok az epizódok leírásait mielőtt megnézitek?
Üdv, defiant
powerage Creative Commons License 2000.08.09 0 0 664
Más: Voyager... Hát, sajnos le kell irnom, de ennek a sorozatnak vége van számomra. Most, hogy szinte az összes részt láttam a Unimatrix Zeroig, nem tudok sok pozitivumot mondani. Kár érte. Sokáig kiálltam a Voyager mellett, de most már nem tudok jót mondani. Siralmas, hogy az egész 6. évadból 3-4 olyan epizód van, amire szivesen emléxem vissza...
----------
Pedig nem arrol volt szo, hogy a Voyager eroteljesen feljavul a kesobbi szezonokban? Valahogy en sem latom azt a hudenagy javulast. Tul sok Seven of nine, a sztorik meg ugyanolyan laposak, mint korabban...
Előzmény: mrzool (658)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!