Nem biztos hogy szorosan a témához kapcsolódik, úgyhogy ha gondolod, légyszi válaszolj emailben. hbea kukac freemail.hu
A kérdésem az lenne, hogy kb. mennyiben áll meg az alap búvártanfolyam + felszerelés vásárlás (-palack, azt úgysem lehet szállítani) költsége? (békatalpam és szemüvegem már van, direkt nem "játék" minőségűt vettem, hogy később hasznosítható legyen - bár gondolom ez a költség kisebb része)
Nagyon vonz a búvárkodás, úgyhogy már csak anyagi korlátai lehetnek a dolognak, ezért szeretném tudni, hogy foglalkozzak-e a témával behatóbban... :)
Kedves Wendriner Piroska! Azt tudjuk, hogy Neked mennyire bejött. De ne felejtsd el, hogy vannak akik nem tudnak úszni, és mikor szembetalálják magukat 30-40-50 méteres mélységgel, akkor megrettennek és lehet, hogy bele sem mennek a vízbe. Vagy aki kisgyerekkel van, és a gyereket csak a pár száz méterrel arrébb lévő medencébe tudja beengedni. Az jobban jár, ha máshova fizet be.
All Inclusive Augusztus 04.,11.,18.,25. 99 900 Ft/fő
GYERMEKKEDVEZMÉNY: 2-15 ÉVES KORIG 1. PÓTÁGYON
Hotel Dreams Vacation****
All Inclusive Aug.04.,11.,18.,25. 99 900 Ft/fő
Hotel Sunrise Island View****(volt Maxim Plaza)
Félpanzió Augusztus 04.,11.,18.,25 79 900 Ft/fő
All Inclusive Augusztus 04.,11.,18.,25 99 900 Ft/fő
Hotel Sunrise Garden*** sup (volt Maxim Garden)
All Inclusive Aug.04.,11.,18.,25. 89 900 Ft/fő
Hotel Savoy Sharm Resort*****sup
Félpanzió Aug.04.,11.,18.,25 119 900 Ft/fő
Hotel LTI Grand Azure*****
All Inclusive Aug.04.,11.,18.,25. 159 900 Ft/fő
Gyermekár 49.900 Ft
(2 felnőttel egy szobában az első gyermek 2-12 éves kor között, kivéve a Horizon Sharm, Radisson SAS és Oriental Resort szállodákban ahol 2-15 éves kor között érvényes az ár).
Az árak tartalmazzák : charter repülőjegyet, transzfereket, szállást a megadott ellátással, magyar idegenvezetőt., útlemondási biztosítást.
Az árakon felül fizetendő : repülőtéri illeték 17.400.-Ft, vízum 10.000 Ft, üdülőhelyi díj 5.000.-Ft/fő/hét, igény esetén BBP /3.000 Ft/fő/hét/ .
FIGYELEM! A HELYSZÍNEN NEM SZEDÜNK BAKSIST! FOGLALÁSI DÍJ ÉS ÜZEMANYGAG PÓTDÍJ NINCS!
INFORMÁCIÓ: (06-1) 297-1900 (minden nap 6-22 óráig) http://www.otptravel.hu
A tenger lassan mélyülő, elég sokat kell begyalogolni (kb.200 m), hogy úszhass. Fürdőcipő viselése nagyon ajánlott, sőt, mondhatni kötelező, sosem tudhatod, mi van a víz alatt... Mi ezt nem vittünk, de mindenütt kapható kinn is, akár a szállodában is, mi 2 párat 12 Euróért vettünk.... (alkudozás után) A vízi élővilág csodás, ha van(lesz) maszkod, pipád, nem szabad kihagyni a szállodák strandjánál lévő korallokat, csodálatosak, még fantasztikusabb halakkal. Ki ne hagyd ! Mindez kárpótol azért, hogy gyalogolnod kell.
Mi tavaly Hurgahdán voltunk, (Select Garden Beach Resort), na ott 20 m után már ellepett a víz, cserébe viszont nem láttunk semmit snorizás közben, ahhoz el kellett hajóznunk a Giftun-szigetre. Sznoris cuccot kinn is tudsz venni, én 25 USD-ért vettem Sharm óvárosában (maszk, pipa, uszony)
Szabály: a koralloknál : MINDENT A SZEMNEK, SEMMIT A KÉZNEK !!!!, sosem lehet tudni, egy érintés mit válthat ki az ottani élőlényekből.
Szval szvsz a sharm-i part nagyságrendekkel szebb, mint a hurgahdai, a pár 100 m gyaloglás semmi az akváriumban úszkálok feelinghez képest. SZVSZ !!!
2./ Kaja:
A kaja kontinentális (igazodva a vendégkörhöz, sok olasz, ezért pasta mindig van valamilyen formában), svédasztalos mind a reggeli, mind az ebéd, mind a vacsora. Több féle kajából lehet választani, aki éhen marad,, - sztem- megérdemli. Azt gondolom, hogy az ember itthon sem készít magának 6 féle kaját, hogy abból válasszon...
Sznobok persze mindig vannak...
Az említett német linket én is átolvastam, asszem 3,4 átlag jött ki. Tény, én is voltam már jobb szállodában (ld. fentebb), de annak az ára 60 %-al húzósabb volt.
100.000 Ft (+egyéb) nem lehet ultra all inc.-t, csilli-villi-t várni.
Sztem ebben az esetben az ár-érték arány a fontos, s ez itt rendben van.
Ami fontos az az első kép. Nem a hotelben hanem a resort területen kapod a szobát. Földszintes egy emeletes házsorokban. Itt is van gyenge és jobb minőségű - cserélni kell. A part 10 perces séta. Kaja tökéletes. Orosz kevés,nincs. Naama bay viszonylag közel. 25 LE egy taxi. Az egész terület óriási. Rendkívűl tiszta. A tengerbe csak a mólón lehet bejutni. (A koralt védik)
Szia redsea!
Elsősorban Neked + persze mindenkinek, akit érdekel.
Maxim Plaza, amit már Sunrise Island View-nak hívnak:
tömören: gyönyörű!
bővebben:
1) tengerpart: ponton hídon lehet bemenni a tengerbe, mert a szélén korallsáv húzódik, ami védett, és erre nem lehet rámenni (természetszerűleg). Összesen 2 ilyen híd van a Maxim (így rövidebb) partszakaszán, ezek műa. elemekből vannak összeállítva és a tenger aljához rögzítve kötéllel. Kissé imbolyog, ahogy mész rajta, vicces. Szóval a híd végéről lépcsőn juthatsz a vízbe, vagy egy egyszerű csobbanással. Én sajnos nem vagyok jó úszó, ezért támadt némi nehézségem. Magyarul szólva be voltam t..va, de csak azért, mert féltem a mély vízben. De azért én is bementem és kukkoltam, mert rengeteg gyönyörű, színes hal úszkált körülöttem és muszáj volt látnom. Persze ezt úgy oldottam meg, hogy fél kézzel kapaszkodtam a hídba és szemüvegben hol bdugtam a fejem, hol meg kidugtam, hogy levegőt vegyek. A gyerekeim mindenesetre lepipáltak, nagyon élvezték a sznorizást, főleg a kisebbik (ő most 10 éves).
2) kaja: mi AI-ra fizettünk be. A becsekkoláskor mindenki megkapta a karszalagját (kéket) és ezzel lehetett ételt, italt fogyasztani az arra kijelölt bárokban, éttermekben. Poharas kiszolgálás van, ami azt jelenti, hogy üveges italt pénzért vehetsz magadnak a szállodában. Láttam pár embert, aki a műa. palackját reggelinél töltögette fel magának a vizes automatából, nem szóltak érte. Mi egyébként a szállodával szemben lévő szupermarketben szereztük be a fogmosáshoz + éjszakai iváshoz szükséges vizet, 3LE-ért.
A kaja választék bőséges volt. Minden étkezésnél volt 1-2 leves, keleti sarok ált. 3féle étellel, + standard kaják, de mindig más elkészítési móddal. Pl. rizs, sertéshús, marhahús, párolt vagy sült zöldségek, csirke, krumpli, hal, voltak tésztafélék, rengeteg saláta és savanyúság, na és a desszert... Ódák!Ja és gyümölcs.
Vacsoránál minden este más nemzetiség ételeit készítették. Volt pl. olasz, egyiptomi, kínai, angol est.
A pincérek nagyon udvariasak és kedvesek voltak, ők hozták az innivalót és vitték el az üres tányért, hogy újabb fogás után nézhess.
Mára ennyi, még jelentkezem, ha valaki konkrét info-t keres, kérdezzen, mert nagyon sokat tudnék még mesélni, csak nem tudom kit mi érdekel?
Ja, majd mesélek a megérkezéskori baksis beszedésről, ha elfelejteném szóljatok, meg a vízumdíjról is.
Összefoglalva: kész lennék visszamenni már jövő héten ugyanebbe a szállodába!!!!!
Üdv: brandybaba
Saját tapasztalat nincs, de mikor kinn voltunk, a kirándulásokon a Hostmarkban lévők sok rosszat mondtak, leginkább a partjára. Állitólag messze van a part és több száz métert kell begyalogolni térdig érő vizben, mire olyan mélységű a víz, hogy fürödni lehet. Itt a topikban is többször irtak róla az elmúlt 2 év alatt, megoszlottak a vélemények. Amugy a www.hotelbewertungen.de oldalon 56 kritika van róla, és átlagosan 3,4 csillagra jött ki, ami nem a legjobb eredmény.
Volt valaki mostanában a Hauza Beach Resortban? Két évvel ezelőtt mi csak a strandját használtuk, most meg azt fontolgatjuk, hogy odamennénk nyaralni . Ezért lenne pár kérdésem: - Milyen az All inclusive ellátás szinvonala? - Még mindig be lehet sétálni a partrról a vizbe? (azaz nem csak a stégen keresztül) - A saját csuszdapark elkészült már? Használata ingyenes? - Milyen volt a szállás?
köszi remélem egyszer én is beléphetek a KLUBBA:) már kacérkodtam Sharm el Sheikkel, de végül idén MOntenegroban nyaraltam azért az sem egy feszültségmentes övezet, bár szerencsére ilyesmi nem történt remélem és kivánom az egyiptomiaknak és azoknak a topiktársaknak akik merészen elindultak, hogy mostantól jó élményeket gyűjtsenek és az utazásuk adjon reményt ....
Kedves Fórumozók!
Tegnap éjjel jöttünk haza SES-ből. Most nincs időm pontosan végigolvasni az elmúlt egy hét hozzászólásait, csak bele-bele. Így hozzászólni egy-egy konkrét megnyilvánuláshoz még nem tudok, tehát csak az érzéseimet tudom megosztani veletek. A Sharm-i környezet, élővilág lenyűgöző, az ottani emberek pedig vendégszeretőek, kedvesek. Megértem, hogy az utazni vágyókban ilyenkor (a robbantásokra utalok) ellentétes érzések merülhetnek fel. A menni vagy maradni dilemmája. És csak most értem meg azokat, akik már voltak ott, és akiket megérintett ez a számunkra különleges és érdekes világ. Mi is gyerekekkel voltunk, és az események után a kirándulást már nem vállaltuk, persze le is mondták őket.
De mindezek ellenére visszahúz a szívem, ha megtehetem(-jük), még ősszel visszatérünk.
Akinek konkrétan a Maxim Plázáról kell info, jelezze. De még biztosan írok.
Üdv: brandybaba
de annak idején én ezt a topicot nem egy merev, utazásokat ajánló helynek gondoltam/nyitottam csak,
hanem EGY BARÁTI KÖZÖSSÉGNEK, amelybe belefér a Sharm-rajongók/ismerők/kedvelők stb. megismerése is.
Úgyhogy semmi gond,
egy kis élc, egy kis hecc, egy kis családfakutatás simán belefér! :)
Kellemes időtöltést, jó nyaralást kívánok mindenkinek Sharmban!
És csak mellesleg jegyzem meg, hogy Bp-en/Mo-on máshol is voltak már robbantgatások, merényletek, lövöldözések, tömeges katasztrófák, buszbalesetek, hullák, és azért az emberek itt is élnek tovább, sőt néha még turisták is jönnek pihenni... -------
Szal...lementem reggel a partra napozóhencsert' foglalni,hanyagul szétdobáltam az 5 db törölközőt (szivacsos testkimélő föl a priccsre,mert ugye ezek a napozóágyak mellett éjszakáznak,élükre állítva,törcsik fejnél és oldalt aláhajtva,élek belőve ,mint egy légiót megjárt precíz ember.....) az ágyakat megigazítottam,hogy közöttük is lehessen közlekedni,s mint aki jól végezte dolgát indultam a család után reggelizni.
Telepalacsintázva,és levándorolva a hosszú lejtőn (figyelem INFORMÁCIÓÓ : a Tropicana Grand Oézisz-ben az étterem bizony q+rwa messze van a seaside-tól) útköben magunkhoz véve a fürdőruhákat becserkésztük az árnyas heverőket.
Igen ám ,de nem kis meglepire,az ágyak teljesen egymás mellé voltak tolva,és az így nyert extra félig árnyékos ágyikón(télleg pont a fele volt abban benne...) 1 db. szőke hölgy mosolyogva próbálta enyhíteni nem nagyon titkolt nemtetszésemet....... Gondoltam,nem erölködök Véle ,majd a földgolyónk némi forgással (max. 10 perc) megoldja a betolakodó eltávolítását.
Háááát..... (tudom-tudom....) nemígytörtént'. A napocska és a SZŐKE NŐ küzdöttek egymással 1 darabig (1 db-ig = amíg mi fel- sétáltunk a bárig,ami szinte közvetlenül az ágyak feletti teraszos részen volt.)
A SZŐKE,..... erre kicsit(vagy nagyon) izzadt fenekét( ánglikus ass lehetett,mert roppant fehér volt) áttette az árnyékban lévő ágyikómra ,remélve némi hűsölést....de én antigentleman, 2 db. dzsin tonik (nem az Aladin féle) után udvariasan távozásra szólítottam fel.... Törölközőm izzadságával való átitatását nehezményeztem mire ŐŐŐŐŐ...... a törcsijét az enyémre terítva folytatta szuverenitásom sértegetését. Néhány apró kődarab segítségével sikerült figyelmét magamra fordítani,majd újra udvariasan felszólítottam a távozásra .....talán a f-x-x-k is szerepelt benne...
A hölgy lovagja, egy alkaidás arcjellegű és bőrszínű srác nehezményezte a dolgot,de a bitorolt terület elhagyására szólította fel az amazont,aki ezután a törülközője alá bújva ,teljesen napfénymentesen folytatta a barnító sugarak textilen keresztül történö D vitamint gyarapító áldásos bégyüjtését. Ezt kb.tíz percig bírta, azután megfőzve és paprikásan elhúzták a csíkot......
A fent leírtakban sok-sok infó van,ha nem sikerül felfedezni ....szívesen összefoglalom 1 következő, azonban sokkal rövidebb hozzászólásban .......