Hali Dob!
"sorry a spoilerért, de ezt már láthatta mindenki."
Ugye azt akartad mondani, hogy mindenki, aki 1000 éve nézi a VOY-t, valamint tud németül is. :o)))))
Ismered az "ujszülöttnek minden vicc uj" mondást? :))
Veg
Amikor Torresra ráugrik egy bogár, és kissé beleépül (lásd arctámadó from alien) És a doki egy Kardassziai doki hologrammjával eggyütműködve próbál segíteni.. sorry a spoilerért, de ezt már láthatta mindenki..
1. Captain Proton rulez!!!!
2. Valamelyik hires csatat jatszanam ujra, akar a Star Warsbol is... :) esetleg kommandoznek... vagy egyszeruen "vilagot latnek" a holodeck segitsegevel
1.: Ezen még gondolkodnék, ha lehet, de tetszik Proton kapitány és a Secrets of Seven of Nine :-)
2.: Azthiszem nem tudnék betelni a tervezéssel. Először is biztosan megtervezném magamnak az idilli tájat: zöld fenyves által határolt ékszínkék tó, mellette faház, a messzeségben pedig hófödte hegycsúcs... De szívesen belebújnék egy-két szuperhős alakjába, vagy (és most tételezzük fel, hogy még nem vagyok kapitány) egész biztosan kapitányosdit játszanék a szolgálati hajóm karaktereivel.
Az klubújság (Trekker's Fascination, Trekker) olvasószerkesztőjének (Ysu) kérdését
tolmácsolom:
1. Kinek mi a kedvenc (már megjelent) holodeck programja es miért?
2. Ha te írhatnál egy holodeck programot (a XXIV.században), mi lenne az?
Most készül a holodeckes újság (reméljük még az idén sikerül megjelentetni), ahhoz gyűjtjük az anyagot. Minden hozzászólást örömmel fogad:
A hétvégi Voy részt nem láttam végig, a felénél elaludtam, habár megvan videón, de a Relativity után uncsinak tűnt. A "beszélő bomba" butácska volt.. első látásra, ráadásul Seven sem volt benne sokat..
Valiant jól beszél, ha van időm és kedvem, én is újra megnézek néhány epizódot szombat délelőttönként (bár a B5 a Pro7-en elsőbbséget élvez...). Már cirka 4 hónapja bele-bele nézek, és pár dologra felfigyeltem: a horvátok képesek voltak leforditani a Star Treket es Seven of Nine-t horvátra.:))
A mai epizód a Sat 1-en nekem tetszett, nem is tudom miért.:) Nem volt olyan rossz.
Viszont az Equinoxot ajánlom mindenkinek, ha minden igaz, jövő héten lesz. Egyike a legjobb Voy epizódoknak, érdemes megnézni.
Nos, fő ST elérhetési forrásunk a SAT1, de akinek bejön a horvát TV, az jobban jár! HRT a neve, de az emblémája egy egy-es a bal felső sarokban. Nos, ha vkinek bejön: szombaton 10:25-től adnak egymás után két VOY-t, eredeti nyelven (horvát felirattal, de az alig észrevehető!)!! Ma kezdték meg az V. szezont a Night-al és a Drone-al.
"kicsit nemzavarban voltam, de már tiszta"
Semmi vész! Előfordul, Dob! Főleg, ha valaki a mienkhez hasonló nemileg "eltéveszthetetlen" névvel bolyong... :o)))
Veg
Hali Dob!
Mellényultál... :) Ha azzal foglalkoznék, ki bukik rá, akkor a barátomnak mesélgetném :)
A barátnőmet annyiban érdekli, hogy nem vili neki a multbeli esemény megváltoztatásának következménye, mint paradoxon, de isten őrizzen, hogy bukjon rá (már engem :) Ezt a részét a barátjára bízom (nekem az a srác ugyse tetszik :)
Veg (aki most nagyon vigyorog :)
Az időparadoxonhoz van egy nagyon jó ST könyv: Q Squared. Láttam már a klubban angolul, németül sőt olaszul is, az angol verziót John DeLancie magnóra is olvasta, ez a változat is elérhető. Sajna magyarul még nincs, de lehet fordítani :-). Az egész a párhuzamos idősíkok körül játszódik, szerintem eléggé meg lehet belőle érteni ezt az elméletet.
Hali Mr.F.! :)
Elöször is engedd meg, hogy kezdődő fejfájásodra küldjek neked fénypost egy fejfájás elleni koronát! (tedd a fejedre :)
Amit leírtál, az számomra egy szép emlékü vita eredménye, amit két fizikus ismerősöm folytatott, végigrágva az elméleteket! :-))) (Monjuk ők azt se tudták, mi a ST, elvből nem néztek sci-fit - mániákusok szakmailag :) Tehát igazat adok neked. Viszont ha rájössz arra, hogy hogyan lehet mindezt szakblabla nélkül prezentálni, nagyon pls, írd meg, mivel el kéne mondanom a barátnőmnek, és hátha neked eszedbe jut valami, emberibb nyelven is! :))) Azért kérem, mert már ebben is erősen csökkent mennyiségü a szakblabla, ahhoz képest, mint amivel én el tudtam volna mondani, de hátha szerencsém lesz!
Ha csak megkisérled, de nem jön össze, azt is nagyon köszi!
Veg
Hasonlítasz egy ismerosömre.. szerintem jólelvitatkoznál vele :)) Szerintem az idotazás eleve kizárt dolog.Az idovonalba való beavatkozás minduntalan paradoxonokat okozna, amit pedig sem a természet, sem a józan ész nem tur meg. Érdekesnek azonban érdekes..
A temporális mechanikával az a baj, hogy az ember sosem lehet biztos egészen semmiben.
Az én értelmezésem szerint az az idővonal, ami a Voyager felrobbanásával végződik, továbbra is létezik, mint alternatíva, csak azzal, hogy Braxtont kiiktatják a képből, a megvalósulási valószínűsége a küszöbesemény pillanata után (mikor Braxton először ment a kazonok által támadott Voyager-re) nullához tart. De alternatívaként létezik, így a Relativity, ami a temporális transzporterrel elvileg minden egyes alternatív idővonalhoz hozzáférhet, el tudja érni a csekély valószínűsége ellenére, és oda is kell visszaküldeniük Sevent, hiszen onnan hozták el.
Egy bizonyos értelmezés szerint az idővonalak úgy tekintendők, mint egy-egy pillanatból az adott pillanatban lokálisan és globálisan bekövetkezhető események számának megfelelő ággal rendelkező fa, melyek ágai a történéseket abba az irányba terelő küszöbesemény bekövetkezési valószínűsége szerint súlyozottak (Ezt most jól megaszondtam, remélem, valaki érti a lényeget).
Tehát, egy adott T pillanatban N+1 esemény következhet be (gyakorlatilag végtelen számú), amiből az N1 esemény bekövetkezési valószínűsége mondjuk 99.99% százalék, az N2-é 99.98%, és így tovább, de a valószínűség a nullát soha nem éri el.
Így mikor Braxton akadálytalanul jelent meg a múltban, a Voyager megsemmisülésével végződő idővonalnak volt a legnagyobb bekövetkezési valószínűsége, arról hozták el Sevent. Majd mivel Janeway visszament Braxton után, ez az idővonal valószínűlenné vált, helyette egy másik alternatíva lépett elő, amiről Sevent nem vitték el, mert minek, hiszen hiányzott a küszöbesemény (a Voyager nem robbant fel). Ergo: a történet végén legnagyobb valószínűségű idővonalról Seven nem hiányzik, így elég fura volna, ha oda tennék vissza, hiszen egyszer csak kettő lenne belőle. Csak egy helyre mehet: arra az idővonalra, ami a történet végének pillanatában nem megtörtént, de továbbra is létező, csak nullához tartó valószínűséggel.
Phű, már nekem is kezd fájni a fejem, mint Janewaynek a végén. :)
De azért várom az ellenvéleményeket, bár ez kb olyan vita, amiben mindenkinek igaza van, ugyanakkor senkinek sincs.
Valóban ez a két szereplő domniál a sorozatban. Többek között ezért van rosz véleménnyel a sorozatról a rajongók egy része. A Régebbi sorozatokban ott volt a Crew aztán mindenkivel történtek érdekes dolgok. Nem is emléxem mikor volt "főszereplő" Chakotay legutoljára.. (pedig ő az első tiszt.. Riker enyi idő után már kétszer meghalt..:))
A Cinemascape oldalán olvastam egy érdekes riportrészletet, amelyben Robert Beltram (aka CMDR Chakotay) kifakadt, hogy talán az utolsó szezonban végre ismét a Voyager teljes személyzete lesz a középpontban, mivel a sorozat már felvehette volna a "Star Trek: Janeway & Seven" címet...
Hát, van benne igazság...
Sevent nem a felrobbanó Voyagerre küldik vissza, mert az az idovonal megszünt létezni (mivel megakadályozták Braxtont, hogy elhelyezze a robbanószerkezetet). Seven egy békésen vitorlázó Voyagerre kerül vissza, a kapitány is, csak o kicsit korábbra.
Egyébként nagyon szépen volt megcsinálva a szétszakadó Voyager...
Ducane magyarázta, hogy a különböző idővonalakról begyűjtött Braxtonokat visszaintegrálják a saját helyükre (bármit jelentsen is ez), úgyhogy csak egy Braxton marad a végére, az, aki a Relativity kapitánya volt.
(És Sevent is, ami viszont azt jelenti, hogy szegényt visszaküldik a felrobbanó Voyager-re, mivel hogy onnan hozták el. Pech, IJ. :)
Seven meg mindig jól domborít, megvan hozzá minden adottsága. ;)
De lehet hegyezni a látóimplantokat az Equinox-ra, ott lesz néhány jelenet, ahol még ennél is jobban fog kinézni.