Nem tudom, hogy bazírozunk-e a két világklasszisra. A média fújja a dolgot (fel), de nekik ez a dolguk. A mi fő bajunk az, hogy a kettő az csak kettő, és a két világklasszis mögött elég távol vannak a többiek. És hogy lyukas posztunk is van (a jobblövő, bármennyire is hasznos tud lenni sokszor Tomori, ez nem az ő posztja, a betöréseit előbb-utóbb, a jobb csapatok ki fogják ismerni és meg fogják akadályozni).
Az utolsó néhány percben bár Szamoránsky is, de gyakorlatilag szinte mindenki hagyott ki olyat, amit nem kellett volna (hetes, egyéb ziccerek, stb). Piri védekezésben is és támadásban is megfelelő átlagot teljesít, csak épp nem biztos, hogy ez itt elég lesz.
mert a németeknek legalább ott volt a szünet, hogy valamit kitaláljanak rá, de eddig semmi. és talán tőlünk nem várnának ilyet. bár az is igaz, hogy mi képesek lennénk ilyen szinten csinálni... szerintem nem. nem hiszem, hogy gyakoroltuk volna. na, ezt meg is beszéltem magammal.
Egyébként Sopinak volt pár jó passza, meg néhány rossz lövése, de nem durrogtatott feleslegesen. Elsősorban a védekezése miatt kellett volna lecserélni legkésőbb a második félidőben, már csak a 2*2 perc miatt is. Persze ha már csere, akkor jöhetett volna végig Szűcs, vele ugyanúgy nem kellett volna cserélni támadás-védekezésnél.
Amúgy komolyan nem értem, mi történhetett Skandináviában, meg a két kinti tesztmeccsen, hogy Gabica ilyen szinten nem jut szóhoz? A románok ellen még Tomori-Szűcs voltak a 3-as védőink.
szerintem olyat lehet ugyan mondani, hogy görbicz nem világklasszis - mert mondani mindent lehet. csak éppen nem igaz állítás.
az viszont biztos, hogy csak arra nem lehet bazírozni, hogy van két világklasszisunk. görbicz ezt a terhet szerintem nem bírja el. nem lehet mindig arra várni, hogy majd ő belövi a hetest, majd emberhátrányban ő becunderezi szélről, majd ő labdát szerez.
sokakkal ellentétben én szamoránskyt sem tartottam most annyira jónak. nyilván van az, hogy jobban szerephez jutott, mint korábbi meccseken, de azért elég súlyos ziccereket hagyott ki az utolsó néhány percben.
rossz látni ennek a szerencsétlen hajdúnak a semmit nem értő képét... ezért kár volt németh andrást leváltani. lehet, hogy igaza van hajdú jánosnak, hogy számított arra, hogy kemény lesz, de akkor tetszett volna erre felkészíteni a csapatot. és senki nem gondolja, hogy a brazilok éremre pályáznának, mi meg mondunk ilyeneket. akkor egyszerűen nem lehet ilyen második félidőt produkálni. és látszott a brazilokon, hogy mennyire csodálkoznak ők maguk is, hogy ez az eredmény.
Hát egyvalamire ne számítsunk, hogy majd a többiek taktikából úgy játszanak, hogy nekünk jó legyen. Ez még sosem működött. Tóth elég nehéz eset, mert bár nagyon sok van benne, az sokszor benne is marad. Valahogy fel kéne pörgetni, esetleg nem vele kezdeni és becserélni.
És legyen már egy második heteslövőnk is, Göribicz elfáradt, a második hiba után másnak kellett volna lőni. Kicsit az az érzésem, ha megy a szekér, akkor azért nem cserélünk, mert az esetleg megbontaná a csapatot, ha megy szoros, akkor csak az "első" csapatban bízunk. Nem lesz ez így jó Ferling és Szűcs több lehetőséget is kaphatna.