Ez a 4-2 kb a világon semmit nem jelent, talán csak annyit, hogy Ebdonnak egy kicsit nehezebb volt ráhangolódnia a döntőre - érthető okokból. Mondjuk azt már láttuk az elődöntőkben is, hogy az első két session szinte csak bemelegítés.
Két éve egyébként nem kifogyott a nafta, hanem elkezdett játszani az ellenfél...
Nahat, Dott nem olvasta a statisztikakat es 4:1-re all eddig. Csak ki ne fogyjon a nafta mint ket eve. Ebdon tegnap azt mondta hogy o szeret nyomas alatt jatszani, hat ha igy folytatja abbol nem lesz hiany. ;-)
Csessze meg az Eurosport az oteves szerzodeset. Adnak a dontobol kevesebb mint fel orat az elso sessionbol meg a masodikba is masfel-ket ora kesessel kapcsolodnak bele. A Snooker szovetseg miert nem el kikotesekkel hogy ha mar a jog naluk van, akkor cserebe kozvetiteni is koll? Es maskor legalabb a frame veget kivartak az atkapcsolassal.
OFF Te mindig olyan jó dolgokat fogalmazol meg, hogy rájövök, hogy ezeket én akartam mondani. :) ON
Egyébként nem arról van szó, hogy szándékosan nem nézem a döntőt, de ha épp más programom akad, hát nem fogom annyira sajnálni, mintha Ronnie és Ebdon nyírná egymást a képernyőn. :) Ráadásul furcsa dolog, de én Ebdonnak szurkolok. Nem szeretem a lassú játékát, de ha valaki igazi sportember, és úriember ( és mivel snookerről van szó, nekem ez is számít) akkor ő az. Eleget küzdött, hogy megérdemeljen egy újabb győzelmet. Ez a Dott valahogy semmit nem tud előhúzni a tarsolyából, hogy elkezdjem bírni a fejét. :)
Én is láttam a BBC nyilatkozatot, Ronnie egész lazának tünt, és teljesen szimpi volt, mint általában a kertészkedös szövege óta mindig. Bár én akkor is nagyon csíptem, amikor még "hülye" volt, egyáltalán miatta szerettem meg a snookert. Szeretem még Matthew-t, Jimmyt, Hendry-t, szóval az egyéniségeket. A Dott-féle "szürkékkel valahogy nem tudok megbarátkozni. Különben csak mint "író" vagyok itt új, olvaslak titeket régóta, úgyhogy üdv minden snooker-kedvelönek!
nem rossz stat, Ebdon nyilván az esélyesebb, de én már semmin sem csodálkoznék.
Valaki emlegette itt a sportág zsenieit, Jimmy biztos, hogy közéjük tartozik. Úgy 90-91 magasságában még volt egy olyan verseny, hogy world matchplay championship. Arra emléxem, hogy Hendry és White vívták a döntőt, és akárcsak a vb döntő, az is 18 nyertig ment akkor, ami egészen kivételes volt.
Már nemtom, hogy az eurosport, vagy a jó öreg screensport adta e, de volt a meccsről egy 2 vagy 3 órás összefoglaló. Jimmyt se addig, se azóta nem láttam úgy játszani. A fergeteges szó nem fejez ki semmit abból amit produkált, egyszerűen félelmetes volt látni, valóban az isteni zseni megnyiladkozása volt. Hendry általában ült reménytelenül, azokkal a kissé kétségbeesett boci szemekkel, és Jimmy 18-9re győzött. Csak hát ez nem a vb volt. Sajnos.
Viszont az is világos, hogy a snooker (hosszú távon) nem a zsenik, hanem a kemény, fogcsikorgatóan edző, persze alapból szintén tehetséges mesterek sportja. Ronnie már így is sokkal többet ért el, mint Jimmy, És épp annyi vb-t gyűjtött be mint Alex Higgins, de az is világosan látszik, hogy amerre tendál, az nem újabb 5-6 vb cím. Steve Davis (aki a kedvencem Jimmyvel együtt) egyáltalán nem olyan ösztönös zseni (bár jóval több fifika van benne, mint ahogy sokan gondolnák), és bizony a sokak által minden idők legjobbjának tartott Hendry sem az az isten áldotta potting gép, mint amilyen Jimmy vagy Ronnie, vagy anno Kirk Stevens, vagy néhányan még. Hendry is, Davis is annak köszönhet összesen 13 vb címet, és mindazt amit elértek, hogy 2x annyit edzettek a maguk idejében mint a többiek, és rettenetes alázattal gyakoroltak megállás nélkül.
Az elődöntőből én azt szűrtem le, hogy a hihetetlenül brilliáns Ronnie, legbelül még mindig gyerek. Williams ellen összekapta magát, tudta, hogy milyen nagy játékos, aki ellen játszik, Dottot, biztos vagyok benne, hogy lebecsülte kissé. Mikor elmet 5-2 re, arra gondolhatott, ez sima ügy. Eszébe juthatott a 2 évvel ezelőtti döntő is, amikor kicsit megrázta magát és 18-3-at prudukált 0-5ről. Aztán gyönyörűen kicsúszott a kezéből a meccs, és annyi, én is eszelősen szurkoltam neki (nagyon nem volt szimpi, ahogy Dott bevonult a 3ik sessionre, mint valami cézár, világos volt, hogy elszállt magától kissé), de nyilván ez a Dott már nem a 2 évvel ezelőtti Dott.
Egyébként Dott egyáltalán nem lassú játékos. Pár éve, mikor Davis megverte 10-6ra, épp ő volt az, aki - meglehetősen tiszteletlenül - odanyiladkozott, hogy ez az ember (Davis) milyen eszelős lassan játszik, azért kapott ki. Ebdonnál mindenesetre fürgébb. A magam részéről kíváncsi leszek erre a döntőre is, még ha a Ronnie - Ebdon valóban érdekesebb is lett volna.
ranking: 1998 Thailand Masters, round 2: Ebdon vs Dott 5-4 2000 British Open, round 1: Ebdon vs Dott 5-1 2001 Scottish Open, round 2: Ebdon vs Dott 5-3 2004 Players Championship, round 3: Ebdon vs Dott 5-3
non-ranking: 2002 Masters, round 2: Ebdon vs Dott 6-4
lejatszott ranking dontok:
Ebdon (6/12): 1993 Grand Prix, Ebdon vs Doherty 9-6 1994 Dubai Classic, McManus vs Ebdon 9-6 1995 UK Championship, Hendry vs Ebdon 10-3 1996 European Open, Parrott vs Ebdon 9-7 1996 World Championship, Hendry vs Ebdon 18-12 1997 Thailand Open, Ebdon vs Bond 9-7 1999 British Open, Hendry vs Ebdon 9-5 2000 British Open, Ebdon vs White 9-6 2001 Scottish Open, Ebdon vs Doherty 9-7 2001 LG Cup, Lee vs Ebdon 9-4 2002 World Championship, Ebdon vs Hendry 18-17 2004 Irish Masters, Ebdon vs King 9-7
Dott (0/4): 1999 Scottish Open, Hendry vs Dott 9-1 2001 British Open, Higgins vs Dott 9-6 2004 World Championship, O'Sullivan vs Dott 18-8 2005 Malta Cup, Hendry vs Dott 9-7
Nagyon helyes, az uj cue-hoz talan jon uj hangulat is. :) Az utolso feketet en sem ertettem, total nem lett volna szabad ramenni abbol a poziciobol plane Ronnienak abban a helyzetben.
A kozonseg meg mekkorakat kiabalt az egesz session alatt.
Question: It was a nice gesture when you gave your cue away to someone in the crowd
Answer: Well I need a new cue so I’m hoping John Parris has seen that. He’s got two pieces of wood which he reckons are good wood. I’ve been asking him for about two years so he’ll call me when he’s ready. But now I’ve got rid of that it’s saying ‘come on John get lively, I need a cue for the new season!’ It was something nice for the kid to have. I don’t know who he was, I just wanted to give it to a young lad. He’s come to the snooker to enjoy it so I thought it would be a nice gift.
Hat ezt nem ertem. A delutani session utan azt gondoltam hogy 2 verzio lehet. Vagy ugy jon ki hogy beleszarik es elso frame-mel nyer Dott vagy pedig a masik, amiben remenykedtem hogy elkezd becsulettel harcolni, marcsak a szurkoloi miatt is, mert az eleg kiabrandito volt amilyen mentalitassal jatszott a delutani session utolso frame-jeiben. Errefel kijon es elkezd alom modon jatszani, aztan ebben a bizonyos utolso frame-ben meg elvaganykodja a veget, epp mikor latotavolsagba kerult volna. Valoszinuleg kozben megunta. Mergesito, marcsak azert is mert igy kurvara nem erdekel a donto.
Ha így játszik Dott ahogy most Ronnie ellen 18-8 Ebdonnak. Csak azért mert Ronnie is annyira verte 2004-ben :) De az Ebdon győzelem - szerintem - borítékolható.
A döntőben két hasonló stílusú játékos találkozik, nagyjából ugyanazt csinálják, csak Ebdon magasabb szinten, nem igazán látom, hogy Dott hogyan nyerhet normál esetben (ha Ebdon is ad egy 8-0-át neki, az más :). Tipp 18-13 Ebdon.
Ez speciel igaz :), a vb döntő után a juró közvetítette anno az interjúkat is, és az volt a szpíker első kérdése Dotthoz, hogy ugye jó döntés volt széttörni a dákót fél évvel ezelőtt vagy valami hasonló.
az igaz, hogy Ebdon lassú (Ronnie-hoz képest mindenki lassú kivéve talán Drago-t) de elképesztó pot-jai vannak. Nem kedvencem a kopasz, de soxor leesik az állam, olyan lökéseket csinál......................kár hogy nem mindig.. :)