Keresés

Részletes keresés

hvik Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1900

Valóban? Itt ájulok el mindjárt:) Tehát akkor Laurens mester, elnézhetnék arrafelé valamikor a nagyonközeljövőben? Ha igen, milyen időpontban, és Kkméten pontosan hol találom ezt a boltot? Örök hálám üldözzön előre is mindenkit!

ÜDV

Előzmény: Náitszirk (1899)
Náitszirk Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1899

HVIK!

Ha Szegedről jössz, a legolcsóbb és legcélszerűbb Laurens szaktárshoz beugrani a Victoraudio nevű bakelit, cd és dvd üzletébe Kecskeméten. Ott olyan Hammondot próbálhatsz ki, hogy a fal adja a másikat :-) 

Ha Pesten jársz, akkor Techtube-hoz érdemes benézned. Hogy ott mit láthatsz és hallhatsz, jobb meg sem írnom. Addig nem álmodtam Hammonddal, amíg nem próbáltam e két jeles ember gyönyörűségeit.  

Előzmény: hvik (1897)
szintis Creative Commons License 2005.06.19 0 0 1898
Sziasztok !
Tudna valaki segíteni egy Technics EN1 orgona manuáljának megszerzésében ?
Nem nagyon találok róla infót...
hvik Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1897
Sziasztok! Tudnátok mondani olyan helyet ahol ki lehet próbálni Hammond orgonát? Megfogadtam, hogy úgy nem halok meg, hogy nem játszottam Hammondon. Mielőbb be szeretném váltani ezen ígéretem. Már volt hogy erről is álmodtam, annyira gyötör a kíváncsiság. Tehát muszáj kipróbálnom. Szegeden (ugyanis) semmi nyilvánosabb helyen (a 2 hangszerbolt közül egyikben sem) nem árulnak. Ok, a Korg Pa1x-et próbálgatom, de a számítógépes káosz, meg a digitális hang nem tudja azt nyújtani amit egy Hammond. Vállalom Budapestet is. Szal SEGÍTSÉÉG!!! ÜDV
tehtube Creative Commons License 2005.06.18 0 0 1896

Van egy Hammond kiegészítés. Nihon-Hammond (=Roland) Auto-Vari 64 dobgép. 1976.

A legtöbb Hammondban van a hangerőszabályzó aludobozkáján egy rca aljzat. Rá van írva hogy phono. Ez egy bemenet. Rádugva a dobgépet, vastag, erős hangja van a csöves hangrendszeren. Szól mint az állat. Sz'al egész jó dolog :-). Láttam olcsó ilyet Vermonában is. Néha jól jön, csak javasolhatom, legalább metronóm se kell.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1895
Beza', ha tehtube Jimmy Smith az orgonan, akkor Naitszirk meg Rhoda Scott, fantasztikusan szokta nalam kuldeni a boltban az erzest! Mezitlab ahogy kell!:-)) Olyankor megall az ido, es csak jonnek be a boltba ingyen koncertre a "jo izlesu" emberkek:-)
Előzmény: tehtube (1894)
tehtube Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1894
Don, megfelel. Hívj, aztán gyere. 20 347 9517, 1 200 0606. Mindenki figyelmébe ajánlom Náitszirk urat, aki szerfölött otthon van fekete-fehérben. Aki Kecskemét közeli, szerintem keresse.
Előzmény: Don Airey (1893)
Don Airey Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1893

Tehtube!

Az 1408-as hozzászólásodban említetted hogy "lenne rá megoldás"

Az alapok megvannak (szerintem), lelkes vagyok, itt a nyári szünet. Ha megfelel neked akkor valamikor ellátogatnák hozzád.

tehtube Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1892

Ezek a megnevezések eléggé ötletszerűek. Kissé érthetetlen, de végülis csak a beazonosítást szolgálja, mindenestre lehetne következetesebb is. Ugyanez vonatkozik a console megnevezésre is.

Az A típus, a legelső, ugyanaz a zongoraforma, csak kevésbé mély.

Ezt követte a mélyebb B, ahová minden elfért. A B forma gyerekei a BC, BV, B2, B3.

A következő forma a templomi/church= C. Itt már némi gond adódott, mert a Cc-t igazából D-nek hívták. Aztán visszajöttek és folytatták CV, C2, C3-mal.

Kitaláltak később egy egyszerűbb Cc-t a katonai bázisokra, meg az elnöknek, ez lett a G.

Mivel a D betűt elhappolták, a nagy 32-es pedálosra márcsak az E-jutott. Ebben benne volt a c-is.

Utána egyből az M következett és utódai az M2, M3 az első kis spinetek. Mégis console-nak hívták, pedig itt már egybeszerkesztették a játszó és hangszekrényt.

(F)

A H-t jóval később az ABC-k folytatásának konstruálták és H*** lett külsőtől függően.

(I-J-K)

L*** a legolcsóbb de csöves/mechanikus orgona

M3 már volt, de az M*** ebből ágazott oldalvást tovább.

(N)

P az L***-ok portable változatai: Porta-B, P100

Rt, az E követő modellje (mint Ev), majd Rt2, Rt3. De van:

R*** kifutó modell mechanikus, tranyós, nagy, lezlis.

(S)

T*** kisebb végső mechanikus, tranyós

X66, 77 Csúcsnak szánt különlegességek a H-k sorsában osztozva.

Y-Z nuku.

És akkor az A100-ak, D100-ak és E100-ak teljesen logikátlanul a korábbi, más formájú gépekhez lettek visszacímezve. Úgy akarták, hogy az *** számjegy egyben a beépített hangrendszert is jelöli, miközben gyártották az M3-at.

Az A100-ak után a 100-at ki sem adták, hanem 111-el indult és színtől formától, kiszreltségtől függően emelkedett az érték.

Végülis Laurens igazad an, az A100 teljes joggal lehetne A3 is, de a forma miatt akár a következő betű az F3 is.

A lényeg, van egy használati utasításom (nagyon jópofa), ott 4 típus van: A100, B3, C3, Rt3 (A D100 később jött, az M3 még belefért volna)

A c: chorus generátort jelentett=második, kissé elhangolt TG!!!!. A v: már az igazi scanneres vibrátót, 1945. A 2: már billentyűzetenként szelektív vibrátó 1949 és a 3: percussion is van 1955.

A 100-ak az alap beépített hangrendszeresek, a 200-ak legtöbbször a lezlivel szereltek, a 300-asak meg dobgéppel is.

Jó dolog ezekkel foglalkozni. Mindegyik egy-egy önálló egyéniség. Az A100-ast most honosítom. (frekiváltó, 230->120V, tisztogatás, simogatás, kimenet készítése) Jövő hétre partiképes lesz.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1891
Hmmm, szep nagyon!:-)) A szonyeg erdekelne, az a kek, hogyé van?:-))) Ezek A3-as orgonak ugye maestro!?:-)
Előzmény: tehtube (1889)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1890

A fél kezemet (akarom mondani lábamat) odaadnám érte.

Szép darabok.

Előzmény: tehtube (1889)
tehtube Creative Commons License 2005.06.16 0 0 1889
tehtube Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1888
Többen félreértették: felraktam egy képet 2 B3+4 lacival. Csak azért mert jól nézett ki. Nekem a szobámban kék mintás szőnyeg van. Rajta egy A102, egy A100, L351, LA2700, L2101. Egy ászázat tessék... ;-)
Előzmény: tehtube (1887)
tehtube Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1887

Mint tuningellenes, nem javallom a Vermona átalakítását. Gyökeresen más úgysem lenne és a beléfektetett munkát senki nem honorálná.

Hammonodknál is írtam soxor, (majdnem) minden pénztárcához gyártottak egy típust. Okosan úgy találták ki, hogy egyszerűen ne is nagyon lehessen, meg ne is legyen érdemes upgrade-elni. -> csere.

Nem a legrégebbi az a koncert. 1972 március, Koppenhága. Gyakorlatilag a Made In Japan műsor. Valóban C3, beépített Organ Mate zengetővel. És valóban énekmarshallokat hajt meg, négyet. Azok a hosszú, magasak, tetején a ráccsal. 1970-1973 Purple: nó lezlí.

Érdekes ebből a szemszögből hallgatni az Inrokk lemezüket. 69 szeptemberében kezdték el és 70 májusában fejezték be. Időközben a lezli sutba ment és változik számonként az orgihang. Sőt, az Szpídkingben még számon belül is. Az elejét, a Woffle-t 69-ből megtartották, de az utánajövő Kneel And Pray-t 70-ben kicserélték a Speed King -re. Meg Blekmór is itt váltogatott gitárt. Kísérletezgettek.

Előzmény: Lizzi (1886)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1886

Sziasztok,

hát örülök hogy sikerült így megmozgatni a fórumot egy vermonával. Úgy látom megoszlanak a vélemények. Lehet szeretni és fordítva. Szerintem sokan kezdték eme iparművészeti műremekeken.

Náitszirk!

A kapcsolási rajzból kiderül a hanggenerátor teljesen négyszögjelet ad amit a sínenkénti összegzőerősítő előtt lévő R-C lánc hívatott egy kicsit lekerekíteni(nem sok sikerrel). Ebből adódik a komprimált hang. Az egész szűrőláncot áttervezni nem egyszerű, legalábbis én nem értek hozzá, így nincs sok esély színuszosítani:(

Nálam is valahol itt lehet a baj: a felső három oktáv 8' síneinek összegzője halhatott be ezért nem jön ez a regiszeter. ( az alsó két oktávnak másik összegzője van, ez meg azért szól)

Hát pedig ez nagyon hiányzik. Igyekszem megjavíttatni ha magam nem bírkózom vele.

Más: Kaptam egy Deep Purple koncertet DVD-n. Még fekete-fehér felvétel és nagyon fiatalok rajta. Nagyon jó. Ha jól vettem ki Lord egy C3-assal játszik Marshallokon. Ha valakit érdekel jelezzen.

Üdv:rt

tehtube Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1885

Az Evolutiont nem láttam Mo-n. Ez a $, kinti ár. Viszont el lehet küldetni.

A Kurcveil is ügyes szerkezet, de én csak 8 tolókát tudtam összeszámolni egymás mellett.

A Vermonák meglepően jó hangúak. Az újabb, 6 kórusosokban a legtöbbet használt első 3 = 16, 51/3, 8 regiszter szintúgy megtalálható. Ehhez egy kicsi vibrátó, perka ízléssel, és lezlin egész kellemes illúzijó.

Persze csak az, de jól játszható, profi, kenyérkereső hanxer. (volt)

nagyon szép, kellemes hangú. Gyermekbetegsége, hogy a kontaktusok a billentyűk alatt valának, gyorsan elkoszolódának. Meg az a 12 tranyós oszcillátor durván komprimált hangot adott. A hármashangzat akkora hangerővel szólalt meg, mint előtte a prím. Szóval jó, jó, de van jobb is:-)

Manapság 10-20e körül láttam egymanuálost és 20-40 körül duplát.

A kecskemérti tubes kolléga is hirdetti az előd Weltmeister dupláját lábbasszal. Igazi ritkaság.

Előzmény: hvik (1884)
hvik Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1884
És az pontosan mi? Magyaro-n lehet kapni?
Előzmény: tehtube (1877)
KarnEvil Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1883

Én is így vagyok a Formation 2-mmel. Semmi pénzért nem adnám el, a próbatermünkben lakik, próbákon rendszeresen használom.

Szerintem erősítéstől függ. Én basszuskombóval használom Doors-os próbákon, basszust bal kézzel hozom az alsó billentyűzeten és elfogadhatóan szól.

A "teteje" meg jobb is a Doors-hoz, mint a Hammond :)

Előzmény: Náitszirk (1881)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1882

Sziasztok,

Egy kis háttér a vermonámhoz. Egy lakáshitel és felújítás meglehetősen leszűkítette anyagi lehetőségeimet zenélés terén. Mint már korábban írtam van egy Korg m1-esem, amin összeszenvedtem hammondhoz hasonlatos hangokat színuszhullámformából, de 16 hang polifóniával sajnos 4 harmonikus összekeverésével összvissz 4 billentyűt üthetek le. A vermonát 6eft-ért vettem (a reverb tank megér benne enyit). Ez nem nagy befektetés ahhoz hogy bal kéz basszus hangja (még ha elég más is mint amit szeretnék) ne vegye el a polyfóniát.

Egyébként a baszus hangja elég jó és határozott + egy kis csöves torzító és még illúzióim is támadnak. A B4 hangja jóval hammondosabb viszont vékony. Ha jól tudom az eredeti TG alsó hangkerekei sem színusz alkúak hanem szögletesített hullámformát adnak (kör négyszög bevágásokkal).

A beépített fx-et nem használtam, de ki sem próbáltam még igazán. Egyenlőre van egy Phase shifterem külön ami jobban szól másrészt készül a scanneres vibrato eredeti alkatrészekkel + házi leslie. Hát ennyi.

Ha kilábalok, tervezek újítani. Egy DB3-ast szeretnék én is, de addig még lehet változik a véleményem.(később pedig egy M3-ast)

Üdv és jó hammondozást:rt

Előzmény: djuice (1880)
Náitszirk Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1881

Vermona!!!!!! Állati jó cucc! Én is egy lagzis ürgétől vettem akkoriban egy formation 2-t, amikor még nem lehetett igazi Hammondom (nem is fogom eladni, még most is szívesen játszok rajta).  Kispénzes jazz bulikba lehetséges, hogy ismét ezzel fogok a ringbe szállni. Őszintén nem mondanám rossz hangszernek, mert  az orgonálás nem csak  hangszerfüggő, hanem stílusosan is kell megszólaltatni. Tehtube szaktárs például ebben is igencsak szépen jeleskedik. Érdekelne, ha egy vermona elé ülne a Joey fiú, a hozzászokás után milyen őrült dolgokat tudna zenélni rajta (ha még valami basszus is lenne hozzá)

Ki magyarázná el szépen,(kicsit analfabéta vagyok szerelési dolgokban), hogy lehet színuszosítani a hangszeremet? Nagyon kipróbálnám, milyen új hangja lehetne.

djuice Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1880

Vermonás story: rulez!!! :)
Apámnak is van 1 Formation 1-e és ELADÓ! minden OK rajta, van hozzá eredeti NDK-s műbőr huzat, fém állvány, hagerőlábpedró... szerintem 1 baja van: hogy Vermona! :)
Szóval basszust senki se keressen benne. Régebben én is majomkodtam rajta, nagggyon szerény körülmények között némi "dzsimmys perkás" idill kinyerhető volt belőle, de ennyi volt a Hammond élmény! :)
Ha érdekel valakit, megvan az eredeti, magyar gépkönyve! nagyon vicces! aszongyahogy kb.~ "a hangszerbe helyet kapott egy elektronikus phaser modulátor, mely a könyen elromló, nehéz = szállíthatatlan rotorboxokat praktikusan kiváltja" (rotorbox=Leslie) :))))
Szerintetek mennyiért lehet elpasszolni őt mostanság? (volt régen egy Vermona fejes, Regent láda is hozzá, apám azon laggzizott, hol volt akkor még a Yamaha DX7 amiről akkoriban ábrándozott!!!) :)) Szóval a kis Regent láda frankón jól szól, egy cimborának van otthon és ő azon "hifi"-zik monóban! :)
(Mér, mitakartok?! Eredeti berlini hangszórók sivalkodnak benne!) :))

Lizzi! neked bejön rajta ez a phaseres Lezlie FX? nekem inkább egy sima vibrátóhoz hasonlít. :) A rugós billentyűi elég érdekesen játszhatóak nem?

djuice Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1879
akit érdekel, még ez is egfelelő kis 5 oktános kontroller, és még saját hangja is van!!! kaphatóság: 2005 aug. íme: http://www.kurzweil.dk/product_kmc61.html
Lizzi Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1878

Szia,

még tegnap írtam nekik és még tegnap este 10-kor megkaptam a kapcsolási rajzokat. Ez remek support.

Most erősen belebújok és megkeresem a hiba helyét. Nem egyszerű a jelenség. Az alsó két oktávon ha csak a "flutes 2" van felhangosítva szól a 8'-as regiszter csak a felső három oktávon nem. Sőt a percussion is ugyanezt teszi. Ez nem biztos hogy érthető volt így:(

Próbálkozom egy kicsit.

Üdv: RT

Előzmény: nallaci (1872)
tehtube Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1877
300$ körül láttam. Ügyes darab és ötoktávos!!!
Előzmény: hvik (1876)
hvik Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1876

heló!

Mennyi lehet egy olyan Evolution?

Előzmény: tehtube (1840)
tehtube Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1875

Uraim! Csak hogy borzoljam a lelkiállapotukat: Egy duettre felkérhetem? :-)

Előzmény: LaurensHammond (1873)
klzs2 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1874

Lizzi!

Színuszosítani egyszerűen lehet egy diódával határolt erősítővel. ( Egy invertáló erősítő visszacsatoló ellenállásával párhuzamosan oda-vissza kell két diódát kötni és az erősítést úgy kell a beneti ellenállással beállítani, hogy a kimeneten kb.  0.6V körül szépen vágja meg a dióda a háromszög csúcsát - elég jó színusz szerű lesz az eredmény!) - különben úgyanezzel a bemeneti ellenállással lehet szép négyszöget is csinálni - jól túl kell vezérelni. Ez tele van harmonikusokkal ,amit aztán jól lehet szűrögetni.

Ha valami rajz is kellene, csak írj.

Üdv, Kzsolt

Előzmény: Lizzi (1871)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1873
Szmöt!!!:-))) Na akko' legyunk ezentul helyesen ejtok!:-) Jimmi Szmöt pléjsz et Hemmon órgen, de Bossz!!! Inkrediből!!!!
Előzmény: tehtube (1870)
nallaci Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1872

www.vermona.de

találsz mail-címet, írj nekik, válaszolni fognak (nekem is válaszoltak már másnap, illetve küldték a kapcsolási rajzot!)

Előzmény: Lizzi (1871)
Lizzi Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1871

Sziasztok,

Pénteken sikerült szert tennem egy Vermona Formation1-es orgonára. A keleti blokk e remek darabja nem éppen hammond, de annyiért sajnáltam otthagyni. A hét végi szülinapi bulin be is üzemeltem egy röpke jam erejéig. Van benne rugós zengető is. Úgy belejöttem a végén hogy a gyenge x-állványon csak úgy jöttek a reverb shock-ok.

Hibája:sajna a jobb kéz (billentyűzet felső része) 8'-as regisztere nem akar megszólalni:(

Ha valaki netán tud segíteni egy kapcsolási rajzal vagy valami ötlete van a feltuningolásához azt szívesen veszem.

Előzetes terveim: Mivel nincs rajta 1' regiszeter ezért a meglévő 1,3/5' regiszetert szeretném átkötögetni a billentyűk aletti érintkezősoron 1'-re.

A hanggenerátor sem színuszjelet ad hanem valami 3szög szerű jel jön ki belőle (ettől lesz olyan igazán vermonás a hangja), de ezzel nem tudom lehet-e valamit kezdeni. Tulajdonképpen Doors-os számokhoz bejön.

Üdv: rt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!