Először is köszöntelek a Trekkerek v Trekie-k között (kinek hogy tetszik)! Sosem késő elkezdeni, de ne légy türelmetlen. Van mit megismerned ebben az univerzumban!
Viasat3:
Olvasd át a lentebbieket, és van egy "Viasat3 - Új magyar tv-adó" nevű topic is valahol, keresd meg! Röviden: új svéd érdekeltségű adó, ami minden nap adja a Voyagert, de nem mindenhol lehet fogni. :-((
Elite Force:
Már megvan? Wow!!!!! Másnak is, és csak én vagyok lemaradva, vagy Picard egyedi eset egyenlőre?
Én csak mostanában lettem szerelmes ebbe a film sorozatba,de mostmár teljesen.Szerintem nagyon király sorozat.Csak azt sajnálom hogy itt nálunk még nem kaptak rá a médiák.Így sajnos én kénytelen vagyok tengödnni a videotékák szegényes kínálatán.Szoktam nézni a Sat1-on is csak az a baj hogy németül 1 kukkot sem értek.De a filmek tetszenek.Ja és nyomom az Elite Force-t.
Bele tudtam nézni az egyik VOY-ba, de sistergett, hangyás volt a kép, és kb. 10 percig tartott. Azért azt le tudtam szűrni, hogy a fordítás jó, a szinkronhangok megszokhatók. Janeway, Torres, Kim, Chakotay tetszett, Parisé gyerekes, Tuvoké pedig nem elég "hideg". Amúgy jó.
Csak ne úgy ejtenék a hajó nevét (még a főcímben is!), hogy vojázser. Ez nagyon zavaró.
Amúgy magam alatt vagyok. Ha el is ér ide a Viasat valaha, a VOY már rég nem fog futni, ha ilyen ütemben haladnak, és csak 3 szezont vettek meg. Van esély ismétlésre vagy folytatásra?
Naszóval szinkron: kicsit furcsa így magyarul, de lehetne rosszabb is... Janeway: Menszátor Magdolna (nem rossz, határozottan hozzá lehet szokni!), Chakotay: Vass Gábor, Torres: Kökényessy Ági (na ezt nem fogom tudni megszokni), Tuvok: Holl Nándor. A többi most hirtelen nem jut az eszembe, a következő résznél majd jegyzetelek. Mindenesetre a lényeg az, hogy VAN! :)
Áhá!
Tartanom kellett volna a pofámat, amíg nem nézek körbe: a talált információk szerint a csatornának Viacess kódolása van. Az zavart meg, hogy digitális adók esetében még nem láttam olyat, hogy csak a képet kódolják, a hangot nem. De lehet, hogy ez csak az én szűklátókörűségem miatt van... :)
Na mindegy. A szándék jó volt. Legalább ezt értékeljétek.
A Viasat3 vételi lehetőségéről, akit esetleg érdekel (van digitális műholdvevője, illetve az antennáját be tudja állítani):
Műhold: Sirius 5E
Frekvencia: 12,380 GHz
Symbol rate: 27500 MSymbols/sec
Pol.: Horizontal
FEC: 3/4
*Video PID: 80
*Audio PID: 85
*PCR PID: 80
Ez utóbbiak a beltéri egység által érzékelt adatok, de nem tökéletesek (valószínűleg), ugyanis: sajna nekünk csak a hang jött meg, a kép valahogy nem akar. Az audio viszont kristálytiszta... :(
Igyekszem körbenézni neten, hogy kép is legyen. De ha valakinek van egy jó ötlete: szívesen fogadom.
Esetleg azt tudja valaki, meddig vették meg a VOY-t? Imádnám, hogyha mire én fogni tudnám(így szép magyarosan) addigra rájönnének, hogy nem éri meg nekik, és abbahagynák.
Kirk kapitány infójából én arra következtetek, hogy kábelen keresztül lesz elérhető. Vagyis, ha szerencsénk van, akkor a mi kábeltársaságunk szerződést köt velük, és nézhetjük. Valahol azt olvastam, hogy az induláskor 50%-os lefedettségre számítanak, vagyis a fél ország hoppon marad.
A VOY infó egy műsorújságból van. Amúgy ez lesz az egyetlen nézhető műsor, leszámítva talán a Das Boot-ot.
Ezek szerint (én sajnos ehhez soha nem értettem) csak parabolával lehet majd fogni, vagy az a kábeles rész azt jelenti, hogy anélkül is behozható? És mekkora lesz a vételi körzete?
Viasat3: októbertől új magyar nyelvű televíziós csatorna
[2000-09-13]
Októbertől Viasat3 néven új magyar nyelvű, 24 órás műholdas adást sugároz a Viasat Broadcasting (VB) televíziós műsorsugárzó részleg.
Pártos Ferenc, a Viasat3 vezérigazgatója kedden az MTI-nek elmondta, hogy a műsor a Sirius műholdon keresztül kódoltan érkezik Londonból Magyarországra, így az
érdeklődők az adást a kábeltelevíziókon keresztül foghatják az októberi sugárzás kezdetétől.
A Viasat Broadcasting, a svéd Modern Times Group (MTG) Rt. médiacsoport televíziós műsorsugárzó részlege – augusztusban szerzett többségi tulajdont a Budapesten
sugárzó Alfa Tv-ben, s ennek adását sugározza Viasat3 néven.
Az új televíziós csatorna nem tör vezető szerepre - jelezte a vezérigazgató -, és nem akar ellenfele lenni a már működő két kereskedelmi televíziónak.
- Ugyanakkor úgy véljük, hogy létezik egy középgenerációs csoport, melynek képviselőit jelenleg egyetlen kereskedelmi tévécsatorna sem tudja teljes mértékben
kiszolgálni. Mi ezekre építünk, és a tanult embereknek valódi értelmiségi műsorokat szeretnénk készíteni, de a színvonalas szórakoztatásról sem mondunk le - közölte
Pártos Ferenc.
A műsorokat Magyarországon készítik majd, azokat átküldik Londonba, és onnan műholdról érkezik vissza. Pártos Ferenc utalt arra, hogy a 24 órás műsor magyar nyelvű
műsor lesz, és amikor országos sugárzásra térnek át, akkor saját hírműsorokat is készítenek majd.
Gyors net eléréssel és rengeteg üres cédével rendelkezőknek tudok ajánlani jónéhány filmes letöltőhelyet, ahol mindenféle Trekrész angolul megtalálható. Többnyire holland felirattal vannak, de szerintem ezt igazán el lehet viselni. Német szinkronnal valahogy nekem "nem jön be" a Star Trek. Én már kb. a 20 cédé megírásánál tartok... Ha van rá igény, szívesen közzéteszem a linkeket, de tényleg csak azok próbálják majd meg a letöltést, akiknek óriási sávszélességük van. A részek kb. átlagosan 170-230 megásak, de vannak persze negyedekkorák is, csak azoknak ocsmány a minőségük. A másik véglet az 500 megás mpegek...
DivX codecek és Media Player erősen ajánlott.
Az alábbi weboldalon jelenleg fönn van a Voyager 7. szezon nyitórésze, illetve lehet kérni különböző részeket.
http://w3.swi.hu/glove
A srác tőlem kapja a részeket. Magyar FTP-n vannak a részek, innen gondolom, gyorsabban letölthetőek, mint külföldről...
Nem "fikázni" akartam. Ha Én vagyok a kapitány, és a hajóm x évi hánykolódás után y évnyire a földtől kimenti egy a flottához tartozó hajó legénységét, akkor nem sok különbséget tettem volna a rangok között, pláne ha a másik hajón mellőzték a formaságokat. Lehet hogy engem is idegesített a sok boxreklám, amit minden előzmény nélkül vágtak be.
Tegnap találtam meg a topicot. Örülök neki, hogy van valahol fóruma a Star Treknek is.
Locutusnak: A SAT1 honlapja szerint jövő tavasszal kezdik újra adni a TNG-t.
Láttam sokan szóltatok hozzá a magyar TV-s helyzethez. Szó volt arról is, hogy valamelyik horvát adó eredeti nyelven, feliratozva adja a Star Treket. Szerintem ez lenne a legjobb megoldás nálunk is, sokan értékelnék (mondjuk már azt is sokan értékelnék, ha egyáltalán leadnának valamit).
A sorozatokat szerintem is a TNG-vel kellene kezdeni és idővel, párhuzamosan a timeline szerint bekapcsolódhatna a DS9 és a Voyager is.
Szó nem volt arról, hogy pusztán 4 túlélő lett volna, csak éppen nem mutatták azt, hogy megtalálnak mindenkit.... Bár aki fikázni akar, az úgyis talál valamit, amit lehet fikázni... :-((
Dupla rész miatt kicsit széthúzták a sztorit.
Emiatt néha kicsit uncsi volt. Találkoztak az Equinox kutatóhajóval, amiről kimentettek 4 db túlélőt. Később ezek visszaszöktek a hajójukra, és akkor már kb 12-en voltak....
csak az vigasztal, hogy úgyis megismétlik vmikor.
tényleg, nem tudja valaki, hogy mikor lesz megint naponta star trek a sat1-en? úgy volt, hogy újrakezdik a next generation-t, vagy nem?
én örülnék neki...