A világi tudománynak van igaza, miszerint a házaséletnek csupa jótékony hatása van, netán az igaz híveknek, kik szerint testet-lelket megront eme tevékenység?
Hiszen a házasélet sok hülyeséggel jár együtt, mert nő is van a képletben. Szorozva négyzet deriválba
A házasélet egy rengeteg időt elvesz az életünkből, keresztényeknek, az Egyház szolgálatából. És olyankor a telefont se vesszük fel.
Tanultam történelmet, még evangélikus tankönyvből IS. De x esetet nem kéne úgy feltüntetni, mintha xmillió eset volna. Tudtad e, hogy a buddhizmusban üdvösségi tényező, hogy milyen a kapcsolatod az objektív valóssággal? Azaz a buddhizmusban lehetsz te szuperhero, ha össze vagy veszve az objektívitással, akkor örök szenvedés vár rád a buddhista pokolban. Vagy a tüzesbe, vagy a jeges pokolban, nem vok B ezért nem tom megmondani.
tanultál te történelmet? az egyházszakadást is papok lopása és népet átverése váltotta ki. nem olyan régi a katolikus egyházban a pedofil botrány, ami miatt a pápa is bocsánatot kért, vagy mi.
én ismerek olyat srácot, akit molesztáltak a kecskeméti református internátusban.
a pápák kurváztak, rakás gyerekük volt ribancoktól. szemellenzőt használsz?
Azt írtam bedolgozom. Most mitől sátáni pl az evangélizálás? Egy gyülinél bedolgoztam,-ok ebben, bő két év után is pályakezdőnek érzem magam.
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében
Máté 28,19
Attól tartok, hogy senki sem bír Mo-n akkora tudással, hogy nyugodt szívvel elmondhassa: tanítvánnyá képes tenni. De mégis. Ha azt vesszük, akkor én a hit gyülekezetébe keresztelkedtem, de nem abból és onnan jutottam el oda ahol most vagyok.
Azok a papok kiket ismerek nem pedofilok. Tudomásom szerint nem is tolvajok és nem is hazugok. Legalábbis tőlem nem loptak és nekem nem hazudtak. Ez ilyen fikamakró, nem? Van 3% és húzzuk rá a 100%-ra.
Evangélikus lelkészt és reformátust, de még baptista és adventista lelkészről se tudok, hogy pedofil lenne. Az az evangélikus lelkész akinek úgymond keze alá tartozom, neki neje meg gyerekei vannak. De más evangélikus lelkész is családos, több gyermekes kinél "soxor megfordultam".
Szerintem "klubtag" mind, viszont nem vagyok biztos benne, hogy irigylésre vagy lesajnálásra lennének méltók. Szolgálnak. Az életük szolgálat, mások felé. Hogy milyen minőségű a szolgálatuk, nem az én dolgom megítélni.
és mi lesz a pedofil, tolvaj, hazug papokkal? mert biztos van pár valódi vallásos lelkületű pap, de a többség azért mégsem az. minimum átlag emberek, átlag értelemmel, vagy annál kevesebbel. és akkor ott van a rengeteg felekezet azoknak minden papja szerinted klubtag?
Énsem vagyok "hivatalos" bizonyos szempontból. Keresem a lehetőségeket, ahol olyan szerepeket tudok vállalni, amik a kereszténységgel szinkronban vannak. Mondjuk úgy vannak "hivatalosak" akiknek a keze alá dolgozok.
Ne fárasszál mán, ejnsti. Miféle "körmondat"? Nem vagy tisztába' a szavak jelentésivel. Te szidod állandólag a Háromságos egy Istent a teremtés elrontásával...
Nem Jézus mondja, hogy bukta, hanem a Teremtő. Az az ő sara. Jézus csak egy/etlen "bejárati ajtó", de nem önmaga tette azzá magát. A Teremtés is Isten felelőssége és minden szar. Neki kell beolvasni, nem szegény gyerekét b@szt@tni azzal amit apja csinált.
A dal nem arról szól, hogy milyen ember vagy. Első fordulóban az lesz, hogy Krisztust bevállalod, vagy se. Az én olvasatomban. Utána kerül csak terítékre a pénztárnál, hogy miféle ember vagy, jó vagy gonosz, milyen a természeted.
én a látottak alapján nem hiszem, hogy csak keresztények üdvözülnek. mert ismerek olyanokat, akik nem keresztények, mégis üdvözültek. persze nehéz belelátni a rangsorba, de min. angyali állást kaptak a mennyországban. tehát ezek alapján biztos nem csak a keresztényekre érti, ha feltételezzük, hogy jézus a valóságot próbálta vázolni. mégis lehet vmiféle klub.
milyen idézetek támasztják alá, hogy csak keresztények üdvözülnek? az, hogy ha nem velem, ellenem? ez simán jelentheti azt, hogy aki ért engem, az érti az igazságot. csak ugye nehéz ezt attól a kortól elvonatkoztatva értelmezni, mert ott adva volt egy történelmi szituáció. ő arra reagált.
Meg ugye az is ott van, hogy Júdás is választott volt. S egy rossz pillanatban a legfosabb döntést hozta: önakasztás. Miközben fel is vehette volna a hit pajzsát, a Lélek kardját és mehetett volna aprítani.