Keresés

Részletes keresés

püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 -1 1 13418

És az őszödi beszédnél miért nem ismeritek fel az iróniát?

Kettős mérce.

Fúj

Előzmény: Abszolút Igazság (13413)
püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 -1 0 13417

Benne van a munkásságában.

Ahogy a Sárga rózsa is. Mennyire érvényes a mai helyzetre.

Előzmény: ásítósmacska (13412)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.04.23 -17 1 13416

Gondolkozz!

Nem könnyű helyzet, tudom. Ugyanis, ahogy az ún. 'Hanlon borotvája' is kimondja: a szélsőséges vélemény és annak parodizálása pusztán formai alapon nem különböztethető meg egymástól. Ismerni kell hozzá a hátteret, vagyis azt, hogy ki és miért mondja.

Mert az amúgy konszolidált és normális dalokat előadó Fonográf esetében a 'Lökd ide a sört!' nyilvánvalóan irónia, míg ugyanez a dal a Mocsok Macsók zenekar 'Minden Nő K.rva' című betiltott albumán, nyolc hasonló szám között nyilvánvalóan macsóhimnusz lenne.

Előzmény: püfffneki (13406)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.23 -1 0 13415

:)

Előzmény: Abszolút Igazság (13413)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.04.23 -17 1 13414

Nem olyan ritkaság ez. Láttam már olyan, magát írónak tartó embert is, aki közben funkcionális almafabéka volt és képtelen az irónia vagy bármilyen más irodalmi eszköz dekódolására.

Ilyen esetekben szükség lehet a figyelmeztető tábla kirakására:

Előzmény: ásítósmacska (13410)
Abszolút Igazság Creative Commons License 2021.04.23 -16 1 13413

Az irónia felismerése, mint minden helyzetfelismerés, nem minden esetben olyan egyszerű. Szükség van hozzá a valóság legalább alapszintű ismeretére a referencia végett és egy minimális intelligenciára is az irónia vs. szélsőségesség közti különbség felismeréséhez.

Előzmény: Csam úr (13405)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.23 -2 1 13412

Mutasd a hivatkozást, hogy _ez_ a szám kapott KOssuth-díjat!

VAgy esetleg hazudsz?

Előzmény: püfffneki (13408)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.23 -2 0 13411

Tipikusan a lumpenproli mentalitást énekli meg. Fizetés után irány a kocsma. A haverokkal mulatozik, az asszony  sír, hogy gyere haza várnak a gyerekek. De ő attól  proli, hogy ezt figyelmen kívül hagyja és amíg a fizetés tart addig a haverokkal sörözik.

Ez már akkoriban egyértelmű volt, persze ezt nem neked mondom. :))))

Előzmény: Csam úr (13407)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.23 -2 1 13410

EGy percig sem csodálkozom..... Aki csak szó szerint képes érteni bármit is, hogy érzékelhetné az ilyesfajta iróniát...? Főleg, hogy az általa favorizált népréteget érinti...

püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 -1 0 13409

Tiniként a kedvencem volt.

Ma elborzaszt.

Remélem a Ne gondoltat is hallgatod, és a Sárga rózsát:azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsájtunk?

püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 -2 0 13408

Azt kell bemutatnod, hogy nem terjeszti.

GyF sekomolyan mondta hogy hazudunk éjjel nappal, de azt annak veszik az OVisok, mert úgy tartja kedvük.

A rendőr se  szemet akart kilőni, de az szándékosság minden fidesz hívő szerint.

De ez a nóta ez nem szándékosan harsogja, hogy a törvényes nőmmel jogok alapján rendelkezik, és jól megveri.

Kossuth díjas szám. Valódi sörreklám.

Csam úr Creative Commons License 2021.04.23 -1 1 13407

Egyszerű, mikor  felhoztad ezt a dalt rákerestem a és meghallgattam. 

Tipikusan a lumpenproli mentalitást énekli meg. Fizetés után irány a kocsma. A haverokkal mulatozik, az asszony  sír, hogy gyere haza várnak a gyerekek. De ő attól  proli, hogy ezt figyelmen kívül hagyja és amíg a fizetés tart addig a haverokkal sörözik.

Hallgasd meg és figyeld a szövegét.

Egyéb iránt pedig nagyon jó nóta. Van mondanivalója, és a zenéje pedig nagyon fülbemászó. 

Előzmény: püfffneki (13406)
püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 0 1 13406

Bizonyítsd, hogy irónia és nem a macsók himnusza.

Csam úr Creative Commons License 2021.04.23 0 1 13405

Látom még nem jöttél rá.

Az a nóta annak idején a lumpenproli életmódot folytatók elé tartott tükröt. Éppen hogy ironikus, kifigurázó,szembesítő célzatú.

Előzmény: püfffneki (13404)
püfffneki Creative Commons License 2021.04.23 -3 1 13404

Annak aki ezt énekelte nem Kádár adott Kossuth díjat, hanem a jelenlegi OVis kormány .

A szocializmusban nem tetszett a vezetésnek, szerette volna óvni a lányokat, nem tehet róla, hogy én milyen liba voltam.

Előzmény: püfffneki (13402)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.22 -2 2 13403

Előzmény: püfffneki (13402)
püfffneki Creative Commons License 2021.04.22 0 2 13402

Törvényes nőmmel jogok alapján rendelkezem( jól megverem) énekelte a Fonográf én meg tapsoltam neki tizenévesen.

Hülye liba.

Csam úr Creative Commons License 2021.04.22 -1 0 13401

Egy újságcikk sok kérdésre nem ad választ. Talán nem is egy rövid híradás funkciója minden részletet feltárni. Erre való a vizsgálat.

Sztem anyukának van valamennyi felelőssége.

Az viszont előnyére írható, hogy az események után nem próbálta eltussolni azt.

Előzmény: Calamayca 2.0 (13400)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2021.04.22 0 2 13400

Nézd! Én biztosan szóltam volna az iskolának. Sőt! Nemcsak szóltam volna, de elektronikus levélben, és ajánlott tértivevénnyel is (megküldve az eltiltó határozatot) megerősítettem volna, h a kölyök veszélyben van. Ugyanakkor ez egyben kétélű dolog, mert előfordulhat, h a kölyköt ki is emelhetik a családból buzgó családgondozók. Tehát nagyon körültekintően jártam volna el meglévő tapasztalataim alapján. (Lehet, még ügyvédet is fogadtam volna éppen ezért, h a családgondozók nem buzgálkoggyanak unalmukban.)  

Azt nem tudjuk, h egyébként volt-e az iskolának tudomása az eltiltásról az előzményekben. 

Azt tudjuk, h a tiltó határozat ellenére az élettárs aláírást hamisított, és az iskola kiadta a gyereket. 

Miért nem tanítás után ment a gyerekért? Ha jó viszonyt ápolt az anyával, simán elrondíthatta volna a kölyköt egy együttlakás során... 

A magam részéről nem tudok állástfoglalni információ hiányában az anya felelősségéről... 

Előzmény: Csam úr (13398)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.22 -2 0 13399

Jajj-jajj..... ;-) 

Megint a felelősséget firtatod, nem lesz ennek jó vége... :)) 

Előzmény: Csam úr (13398)
Csam úr Creative Commons License 2021.04.22 -1 0 13398

Rendben egyetértünk.

Szerinted az iskola felé kinek kellett volna jelezni a pedofil pasi esetleges felbukkanását és a gyerek nem kiadhatóságát?

Előzmény: Calamayca 2.0 (13397)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2021.04.21 0 2 13397

Nekem az jött le a cikkből, hogy anyuka ugyan nem költözött össze még a volt pasijával de fogadta a közeledését.

Lehet ez is! Van ilyen! Előferdül soxor. Olyan is van, h az anya féltékeny lesz a saját lányára a mostohaapával kapcsolatban. Sokféle verzió van. 

Az, h az anyuka hogyan fogadta volt élettársa megkeresését, nem tudjuk. Azt tudjuk, h a rohadék hamisította az anyuka aláírását, és az iskola erre adta ki a gyereket. 

Nem lehet biztosan állítani semmit. 

Előzmény: Csam úr (13396)
Csam úr Creative Commons License 2021.04.21 -2 0 13396

A pasi egyértelműen egy simlis, aljas pedofil. Csurom humánumból kasztrálni kellene.Mind a 13 évet megérdemli és szerintem ehhez még hozzácsapják azt is amit az előzőből elengedtek neki. (remélem)

Ez nem is kérdés.

Nekem az jött le a cikkből, hogy anyuka ugyan nem költözött össze még a volt pasijával de fogadta a közeledését. Felelőtlen.

Az iskolának is az anyukának kellett volna jeleznie, hogy élete értelmének ne adják ki a gyereket. A bíróság biztosan nem  végez efféle jelzéseket a gyermek védelem sem minden esetben , hiszen ha jelzik az óvodának jövőre már  nem  óvodás, hanem iskolás  és a ha iskolát vált akkor sem  mennek utána jelezgetni. Ezt egyértelműen a szülőjének kellett volna megtennie, főleg amikor a börtönviselt pasija újólag felbukkant, hiszen már bizonyítottan molesztálta a lányát.

Előzmény: Calamayca 2.0 (13395)
Calamayca 2.0 Creative Commons License 2021.04.21 0 2 13395

Nincs benne a cikkben, h az élettárs tárt karokkal várta volna a gyökeret. 

Ugyanakkor az benne van, h a faszi az élettársa hamisított aláírásával hozta ki a kölyköt a suliból. Akkor feltételezhető, h az élettárs nem tudott róla. 

Az is érdekes, h az eltiltásról nem tudott az iskola, mint a gyermekvédelmi jelzőrendszer egyik eleme... 

Sok sebből vérzik a sztori... 

Előzmény: püfffneki (13393)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.21 -3 1 13394

Mqr csak az hiányzik, h a téveszméjükért a ffiak a hibásak..... 😂😂😂

Előzmény: püfffneki (13393)
püfffneki Creative Commons License 2021.04.21 0 1 13393

Vmi borzalmas téveszme folytán a nők azt hiszik, hogy képesek egy pasit megváltoztatni.

Ez nem mentség csak magyarázat.

Előzmény: ásítósmacska (13392)
ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.21 -3 2 13392

Nem értem a kedves anyukát sem. Egyszer már elítélték a pasiját pedofíliáért, és újra összeáll ezzel a pedofillal???

Na ilyenkor vajon ki a hibás?????  Mivel mentegetik majd az anyukát....???? 

Előzmény: Csam úr (13391)
Csam úr Creative Commons License 2021.04.21 0 0 13391

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/pedofil-apa-visszaeso-fegyhazbuntetes/x0hexxr

"A férfi ugyanis az élettársi kapcsolatából származó kislányát bántotta 2014-2015 között. Megvalósított szexuális erőszak bűntette miatt vele szemben 2017. évben jogerősen kiszabott 6 év szabadságvesztés büntetéséből 2019 nyarán feltételes szabadságra került, majd annak ellenére, hogy a bíróság szülői felügyeleti jogát megszüntette, felvette volt élettársával és kislányával a kapcsolatot...

kislányát az iskolából elhozta és lakásába vitte, ahol ismét teret engedett pedofil késztetéseinek, "

Rendben van kapott most 13 évet, de a 13 év után kasztrálni kellene, hogy ne kínozzák őt ezek a vágyak. Csupa humánumból. meg a társadalom védelme érdekében is.

Nem értem a kedves anyukát sem. Egyszer már elítélték a pasiját pedofíliáért, és újra összeáll ezzel a pedofillal???(nevetségesen enyhe büntetést kapott abból is feltételessel szabadult hamar)

A múltkoriban valaki feszegette a passzív elkövetői magatartást, no ez itt megállná a helyét. Ilyen mértékű felelőtlenség már bűn. Sztem.

püfffneki Creative Commons License 2021.04.12 0 2 13390

nyilván mind a 2 eset ki lett tárgyalva itt a topikban, amikor történt.

ásítósmacska Creative Commons License 2021.04.12 -3 0 13389

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=manyfelgyujtotta&MN=Fooldal&LN=Hungarian

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete, valamint közveszélyokozás bűntette miatt vádat emelt azzal az 54 éves nővel szemben, aki 2020. július 5-én, Mányon magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!