Keresés

Részletes keresés

dos48 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 13553

 

                        Folyékony diós tészta.

 

    A főtt tésztát meg a diót összeturmixoljuk egy kis tejjel.

 

    Előnye hogy a diót nem köll megdarálni, a turmix elintézi.    :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (13549)
dos48 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 13552

 

Krumplipürét. Egyszerre megfőzök két és fél kilót, beteszem a frigóba egy vajlingba és azután rájárok. Ma főtt csirkemájjal ettem. Meg máskor is.  :)

 

Ha neadjúristen kifogyna valamiért, van egy kísérleti adag lefagyasztva. Több hónapig is kibírja a lefagyasztott csirkemájadagok mellett.   :)

 

Ha hétfőn lecsiszolják minden fogam, akkor olyan folyékonyra csinálom hogy iható legyen. És iszom hezzá nyers tojást.   :))))

 

 

 

 

Előzmény: Anyóca99 (13551)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 13551

No de ennyivel olcsóbb ? Darálni , csomagolni kell , a cukor is pénz .

Te mit ebédeltél papus ?

Előzmény: dos48 (13550)
dos48 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 13550

 

    Részarányosan olcsóbb.  A 40%-a porcukor.    :)

 

    De egérpiszok nincs benne. Az a darált mákban van mee abban nem látszik.   :))))

 

Előzmény: Anyóca99 (13549)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.06.12 0 0 13549

Tegnap kaptam diót a bótba' , úgyhogy ma diós tészta lesz az ebéd ... meg gulyás leves .

Szerintetek mi a logika az árak kialakításában ? : 20 dekás darálatlan dió 999.-Ft. , az ugyanekkora kiszerelésű , de darált/cukrozott hatszázvalahány Ft . Ráadásul asse' tudod , mit daráltak bele csak úgy mellékesen . Szóval ... inkább ledarálom én .

Törölt nick Creative Commons License 2021.06.08 0 0 13548

Ez így van. Ha már 24 év alatt nem javult meg, akkor már így marad. :)

 

De úgyis tökéletes, szóval mindegy is.

Előzmény: dos48 (13547)
dos48 Creative Commons License 2021.06.08 0 0 13547

 

A férjek nevelhetetlenek, csak zablát kapnak a pofájukba. Ha tűrik akkor jó, ha kiköpik akkor keresnek helyettük másikat. Mint a lovaknál.   :))))

 

Előzmény: Shangri-La (13546)
Shangri-La Creative Commons License 2021.06.07 0 0 13546

Írtad, hogy a férjedet meg kellett nevelni. :D

Előzmény: Törölt nick (13545)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13545

Jut eszembe írtam, hogy a próbabuktámnak nagy sikere volt? :) Ha végre nem lesz dolgom, sütnöm kell újra, most felmentésem van, mert sok lesz a tennivaló.

Előzmény: Happycandy (13542)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13544

:o)

Én már sütöttem a héten. :o)

Előzmény: Happycandy (13542)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13543

Eskü pont most gondoltam rá, hogy kéne sütni. :)

Előzmény: Happycandy (13542)
Happycandy Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13542

Palacsintázzunk:)

Előzmény: Törölt nick (13541)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13541

Őszintén szólva végül lusta voltam, mint a dög, vettem nekik szendvicset meg sütit a szomszédos péknél. :) Az egész kórház engem köszöngetett, hogy milyen finom a süti/szendvics, és 11-kor hazaengedtek, így még pont tudtam segíteni a praxisban, mert a kolléganőm kettesben oltott volna a dokival (amúgy is el akartam kéredzkedni, de így volt időm szusszanni is a kettő között). :)

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (13539)
dos48 Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13540

 

Csak benéztem ide mazochistaként a szadisták közé. :)   Megyek is uzsonnázni.

 

Camambert sajtot fogok nyalogatni és tejjel turmixolt kenyeret iszom hozzá.  Megkeményedett, régi  lekvárt turmixolt már valaki palacsintával?   :))))

 

 

málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.06.06 0 0 13539

Én is ilyen pogit szoktam sütni! :o)))

A nagymamám szakácskönyvéből:

 

Előzmény: Törölt nick (13536)
Törölt nick Creative Commons License 2021.06.01 0 0 13538

Jól hangzik! A héten második nap eszek a vegetáriánus menüről (leves sosincs, csak desszert, ami vacak), és két egymást követő nap is tészta van. Engem ezzel anno úgy kivágott volna az ételkészítési ismeretek és technológia tanárnőm, mint a sicc!

Előzmény: Anyóca99 (13537)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.06.01 0 0 13537

Akármilyen fáradt is vagyok , muszáj volt nekiállnom a levesfőzésnek . Egyszerűen úgy érzem , nem laktam jól , ha nincs . Úgyhogy mingyá' kész a tejfölös újkrumpli leves .... holnapra .

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.29 0 0 13536
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.29 0 0 13535

Addig is, amíg Happycandy szégyellősködik, belinkelem ide is. Eddig gyönyörűséges az enyém is, de még sül:

https://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=158427939&t=9246908

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13534

Láttam, válaszoltam is. :)

Előzmény: Anyóca99 (13532)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13533

Én sose reszelem . Elnegyedelem , és  olyan vékonyra szelem , amilyenre csak képes vagyok (éles kés kérdése leginkább) . Mivel hosszú metélttel csinálom , bőven jó rá a csíkokban dinsztelt káposzta  (nem pofázik vissza a látvány) .

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (13529)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13532

A rendelődben leírtam .

Előzmény: Törölt nick (13528)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13531

:D Anyám állítólag az én tanácsomra vett valami gépet (ha jól sejtem a leírásból lidl-s botmixert, amihez van aprítófeltét), azzal pár berrentés és pici lesz. De óvatosan kell csinálni, mert könnyen pépesedik. Én a hagymát szoktam csak vele, mert amúgy van multireszelőm vagy mi a neve ennek: vhttps://www.otto.de/p/proficook-kompakt-kuechenmaschine-pc-km-1063-1200-w-1-25-l-schuessel-C736893076/#variationId=736893476 De full megéri az árát. :)

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (13529)
Shangri-La Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13530

Imadom a fingszagu tesztat. :D

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (13529)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.05.27 0 1 13529

Jövő hétre terveztem káposztás tésztát. De mivel nem vagyok hajlandó káposztát reszelni - olyankor minden tele van káposztadarabkákkal, és azt gyűlölöm -, hát ma vettem a piacon 2 zacskó reszelt káposztát.

Flangároztam még a piacon, mert kerestem rebarbarát is - az is lesz jövő héten -, meg még ezt-azt nézegettem.

Aztán felszálltam a villamosta, letelepedtem, s egyszercsak fingszagot éreztem. Na, mondom, ki ülhetett le mögém. De nem forgolódtam. Aztán elmúlt a szag, de megint jött. Hát, mondom, ilyen nincs.

Aztán rájöttem, hogy a szatyromból árad a reszelt káposzta szaga... :o]]]

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.27 0 0 13528

Mi újság, Anyóca, mit mondott a doki? Várunk vagy ajánlott mást maga helyett?

Törölt nick Creative Commons License 2021.05.23 0 0 13527

Egyre korábban kezdik. Idén a parasztok meg az éttermek is nagyot buknak rajta, mert a tévében is bemondják, hogy mikortól van "Spargelzeit", és akkor a konyhafőnök ajánlata mindenféle spárgásgezemice. A legegyszerűbb a marhasteak spárgával és hollandi mártással, de adják levesnek, matjes mellé meg még extrémebb módokon is, de a fogyasztó kérésére magában előételként is hozzák vagy bármi más mellé is. És ilyenkor mindenki azt rendel az étteremben is. Mi is persze. :) Ez az első év, amióta itt vagyunk, hogy csak itthon csinálom a spárgakrémlevest, ami persze finomabb, mint az éttermi, de az éttermezés már nagyon hiányzik. Ezért hétvégén elmentünk Göttingenbe, mert ott már az oltási kiskönyvvel be leehtett ülni a teraszokra (egy sátorba gyakorlatilag). :) De ott meg nem volt spárga, csak hamburger meg nekem finom epres saláta édesburgonyahasábbal.

Előzmény: Shangri-La (13526)
Shangri-La Creative Commons License 2021.05.23 0 0 13526
Vevegyő Creative Commons License 2021.05.21 0 0 13525

akkor legalább a főzőasszonynak/férfinak elő kell venni a kreatív fantáziáját és úgy alkotni az eledelt.

:)))

Előzmény: Törölt nick (13524)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.21 0 0 13524

Úgy-úgy! :) Ott a legjobb, és igazi bárány, nem szagló birka. :)

 

Magyarországon csak a Nagycsarnokban tudtunk venni újzélandi bárányt, amire senki se finnyogott, mert tényleg nem volt faggyúszagú. Meg esetleg a Budafoki úton a 6-os megállójában a szír boltban, ott is hoztak nekünk tényleg bárányt rendelésre. Vajon az a bolt megvan még?

 

Németországnak nagy előnye a sok török, mert nem esznek disznót, a marha meg a csirke nekik is uncsi, szóval az ilyen törökboltokban/vágóhídon van habzsidőzsi mindenféle egyéb jószágból is. :) Egy baj van velük, ezek nem tanulják a hentes szakmát, hanem random darabolják a bárányt, ahogy esik, úgy puffan alapon. :) A férjem szerint egyenesen robbantják.

Előzmény: Vevegyő (13523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!