Nekem van egy ismerősöm, aki Fejérben lakik, de Budán dolgozik. (Fél óra alatt a munkahelyén van.) Neki két matrica.
Én nem is azt mondom, hogy az 5.000 évente sok, mert nem az én meg úgy is éves országost veszek magamnak, meg akinek kell a cégekben, de az ilyen magyarázatok és az újabb és újabb sarcok (sok kicsi sokra megy) és bosszantó, de legalább haszontalan intézkedések szerintem természetes, hogy felnyomja a pumpát az embereknél. Mi a faszé nem ért volna rá még egy hónapig a bevezetés, miután megvitatta az ország és rendesen kidolgozták?
a benzinar csokkenesebol valoszinuleg jelentos allami bevetelkieses jelentkezik, ami indokolja hogy mas modszerekkel kell megtalalni a forrasokat.
a velemenyem hogy egy 10000 forint alatti eves es orszagos matrica mellett jogos lenne bevezetni a bevezeto utak fizetosse tetelet. vagy ha ez az 5000 forintos baromkodas maradna akkor cca 6 regiot kellene letrehozni az orszagban es regionkent lehetne a dij 5000 forint
tegnap mentem a budaorsi auchanba ketszer olyan hosszu uton cca 3x kevesbbe gyorsan, 3x lassabban. heti egyszeri kijarasert talan nem lenne fontos 5000 forintot elkolteni. utana jottem ra hogy van egy picit gyorsabb, tehat cca 1.5x lassabb persze egy picit hosszabb ut is. mindenesetre jelenleg SZAMOMRA egy elkerulo utat tettek fizetosse megha csekely mertekben is.
ja emlekszem a regi nickeden hogy verted magad a foldhoz a nem tudom hany fagylaltgombocot jelento vizitdij miatt. az index mar szinte csopogott a jobbos kibaszott rinyalastol. pedig ott is volt kisegito megoldas a vizitdij visszateritesere es 6000 forintban torteno limitalasara.
az evi 5000 forintrol beszelsz az agglomeraciobol bejarokkal kapcsolatban? ok szerintem pont nem erintettek. az 5000 forintnak sokszorosat megsporoltak a benzinaron. praktikusan egy het alatt ennyit sporolnak a benzinar csokkenesevel. es ha autoval jar be, akkor talan nem tekinthetjuk oket a legszegenyebb kategorianak.
mint tudjuk orban nem hazudik, max egetvero faszsagokat tud mondani.
peldaul a ma hallott termes a bevandorlok kaaros voltarol szol. nem csodalkoznek ha paros labbal rugnak seggbe az osszes kulfoldon levo/dolgozo/tanulo magyart. hiszen ha sajat miniszterelnokuk tud ekkora baromsagot mondani.
vagy a magyar bevandorlo az jo bevandorlo szemben a deljemenivel?
en mar evek ota mondom/gondolom hogy egy evi 7/8000 forintos matricaval mindenki jol jarna. az egesz orszagra kiterjedo matricaval.
talan csak azert nem gondoltak ezt aat mert ezzel a kulfoldiek is jol jarnanak es valakik/nagyon sokan kurvara nem szeretnek hogy a kulfoldiek ugyanolyan jol jarjanak mint a magyarok.
gyakorlatilag egyeb elonyokon tulmenoen meeg az ellenorzest sem kellett volna kiepiteni. boven eleg lenne a rendorseg szuroprobaszeru es a hatarokon torteno ellenorzes.
a toloba altal kozolt 2 szazalek is az altalam elkepzelt rendszer mukodokepessegerol tanuskodik. esetleg egy ilyen rendszert meg lehetne tamogatni a 10 napos matricak relative meeg dragabba tetelevel es egy nemzeti/hazafias propaganda kampannyal.