meg nem számoltam mennyi idő, de addig se a gép/tv előtt ültem :)
és tényleg örömet okoz a munka vele
tény a hasító bekerülési árán lehetett volna venni hidraulikusat is, akkor majdnem vettem is de a hirdető nem vette fel a telefont....
a fűrészén már ha nehezebb lenne szalagfűrészt venni, ha hozzá adom a motort amit nem kellett venni csak eladni a 2Kw és az árából vetem a 4Kw akkor is +10e
ja és amit sokszor leírtam nekem nem szimpi a szalagfűrész
DE nem akarok ebből újra vitát kezdeni
az árakat ismerve mindenki eldönti mit akar mihez ért, mire van energiája,
faelgázba is nagyon gondolkodtam, hogy belevágok, de bár 100e Huf előny kijöhet esetleg a boltihoz képest, de nem biztos, hogy akarok ennyiért kísérletezgetni és sajna meghegeszteni se tudom
én hasítok majd fűrészelek, logisztikai okokból, most volt felvágott fenyőm amit az asztalon hasítottam fel gyújtósnak, nekem nem tetszik a kugliba hasítás, rönkbe valahogy jobban megy ....
szalagfűrész építésbe nem kezdtem volna és nekem mint már sokszor írtam nem is szimpatikus ezért nem si keresgettem használtat
lassan kész a gép, gyakorlatilag ha elkészül az esztergályos munka -fűrészlap 2 oldalára a távtartók és az ékszíjtárcsa akkor már csak a szíjfeszítést kel felrakni, a fogantyút a vályúra és a kerekeket alá
ja és bekötni a motort-kapcsolót és működik :)
nejem is egyre sűrűbben kérdezgeti a garázs mikor nyeri vissza eredeti funkcióját :)
Nálunk a tüzépes a mai napig szalagfűrésszel vágja a fát. Van neki is ilyen "szörnyeteg" de nem használják mert sok a fűrészpora és korlátozottabb a berakható rönk mérete.
Feszítettem a szijakon, így már valszeg nem csúszik meg. Néhány rönkkel teszteltem, hát az 5,5 kW az már erő erre a célra.
Már majd csak azt kell kitapasztalnom, hogy hasítás előtt vagy utána vágjam felébe. (50 cm befér a kazánba) Ugyanis a nyárfa nem igazán szeret hasadni úgy hogy még néhány szállal ne lenne összefércelve. Ráadásul ez óriás nyárfa volt és igen sok benne az ágtuskó. Ezeket biztos vágni kell előtte.
Holnap cseresznye szedés után rábarkácsolom a 2 mágnás kapcsolót hogy legyen irányváltásom, aztán jövő héten aprítom a fát.
nekem 2db 17-es van a 4kw motor+100-as kúp, nagyon ritka ha megcsúszik inkább megáll a motor 20m3-nél talán 5x fordult elő
ha már megállt 99%, hogy nem indul el kifelé mert olyan erővel szorítja a kúpot a fa, hogy nem indul el, ha hallom a hangján hogy ez nem fog repedni akkor megállítom és akkor még van esély, hogy elindul visszafelé, ha meg beszorult jön a fejsze+kalapács -igen tudom nem ütjük, de nincs ékem- vagy a sthil
a ránézésre nehéz eseteket a végéhez minnél közelebb próbálom meg hasítani, így ha megindul a hasadás már nyert ügyem van :)
a kúp olajzását megpróbáltam én is, egyértelműen nem tudok állást foglalni, de talán használt