A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Elvileg frissitettem, de semmi eszreveheto valtozast nem tapasztaltam.
Kihangosito...
Van nekem valami premium elokeszitesem.
Nagyon jo...
2felekepp tudom csatlakoztatni a telefont.
Egyik esetben nincs nevjegyzek.
Masodik esetben(Handsfree) mar tudok telefonkonyvet frissiteni, elkezdi, cca 50 nevnel megall...
A poen az hogy sim kartyan semmi sincs, telefon memoria ures, a betoltott nevek 95%-a viberes kontakt...
Alapesetben telefonon facebook/mail/viber kombinacioban jeleniti meg a neveket.
Mivel a masik automnal egy mezei Pio fejjel minden gond nelkul betoltotte a telefonkonyv tartalmat, igy jelen esetben kisse tanacstalan vagyok itt mi alapjan mukodik ez...
Most vettem egy 2009-es Passat CC-t. RNS510-em van. Hogy tudom megnézni mikori verzió/térkép van telepitve? Létezik esetleg olyan verzió ami tud magyarul?
Kihangositóval kapcsolatosan is akadt pár kérdésem...
Mivel a DVD olvasóm is haldoklik -CD-t még olvas, DVD-t már nem-, a legközelebbi találkozásunkon cseréli azt is és hoz egy antennát meg némi szoftvert.
...nem akarlak rémisztgetni, de az antennában nem sok minden van ami elromoljon, ellenben a velőkészülékkel... Nézd át a csatlakozókat és ha valahogyan tudod monitorozni a jelerősséget akkor keresd meg a legjobb helyet az antennának. (nekem, ugyan nem gyári hanem kínai klón eszköznél a szélvédő tövénél a műszerfal alatt volt az antenna, a fejegység mögé nyúlva könnyen elérhető helyen és teljesen jó, stabil vételem volt, még a pesti szűk utcákban is csak ritkán szakadt meg a vétel. Ha jól tudom, akkor az utólagos beépítésű Columbus naviknál a műszerfal oldalán lévő burkolat alá szokták tenni, ami azért elég trükkös hely is lehet...
Elég sokszor előfordult már, hogy az utólag beépített Columbus vagy egyéb de gyári naviknál az antenna kicsi elmozdulása is gyenge vételt adott. Amíg nincs vétel addig a legutóbbi térképen és az egyéb érzékezők alapján próbál navigálni. Szerintem nézd meg az antennát és próbáld kicsit arrébb tenni első körben.
Egyre többször csinálja a Columbus navim, hogy nem jól pozícionál a térképen.
A legdurvább ma volt amikor Bécsben bekapcsolva a készüléket a győri térképet tette a képernyőre és ott próbálta az útra illeszten az autót.
Természetesen nem arra mentek az utak amerre az autó, folyamatosan újratervezett, majd -ahogy szokott- kb. 5 perc után egyszercsak magára talált és bevágta a bécsi utcahálózatot, onnantól megint a szokott jó minőséget adva.
Jól gondolom, hogy a GPS antenna kezd elhalálozni?
...hát ja, meg olyan korosztályban amibe e betehető, már nem értéknövelő egy-egy ilyen extra, max hamarabb lesz rá vevő... mindenesetre sok szerencsét a tulajnak az eladáshoz!
Egy 2008-as passat tulaja lettem melyben RNS-300 as fejegység van (mp3 lejátszás is)
A hozzákapott térkép 2010-es EX CD csak Németország és West UE az is csak nyomokban.
Kérdés lehet-e MO térképet, (közép ésvagy kelet EU, letölteni hozzá, vagy csak a 99 eur-ért neten vehető megoldás van.
Végigolvastam a forumot 2012 januárig, de nem túl sok szó esik erről a naviról.
Reményt a fórum nyitó #1843-as hozzászólása adott: "...A cd-s verziók (akár MFD1, akár MFD2), a kékpont nevű cég DX tipusú térképeit használják, amiben viszont magyarország sosem került feldolgozásra. A dvd-s készülékek már ex, vagy vx jelzésű térképszoftvert használnak, azokhoz van mo.-i úthálózat...."
Ha valaki tud segíteni némi fényt gyújtani a sötétségben előre is köszönöm.
Nekem is így lett megoldva. Csodálkoztam is amikor múltkor leállt az Adele koncert az autópályán az 1,9 TDI Jettában....aztán kiderült, hogy csak karcos a lemez :-(
Én szerintem nem kell semmit se venni, kell keresni egy embert aki vcp pro-n keresztül tudja módosítani a sebesség jelet hogy mekkora sebességtől állítsa le a videót. Ez rns-510-nél is így volt (ott még elég volt a vcds) nálam 5-ről ami a gyári érték, fel lett véve 255-re és öröm és boldogság ;)
A fórumozók szerint (Motor-Talk) a dolog hátránya lehet az, hogy a sebességjel blokkolásával a navigáció nem tudja pontosítani a GPS jeleit, amikor a vétel korlátozott. (Mélygarázs, alagút, stb...)