Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
a trolivezetéket viszont ott tényleg meg kell oldaniuk mivel, ez az öngyilkosos alagutas dolog amit valaki megemlített a vasúti felüljáróknál is megbukott, akkor nem lehetne híd :D
Ennyire azért nem egyszerű. Továbbra sem tudom, mennyire biztos a tiltás, de sokan mondják. Viszont visszamenőlegesen nehéz betartani. Nem fognak elbontani felüljárókat miatta, de újakat már nem építenek meg ugyanolyan feltételekkel. Ugyanolyan ez is, mint az akadálymentesítés. Az új építésű intézményeket úgy kell kialakítani, a régieket nem feltétlen kell átépíteni. Pláne, ha kivitelezhetetlen.
Egyébként azon se lepődnék meg, ha később a Mercik trolipótlónak állnak be. Úgy sincs elég csuklós troli, plusz azokra a viszonylatokra nem érvényes az alacsonypadlós kikötés.
Hát igen, az más kérdés, hogy itt miért drágább minden de hagyjuk is ezt, a földfelszín alá süllyesztés szerintem amúgy nem jó ötlet, a trolivezetéket viszont ott tényleg meg kell oldaniuk mivel, ez az öngyilkosos alagutas dolog amit valaki megemlített a vasúti felüljáróknál is megbukott, akkor nem lehetne híd :D vonatok felett, aki öngyilkos akar lenni nem vezetékre fog ugrani az biztos annyi aggregátoros solaris amúgy sincs, hogy kitudják adni az 5-öst, illetve nincs annyi ikarus, sima solaris meg maz de még ziu se hogy a 3-ast és a 4-est teljesen ellássa.
A 19-es volt idő mikor 8 percenként közlekedett mióta DKV van és szólósítás azóta vonultak át az emberek a 25-ösre mert ott gyakorlatilag majdnem minden második járat csuklós akkora forgalma lett.
21-es : és mi lenne ha a 21-es teljesen átalakulna ? pl. Nagyállomás -Wesselényi utca - Szent Anna- Klaipeda - Burgundia - Csapó utca - Nyíl utca - Füredi - Balmazújvárosi út (Auchan) - Nyugati Ipari park - Kishatár utca (oda lehetne tenni valamilyen ellátó rendszert a 42-esnek úgysem ártana).
16-os: A 16-os Dobozi lakótelepes betérés után - eredeti útvonal a teváig de körjáratban visszajönne - utána érintené az Augusztát, a Főépületet és a Klinikákat körjáratba.
20-as: Új, lenne egy 20-as járat Doberdó - Böszörményi - Segner - Hatvan utca - Bethlen utca - Hunyadi - Rákóczi - Burgundia- Klaipeda-Sumen - Mikepércsi út - Ozmán utca
27-es: úgy mint régen csak tovább jönne a Kossuth utcán majd Klaipeda-Szent Anna - Piac - Széchenyi és vissza mint eddig.
38-as: Alsó és Felső-Józsát összekötné majd Böszörményi - Békessy - Dóczy - Klinikák - Pallagi út - Teva így lenne józsa - egyetem, teva kapcsolat.
A 19-esre arra gondoltam, hogyha nem elírás a szabadnapi menetrend fél óránként durva lenne ha két ünnep között csak úgy menne.
Szerencsére csak pár napig van így. Lehet, nem lenne kihasználtabb sűrűbb menetrenddel, mivel sok munkahelyen szünet van két ünnep között (most speciel nekem is).
A rakovszky utcán ott a 19-es meg a 4-es troli illetve visszafele az 5-ös a 21-es nem sokat nyom ott se a latba
Ott van még a 16-os is, de az is kb. annyira fajsúlyos mint a 21-es. Jó ha a Dobozi ellátását javítják, de a Rakovszkyt nem kell elnépteleníteni. A Benedek térnél azért szokott le/felszálló lenni. De csúcsidőben bukás a Rakovszky-n közlekedni, a 19-es követésén is meglátszik ha sokat vesztegel.
Szerintem a földfelszín alá süllyesztés megbukott
Van rá esély, nem is kicsit, de szerintem nem bukott meg végleg. Nem az elképzeléssel van gond, hanem azzal, amennyibe kerül. Szerintem a harmadával kevesebből is megoldható lenne, ha nem vándorolna a költségek egy része zsebekbe.
de így a buszpályaudvar vagy a konténerpályaudvar helyére megy és azt átteszik máshova
Több pályázat is azzal tervezett, hogy a vasúti vágányok fölé építsék az állomást, az se rossz elképzelés.
A 19-esre arra gondoltam, hogyha nem elírás a szabadnapi menetrend fél óránként durva lenne ha két ünnep között csak úgy menne.
A rakovszky utcán ott a 19-es meg a 4-es troli illetve visszafele az 5-ös a 21-es nem sokat nyom ott se a latba, azért lenne jobb mert a 21-esel el lehetne érni olyan területeket is mint pl dechatlon, mömax, másik lidl, kika, metro amiket a 43-as csak részben ér el.
Szerintem a földfelszín alá süllyesztés megbukott, ezt hiába is akarná erőltetni a városvezetés a kormány mint látható nem engedi,de így a buszpályaudvar vagy a konténerpályaudvar helyére megy és azt átteszik máshova, vagy marad a régi színvonaltalan helyén vagy a postát paterolják ki esetleg ? és annak a helyére építenének valamit a buszoknak ?
a rijekai merciket pedig pár vacak szóló helyére benyomhatnák.
Nem tudom amúgy miféle bazári járatot akarnak csinálni a 19-esből, amúgy 11Y szintjére süllyesztik lassan....
Mire gondolsz?
A menetrend egész tűrhető, volt ennél rosszabb is, amikor 40 percenként közlekedett, elég nehezen volt megjegyezhető a menetrendje.
Az, hogy az utasszám függ, nagyban köszönhető annak, hogy alig láthatunk rajta csuklós buszt, a Volán idejében legtöbbször csuklóssal közlekedett.
A 21-es amúgy mehetne a dobozi lakótelepre betérve auchan járat helyett úgy hátha lenne rajta valaki.
Sokat nem dobna rajta. A szolgáltatóváltás után egy ideig óránként közlekedett, akkor is elég volt rá egy Plasma midibusz.
Az Auchan járat, ameddig fizet érte az áruház, addig maradni is fog. Persze közlekedhetne sokkal jobb útvonalon is, pl. a Tócin átvezető A1-es sokkal jobb volt a mostaninál, meg a Doberdórót érintő A2 is.
A Dobozis betérés nem biztos hogy annyira szükséges; egyrészt ott a 43-as, másrészt a Rakovszky-t se kell tömegközlekedés nélkül hagyni. A 2-es 5-ös betérítése is inkább azért vált szükségessé, hogy reggel ne álljon ott hosszú percekig a dugóban. Ha normalizálódik a forgalma (pl. miután teljesen elkerülheti Debrecent a tranzit forgalom), a Rakovszky utcai részt is lehetne ismét használni, persze nem a Dobozi rovására.
ha jól emlékszem van egy olyan kitétel mikor a volánt kigolyózták, hogy kizárólag alacsonypadlós jármű lehet nem ?
Papíron. A gyakorlat sokszor más. Amikor az 1-es villamost jó pár éve pótolni kellett, hirtelen visszakerült pár ex-HV-s busz a városi flottába. Eredetileg az 1-es pótlására lettek beizzítva, de a Városháza előtt sokaknak nem tetszett volna, így inkább beállították normál forgalomba. Már ott bukott a beígért alacsony padlós közlekedés, a Mercik már nem osztanak, nem szoroznak.
De arra azért kíváncsi leszek, hol közlekednek, mert ha kénytelenek áttervezni a buszállomást, lehet, nem is lesz szükség a nagy terelésre.
Nem tudom nem-e elírás az a szabadnapi menetrend mert tanszünet munkanapi menetrend is kint van a narancs színű kis ideiglenes menetrendeken, a honlapon aki a híreket frissíti már nagyobbat is bakizott ennél, ez még belefér.
Nem tudom amúgy miféle bazári járatot akarnak csinálni a 19-esből, amúgy 11Y szintjére süllyesztik lassan....
A 21-es amúgy mehetne a dobozi lakótelepre betérve auchan járat helyett úgy hátha lenne rajta valaki.
Kérdés a debreceni Merci---- evo--- buszok itt nem is közlekedhetnek ebben a kivitelben ha jól emlékszem van egy olyan kitétel mikor a volánt kigolyózták, hogy kizárólag alacsonypadlós jármű lehet nem ? Ez pedig nem az.
Én csak arra leszek kíváncsi hogy ezek a módosított menetrendek ki lesznek-e helyezve a megállóhelyekbe vagy sem... Nem a szabadnapi menetrendet kellett volna alapul venni hanem a tanszüneti hétköznapi menetrendet és ahhoz képest ritkítani ott, ahol szükség van rá.
Nem hiszem hogy a Nagyállomásig vinnék, a Nagyállomás - Segner tér összeköttetés elég jó, kár növelni a párhuzamosságot. Pláne, hogy csúcsidőn kívül óránkénti a követés.
Azokat nehezebb is lenne összehangolni, más közönséget szolgál ki. Se a diákokkal, se a TEVA dolgozókkal nem lenne jó kitolni, a pallagi lakosok csak a kisebbik részét adják az utasoknak, hétvégén azért tűnik úgy, mintha nem is ugyanaz a viszonylat lenne.
Jelenleg a 10-13 összehangolás sincs. Van amikor elmegy 2 csuklós 13-as, aztán 5 perc múlva jön a 10-es. Vagy fordítva. Aztán az egyiket nem használja senki se. Ez általában a 13-as. Oké, hogy ott a diákokkal van forgalom a sugárút nélkül is, de ha már ott megy el, akkor már lehetne értelmesen is közlekedtetni.
A 14-es óránként közlekedett, és akkor sem volt éppen tele. Kb. mint a mostani 11-es, csak legalább nem kerülte meg a fél várost.
A 26-os viszont bőven ki volt használva, jobban össze kellett volna hangolni a 10-essel, hogy ne egymást kövessék az Egyetem sgt-n. De nem kell feltétlen a 26-ost újraindítani, csak legyen ismét összeköttetés az Egyetem sugárút és a Tóci között.
Konkrétumot nem említ, de ez vajon jelentheti azt, hogy kukázzák a jelenlegi koncepciót, és más pályázatot fogadnak el? Nem vagyok a mélyépítésű állomás ellen egyáltalán, de nem biztos, hogy a város megengedheti magának. Az meg nem hiányzik, hogy évekig a felásott Petőfi teret kelljen kerülgetni.
Vannak időszakok, amikor egész tűrhető a kihasználtsága (értsd: már nincs ülőhely), így ezt az útvonalat is meg lehetne tartani részben. De mint mondtam, nagyobb átszervezés kéne, mert a 11-23-23Y csoportból túl sok közlekedik feleslegesen, vagy rossz útvonalon. A 15-15Y se túl kihasznált a Böszörményi úti szakaszon.
A régebbi 40-es útvonalát is meg kellene tartani, ami nagyjából a mai 23-as. Nem a legkihasználtabb, de segít valamennyit az egyetemek környéki zsúfoltság csökkentésében.
A 16-os "3E-sítése" már elég régi téma, én is felvetettem, de ugye nem mi döntünk. Biztos a DKV is meglépné, ha a képviselők hozzájárulnának, vagy ha elegendő lenne a járműpark. Sok itteni elképzelés akkor lehetne megvalósítható, ha rendelkezésre állna kb. 200 busz.
A 21-es legalább a Balmazújvárosi - Füredi úton kihasznált lenne. Ha már a 42-eshez a NYIP-ig közlekedik, más végállomást kell adni a 21-esnek. Korábban már említetted Kismacsot, az is egy lehetőség. De mehetne az ITK-ig, vagy az új út elkészülte után az ITS-ig. Esetleg ez mehetne 21-21Y-ként.
A 23-ast én is Doberdó nélkül gondoltam. Teljesen felesleges most is. A Sámsoni út-NYIP között úgy közlekedne, mint a régi 23-as (akár Déli kapu felé a Baksay helyett), csak a NYIP után továbbmenne a Vincellérre. Amúgy is kellene neki egy decentrum, a Vincellér több, mint tökéletes lenne.
A 23Y-nek is kellene egy hard-reset. Szerintem többet érne az, ha a Diószegiről indulva a Lahner utca felé menne, majd utána menne a Veres Péterre, utána a Júlia-telepre bemenne. Így egy viszonylattal lefedhetető lenne a déli városrész-Egyetem kapcsolat. De még forgalmasabb lehetne, ha a Klinikát, TEVÁ-t és Augusztát is érintve menne a Doberdóra.
16-os: Baksay utcáig ugyanaz, csak Dobozi betéréssel, mindkét irányban, utána a Nagyerdei körút déli részén menve érintené a Főépületet és Klinikát is, majd a TEVA után továbbmenne az Auguszta felé a Doberdóra. Így végre megoldódna a Dobozi-Egyetemváros kapcsolat. A 43-assal összehangolva így kb. 15 perces követés lenne a Doboziról a Nagyállomásra.
A 21-esben viszont nem látok sok lehetőséget. Erre várom az ötleteket.
A jelenlegi helyzetben Tóci-Auchan-Balmazújvárosi út kapcsolatra nem nagyon van más alternatíva.
Bármit oda lehet tenni, mert jelenleg (illetve kb. '90 óta) nem közlekedik a "Derék utcán túlra" semmi. A 23-ast viszont sokféleképpen meg lehet hosszabbítani. Lehet a Doberdótól is, vagy el lehet felejteni a Doberdó utca - Füredi út szakaszt, és lehetne Vincellér utca - Júlia-telep az új útvonal.
A 23-astól függetlenül is összeköthetné valami a Böszörményi utat a Vincellér utcával, akár a 21-es is.
Igazából még azt sem lehet mondani, hogy olyan nagy tragédia lenne, ha a mai 11-es keleti vége megszűnne.
Tényleg nem, a Csigekert utca - Szabó Lőrinc utcai szakaszt leszámítva semmi újat nem nyújt. Sokszor összefutok vele, legtöbbször csak pár ülő utas van. Különösen vicces ez, amikor csuklós közlekedik rajta. Tudom, hogy nem arra a viszonylatra szánták, hanem átkerült 15-ösről, de akkor már közlekedhetne értelmesebb útvonalon.
Ugyanez a véleményem a 16-osról és a 21-esről is.
Azok mindig is melós járatok voltak, csak mára a melósok átszoktak kocsira, biciklire, vagy valami használhatóbb viszonylatra. A TEVA és a NYIP is kapott alternatívákat a 10-esnek és a 42-esnek hála. Azt kellene tenni, mint anno a 12-essel. Az se közlekedett valami sűrűn, és sokkal rosszabb volt az útvonala is. Előbb a Nagyállomásról indult, utána került a Vincellérre, csak a Szoboszlóin ment, nem az István úton.