Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

conan77 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1769

Hali mindenki :)

Fogyasztáshoz egy félig off autó Stilo kombi 1,9 JTD bratyóm járgánya 5,6 l/100km a fogyija és nem a pillanatnyi . 70%országút 30%város (országútba sorolom az autópályát ahol 160-190 km/h nem ritka neki)

Nekem az 1,8 8V most 1700km után 8 lityin áll de le...rom a mareám 1,8-as 11-12 evett városban :))

haj

Daty Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1768
És ha az én számításai szerint az átlag fogyi 5 - 5,5 akkor felőlem a kompjúter írkálhat amit akar!:-))
Daty Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1767
Még egyet elfelejtettem!

Biztos, hogy okos a fedélzeti kompjúter!
Azt is meg fogom nézni.
De ettől függetlenül össze fogom vetni az én általan, úgymond kézzel kiszámolt fogyasztási adatokkat!
Na, erre is kíváncsi leszek!:-)

Széles utat!

Daty
Daty Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1766
Szia Ibron!

Na, ez jól hangzik!:-)

Széles utat!

Daty
Előzmény: ibron74 (1764)
Daty Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1765
Sziasztok!

KAti!

Én új vagyok még itt, még az autómat sem vettem át, és senkire nem haragszok, Rád sem!
Ebben a fogyasztási témában ez az utolsó hozzászólásom.
Nem tudom, nem tapasztaltam, hogy egy Linea mennyit fogyaszt!
Csak az olvasott adatokra támaszkodhatok.
Ettől függetlenül, én úgy mondom neked, hogy ha ez a kocsi az enyém lenne, és ennyire eltérne fogyasztásban, és ráadásul rossz irányban, akkor semmiképp sem hagynám annyiban.
Az általad leírt vezetési stílusban - szerintem - irreális fogyasztásokat írsz egy 1,3-as dízelnek.
Haverom áradozott a múltkor - igaz az Audijáról - hogy kijön átlag 5,5 gázolajból, és az övé nem tudom hány ccm, de az biztos, hogy nem 1,3!

Szóval ha kellene, minden nap a szervízben lennék, addig amíg nem orvosolnák a problémámat!
Tudom, a tiéd céges, és nem érsz rá ilyenekkel foglalkozni.
Én akkor is azt mondom, hogy pedig kellene, főleg ha te is itatod az autót.

Remélem sikerül 9.-én átvennem az autót, és akkor már tudok hozzászólni érdemben is a fogyasztáshoz.
Én is kíváncsi leszek rá - főleg a te fogyasztási hozzászólásaid alapján - mivel ugyan olyan stílusban, és útvonalon fogom használni, mint az Albit.
És mint írtam, az télen 6,5-ből kijött.
Elméletileg ehhez viszonyítva a Lineának szerintem 5,5-ből ki kell jönnie.
Jó, bejáratós lesz, tehát ha most lenyeli a 6,5-öt, nem fogok azonnal a szervízbe rohanni, de ha pár ezer km után is 6 felett, ne adj isten 7 körül lesz, én nem teketóriázok, viszem a szervízbe, és addig verem az asztalt, míg nem veszik komolyan a problémámat.
Még akkor is, ha hülyének néznének.
Nem azért fizettem ki egy dízelért ennyit, hogy még többet fogyasszon mint egy benzines.

Széles utat!

Daty

ibron74 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1764

Sziasztok!

Volt már valaki 30000km-es szervízen. Mennyibe került, és mit cseréltek?

A fogyasztáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy még nekem sem sikerült 6,3 fölé menni, pedig rengeteget araszolok városban. Nyáron 4 felnött + 1 gyerek megpakolva végig klímával autópályán 145km/h tempomattal + városi araszolás 5,4. Még én is meglepődtem.

üdv

Jó napot mindenkinek!

kiskabo Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1763
Szia Kati!

Ez a győzködés számomra kicsit meddőnek tűnik. 14 hónapja hajtom a Lineát. Az hogy mikor mennyit fogyaszt az tényleg attól függ,-ahogy írtad.- hogy milyen körülmények között vezetek. Szerintem nem tél és nyár függő(bát beleszámít) hanem a városi forgalomtól. Nem mindegy hogy a városban pöfögök 16 km-s oránkénti átlaggal vagy folyamatosan haladok. Nekem a 29000 Km-ből talán 20000 Km. kizárolag Bp. Na mos ezek alapján a fogyasztásom nem is megy a városban átlagban 6,5 Liter alá. De van olyan szélsöség mikor 5,5 körül kijön, de akkor nagy szerencsém volt a forgalomban.
Nekem ne mondja senki, hogy egy cammogó autó ami csak araszol az 4.5-5 körül fogyaszt.
De ha országúton vagy pályán, hosszabb úton közlekedek, bizony 5 alatt van.

Ezt csak az tudja igazán, aki nap nap után itt araszol a városban. Én nekem 18 Km-t kell mennem mikor az irodába megyek, és bizony 60-70 percet kell számolnom, de van amikor ez is kevés. Ugyan ez benzinessel 10 alatt nehéz megcsinálni. Már próbáltam a híres Suzukival is, de az is 9.8-ra jött ki.
Tudom ez megint vitát fog kavarni, de ezek legalább is nekem a TÉNYEK!
Hát üdv. Kiskabo
Előzmény: KAti (1757)
CsacsaS Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1762

No most mi a véleményetek? Én vagyok a főgonosz?

Az emberi tényezőt kihagytad az átlag fogyasztásból... ;)

Előzmény: KAti (1751)
Mauzliman Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1761
KAti,

Szerintem zárjuk le ezt az egészet azzal, hogy lehet, hogy Neked pont egy olyan egyed jutott, ami nem teljesen 100%-os, de mindettől függetlenül az áráért, amit adott érte a céged (gondolom, jó kis flottakedvezményt is kapott a firma), egy jó autót adott alád, aminek -csakcsak egy új szériás FIAT, nem egy 6-7 éves kiforrott konstrukció- emiatt lehetnek szépséghibái, azt hiszem...Manapság már egy Golf sem az a Golf, ami mondjuk 20 évvel ezelőtt lejött a szalagról, csak az éppenséggel másfélszer annyiba került volna a cégednek, mint a Linea. Aztán a két autó között van némi méretbeli különbség, a Suzukiról nem is beszélve....

Ennyi:-))
Jóccakásat
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1760

Előbb-utóbb úgy lesz ! :)

Joccakát !

Előzmény: berigazek2 (1759)
berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1759

Jó éjszakát kivánok srácok

Ti is a fejeteket alvásra hajtsátok:)))

gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1758
Jó rendben, ha ezt annyira erősnek érzed, akkor elnézést érte ! A "milyen stílusban vezeti" pedig nem arra vonatkozott - bár lehet, hogy félreértetted - hogy ütöd-vágod a kocsit, hanem arra, hogy esetleg nem figyelsz arra, hogy kevesebb üzemanyaggal is beérje.
KAti Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1757
....hogy valszeg sz..ik rá, hogy mennyit eszik, meg arra is, hogy milyen stílusban vezeti, ....
Előzmény: gambl-R (1756)
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1756
Nem, én nem ezt írtam.  Én arra céloztam csupán, hogy mivel ez az autó nem a tied, és ráadásul még nem is szereted, így nem várható el tőled, hogy minden rezdülésére odafigyelj. Mindenki így tenne a helyedben, akár bevallja, akár nem !
Előzmény: KAti (1755)
KAti Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1755

Szerinted nekem a szívemhez nőtt a LINEA? Hát egy cseppet sem. Soha nem venném ezt a típust magamnak.

Ennek ellenére elviszem szervizbe, ha baját hallom, ellenőrzöm a folyadékszintjeit, nem csapkodom agyon az ajtajait, nem 50-nel megyek át a fekvőrendőrökön, kikerülöm a kátyúkat....

Rólam te pont azt írtad, hogy nem törődök vele és gyilkolom.... csak kicsit más szavakkal.

Előzmény: gambl-R (1754)
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1754
Nekem nem tud ez lenni az stílusom, mert nem bíznak a gondjaimra kocsit. Egyszer dolgoztam egy olyan cégnél, ahol céges autóként egy OFF furgonnal kellett járnom. Hát, bármennyire is bunkóság, nem nőtt a szívemhez ! Ami nem azt jelenti, hogy szándékosan kárt tettem volna benne, vagy gyilkoltam volna. Mert az, nekem sem stílusom ! Hát, eddig jutottam a gondolkodásban ...
Előzmény: KAti (1753)
KAti Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1753

OK.

Szerintem pedig az nem normális, ha az ember a gondjára bízott autóval nem rendesen foglalkozik, nem úgy, mintha a sajátja lenne.  Ez nem az én életstílusom.

Szomorú, hogy a tied ez. Gondolkozz....

Előzmény: gambl-R (1750)
berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1752

...már így is őszűl a fejem két oldalt a gazdasági válság miatt...:((((

...az én Albeám is,amelyik 1.4-es 8 szelepes 77 LE volt is jól fogyasztott..bármit csináltam vele 5.5 l volt a fogyija...

...ja és én is 90-95-el megyek,ha a 3 gyerköc velem van...:)))))))))))))) (azért nem vagyok Fitipaldi..:)))  )

Előzmény: Mauzliman (1747)
KAti Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1751

A fogyasztása nálam 6,5 liter körül van.

fogyasztása 6.6 városban

Fogyasztása elfogatható 6-6,5 ha gyilkolom akkor 7,5

Átlagfogyasztás 8.5

Átlagfogyasztás 6.5

Ezeket a Totalcar Népítéletből ollóztam ki. Mivel azt is leírtátok, hogy csak én vagyok, én az egyetlen, aki ilyen fogyasztásokról számol be. Persze van jópár 5-5.5 litert író is, de azok, ahogy nézem, vidékiek (érts: feltételezem náluk sok nem városi használat a jellemző)

No most mi a véleményetek? Én vagyok a főgonosz?

gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1750

Semmi bántó szándék nem volt bennem esküszöm!

Teljesen normális dolog, ha valaki nem sajátjaként kezel egy nem saját autót. Különösen akkor, ha még ráadásul nem is áll közel a szívéhez. Valószínűleg, én sem éreznék sajátomnak mondjuk egy céges Suzuki Swiftet, és más bánásmódban részesíteném, mint a saját kis kedvencemet. Aztán lehet, hogy ez is bunkóság ...

Előzmény: KAti (1748)
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1749
Én szívesen átvenném bármelyikőtök fogyasztását ! Még KAtiét is ! :)
Előzmény: Mauzliman (1747)
KAti Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1748

Olvasni, barátom, nem olyan kifejezéseket használni,  hogy sz.rik rá és megalapozatlan feltételezéseket leírni.

Ez kifejezett bunkóság.

Várom a  bocsánatkérést.

Leírtam, hogy ez úgy céges autó, hogy én fizetem a magáncélú használat üzemanyagköltségét és a cég által adott normához képesti túlfogyasztást a céges használatnál. Igenis nem mindegy nekem, mennyit fogyaszt.

Ma reggel direkt nulláztam a B tripet, hogy pontosan lássam a városi fogyasztást, pár napig csak városban fogok közlekedni. Most 7.1 az átlag. És ez nem versenyzős stílus - kifejezetten visszafogottan autózok. Az otthonom és a munkahelyem közötti távolság jó része 30-as, 40-es korlátozású (pl.  átvágok a Wekerlén, majd a József Attilán keverek kicsit, bocs Budapest mindez).

Lehet, hogy a kocsi hibás - de könyörgöm, ez egy új autó!

Előzmény: gambl-R (1745)
Mauzliman Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1747
beri,

Te engem megvernél, mert én a főúton szigorúan 90-95-re tapadó sebességmérős tempóval megyek, és így a fogyim 5,2-5,4 körül van az Albeával. Nem bírnád a tempót, megőszülnél szerintem, ha így vezetnél, mint én:-))))
berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1746

...természetesen értettem,hogy mit szerettél volna mondani..:))))

(esküszöm,hogy én is sportosan vezetek ,,adom" az ívet rendesen  a verdának ésszerű korlátok között,azaz hidegen SOHA nem nyomom neki 2000 fordulat fölé és a fogyim max 6.5 bármit csinálok vele most télen!!!,de akkor már órákat is egy helyben toporgok és 5 km/h megyek egy napon át!!!)

Előzmény: gambl-R (1745)
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1745

Csak arra próbáltamutalni, hogy valszeg sz..ik rá, hogy mennyit eszik, meg arra is, hogy milyen stílusban vezeti, ha egyszer nem az övé a gép.

Előzmény: berigazek2 (1744)
berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1744
...engem nem az érdekel,hogy céges a kocsija és,hogy mennyit fogyaszt és,hogy érdekli-e ŐT  a fogyi...engem csak az érdekel,hogy NE általánosítson senki ...utána kellene járni,hogy kiben,miben van a hiba...semmiféle rossz indulat és hátsó szándék nélkül...!!!
Előzmény: gambl-R (1743)
gambl-R Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1743
Céges a kocsi. Szerinted érdekli a fogyasztása ?
Előzmény: berigazek2 (1741)
berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1742

....még egy szóra visszaugrom a fogyi témára:

-ma is ugyanezeket a köröket futottam,ugyanúgy megpakolva,városban,fütéssel,stb. és 5.5 max a fogyim.....

berigazek2 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1741

KAti!

...ez is egy fajta tisztelet nyilvánítás,hogy valaki reagál másvalaki írására,ezt tisztelem benned!!!

..azt viszont neked,hogy hogyan sikerült MJet-el 7 liter fölé menni,ne haragudj,de ép ésszel NEM fogom fel...:(((((((((((((((

Én csak belvárosban rövid távokat megtéve,klímával,rádióval,megpakulva,fűtéssel,helyben melegítve,rengeteget dugózva,stb...bármi amit el tudsz képzelni nem tudom 6.6 liter fölé vinni....ott az autóddal valami nagy gond lehet....vagy a vezetési stílusodon kell változtatni...amúgy még senkit nem hallottam volna,hogy 7 litert bevert volna házolajból....:(((((((((((((((((((((((

A szervizzel beszéltél-e?

Előzmény: KAti (1735)
Daty Creative Commons License 2009.02.02 0 0 1740
Szia Kiskabo!

Jól írtad, de sajna nem csak nálatok van ez így, hanem itt vidéken is!:-(
Tudod mennyit vártunka biztosításokra?
A sorbanállásssal, és a kötéssel együtt 1,5 órát!!!:-(
Az átvétel meg mondom, nem lepett meg, mert mindíg ezt csinálják, eddig 2 autót és 4 motort vettem szalonból, de mindíg ez volt!:-(

Na mindegy, megvárom ezt is!:-)

Széles utat!

Daty
Előzmény: kiskabo (1739)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!