1. 24. A pénztárgép által készített bizonylatokon a dátumot és időt év, hó, nap, óra perc sorrendben, az évet négy számjeggyel jelölve kell kinyomtatni. Az adómemóriában tárolt utolsó "napi forgalom rekord" dátumánál korábbi dátumra történő beállítást a pénztárgép nem engedélyezhet. Az adóügyi nap megnyitását követő 24 óra elteltével a pénztárgép nem adóügyi bizonylat és a napi forgalmi jelentés kivételével újabb bizonylat megnyitását nem végezheti el.
Forrás APEH portál
Kérdés, hogy az étteremnél mikor nyitnak adóügyi napot?
http://www.columbuspub.hu/magyar/images/columbus_etlap.pdf
Az üzletvezetők neve: Cservenyi Bernadett és Vitárius Csaba, az étterem honlapja szerint. A fenti link az étterem árait tartalmazó pdf fájlra mutat.
Változatlanul azt mondom, hogy nem életszerű az általad számolt 6500-7000 Ft/ fő körüli összeg.
Ezen kívül az azonos adótartalmú termékeket egy gyűjtőben _kell_ gyűjteni, ebből kifolyólag két, azonos adótartalmú gyűjtő nem lehet a pénztárgépekben.
Szánalmas vagy. Én is belinkelétem már a követelményrendszert meg más is. A gyűjtők elnevezése nem tetszőleges, az APEH a következőket követeli meg a pénztárgépektől:
Az egyszerűsített számla végösszegének áfa-csoport szerinti bontása az áfa jel, áfa mérték és az áfa csoport szerinti érték feltüntetésével. Áfa mértékként "A" áfa jel esetén "04,76%"-ot, "B" esetén "13,04%"-ot, "C" esetén "16,67%"-ot, "D" esetén "AJT", "E" esetén Mentes az adó alól" szöveget kell nyomtatni;
A gyujtok elnevezese tetszoleges. Lehetne etel/ital/szeksz is a 3 gyujto, amibol az elso kettonek az afatartalma ugyanugy 16. valamennyi szazalek. Egyebkent meg nem jelent semmit, mert a szamitott afa az jo a szamlan...
Ezen kívül - csak úgy kérdem - milyen tárgyi adómentes kaját/piát lehet fogyasztani egy étteremben? Csak azért, mert a számlán e szerint a kép szerint (http://www.hirtv.hu/_Images/belfold/000232702_koka02.jpg.jpg_gal.jpg) a 0,00%-os gyűjtőben van 330000,- Ft fogyasztás, aminek a (0%-os) ÁFÁ-ja egészen megdöbbentő módon 55011,- Ft.
"nem biztos, hogy nincs összhangban, mert mindenütt így csinálják szinte"
Az nem úgy működik, hogy ha sokan csinálják, akkor biztos jó...
Azt el tudom képzelni - nem vagyok vendéglátós, nem kerül semmibe elképzelnem dolgokat -, hogy az "üzleti nap" fogalma esetleg nem fedi a naptári nap fogalmát, és nem 0:00-24:00-ig van definiálva, hanem mondjuk 8:00-7:59-ig, és ezt intelligensen kezelik a pénztárgépek.
Ha ezt lehet így csinálni, akkor erről kell hogy legyen egzakt jogszabályi rendelkezés vagy állásfoglalás, például az áfa-megállapítás miatt. Pld. jan. 1-jén változik az ételek áfa-kulcsa, egy december 31-én elkezdett, de január 1-jén számlázott/fizetett fogyasztást milyen áfával kell számítani?
Ezt nem kell nekünk kitalálni itt a topikban, teljesen nyilvánvaló, hogy világosan le van írva a megfelelő helyen. Vagy az, hogy ez a gyakorlat követhető és akkor a dátumnak ezt és ezt kell jelentenie, vagy azt, hogy ez a gyakorlat nem követhető, pont. Hogy hol van leírva, arról fogalmam sincs, és nem is érdekel. Keresse meg az, aki annyira meg akarja buktatni/tisztára mosni Kókát.
60-80 vendégre egymillió, az fejenként 14-15.000 Ft. Próbáld csak ki, hogy addig nem eresztenek el, amíg mindet le nem eszed-iszod. Az biztos, hogy saját lábon nem fogsz távozni, a nyolcadik kacsacombot a hordágyon, az orrodból fogják kihúzni.
Egyébként nem számít, hogy ki mire emlékszik. Ha szerinted nem mindent számláztak, akkor tegyél feljelentést. Sok embernek fogsz vidám pereceket szerezni. A létszámvita csak elkésett mellékszál, menteni a menthetőt az elfüstölt vádaskodás nyomán.
Kiderült, hogy áfacsalás nem lehetséges, viszont van blokk. Dávid Ibolya elnézést kér vagy tovább lapít, az ügy unalmassá válik és lekerül a napirendről.
Majd jön a következő, intimbetétes vagy vécépapíros változatban.
Az uzemelteto ceg ugyvezetoje lehet hogy nem is volt ott, hanem ahogy a nagyok csinaljak aludt otthon a jo meleg agyikoban, foleg ha van 6-8 kocsmaja..