Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Szia! Ahogy írtam, szétszedtem. Ecetsavval áttisztítottam, jött ki sok dzsuva, de csak az összerakás utáni begyújtáskor működött úgy az Esbe, ahogy elő van írva. Törés nincs benne, a rugó szépen dolgozik, de a második begyújtásnál már a puffer átfordusáig ismét 62/42 az előremenő/visszatérő hőmérséklet.Szétb@sz az ideg!
Annyian dícsérték az Esbe-t és évek tapasztalata keleet, hogy rájöjjek, neve ellenére egy f@s!
:(
Vagy csak a patronok halnak meg fél szezon alatt, de így nagyon nem jó!
Elkezdek valamilyen más típusú kazánvédő szelep beépítésén gondolkozni.
Azért Energo trisos megpldását kipróbálom, de ha savas tisztítás után sem működik tutin, nem sok reményem van. :(
Jó kérdéseid vannak. 😁 Sosem néztem így. Addig fűtök amíg az alja is 80-90°. 280cm magas a tartály. Kérdésedre nem tudok választ adni, mert attól is függ megy a lakásba a meleg...
"Schema 1 is designed for boiler with accumulators tank. „LADOMAT“ provides reverse water protection. Pump is connected to the boiler control and works continuously at temperature over 40°. Requested temperature is possible to set up to 85°(chap.13.1.4). T3 input on power board AK4000S is used to connect thermometer KTY to measure temperature in accumulator."
szóval a pufferes séma neked nem lesz jó, ha 90-et akarsz
Ez a nagyobbik tartály, ez 280cm csupaszon. Ennek a tábláján 3000L volt, a 250cm tartályokon 2700L. Ami ettől nagyobb volt, az 5000l. Haverék 10-es lemezből hengereltek egy 15cm magas 90cm átmérős gyűrűt, az lett a láb.
Bele van hegesztve 4db 60cm hosszú 3/8" cső, az a merülő hüvely. Én bimetált már nem rakok bele, wifis digitális termosztátok ideiglenesen amíg nem készül el a rendes a kollégával. A wifisre is rá tudok nézni bárhonnan...
jól emlékszem te nem vágtad a tartályt, viszont neked volt rajta egy gyári hegesztés, 2,5m hosszú/magas tartály? Az enyémen csak a két fenéknél volt hegesztés meg a hosszvarrat.
A tartály belselyét én úgy csöveztem be, hogy a kazán előremenő és a radiátor kör is fel van vezetve tartályon belül a csúcsba, így amikor a kazán elkezd a pufira dolgozni, kb 2perc múlva már mehet a lakásba is a meleg.
2m a hasznos magasság :) ,hogy a fenék domborítás ebből mennyit vesz le nem tudom, de ha 1,8m-nek számolom a tiszta magasságot akkor 2,2m3 de 2m3 biztos megvan
nekem pont fordítva van a karima van alul
ma leengedtem a vizet belőle mert a karimába kel még rakni egy 3/4 karmantyút a leeresztőnek, bár lehet ha így le tudom szedni belőle a vizet a visszatérőn felesleges a visszatérőt jól sikerült leengedni az aljára kb 10l víz maradt benne amit nem tudtam a csövön kiszedni
Mennyi lett igy a pufi térfogata? Én ezt tettem be, de én leengedtem a föld alá. Így maradt a 3000L amit nem bánok, mert ebben az időben 4-5napra elég. Attól függ, asszony hogy kezeli a termosztátot.