Keresés

Részletes keresés

(sz)abianya Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1319

Áhá! A méret volt furcsa :-). Nekünk is nagyon tetszett, sokáig időzött velünk. Köszi!

Előzmény: Ormótlan (1318)
Ormótlan Creative Commons License 2012.05.14 0 0 1318

Szöcskebaba, vagy rétiszöcske, vagy karcsú szöcske, nem tudom pontosabban megmondani. :-) Helyeske!

Előzmény: (sz)abianya (1317)
(sz)abianya Creative Commons License 2012.05.13 0 0 1317

Sziasztok!

Örülök ennek a topiknak, bár kertünk nincs, de nagyon sokat vagyunk szabadban, és folyton olyasmikbe futunk, amit nem ismerünk... Én meg szeretem kielégíteni a gyerekek kíváncsiságát...

Szóval a kérdésem, hogy ez mi lehet?

Felülről.

Oldalról.

Előre is köszönöm a segítséget!

msek Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1316

Köszönöm!

Kifejlett formában gyakran találkozunk vele a kertben, nem tudtam, hogy a hernyó így fest.

:-)

Előzmény: Titkos2 (1315)
Titkos2 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1315

Nappali pávaszem hernyójának nézem. :)

http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=70&country=UK

Előzmény: msek (1314)
msek Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1314

Köszönöm a bátorítást!

:-)))

Már azt hittem, mint a HP-ben, a latin nevet elkiáltva lehet varázsolni...

Ő még tavaly nyáron gyalogolt a házfalon, elég magasan, nem volt gyors, de ő sem örült az érdeklődésnek. Van egy fotó, amin felágaskodva belenéz a kamerába, ettől az eleje teljesen homályos.

Ormótlan Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1313

:-) Nálam pont fordítva szokott lenni.

Előzmény: foddiandedina (1312)
foddiandedina Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1312

Köszi!

Bár már fordítva is volt velem...Azt hittem, hogy milyen szép képet csinálok egy virágról, és a rajta csücsülő zengőlegyet már csak otthon a képek visszanézésekor vettem észre:

Jó dolog az a mimikri :)

Előzmény: Ormótlan (1310)
foddiandedina Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1311

Köszi!

Már-már azt modhatnám, hogy a kis méh csak zavarta volna az összképet... :)

Előzmény: CBNora (1309)
Ormótlan Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1310

Persze, lehet szuper képet lőni egy üres falevélről is :-))) Szép a madártejed!

Előzmény: foddiandedina (1308)
CBNora Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1309

No igen, sőt, a teljesen életelen képeken is egész hangulatos, festői pacnik vannak néha...

Csak közben az embernek fáj a szíve, ha nincs meg az áhított rovar. Vagy megvan ugyan, talán még meg is lehet határozni, de a fele nem látszik, vagy életlen.

Mint pl. ez (gondolom, Ptinomorphus imperialis). Nagyon csinos kis jószág volt. Leszállt a karomra, de sietnem kellett, kapkodtam, elrepült. A bőröm éles lett, de azt amúgy nem mutogatnám.

Az Ornithogalumod viszont tényleg nagyon szép!

Előzmény: foddiandedina (1308)
foddiandedina Creative Commons License 2012.05.07 0 0 1308

Igen, nem egyszerű jó képet csinálni, de ellent kell mondanom Ormótlannak, nem minden kép lesz rossz "modell" nélkül! Lehet azért mutogatni! Csak nem áruljuk el, hogy mi volt az eredeti tárgya a képnek :)

Türelem és kitartás kell. Abban igazat adok Ormótlannak, hogy arra kell törekedni, hogy ne legyél más mint "csak egy tereptárgy". Akkor jó esélyeid vannak.

Előzmény: msek (1306)
Ormótlan Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1307

Én rendszeresen beszélek velük, a tudományos nevükön szólítom őket, hogy érezzék a tiszteletet. Sokat ráveszek arra is, hogy a kezemre másszon. Jó arcok! De ne hidd, hogy MINDEN kép mindig sikerül. Van egy rakás üres virágom-levelem, ahonnan az expó pillanata előtti tizedmásodpercben távozott a modell. :-) Nyilvánvalóan azokat a fotókat nem mutogatjuk :-)))

Szerencsédre a cincér szája nem olyan durva, hogy leharapja az ujjadat. Szegényke ijedtében próbálkozott csak! Futrinkákat ne macerálj, némelyik komoly vegyi fegyverrel rendelkezik. :-) Illetve alapvetés, hogy ne a szájuk felől fogd meg őket. :-) A szöcskék tudnak még szépeket harapni, zöld lombszöcske  ill. szemölcsevő szöcske van erre kiképezve.

Ha egy állatka nem érzi veszélyben magát, akkor nem fog védekezni se, szóval azt kell elérni, hogy a Természet részének, tereptárgynak fogjon fel téged is, és akkor simán rásétál az ujjadra. :-)

Előzmény: msek (1306)
msek Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1306

A kislány tényleg nagyon félős volt, állandóan arrébb ugrott-reppent, alig tudtam elcsípni a géppel.

A cincér volt a morcos, amikor megfogtam, hogy levegyem a vállamról, orvul belémharapott... vagy nem tudom, mit csinált, de érezhető volt. Aztán a bokorra szállt (babér?), ott igen fürgén próbálta elkerülni a fotózást, többször kigyalogolt a képből.

Fogalmam sincs, hogy készítitek azokat a csodás képeket. Van valami egyezség, ha a nevükön szólítjátok őket, megállnak pózolni?

:-)))

Előzmény: Ormótlan (1305)
Ormótlan Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1305

A skorpiólegyecskéd kislány, neki "hegyes" a vége, a srácnak meg olyan formájú, mint a skorpió tüskéje, de ők ezzel szexelnek, nem bánt embert (nem tud) vele, amúgy meg egy mocskosul félős kis rovarka.  Azt viszont, ha türelmes vagy, megfigyelheted, hogy pl . szívesen lopnak zsákmányt pókhálóból...

Előzmény: msek (1304)
msek Creative Commons License 2012.05.06 0 0 1304

Köszönöm!

Előzmény: CBNora (1303)
CBNora Creative Commons License 2012.05.05 0 0 1303

Az első egy skorpiólégy, Panorpa faj. A második egy kis hőscincér, Cerambyx scopolii.

Előzmény: msek (1302)
msek Creative Commons License 2012.05.05 0 0 1302

Sziasztok,

ma ők vendégeskedtek nálunk:

utóbbi kicsit rossz néven vette az érdeklődésemet, amikor a vállamról akartam eltessékelni...

Szerencsére maradandó sérülés nem történt.

Tudjátok, kik ők?

foddiandedina Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1301

Köszi a választ! Lehet, hogy neked van igazad az alábbi képen mintha látszana valami szívóka ami telesen vissza van hajtva, csak korábban nem néztem ilyen információ birtokában. A két tapogató között indul csepp formában halad hátrafelé és a belógó láb mögött látszik a vége a szívókának (elsőre olyan, mintha a lábból állna ki). Jól el van rejtve... :) Egyébként itt azért van a hátára fordulva, mert a szőrszálaimon forgolódott.

Előzmény: Ormótlan (1300)
Ormótlan Creative Commons License 2012.05.02 0 0 1300

Valami kabóca, levélbolha vagy poloskaféle gyereke. Szája tuti van, csak valószínű maga alá hajtja (szívószál-szerű valamire gondolj). De azon kívül, hogy valami félfedelesszárnyú (Hemiptera) sajna nem tudok mit mondani. Meg még azt, hogy csuda helyes!

Előzmény: foddiandedina (1299)
foddiandedina Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1299

Sziasztok! Szerintetek ez az aprónép mi lehet?

Annyit tudunk róla, hogy valószínűleg nincs semmilyen szájszerve (legalábbis más képeken sem látszik), valamint, mint az a képen is látszik, nem túl nagy (kb. 1-2 mm hosszú)

Üdv: Edina és Józsi

konfi87 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1298

Sziasztok! Az este folyamán a párnámon ólálkodott és megmondom őszintén fogalmam sincs hogy mi lehet ez! Skorpióra gondoltam de nem igazán tartom valószínűnek! Erdős hegyi környezetben vagyunk egy "hétvégi" házban. Előre is köszi a segítséget!

Kb: 1cm maga a lény! Ha pedig az ollós elülső szerveit kiengedi akkor az még plussz legalább 1cm!

Ormótlan Creative Commons License 2012.04.24 0 0 1297

Tuti, hogy résen, ablaktok repedésén, nyitva felejtett vagy nem csukódó nyílásszárón, stb. Nem Búvár Kund, hogy a lefolyón közlekedjen!

Nem nőnek túl gyorsan, lehet, hogy nincs is odabenn olyen "sok", szóval ne aggódj. Ha zavar, tedd ki, ahogy leírtam. :-)

Előzmény: zyndar (1296)
zyndar Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1296

Köszi, ezt már olvastam máshol is :) Egyébként komolyabb összeggel fogadnék, hogy egy darab légy nincs otthon, talán éppen miattuk is. A kérdés inkább az lenne, hogyan jut be? Lefolyón? Falból valahogy? Vagy már egy ideje bent laknak csak apránként mutatkoznak be? Nem vágom. Én inkább külön élnék, ha egy mód van rá.

Előzmény: Ormótlan (1295)
Ormótlan Creative Commons License 2012.04.20 0 0 1295

Jól látod a fajt. A tippem: ne tarts legyeket otthon! :-)))

Amúgy, bár valóban rémisztően nagy állat magyar viszonylatban, nem bánt, SŐŐŐŐT, ingyen melós. :-) A pókhoz hasonlóan tudod őt is kitenni, nagy poharat boríts rá ( hosszúak az antennái, vigyázz, nehogy letörd a pohár szélével), majd csúcsztass a pohár alá egy papírt, így a jószág  a papírral lezárt pohár segítségével a szabadba juttatható.

Előzmény: zyndar (1294)
zyndar Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1294

Jó estét!

Ezek a  lények (légyölő pókszázlábú) tűntek fel a lakásban. Kérdés: Mit tehetek, hogy ne nálam lakjanak? :)

Ormótlan Creative Commons License 2012.04.19 0 0 1293

A legyecske Otites centralis, aki Ulidiidae, vagyis foltosszárnyúlégy-féle, de valóban hasonlít a fúrólegyekre. Szépek ezek a mintás szárnyú legyecskék, nagyon csípem őket!

Előzmény: fehérkutya (1291)
gomboc76 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 1292

hello szertem az első vmi fúrólégy féle a második vmi darázs talán fürkészdarázs féle...

fehérkutya Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1291

na most

fehérkutya Creative Commons License 2012.04.17 0 0 1290

Sziasztok,

Tudna valaki segíteni azonosítani?

köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!