Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Nna, kapott a defi 1 egy "kis" kromofágfürdőt lejött róla az összes szutyok rücskös gyári festék, kapott egy mattfekete "fényezést" - olyan lett mint a defi 2 :))
"Ehem. Szep, es igy mennyivel olcsobban adtak oda? mert UGYE nem fizetted ki ezert a rendes arat?"
A szocializmus valóban nem hal ki sahasem. Az ára az az ára. Annyi. Nem kevesebb. (Sőt, felajánlották, hogy PLUSZ egy ezresért összerakják a krómozás után. Hogyne.) Sajnos nem voltak hajlandóak engedni. Viszont balkezes markolathéjat nem kellett vennem hozzá, mert azzal adták. Ennyi az engedmény. Így inkluzíve "megspóroltam" vagy 2000 Ft-ot.
Viszont nyertem annyi tapasztalatot, hogy komolyan elgondolkodtam az űrhajóépítésen.
Szerintem összességében megérte, de az ellenkezőjéről is meg tudnál győzni viszonylag hamar. De kérlek ne tedd!!! :)
Pontosabban nem is megszereztem, hanem kipaszíroztam a FÉGből, ugyanis még nincsenek kész a GRPK-k, egy hónapja minden héten azt mondják, hogy a "jövő hét elejére meglesz". Hát persze."
Ismeros FEG hozzaallas. A szocializmus sosem hal meg naluk!
"Szóval. Elfogyott a türelmem és addig-addig rimánkodtam, míg eladtak nekem egy félkész darabot (majdnem kész, csak a tok egyik oldala a próbajel miatt le van csiszolva az ACÉLig). "
Ehem. Szep, es igy mennyivel olcsobban adtak oda? mert UGYE nem fizetted ki ezert a rendes arat?
Tegnap megszereztem álmaim GRPK-ját, így mostantól nálam is kezdődik a tuning, króm, stb.
Pontosabban nem is megszereztem, hanem kipaszíroztam a FÉGből, ugyanis még nincsenek kész a GRPK-k, egy hónapja minden héten azt mondják, hogy a "jövő hét elejére meglesz". Hát persze.
Szóval. Elfogyott a türelmem és addig-addig rimánkodtam, míg eladtak nekem egy félkész darabot (majdnem kész, csak a tok egyik oldala a próbajel miatt le van csiszolva az ACÉLig). Ez viszont nem baj, mert egyből krómoztatom. A bibi csak az volt, hogy egy zacskóban vettem át. Atomjaira szedve.
Felállás a következő: Van egy pisztolyod, amit soha nem láttál összerakva. Mintád nincs. Egy darab elmosódott robbantott ábrád van a PA-63-ról.
Ezekkel a peremfeltételekkel 1,5 óra alatt összeraktam (sokat segített ez a fórum, köszönet érte!). Ebből fél óra volt a pánik, ültem egy kupac alkatrész felett és tök tanácstalan voltam, hogy hol is kezdjem. Majd meguntam és elkezdtem az elsütőbillentyűnél. Bejött. Egy óra múlva már köpte a hüvelyet, ahogy azt szeretem. Nem mondom, az első lövés előtt kicsit fosi volt, de elmúlt. :) És 10 ujjam van. Még mindíg.
Miközben összeraktam és lassan feltáruilt előttem a csodás működés (számos alkatrész annyira trükkös, hogy egyszerre 3-4 funkciót is ellát) két dologra jöttem rá:
1. Ez a Walter egy ZSENI volt. Pont. Ennyi.
2. Ezek után bármit össze tudok rakni. Ördöglakat, űrhajó, bármi jöhet. Komolyan mondom. :)
"Mennyire rendi lett volna a FÉG ha a gázstukkerre amúgy is felesleges irányzékokat, ők is besüllyesztik és ezzel kiküszöbölték volna azt a hibát ,hogy rántáskor beakad vmibe."
Mivel megen rengeteg szabadidőm volt, elkészitettem a GRP9 re a felhasználóbarát nézőkét.
Kioperáltam a gyárit (rettenetesen bele volt téve,gyakorlatilag kovácsheggesztés), majd kezelésbe vettem. Élek, sarkok lekerekítve, és most már be is fér a helyére, semán ki lehet ütni, de ugyanakkor stabilan áll a helyén. A "felületkezelést" is én végeztem el, a fémtiszta darabot rátettem a főzőlapra, majd mikor elérte a kék szint, bele az olajba. Amikor kihűlt,kapott egy break free fürdőt, azóta nem rozsdál. :))
A műveletek végzése közben eszembe jutott a Detonics Pocket Nine tesztje, annak a zsebgunnak süllyesztve volt a nézőkéje, meg a célgöbje is. Mennyire rendi lett volna a FÉG ha a gázstukkerre amúgy is felesleges irányzékokat, ők is besüllyesztik és ezzel kiküszöbölték volna azt a hibát ,hogy rántáskor beakad vmibe.
Ahhoz meg be kell szereznem a gunboxosbol (vagy valakitol) 8.2mm gumibogyeszt.
Amugy most mar biztos, hogy 17-en otthon lesze, ugyhogy ha valaki jar a gunboxban addig, es talira jon, akkor vehetne nekem 20-30 darab ilyen bogyeszt, ha van puha/kemeny akkor mindkettobol 20-20 darabot, aztan talin atveszem tole.
Nekem meg mindig fuggoben van az egyik GRP-m , el kene erte valamikor menni, mar biztos rarohadt a kroom :) A masik meg epp... Gumis teszetekre var :) hehe...
Szeretnék én barkácsolni, csak most éjt nappallá téve burcsázom. A családot is csak fényképről ismerem meg, a grpk azt se tudom hogy néz ki. Olyan kis forgótáras izé... vagy mi...
Apropó, a 3.5-ös szűkítőt én is meg akaro csinyáni de nem tudom: bármely megfelelő méretű rézanyag jó erre?
-azt gondolom, hogy ha tudsz, inkább válassz puhább anyagú rezet, mert a "spriccréz" gúnynéven futó rezek, törnek, repednek,szakadnak.
Gondolok itt arra, hogy amikor felperemezed a végét, esetleg megreped, és elképzelni is rossz,hogy mi van akkor amikor egy durrantásnál, az akasztót kikerülve, esetleg "sörétként" távozik a csőből.
A tutkó megoldás az lenne (alutokosokra), hogy kivetetni a csövet, beheggeszetni a furatot rajta, és újból kifúrni, de már a kivánt méretre.
(a legtutibb az lenne, ha a FÉG úgy adná , hogy működjön) :))
Jelzem ugyanakkor ez a legköltségesebb,viszont a Dos álltal megszült verzió, otthon, pár szerszámmal, szinte 0 ráfordítással, 10 perc alatt kivitelezhető, és eddig csak 1 gondot fedeztem fel vele kapcsolatban, mégpedig azt, hogy belóg a töltényűrbe. Nem tudom, mennyire lehet zavaró tényező, de ha nem sikerül egyenesre elperemezni a betétet, esetleg vastag a belógó anyag, már akkor sem zár rá a szán normálisan. Sztem nemsokára jár erre Dos is majd vele megtárgyalhatod, részletesebben a témát.
Tegnap szétszedtem a GRPK-t (csak a tokrészt, szánba még nem nyúltam) és lélekemelő élmény volt. Azt vettem észre ugyanis, hogy a kakas kakasnyomó felöli stiftje balra (lőirány szerint) eltolódott és csak a bal furat tartja. A stift meg volt ütve pontozóval gyárilag de a jobb felén nem eléggé. Stift beigazít, bepontoz, összerak; minden f*sza. Az a sok kis acél! Mein Gott, beh gyönyörűűű!
Apropó, a 3.5-ös szűkítőt én is meg akaro csinyáni de nem tudom: bármely megfelelő méretű rézanyag jó erre?