Sziasztok, tudtok tanácsot adni p0107es hibakód esetében? 3 szerelő is átnézte s nen tudják mi az oka. Az első 2 szerelő azt mondta hogy a gázzal van a baj de ma azt is átnézettem és rendben van. Azon filózom elviszem Erzsébetre márkaszervizbe... :( Köszi a segítséget. 2005 lacetti kombi 1.6 benzin-gáz.
Sziasztok új vagyok itt a Lacetti fórumon.Segítségeteket vagyis véleménytekre lennék kíváncsi.
Van egy 2005 kombi lacettim jó kis autó 10 éve van nálam 175ezer km van benne eddig semmi baja nem volt.
Most viszont januárba elkezdet rángatni és nem tudtam felpörgetni,utána még egyszer februárba és utána többször kicseréltem a gyergya kábeleket és a trafót.De ugyan úgy rossz rángat össze vissza jár az alapjárat és 1500-2000-en pörög ha megállok.Megállás után kell egy pár másodperc hogy beálljon rendesen.Van amikor indulásnál nem pörög hiába nyomom a gázt.Aztán gondol egyett és indul normálisan.Ne haragudjatok hogy egy kicsit hosszú voltam.
Nincs alatta, de nem is füstöl kékesen. Nem értem, most azt tapasztaltam, hogy voltam vele a városban állt vagy 3 órát, majd megnéztem a szintet minimumon volt, mondom jó nem öntök bele. Haza mentem kb 25km és állt egész este, majd reggel néztem és ismét középen volt a szint min és max között. Ez az amit nem értek, jó minőségű olaj van benne és nem régi, folyik rendesen nem kocsonyás akkor hogy a fenébe nem volt elég 3 óra neki?
Párdon, illetve egy kuplung hidraulika komplet cseréje .... mert a légtelenítés sem segít már, ami korábban kicsit használt, a váltó teljesen be van állva, nem veszi a fokozatokat, mintha "zár" fogná be.
Nem régiben vásároltam egy 2005-ös 1.6 os benzinest. Egy hónap után láttam, hogy fogyott az olaj, töltöttem bele majd újra figyeltem és arra jutottam hogy amint feltöltöm közepesre kb 100-200 km alatt szépen leviszi minimumra, de nagyon változó. 155.000 km van benne jelenleg, az előző tulaj már teljes motorgenerált hajtott végre rajta, olajfogyás miatt, ismerőstől vettem az autót, ebből gondolvál elhiszem az állítását, szervízben csináltatta.
Valaki esetleg tudna nekem segíteni, hogy ez mitől fordul elő? Mivel tudnám késleltetni vagy ismét teljes motorgenerálra lenne szükség?
búcsúzom a Lacettimtől - új tulajnak sok-sok gondtalan autózást vele - és a topictól is, ahol sok segítséget kaptam. Ezt köszönöm, elsősorban Captainb-nek és Sebikének! Mindenkinek balesetmentes százerzer km-ket!
A tél folyamán jobb oldalon megrepedt a B oszlopnál az ajtót takaró műanyag borítás. Egy éve raktam fel rá szélterelőket az ablakra és biztos az sem segített ezt a problémát elkerülni.