oké akkor hülyeség az a zsák mondjuk tényleg elég gagyi volt a 49 ponthoz képest egyébként most belenéztem és Amare akkor még csak 6-8 volt ha ilyen tempóban nő, pár év múlva elérheti a centerek magasságát is lol
Nagyon most nincs időm követni a dolgokat, de a zsákolótémához hozászólva:
Toka listája első ránézésre:
J-Rich és Kobe is 6'6 magas, fred Jones 6'2
a kisebbek nem csak azért nyernek, mert látványosabb, ha a pöttöm pattog, hanem azért is, mert szebb elemeket képesek húzni. gyorsabban tudnak a levegőben mozogni, stb. szvsz 6'4 és 6'8 között van az ideális zsákolóverseny-termet. ez alatt ugorhat bárki bármekkorát, nagyon be van határolva a repertoárja. 10 éve még lehetett nyerni ekkora magassággal is, de Carter és J-Rich mutatványai óta nem nagyon (kivéve, ha nem indul jó zsákoló, vagy ha elcseszi, mint tavly J-Rich).
204-205 centi felett pedig már nem nagyon van olyan ember, akinek olyan mozgáskoordinációja van, hogy bármekkora ugrás mellett is nagyot tudjon trükközni.
az idei versenyről konkrétan:
J.R. Smith csak akkor veszíthet, ha elrontja a gyakorlatát. olvastam kinti (nem csak Hornets-fórumokat), és több szurkoló írta, hogy amikor a csapata otthon a Hornets ellen játszott, a bemelegítés alatt olyan zsákolásokat látott J.R.-tól, amilyeneket még soha (pl. ugrás közben a labdát a háta mögött átteszi, 360 láb között, bár utóbbit egy torontói hornets-fan írta, úgyhogy ezt csak akkor hiszem, ha látom).
Josh Smith sem rossz, de ő erő-tömő, tőle a legtrükkösebb zsákolás amit láttam, az még a középiskolai zsákolóversenyen összehozott double-pump volt a gyűrűnek háttal, valalmint láb között át tudja venni.
Amare is át tudja tenni ugyan láb között, de 2 éve már a 360 double pumppul besült.
Birdman hasonló, mint Amare.
A papírforma a két Smith-t ígéri a döntőbe, ahol J.R. nagy álma teljesülhet.
Oké nézzük meg kik nyertek eddig:
2004 — Fred Jones, Indiana Pacers - 6'4"
2003 — Jason Richardson, Golden State Warriors - 6'5"
2002 — Jason Richardson, Golden State Warriors - 6'5"
2001 — Desmond Mason, Seattle SuperSonics - 6'5"
2000 — Vince Carter, Toronto Raptors - 6'6"
1999 — Canceled, lockout
1998 — Competition discontinued
1997 — Kobe Bryant, Los Angeles Lakers - 6'7"
1996 — Brent Barry, Los Angeles Clippers - 6'6"
1995 — Harold Miner, Miami Heat - 6'5"
1994 — Isaiah Rider, Minnesota Timberwolves - 6'5"
1993 — Harold Miner, Miami Heat - 6'5"
1992 — Cedric Ceballos, Phoenix Suns - 6'6"
1991 — Dee Brown, Boston Celtics - 6'4"
1990 — Dominique Wilkins, Atlanta Hawks - 6'9"
1989 — Kenny Walker, New York Knicks - fingom sincs, de asszem - 6'7"
1988 — Michael Jordan, Chicago Bulls - 6'6"
1987 — Michael Jordan, Chicago Bulls - 6'6"
1986 — Spud Webb, Atlanta Hawks - 5'9"
1985 — Dominique Wilkins, Atlanta Hawks - 6'9"
1984 — Larry Nance, Phoenix Suns - 6'10".
Amint láthatod Nance volt az egyetlen igazi nagyember, aki nyerni tudott és 'Nique 90-es győzelme óta nem volt 6' 7"-nél magasabb győztes! Egyszerűen sokkal jobban néz ki, ha egy kisebb termetű player zsákol. Ez van. Az egyedüli kivétel ez alól a "Reignman" - ő iszonyat királyul nézett ki. Sztem a legjobb zsákoló nagyember volt, Amaré lóph*sz hozzá képest. Egyébként Brent Barry-re vagyok igazán büszke közülük. White men can't jump, ha? :)))
majd amikor Amaré húz egy kétkezes windmillt.... egyébként sztem nem csak a 'kicsik' lehetnek jók zsákolón, de kétségtelen, h nagyobbat kell ugraniuk...
az első slam dunk contesten, 1976-ban, ami még ABA volt, részt vett Artis Gilmore, az ő 7-2 magasságával. mondjuk elég csíra volt, amit húzott.
Kemp 6-10, Larry Nance is 6-10 volt. de mondjuk többet nem is találtam ilyen magasakat...
Szegény Kesztyűnek olyan furi a jobb keze, nem? Elsorvadt ott fent a hideg Bostonban? (Egyébként is mit keres ő a Keleti Konferenciában? Mit keres ő máshol, mint Seattle?)
Ha az MVP a Suns-ból lesz, akkor tuti, hogy Nash lesz az. Amaré tavaly is ott volt és sehova se jutottak el. Nash felforgatta az egész csapatot. Nash lesz az.
Bogeszka: És ráadásul mit keresnek ilyen 6-10 magas batár állatok a zsákolóversenyben. Ez valami újdonság. Earl Boykins in the dunk contest!
Covy: Nagyvad szerint J.R. Smith fogja megnyerni, nem Josh Smith.
Amúgy a tegnapi meccsen volt pár vicces momentum:
1. Lebron stealelt KG-től, leszaladt a pályán - védő közel s távol sehol - és akkor Lebron nyomott egy breakaway layupot. Hát jól kifütyülték a csávót. Olyan volt, mint amikor Darrell Armstrong layupot nyomott a zsákolóversenyben. :)))
2. Anthony Carter kétszer leblokkolta Ilgauskast. :-O Az egyik possessionban meg 3x blokkolt a Wolves. Durván nézett ki.
3. Spree egyszer hátulról lesapizta Eric Snow-t és ráindult ő is a breakaway dunkra, majd ott passzolt Griffinnek, akit Drew Gooden leütött.
4. A legdurvább ilyen az volt, hogy Wally betört a kosár alá és Tractor Traylor ráugrott. Traylor kb. 15 cm-t ugrott maximum úgyhogy esélye sem volt a blokkra, ezért aztán két kézzel lecsapta Wally-t. Szczerbiak 3 percig nem látott... (Nem látok. - Omlás)
A legdurvább play az volt, hogy egy fastbreakben Lebron passzolt Goodennek, aki kétkezes zsákra ment fel és azt blokkolta KG, de úgy, hogy kinyomta a kezéből a labdát. Iszonyat durván nézett ki! Ha az nem kerül be az NBA Actionbe, akkor gáz van. Ez rajta van a timberwolves.com-on, a 2. videoban.
5. A másik nagyon durva play az volt, hogy kb. az utsó possession-nél KG lábközötti, no-look passzt adott hátrafelé a betörő Griffinnek. Kemény volt. Ez is fent van a timberwolves.com-on, bár ott nem tűnik annyira durvának, mint amilyen volt.
Király meccs volt és még nyertünk is Lebronék ellen. Tud valamit ez a McHale-gyerek. :DDD
hát bazzmeg azé, mer régen nem ennyien voltak, bazz. nem írok mondatokat ok nélkül, ne idegesítsünk mán föl engem azé bazz, mer csak 2002 óta van ez a faszság, h csak négyen vannak. azért. mert korábban min. hatan voltak. azért.
na megnéztem Iverson 60 pontos mecsét...mit mondjak a Magic elég xar volt, fejben nem tudom hol voltak ,eléggé dekoncentráltak voltak. Francis végig pofázta az egész mecset ,1. félidőben csinált 5-6 TOt, Howardnak meg volt egy rakás 3-point playe amit bekellett volna zúznia de nem csinálta meg ,igy aztán csak 2bünti lett mind1ik végén, Turkoglu is rossz napot fogok ki. Nelson volt az egyetlen akiben volt némi tűz
másik oldalon eléggé egysíkú volt az egész, Iverson felviszi labdát azt vagy faltolják vagy bedobja a ziccert ,ha meg három ember van a nyakán akkor kiadja openre
A végén tetszett ahogyan a Philyii közönség állva drukkolt AInak hogy meglegyen a 60 persze ami meg is lett, ennyire szeretik philyben...