Keresés

Részletes keresés

Jacques de Molay Creative Commons License 2005.11.02 0 0 1253
Mert általában a szálláson keres, az utazáson kevesebbet. Mert mindkettőn akar keresni. Mert.
Előzmény: Törölt nick (1245)
Angel DC Creative Commons License 2005.09.20 0 0 1252
Köszönöm az ötleteket, megnéztem a weboldalakat, tetszenek. Csak egy laza hétvégét szeretnék a házassági évfordulónkra úgy, hogy ne döntsön romba anyagilag:-)
bopat Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1250

ajánlom figyelmedbe a következő szállót

http://www.hotelkaskady.sk/

állítólag ez a legjobb wellness szálló Szlovákiában...

Előzmény: Angel DC (1248)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1249
Megfizethető ár... kinek mit jelent....
nekem sok a 65 ajro per kopf, van aki leszólt miatta... igaz ez Osztriában volt...
Előzmény: Angel DC (1248)
Angel DC Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1248
Nem tud valaki magyar vagy szlovák megfizethető árú, színvonalas wellness-hotelt ajánlani?
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1247
nyilván ez az ok. De őszntén szólva elmegy a sunyiba az, aki pl. ebben a topikban leócsárolja azt az túristát, aki csak buszjegyet vesz.
Előzmény: Törölt nick (1244)
H_G Creative Commons License 2005.09.19 0 0 1246
Középkori kápolna hátsó fala a kotori erődbe vezető úton.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.12 0 0 1244
basszus ti itt nem semmi hozzászólásokat gyűjtöttetek ide mostanában. Szauna nagyon is jót tesz az embernek, nem hiszem, hogy feltétlenül a minusz fokoknak kell döngetniük ahhoz, hogy az ember szaunába menjen. Persze idehaza a szaunázásnak tényleg nincs kultúrája. A csúszós aszfaltról a véleményem - engem is többen figyelmeztettek, hogy ha robogót bérelek, akkor nagyon vigyázzak, mert egyrészt megy mint az állat, másrészről meg az utak iszonyat szarok tudnak lenni. Ha már ezt a kettőt ide megírtam, akkor azt is megkérdezném, hogy mitől fáj egy utazási irodának az, hogy én csak busz vagy repülőjegyet veszek tőle, és nem kérek szállást?
Előzmény: MiJu (1184)
kleenex Creative Commons License 2005.08.26 0 0 1243

Hát én bizony "szégyen szemre" ráadtam a hároméves gyerekeimre a pelenkát, amikor olyan helyre mentünk, ahol tudtam, hogy zűrös a WC elérése.

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1231)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1242
Egyik sem... de mint mondtam ez nem az a fórum.... ennek ellenére Magyarorsyágon sem ártana kulturáltan viselkedni, függetlenül az előbbi témától.

Előzmény: tyo (1240)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1241
Lehet, hogy csak szerencsém volt. A pelenkázós illetve leszoktatós korszakot vidéken töltöttük. Egsyer volt túlcsordulása a fiamnak, még pelenkás volt, nyakamban, s rengeteget ivott. Ennyi a könyv, de a fórum nem erről szól. A koszos áruházáncról pedig annyit, hogy jó tisztitó van benne. Csak ezért megyek arrra, ja meg egy nagyon jó optika. Erről sem az Auchan tehet.

Szerintem gyereknevelés című fórum lezárva.
Irány külföld.....

Előzmény: bankvilági idegenvezető (1237)
tyo Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1240

Még jó, hogy nem kell ráülnie...

De mi van akkor, ha a csemete már meghaladta a 20 kilót. Kicsi még, hogy fölé guggoljon, az ilyen helyeken nem jellemző a papír (mondjuk én mindig hordok magammal, hogy legyen mivel körbe tapétázni), tehát választani kell.

Vagy "szégyenkezve" mellette, vagy megszakadsz és a szerencsétlen gyerek meg körbe pisili az ülőkét.

Melyik a jobb? 

Előzmény: Törölt nick (1235)
kanCa Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1239
ez döbbenet... :))) ennél már csak az volt szebb, mikor barátaink tunéziai nászútjukról hazatérve csalódottan, felháborodottan, dühösen mesélték, hogy mennyire rossz és unalmas minden abban az országban, s hogy a tíznapos nyaralás felét a szállodában töltötték és tvt néztek... nem is értem, miért a barátaink... ;))))
Előzmény: ddiav (1238)
ddiav Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1238

Sziasztok!

ElQre is elnézést az Q betqimért.:)

Nem tudom, hogy az én kis sztorimhoz mit fogtok szólni...remélem úgy reagáltok, mint én.

Horvátország, Podgora, július.

3 csillagos szálloda, félpanzió.Csodálatos idQ, kellemes tengerhQmérséklet, a város felett a Biokovo-hegység.....RészükrQln tökéletes boldogság.

Második napon megismerkedtünk asztaltársainkkal a vacsora során. 20 év körüli lány, amikor megtudta, hogy mi 2 hétig nyaralunk :

"Hogy fogtok itt kibírni 2 hetet??"

döbbent csend, értetlenkedés részünkrQl, majd: "valahogy csak kibírjuk....":)

(az illetQ hölgy mindennel elégedetlen volt, semmi sem tetszettt neki...pedig minden adott volt egy csodálatos nyaraláshoz)

ddiav

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1237
Biztos nem. Egyrészt egy apa vagyok akinek van 2 nagyon rendesen nevelt gyermeke,szerintem a környékben nincs olyan szigor mint nálunk,másrészt a lábamat be nem teszem ilyen undorító áruházláncba.

Örülök,hogy nálatok minden tökéletesen zajlott le,és mindig sikerült a wécét időben elérni. Őszintén irigyellek a sikerességedért. Nem akarsz egy könyvet kiadni a fortélyokból?:)))
Előzmény: Törölt nick (1235)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1236
Hát ebben igazad van, láttam egy kislányt a horvát szerb határon kitántorogni egy ilyen WC-ből. Inkább komikus volt a helyzet, életkép....

Előzmény: kanCa (1234)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1235
Kedves ólomlábú!

Elárulom Neked a nagy titkot! Három gyermekem van. Igaz már huszonévesek. Valószínűleg azért nem voltak ilyen problémáim, mert akkor még nem volt TESCO vagy Auchan. Ezzel szemben, mindig volt nálam hányózacskó vagy pofátlanul bekéredzkedtünk üzletekbe vagy éppen mekibe..... Minden csak nevelés kérdése.... S az ott kezdődik, hogy nem pisiltetem a bevásárló központ bejáratánál a csemetém, amikor 10 m-rrel arrébb van WC. S nem kell ráülnie a kedves csemetének, hanem a kedves szülő a WC kagyló fölé is tarthatja.

Vagy netán épp Téged láttalak az Auchanban? Azért érintett ennyire érzékenyen az észrevételem?

kanCa Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1234
én még a történet első részével sem értek egyet. a minap volt szerencsém - szerencsétlenségem - kipróbálni egy mobil wc-t.... nos, még felnőttnek is megrázó élmény, asszem életem végéig nem felejtem el, konkrétan felkavarodott a gyomrom, így aztán vszínűleg én sem "benne", hanem inkább "mellette" pisiltetem majd a gyerkőcömet...
bopat Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1233
Mennyire igazad van. Az én 3 1/2 éves lányom is ugyanezt játssza el. Néha alig van időm hogy valahova elhúzzak vele. A WC pedig sokszor csak álom, oda nem érnék el vele. Szégyellem ilyenkor magam, de nem tehetek semmit.
De akinek van gyereke, megérti...
Előzmény: Tóthika (1232)
Tóthika Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1232
Arról nem beszélve, hogy a büdös kölke nem akkor szól, amikor még lenne idő pisildét találni, hanem amikor már majdnem csurog. :-)
bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1231
Az első része a történetnek valóban jogos. Az utolsó történettel kapcsolatban viszont volna egy kérdésem. Ugye neked még nincs gyereked?

De ne is válaszolj,mert biztosan tudom,hogy nincs. Az ítélkezésed alapján elárultad magad:)))

Szóval mielőtt elhamarkodottan bírálod azt az anyukát,akkor elmondom a nagy titkot amit majd te is átélsz amikor lesz egy csemetéd. Van egy korszak a gyerekek életében,amikor már nincs rajtuk pelenka de még nem 100%-os a "szobatisztaságuk". Amikor ez a folyamat zajlik,sajnos igen gyakran előfordul,hogy a legváratlanabb helyen is rájuk jön a pisilhetnék,bizony-bizony és olyankor a gyereked nem fog várni az Madaras Tesco hugyozdájáig hanem szépen összehugyozza magát. Te meg viheted vásárolni a pisiszagú kölködet végig az áruházon.(nem beszélve arról,hogy megfázik)

Hát kb ennyi,a tanulság,hogy mielőtt ledorongolsz bárkit gondold át a storit. De igazán arra volnék kíváncsi,hogy amikor te kerülsz majd ugyanebbe a helyzetbe,hogy fogod orvosolni:)
Előzmény: Törölt nick (1230)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1230
Montenegroban következőket láttam, szerintem mindegy, hogy magyar volt- vagy sem, irány Európa, ez jutott eszembe.

1., Az úton felfelé menet a hegyekbe, a "leállósávban", két mobil WC, működött. Anyuka kisgyermekét, hol pisiltette? Mellette.

2. Budva és Tivat közötti főúton, mit látok? Egy autó félrehúzódva, ajtó tárva-nyitva, egy nő gugyul mellette, teljes premier planban.

3., A pasik sem vették a fáradtságot, hogy bemenjenek a bokrok közé.

Más....
Anyuka vásárol Auchanban.... gyereket hol pisiltette? Kint a bejárat mellett a járda mellett.

Hát csak ennyi.....:-)))))) Még elutazni sem kellett.
Előzmény: Chimney (1229)
Chimney Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1229

Múlt hét, Tunézia

2 napos sivatagi túra, Atlasz hegység lába.

Idegenvezető:Itt lehet üdítőt, vizet venni, balra a mosdók, aztán felmegyünk a hegyre kb. 1/2 óra míg visszaérünk.

Séta elindul, mászunk, majd lépcső kb. 50 méterrel feljebb:

5 éves gyerek telitorokból-:Anyu, pisilni kell!

Inteligens 30-as anyu fényképez, gyerekre se néz.

Gyerek megint, mostmár toporog is.

Apa, anyának:csinálj már valamit!

Mit csinált?

a. visszament a gyerekkel 50 métert a mosdóba?

b. megbeszélet vele, hogy bírja ki még egy kicsit, míg visszérünk?

c.a csoport kellős közepén kb.60 ember és a lépcső közepén, alattunk az olasz túristacsoporttal lehúzta kislány bugyiját, hogy"na ide hugyozz" ?

Igen a C a helyes, na ekkor szégyeltem magam!

kanCa Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1228
így még rosszabb.. :))
Előzmény: szedmák bakter (1226)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1227
A 70-80-as években esetleg. Akkoriban a Ceausescu-érában a r....iai magyar lányok szinte bármire képesek voltak egy magyarországi házasság reményében. De ez az idő már elmúlt...
Előzmény: szedmák bakter (1226)
szedmák bakter Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1226

Ha láttad volna őket egyesével...az egyik a frizurájával simán elment volna a húsz évvel ezelőtti csehszlovák sorozatokban is, a másik szódásüvegszemüveg-matrózpóló,a harmadik mint egy gibbon...kizárt, hogy ezek valamilyen itteni szórakozóhelyen ezt megengedhetik maguknak. Nekem ezért borzolódott még jobban a szőröm, ti. azt hihették, hogy az itteniek majd hasraesnek pesti mivoltuk előtt. 

Előzmény: kanCa (1225)
kanCa Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1225
tudod, ebben az is a szomorú, hogy a srácok nem biztos, hogy lúzerek voltak, lehet, hogy egyszerűen csak megszokták, hogy magyarországon mit csinálhatnak a lányokkal... (már amelyikkel természetesen) ajánlom figyelmetekbe unalmas téli éjszakán felkeresni egy "jó hírű" pesti mulatót, komolyan mondom, egy tanulmány! divatleszbik, és -homokosok, stricik szatírok, tiniszajhák és fr...kusz sándor, aki minez egyben... ;))))
Előzmény: szedmák bakter (1223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 1224
Azt hiszem, hogy ilyen mindeütt van. Illetve, sokan külföldön tombolják ki magukat. Pl. svédek, akár. Azután az alkohol mámorában nincs kontroll.
A másik viselkedési fajta a sznobizmus. Itt jártam, ott jártam, semmit nem látam, de ezt vettem, azt vettem. Én mindig veszek valami kis mütyürt, ami az adott országra jelemző, de, hogy ezüstöt aranyat, kintről.... max a gyerekeimnek ajándékba, ha az nagyon extra és tényleg az adott országot szimbolizálja. A fiam pl. mindig kulcstartót kap. :-)))))
Előzmény: szedmák bakter (1223)
szedmák bakter Creative Commons License 2005.08.21 0 0 1223

Én Erdélyből hoztam egyet:

Udvarhelyen jártunk, egy este elmentünk a helyi ír kocsmában szervezett buliba.Egy leánybúcsú résztvevői táncoltak igen vadítóan, mellettük meg 3-4 kinézetre írtózatosan lúzer fickó.Egyszer csak látjuk, hogy a lányok felháborodva visszamennek a boxukba, az egyik pincér srác meg magyaráz a tagoknak.

Természetesen kiderült, a fiúk pestiek voltak, akik semmivel sem törődve fogdosták,molesztálták a lányokat. Az a fajta seggfejek voltak, akiket itthon valószínűleg általában nullába vesznek, hát azt hihették, itt majd császárok lesznek...Nagyot kellett csalatkozniuk:-) és még hálásak is lehetnek az ottaniaknak, hogy nem monoklival kellett hazatérni a székelyektől.(A pincér srác igen kulturáltan magyarázta el nekik, hogy ez itt nem szokás, a mosolyával mondjuk rendesen ciánozni lehetett volna.) 

Előzmény: kanCa (1217)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.21 0 0 1222
Mi tegnap jöttünk haza Montenegróból.
Na, mire ébredünk reggel kb., 7-kor, rendszeresen: Vazzmeg.. vagy .... képzeljétek az asszony egész éjjel a WC-re rohangált... na nem ezekkel a szavakkal természetesen. Ki a fenét érdekel a család bélműködése, kora hajnalban, de máskor sem. A másik, mindenki az üdülőhelyen kezdte a csemetéjét nevelni. Persze azt sem csendben.... hanem jó, hangosan, ne csináld, ne ordíts!

Volt egy másik eset, csak mint ellen példa, ha velem történik lekapom a hajam, de a gyerekét is...
Hiszti ezerrel. Gondolom valami nem úgy történt, ahogy a drága csemete akarta, erre dühében a fölhöz vágta az apja fotoapparátját. (S mind ezek után, összedve a darabokat, anya is és apa is csenben bementek a szobába, gondolom ők is a robbanás határán voltak, mindenestre semmit nem hallottunk).
Előzmény: R.Marcsi (1219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!