Keresés

Részletes keresés

macheck Creative Commons License 2012.08.10 0 0 3505

Sziasztok!

Mi még majd augusztus végén fogunk menni Szardíniára.

A Europcar-tól foglaltunk autót, náluk úgy működik, hogy min. 800 eurót zárolnak majd a hitelkártyán... Kicsit sokallom, de hát még mindig így volt a legkedvezőbb az autóbérlés, előre, neten foglalva.

eleonora904 Creative Commons License 2012.08.01 0 0 3504

Az autobèrlèskor az onrèsz osszegèt zàroljàk.Ezt lehet csokkenteni, ha olyan opciot kèrsz, ahol 2 vezetot jelolsz meg, igaz, igy valamivel tobbet fizetsz.DE,ha szerencsèd van, helyben is talàlsz, ahogy mi is talàltunk, igaz nem Szardiniàn, Pugliaban olyan helyi cèget, aki nem kèrt tolunk kauciot. Ezt a hotelen keresztul intèztuk, ès a hotel garanciàt vàllalt èrtunk.

Erre alapozni nem lehet,csak megemlitem, hogy tortènt màr ilyen is.Foszezonban mèg rizikosabb, mi juniusban voltunk.

Az èttermeknèl ne turistàs helyeket keress, minèl eldugottabbat, ahol a helyiek esznek.Vacsoràztunk màr hàrman 55 euroèrt sult malacot is, 4 ève.

Előzmény: A püspök inasa (3501)
szofi762 Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3503

Autoeuropa , pl. a Thriffty, Sicily by car autóit is ők kínálják. De én a rentalcars.com-on foglaltam, csak utána derültm ki hogy az ő autójuk. Sajnos azt nem tudom mennyire egységes a 700 euro, az előttem lévőtől is ennyit foglaltak be azt hallottam. Igen, zárolja, nem tudod azt a pénzt kivenni, amíg nem szabadítja fel nem áll rendelkezésedre.

lali.hu Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3502

Remélem nem lehet Szardínián quadozni. Főleg nem a homokdűnéken. Talán s Szaharában?

A püspök inasa Creative Commons License 2012.07.24 0 0 3501

Szia, jegyzetelek bőszen.

Azt lehet tudni ez melyik autóbérlő-társaság volt? (És ez a kaució egységesen így lehet a nemzetközi, meg a helyi, kisebb cégeknél is?) A 700 EUR-t zárolják a kártyádon, vagyis ahhoz nem tudsz hozzányúlni?

Hát igen , megnézegettem ezeket a helyeket, amiket írtál (Castelsardo, Costa Paradiso, Capo Testa, Porto Cervo...), és valóban vétek lenne kihagyni, mert csodaszépnek tűnnek. Csak egyszerűen már annyi mindent felírtam, hogy ha ezt mind körbe akarjuk járni, reggeltől estig csak futkozunk egyik helyről a másikra. No de végülis útvonalban vannak, végig az északi a parton. Megpróbáljuk. Castelsardo-t mindenképp. Valószínűleg az áthajózás a Maddalena szigetekre már nem fér bele. Ezen kívül nagyon szeretnék legalább 2 napot valami eldugott belső-szárd faluban is tölteni, barangolni a hegyekben.

Ja, s még egy: nem tud valaki olyan helyet, ahol homokdűnéken lehetne quadozni? Ez már gyerekkori vágyam, s még sose tudtam sehol megvalósítani. Ahogy az interneten nézegettem, inkább a Costa Verde délebbi részére utalnak a linkek, oda délre meg elvileg nem megyünk. Északabbra?

Előzmény: szofi762 (3498)
KITTY20 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3500

Csatlakozom én is. ...fantasztikus Porto Cervo(luxus jachtok,pláza,gazdagság) Costa Paradiso,  Capo Testa,Stintino....rengeteg látnivaló...

szofi762 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3499

Ja, még valami:

Capo Testa, Costa Paradiso, Catelsardo??? Kihagyjátok? Nem kéne... ;)

És szerintem Porto Cervot is érdemes megnézni ha már egyszer azon az útvonalon vagytok, ha  "gazdagék" meg a yachtok nem is érdekelnek, azért a település építészeti stílusa egydülálló és megér egy sétát! + pár km-re: Cala del Principe öböl, az egyik legszebb és június elején még alig voltak, gondolom a szeptember is hasonló.

Előzmény: A püspök inasa (3496)
szofi762 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 3498

Szia!

Most béreltünk másfél hónapja az algheroi reptéren, 90 euro a bérlet 4 napra és a kaució 700 euro. Kártyán foglalják be, egy héttel az autó leadását követően vissza is tették. Ha nincs a kártyádon pénz nem adják oda az autót... Kb. 4 éve 350 euro volt a kaució (pedig akkor 9 napra béreltünk) szintén Szardínián. 2 éve Franciaországban 600 euro. Mi kölcsönkértünk pár hétre hogy feltöltsük a kártyát, sajna így a legolcsóbb. Ha a helyszínen próbálkozol a bérléssel és nem foglalsz előre a neten akkor meg sokkal drágább lesz a  bérleti díj!

Szállástipp: Hotel Castello Tavolara / Porto San Paolo (Olbia) 50 euro / 2 fő / éj reggelivel (nagyon finom, helyben sütött péksütik, sonka, szalámi, sajt, tojás..stb szóval nem az a szokásos olasz reggeli)

Castelsardoban az óvárosban fent 13 euro volt a menü és nagyon finom, igaz a desszert felejtős (borral, ásványvízzel együtt fizettünk 36 eurot).

csabivaria Creative Commons License 2012.07.22 0 0 3497

Amint látom, pár kérdésben még mindig nem sikerült döntened az utazással kapcsolatban. Mi motorral jártunk a szigeten és minden problémánkkal, kérdésünkkel Fonalka Brigittát kerestük fel. Cagliariban él már tizen éve és szívesen vállal idegenvezetést is. Szerintem írj neki : http://www.szardiniaidegenvezetes.hu/

A püspök inasa Creative Commons License 2012.07.22 0 0 3496

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat. Kicsit már tisztább a kép, úgyhogy talán egy, vagy netán kettő vacsora belefér a költségvetésbe... Kocsi ügyben még nyomozgatok. S általában készpénzben kell leszurkolni a kauciót, s visszaadják ha épségben leadtam a kocsit, vagy elég ha rajt van a bankkártyámon?

Kb. ez lesz a heti menetrend: Alghero - Bosa - Oristano - Sinis félsziget - Orgosolo - Cala Gonone - Gola Su Gorropu - Olbia - Maddalena szigetek - Stintino - Grotta di Nettuno - Alghero.

Most jönnek a szállásfoglalások. Ha valakinek vannak ötletei, javaslatai, szállás, avagy látnivaló ügyben, ne fogja vissza magát, örömmel veszem a jótanácsokat.

Köszi.

solo_la_samp Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3495

.... míg a hagyományos éttermekben 3-4€...

Előzmény: solo_la_samp (3494)
solo_la_samp Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3494

http://www.algherocarhire.com/

Algheróban, kikötőnél 400€ volt a kaució.

Kaja: Mi Algheroban találtunk pl egy self service éttermet, szintén a kikötővel szemben lévő nagy parkolónál. Da Bruno a neve. Itt 4€-től indultak a tészták, halasak 8-10€. Húsételek körettel 6-10 €. Egy sör is "csak" 2€ míg a hagyományos 3-4€. Nyilván coperto sincs. Itt ketten 25€-ből megvacsoráztunk (főétel, desszert, 3,75l-es üveges bor, víz).

De a kikötő és az óváros közötti részen lévő rendes éttermekben is jól lehet lakni 40-50€ / két fő. Pizzák 5-10€, tészták 6-12€, hús/hal ételek körettel 10-20€ + coperto persze. Ezekben viszont szinte mindenhol van "menu turistico". Tészta+húsétel + ital (bor/víz/sör) és általában a coperto is benne van. A terra 13-18€, a mare 16-20€.

Persze lehet vacsorázni akár 100€-ért is fejenként például a város michelin csillagos éttermében. A másik véglet pedig a, szupermarket+hűtő kombó, ténlyeg jó cuccok vannak a boltlkban, így akár 10€-ból is ki lehet hozni egy vacsorát két főre. 

Előzmény: A püspök inasa (3489)
szkati Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3493

Az, hogy milyen módon mész le,( mert szinte biztos, hogy nem fogod ennyiben hagyni:)), az függ attól, hogy mennyi időre mész. Teljesen jó egy hétre a repülő. Mi 3x voltunk és háromféle módon. Nyilván utoljára- amikor 3 hétre mentünk délre, Villasimiusba- saját kocsival mentünk és élveztük ennek az előnyét minden tekintetben. Amúgy meg a kompolás hatalmas élmény.

Egy hétig akár szendón is ellennék, pedig nem tartozom a fiatal korosztályhoz. Pizza olcsóbb, tésztás kaják is aránylag kibirhatók.

Előzmény: A püspök inasa (3488)
kszabi23 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3492

Szardinia tömegközlekedés (vonat, távolsági, és helyi autóbuszközlekedés) http://arst.sardegna.it/index.html

roberta77 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3491

A tömegközlekedesről annyit,hogy mi Algherobol busszal mentünk Stintinoig

45perces út  6€ volt a jegy fejenként.

(a taxit is kipróbáltuk, Alghero reptérről a közeli panzióba 27€-t fizettem :-S)

roberta77 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3490

Pizzaárak:

sima, egyszerű mozarellás-paradicsomos 7 €

ha már több feltéttel szeretnéd 10-12 €

egy üveg sör (ami 6.6 dl) 4€ az étteremben

egy pohár bor is ennyi volt.

a közelben volt egy bolt, ott naponta vettünk gyümölcsöt 2-3€ kilója

baguett-et 80cent darabja, a sonka kilója 35€ volt :-D a sajt is 20€ körül mozgott

és persze betankoltunk dobozos sörből 1.35€ volt darabja, de 4.6%-os :-P

Előzmény: A püspök inasa (3489)
A püspök inasa Creative Commons License 2012.07.19 0 0 3489

Szia, sajnos ez már késő, mert megvannak a Pozsony-Alghero repjegyek, azok olyan kedvező áruak voltak, hogy fel sem merült, hogy ne azt az opciót válasszuk, tekintve, hogy ahogy megnéztem, 250 EUR alatt nem nagyon jön ki az átkompozás, és akkor még kabint nem is béreltem a 8-10 órás éjszakai útra. Egyébként ha csak annyit kérnek kauciónak, amennyi az egy heti bérleti díj, az még teljesen rendben, hisz nekem az jön ki, hogy egy hétre olyan 200 EUR a kocsibérlés, ez még ok, nekem a 700-900 EUR kaució tenné be a kaput. Egyébként igazad van, én is általában osztok, szorzok, hogy nem jövünk-e ki jobban saját kocsival, de itt nem ezt dobta ki a matek.  

Előzmény: zvia55 (3487)
A püspök inasa Creative Commons License 2012.07.19 0 0 3488

Hát, elszomorít amit írsz. Akkor valószínűleg marad max. a pizza, az talán nem olyan vészes árban. A 95 EUR nagyon durva ár egy kétszemélyes vacsoráért, szerintem Budapesten annyiért még a Michelin-csillagos Onyxban is bőven jóllakunk ketten. Kocsiügyben még körbenézek, kutakodok, de ha tényleg ennyi kauciót beterhelnek, akkor bizony buszozgatni fogunk. Köszi a választ. 

Előzmény: szkati (3486)
zvia55 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 3487

Én még hozzátenném, hogy legyetek bátrak és merészek. Saját kocsival, a livornoi kikötőből fedélzeti jeggyel

átkompozhattok kb. 10 óra. A kocsiba viszont minden hazai kaja befér. Megéri itthonról vinni. Én jó magyar szokás szerint

panírozott csirkecombot, tőltöttkáposztát, pörköltet is vittem. Így körbeautóztuk a szigetet.

Előzmény: A püspök inasa (3485)
szkati Creative Commons License 2012.07.19 0 0 3486

Nézd meg a googliban az " autoberlesonline"-t, vagy az "autobérles Szardiniánt", vagy keress egy német, vagy angol lehetőséget.

pl Autovermietung in Sardinien. Elő fog jönni sok lehetőség és ebből lehet mazsolázni. Tény és való, hogy az elmúlt két évben valami megváltozott, mert korábban béreltünk autót Szardinián is, Szicíliában is és nem emlékszem ilyen horribilis nagyságú kauciókra. Idén májusban viszont a Sorrentói félszigeten ugyanannyi kauciót zároltak a kártyámon, mint amennyi a bérleti díj volt 2 hétre. Nézd meg a rentalcars-t, vagy a budgetet is.

Ami  meg a kajaárakat illeti, hát Olaszország sem olcsó, de Szardinia viszont nagyon drága. Egyszer ettünk egy vacsorát( előétel, 2 főétel+1üveg bor) és 95 EUR-t fizettünk. Ezért egyszerűbb apartmanban lakni, mert 5 perc alatt össze lehet dobni a supermarket fagyasztójában kapható készételt, ami a töredéke a vendéglői áraknak. Igy a normális kajáról sem kell lemondani. Egyébként mi rengeteg friss halat, rákot ettünk, amik szintén kaphatók minden supermarket  halas  pultjánál, de nektek nem javaslom, miután egy hétre mentek és gondolom, hogy nem azért, hogy este fáradtan még sütögessetek.

A helyi gasztronómiában történő elmerülés ebben az esetben nem tanácsos:))

Előzmény: A püspök inasa (3485)
A püspök inasa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 3485

Üdv!

Szeptember közepén mennénk egy hétre Szardíniába, s lenne egy-két kérdésem (bár biztosan már felmerültek korábban is, ezért ha így van, előre is elnézést...):

1./ Mivel autót szeretnénk bérelni Algheroban, így eléggé megdöbbenten olvastam lejebb, hogy 700, meg 900 eurót kérnek kaucióként, nos ez tényleg így van minden társaságnál? Mert én még ilyent nem hallottam. Igaz Olaszországban még nem béreltem sose autót, de máshol, főleg Spanyolországban sokszor, és ott sosem kértek semmilyen külön kauciót. Lefénymásolták a bankkártyát, s kész. Ha ez így van tényleg és nem lehet kikerülni sehogy, akkor lehet, hogy kútba esik az egész autóbérlési terv. Én az útiköltségen túl biztos, hogy nem tudok plusz negyedmillió-300.000 Ft-ot előrántani, pedig így tudnánk bejárni legjobban a sziget eldugotabb csücskeit... Kérlek nyugtassatok meg.

2./ Következő kérdésem is anyagi természetű. Pár órája hozta meg a postás az LP Sardinia könyvét, és elképedve lapozgatom az "eating" című fejezeteket, mert valami eszméletlen árakkal riogatnak. Algheroban ilyesmik: La Botteghina: meals: 25-30 EUR, Mabrouk: menu 40 EUR, Osteria Machiavello: meals around 35 EUR, stb... Akármelyik kajáldát nézem, mindegyik mellé ilyeneket ír, hogy meals 30, 35, 40 EUR. Ez komoly? Szardínián egy tál kaja egy vendéglőben több mint 10.000 Ft? Mert ha igen, akkor verik Norvégiát, és nagyon el leszek kenődve, mert az egyik kedvenc élvezet mindig az elmerülés a helyi gasztronómiában, de ilyen árak mellett ez lehetetlen. Szóval készüljek egy hetes májkrémes-szendó diétára?

3./ Járta be már valaki tömegközlekedéssel a szigetet? Mennyire megvalósítható ez (arra az esetre, ha nem sikerül autót bérelni), mennyire jó a buszközlekedés, el lehet-e jutni kisebb, nem felkapottabb helyekre is? 

4./ Egy hét nem sok Szardíniára, így azt tervezem, hogy az Oristano - Cala Gogone vonaltól északra fekvő részeket barangolnánk be. Mennyire reális ötlet ez, illetve a fővárost, Cagliarit ki lehet hagyni, avagy kötelező? Vagy valami egyéb délen?

5./ Járt-e valaki északon az Asinara szigeten, ajánlja-e, vagy kihagyható?

Egyenlőre ennyi, de esetleg annak is örülnék, ha valaki leírná, hogy mi az a nevezetesség, ami nem derül ki felületes olvasás során a könyvből, de mindenképp meg kéne nézni. (Minden érdekel, lehet az egy szép öböl, barlangok, halász- és hegyi falvak, kuriózumok, vízesések, állatok, kulturális jellegzetességek, bizarr épületek, szóval bármi...)

Előre is köszönöm!  

roberta77 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 3484

Tegnap érkeztünk haza Stintinoból.

Csodaszép volt a La Pelosa partszakasz!!

Szállásunk pár méterre volt a strandtól, La Pelosetta hotel.

A tenger smaragdzöld és türkízkék színben pompázott.

Én mindent egyénileg intéztem. ;-)

külön köszönet Beának az előzetes infókért :-**

vermon Creative Commons License 2012.07.12 0 0 3483

Sziasztok!

Mi 2 hét múlva indulunk, repülővel, déli részen lesz a szállás.

Hajókirándulással kapcsolatban tudna valaki segíteni? Melyik városokból megy, mikor indul...?

A szárd est is érdekelne.

(Írtam Emesének is, de sajnos nem válaszolt, gondolom ezek a programok csak azoknak szólnak, akik tőle foglalnak szállást).

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol!

MaFe80 Creative Commons License 2012.07.11 0 0 3482

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat!

Közben tegnap volt egy kis időm tovább bogarászni, és találtam választ. Akit esetleg még érdekel, akik megszálltak a kompozás előtt, azok azt írták, hogy Ferrara-t vagy Montecattini Therme-t javasolják.

Azért szeretnénk egy éjszakát valahol eltölteni a kompút előtt, mert még megnéznék egy-két várost útközben. Nekünk hosszú lenne az út egyhuzamban, így kényelmesebbnek gondoljuk.

Utazási irodát mi sem szeretnénk emiatt igénybe venni.

Köszi szépen mégegyszer!

Szép napot!

Előzmény: zvia55 (3479)
szkati Creative Commons License 2012.07.10 0 0 3481

Ha meg szeretnél szállni Livornó előt( azt persze nem nagyon értem, hogy miért), akkor hagyatkozz magadra, mert bárhol találsz szállást a közelben és olcsóbban, mintha bárki közvetítene:))

Előzmény: zvia55 (3479)
zvia55 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 3480

kötényes!!!!!!!! még nem jöttél haza?

zvia55 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 3479

Ha Livorno előtt még szeretnél megszállni, fordulj bizalommal az UNIVERSO utazási irodához, nagyon korrekt olcsó szállást tudnak.

Mi Pest mellől mentünk a livornoi komphoz, egy seggel el lehet menni. Csak 1160 km. Porto Corallo-ba voltunk.

Körül autóztuk a szigetet---- ez maga a csoda. Élménybeszámolót várunk..

Előzmény: MaFe80 (3478)
MaFe80 Creative Commons License 2012.07.10 0 0 3478

Sziasztok!

Nyaralni megyünk Szardíniára a párommal.
A következő szállást néztük ki: Colostrai - Muravera

Meg szeretném kérdezni, hogy valaki volt-e már itt és ha igen, milyen tapasztalatai vannak a szállással és a környékkel kapcsolatban?

Autóval szeretnénk menni, és a kompút előtt megszállnánk egy éjszaka valamelyik kisebb városban. Tudnátok ajánlani egy várost, ami nem túl drága, és közel (max 1 óra) van Livorno-hoz?

Válaszotok előre is köszönöm szépen!
Szép napot!

KITTY20 Creative Commons License 2012.07.06 0 0 3477

Szia.Persze hogy tudok segíteni!

La Funtana szuper szálloda.Reggeli bőséges!Sok a pékstemény,palacsinta,rengeteg felvágott,kenyér...stb.Szokásos büfé reggeli.Annyi hogy nem volt zöldség(paprika,paradicsom). Rengeteg képem van a szállodáról,szivesen küldök az e-mail címedre.A szálloda a városól gyalog olyan 10 perc.REngeteg étterem van,rengeteg választékkal.Mi bőven meg tudtuk oldani az ebédet és a vacsorát is.  

Sőt a szálloda ad kuppont,ahol kedvezményesen tudtok enni. 

e -mail címem:jkitti1986@gmail.com

Előzmény: asima (3474)
emese2010 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 3476

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!