Egyszer majd ( "amely nap talán el sem jön" - mondta Don Corleone) megunják kerülgetni, aztán kiviszik és lesz meglepetés, lehet hálálkodni a jóságosságukért.
Az ajanlott levelek evek ota nem kovethetok, koszonhetoen a magyar posta balf.szkodasanak. Az ebay feluleten egyebkent megmutatja, de a usps oldala mar nem.
Visszatért az emberiség jövőjébe vetett hitem, megérkezett a bigyóm Kínából - április 1-i rendelés. Érdekesség, hogy megjárta Taiwant is, egy ottani postás cég vette át és ragasztott rá egy másik cimkét.
Sziasztok! Eszem megáll! USAba küldött priority air mail küldemények egy hónap elteltével is csak várakoznak a reptéren...és ez már rendszeres. Kinél, mi a helyzet?
2020-06-03 18:58
International airport, Received by destination Post
2020-06-01 21:55
International airport, Handover to destination Post
2020-05-28 07:30
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Handover for international transport
2020-05-27 06:33
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Inserting item into export receptacle
Mert a posta nem ismeri a szamot, a kinti oldal szerint pedig itthon csak a balfaszkodas megy.
2020-07-02 21:40 Delivery Agent - HUNGARY, Tracked in destination country 2020-07-02 06:53 Delivery Agent - HUNGARY, Forwarded to correct delivery depot 2020-07-01 16:43 Delivery Agent - HUNGARY, Tracked in destination country 2020-06-30 22:54 Delivery Agent - GERMANY, Tracked in destination country 2020-06-29 22:28 International Hub, Exported from the UK 2020-06-29 22:19 International Hub, Sorted for export 2020-06-28 20:38 National Hub, Sorted 2020-06-26 16:22 Belfast Depot, On route to hub 2020-06-26 14:51 Belfast Depot, Collected EK631666550GB
Údv mindenkinek, ha ebayen el akarok adni saját terméket, de hogy csak euban jelenjen meg, hova tegyem fel? Azt simán látom h van ebay. de meg .it meg nl meg stb.
De nem egyes országokban akarom, hanem az egész euban. Usa kizárva, a termék nem kompatibilis.
Azt sem értem igazán, hogy mit írjon be az ember szállítási koltségnek, Bécsújhelyet, vagy Dublin külsőt? (Cca 20 szor annyiba kerül).
Ha 20$-t irt ra, es mondjuk a melle csatolt szamlan is ez az osszeg van, akkor, ha 20$-rol szolo fizetesi bizonylatot kuldesz be a DHL-nek, abban az esetben nem kell semmit sem fizetned majd.
Mennyi az erteke? Ha esetleg afa es/vagy vamfizetesi kotelezettseg adodik az ertek miatt, szamolj azzal is, hogy 5990Ft+AFA-t fel fognak szamolni kezessegvallalasi dij cimen.
Nekem pont az ellenkező a tapasztalatom most. Mintha eltűnt volna a sok hátralék, egész korrekten érkeznek a dolgok. Bizonyára szerencse kérdése is. Május végén megrendelt távirányító ma landolt Kínából. Júl. vége volt az vállalt határidő. De mintha itthon is kicsit gördülékenyebb volna. Ha rendesen beindul a biznisz, biztosan feltorlódnak majd itt is. Volt a mostaninál sokkal rosszabb helyzet is.
Ez halál, ami most van az éven és nem nagyon látok javulást, sőt... Én nagyon sok kis biszbaszt vásárolok, mert elektronika a hobbim..., 2 hónapnál rövidebb idő alatt alig jön meg valami kínából, 2-3 hónap lett a default várakozási idő. A korábbi 3 hét körüli várakozás sem volt kevés, de azt még el lehetett viselni, megértettük, hogy olcsó, hát várni kell, de 3 hónap, az már halál és a legrosszabb a bizonytalanság, nem tudhatod, hogy egyáltalán érdemes-e várni, vagy végül ide sem ér, bár általában végül csak megjönnek, de ez nagyon durva.
A DHL feladas lehet ketfele. Egyresz sima nemet posta (klasszikus 2 betu + 9 szam + 2 betu ragszammal), vagy a futarszolgalat (10 szambol allo csomagszam). Utobbi korulmenyesebb, mindig bekerik a bizonylatokat, elobbi viszont a posta kicserelojen megy at, tehat siman atcsuszhat.