Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Oyabun Creative Commons License 2000.09.21 0 0 87
Szija mélyen 10-telt gebild...
Szerinted az Alfa156 2,5 v6, amihez valaki hasonlította mikori modell?
A kérdés ugyan csak költői, de ha komolyan nem tudod szívesen megválaszolja bármelyik Alfa-mániákus kolléga.

Oya
Hagyjuk már a kötözködést kollégák. :-) Mellesleg meg az az autó megy, amelyiknek nyomják.

Előzmény: gebild (83)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 86
MathiasR!

Igazad van, ne fikázzunk tovább.

A BMW-srácok is ugyanannyira szeretik kedvenc játékszerüket, mint mi...

...és ezt büszkén vállalják is!

Előzmény: MathiasR (81)
gebild Creative Commons License 2000.09.21 0 0 85
Happy_Hunter

Kiváncsivá tettél!
Melyik ez a csodálatos típus?
Buzuki? Trabant?

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 84
Bocs, csak egy ártatlan kérdést szeretnék feltenni, mert erre még senki nem bírt válaszolni nekem:
Itt nagyon megy a szöveg az "értékállóságról"...

Szóval:
Miért jó az, ha _benne_áll_ a pénzed az autóban? Vagyis miért jó az, ha ua a kategória
-_sokkal_többe_kerül_vásárláskor,
-az alkatrészek _sokkal_többe_kerülnek_,
-a tolvajok _sokkal_jobban_viszik_,
-és a befektetett pénzed egy részét is csak _eladáskor_ tudod megint kivenni, ha addig meg nem töröd, vagy szét nem hajtod, vagy találsz rá madarat.

Számomra az autó ott kezdődik, hogy "körbeölel" a belső világával, gyorsul, megy, megáll, nem fizeted rá a gatyádat (abban a reményben, hogy majd esetleg visszakapod eladásnál), nem rohad ki a segged alól, és ha betartod a szerelési utasításokat nem hagy szarban.

ennyi.

gebild Creative Commons License 2000.09.21 0 0 83
Oyabun

Ez mind szép és jó, de mi van a régebbi évjáratokkal, amikről itt a vita szólt?

Előzmény: Oyabun (82)
Oyabun Creative Commons License 2000.09.21 0 0 82
Haller Ganxta...
Javaslom böngészésre a BMW magyar honlapját, azon belül is a következőt:
http://www.bmw.hu/termek_es_szolgaltatas/autok/technikai_3_limuzin.html

Akinek kevés az ideje, kivonat:
BMW 3-as limuzin, technikai adatok
323i
lökettérfogat:2494ccm
gyorsulás 0-100: 8sec
végsebesség: 231 Km/h

Maradok 10-telettel:
Oya

Előzmény: GanXstaZolee (72)
MathiasR Creative Commons License 2000.09.21 0 0 81
GTI 16V !
A malacka sirályyyyy ! (o:
Többiek:
Szerintem ezt a fikázást kár tovább folytatni, az arcvonalak kimerevedtek, senkit nem hat meg a másik érve, örüljön ki-ki a saját kedvencének, engem spec nem boldogít, ha meg vagyok győződve a más kocsijának silányságáról........
Nem tagadom, volt Trabantom meg Wartburgom is, amelyekről kevés jót tudok említeni, akkor az jutott, arra tellett. És mivel tudom, hogy most is sokaknak csak arra futja.
Van egy olyan érzésem, hogy sokan elfelejtik (vagy tán nem is éltek akkor ? ) azt az időt, mikor egy külföldi rendszámú Golf Ies vagy VALÓDI TORINÓI Fiat láttán összecsordul a nyál a szánkban ? Akinek nem, az most hazudik ! (o:
Vagy egy-egy öreg Merci (álló- meg fekvőlámpás) és cápa BMW az álmok netovábbja volt ! Én még emléxem arra, bár gyerek voltam, de már benzinfertőzött ((o:), hogy Szegeden tátott szájjal néztük az akkori kajakkirály (asszem 1502-es) BMW-jét, amit újonnan hozott a Müncheni olimpia után haza ! (gy.k.: 1972)
Ezzel az eszmefuttatással csak annyirt szeretnék elérni, hogy csillapodjunk, örüljünk a saját választásunknak, de kicsit jobban tiszteljük a más ízlésű embereket. Persze ha valakinek a kötözködés a lételeme....... az hamar kap durva beszólásokat, az értelmesebbje meg úgyis otthagyja a francba az ilyen vitát......
Ennyi.
Üdvözlettel:
MathiasR
Előzmény: GTI 16V (66)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 80
Spd!

Gondoltam, hogy erre harapni fogsz.

Üdv

PS:

Eurotax értékelések (1990-es évjárat):

BMW 316i 916.000,-
Alfa 75 TS 699.000,-

BMW 325i 1.072.000,-
MB 190E 2.0 1.561.000,-

Nem tudom már az új árakat, de gondolom egy 316i az biztos picit drágább volt újonnan egy Alfa 75-nél. A 325i pedig biztos jóval többe került újkorában, mint a 190E 2.0.

Használtan kb. 200.000,- árkülönbség a BMW "javára" az újonnan bizonyára olcsóbb Alfával szemben. Pedig a 75-ös aztán tényleg még az elvontabb Alfák közé tartozott (szóval soha nem volt egy értékesítési rekordokat döntögető autó).

Előzmény: SPd (79)
SPd Creative Commons License 2000.09.21 0 0 79
Sportivo,

Ezzel asszem' egy kicsit túl messzire mentél:

"Az E30 viszont szerintem már egy teljesen lefutott, elértéktelenedett autó. Kb. olyan stílusos, mint 1985-ben egy sportkormányos kifordított felnis ezerötös zsiga volt (ugyanaz a célcsoport is használja)."

Ezekszerint minden E30-as tulaj afféle vidéki roma vagy útszéli vagány ilyesmi?!!

Remélem ezt csak viccnek szántad, mert ha nem, akkor azt kell hogy feltételezzem, hogy Te meg a bunkó műkincskereskedő v. zöldséges fajtából való vagy, akinek "Egy Alfa 155-ös egy egzotikus dögös autó, egy 190-es még mindig egy "igazi Mercedes""....:))))))

Üdv,
SPd

Ui.: Azért az én "teljesen lefutott, elértéktelenedett" E30-am még mindig a hasonló korú és osztályú Alfának a többszörösét éri (lásd EuroTax)!

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 78
A 318is tényleg egy jó autó volt.
Golf I. 16V ???
Hát azt a (Golf II.) motort meg hogy varázsoltad bele az autóba?
Kell hozzá új típusbizonyítvány?
Belefért?
Előzmény: GTI 16V (77)
GTI 16V Creative Commons License 2000.09.21 0 0 77
Inner Circle!

Ezt nem mond, mert Én magyar vagyok, magyar rendszámmal és benne vagyok mindenféle gyorsulásban és nem anyázok, mutogatok ha megvernek (bár ritkán fordul ez velem elő :)))

Fastcar, SPd

Nézegettétek az 1.8-as kategóriát és két dolgot kihagytatok: BMW 318is ami 9,2 sec százig és engem a VW Golf I GTI 16V-t ami ugyancsak 1.8-as és olyan 7 körűl van százon. 23 évesen.Persze régebben az enyém is jobban mehetett... Na ezzel nem akorok senkit magamra uszítani, de nem lehetett ezt sem kihagyni :))

Agresszív kismalac vizsgázik, de nagyon nem tud semmit. Végül a vizsgabiztos
megsajnálja.
- Na jól van, kismalac, kettessel átengedlek.
- NEM MEGYEK !!

Előzmény: Inner Circle (74)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 76
Persze Spd, nem Ppd.
Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.21 0 0 75
Ppd!

Én is tudom, hogy az Alfa (ugyanúgy mint a BMW) nem éppen az értékállóság mintaképe, de azért ennyire nem tragikus a helyzet!
Ha szerinted egy 10 éves Alfa épphogy a harmadát éri egy hasonló BMW-nek, akkor ugye egy '90-es Alfa 75 kb. 300.000,- (mert ugye egy hasonló 3-as BMW kb. 900.000,- Ft-ot ér).
Namármost ha '90-es Alfákat dobálnának ilyen kevés pénzért az ember után, akkor nekem teljes gépjárműparkom lenne.
Esetleg azért nincs annyi Alfa az utakon, mert ritkább autó? Azért nem esik ám szét az összes atomjaira (a Bosch elektromos rendszerével, Girling fékeivel, ZF váltójával,... - szóval azért nem szarból tákolták össze).

A BMW-t (értékben) mindig is a Mercedeshez méri mindenki, egy '90-es "vastag díszléces" 190-es pedig pont másfél millát ér.
Az erkölcsi avulása is a BMW-nek a legerősebb. Egy Alfa 155-ös az emberek szemében egy egzotikus dögös autó, egy 190-es még mindig egy "igazi Mercedes".
Az E30 viszont szerintem már egy teljesen lefutott, elértéktelenedett autó. Kb. olyan stílusos, mint 1985-ben egy sportkormányos kifordított felnis ezerötös zsiga volt (ugyanaz a célcsoport is használja).

Üdv:

Sportivo

Alfa 164 Super
MB 280 SE

Előzmény: SPd (64)
Inner Circle Creative Commons License 2000.09.21 0 0 74
Joe, mit várhatnál egy BMW-stol mint egy németesen szögletes mosolyt? :)))))))

"rosszul emlékszel, a hüvelykujjammal _lefelé_ mutattam... a középső ujjammal mutattam felfelé"

Egyszerre???.... Lehet egy kézügyességed, huazannya, most már értem, miért szeretik a nok a BMW-seket! :)))

Megjegyzem, magyar rendszámú autótól tényleg szinte elképzelhetetlen lenne, hogy ilyenkor a hüvelykujjával mutat föl, nem a középsovel, ami elég szomorú.

Előzmény: PhoeniX (69)
CaddyLacee Creative Commons License 2000.09.21 0 0 73
Hm. Látom a topic teljesen átlényegült Alfa Romeo vs. BMW-re :\
De hogy a saját topicomban ne legyek off, egy mai történet:
Szépen megyek valahol a városban (lényegtelen), egyenrangú keresztezodés. Lassítok, nézek jobbra, elengedem a féket, nézek balra, hátha. És hát ha, akkor 1000-el jön egy kedves honfitárs, látva, hogy van még 10m, és én nem annyival megyek, mint o, uccu be elém. Én satu, o padlógázon el. Biztos nagyon sietett, sot biztos terhes feleségét vitte a kórházba, etc.
Nos, ha én nem vagyok körültekintobb, mint az átlag, akkor most nem írogatnék itt.
Ja, mellékesen megjegyzem, Bmw volt... Ahogy láttam nem is fehérember volt az illeto, de nehogy most rasszistának kiáltsatok ki :)

Üdv!

GanXstaZolee Creative Commons License 2000.09.20 0 0 72
Joe 155 pontosan a 323 "csak" 2300-as motor :) és persze tenyleg nem fer összehasonlítani a kettot :)

Igen 83 óta gyártják E30-ban.

A fenébe nekem 323i van akkor már nem is mersz kiállni? :)))))

Előzmény: Joe 155 (71)
Joe 155 Creative Commons License 2000.09.20 0 0 71
Haki GangXsta.
Én úgy tudom hogy az E36-os BMW 323 ba 2500ccm-s motor van, de javíts ki ha nincs igazam. Az E30-s sorozatot nem lenne fer a 156 hoz hasonlítani, mert van közöttük 15 év. Ugye jól tudom hogy 83-óta gyártják?
PhoeniX.
Ezek szerint nem ismerem az álltalad használt szimbólumokat. Én ha valamit írok amit poénnak szánok akkor ezeket a jeleket használom: :)))
A te álltalad használt =] jelekkel még nem találkoztam. Ebből lehet a félreértés! De mindettől függetlenül amit írtam azt úgy is gondolom, és ha rád ez nem jellemző akkor ne vedd magadra! Peace!:)) vagy a kedvedért =]

A gyorsulási versenyekre nem jutok ki, mivel azok kedd este vannak, és a Ringtől kb 170 km-re lakok.
A tavaszi idénnyitóra kimentem, mert másnap Márc.15.-e miatt pihi volt. Ettől függetlenül, ha legközelebb hasonló szerencsés időpontban lesz a verseny, akkor kimegyek, és BMW 320-ig állok elébe a kihívásoknak!

Előzmény: GanXstaZolee (60)
fastcar Creative Commons License 2000.09.20 0 0 70
Ja és mégegy dolog, ami egyébként a "Japánt vagy németet?" egyik alaptémája, hogy a német autók a magyar piacon amblokk túl vannak értékelve és indokolatlanul tartják avultságuk ellenére is az árukat.
A kocsik állapota pedig egy olyan dolog, hogy amire vigyáznak, az nem megy szét, amire meg nem az leamortizálódik mindegy milyen gyártmány.
Ha érdekel nézd meg az oldalamon (w3.swi.hu/fastcar) az autómat, illetve azt a piros GTV-t a project részben, amit a nyáron vettem. 81-es autó 7 éve áll motor nélkül kivonva a forgalomból napon-hóban és nincsen rajta rohadás. A kék, amit használok napi használatban van évi 30.000 km-t fut 82-es. Ezenkívül még 3 ilyen autóm volt. Az elözö 2000-est úgy vettem a Nagykörösin, hogy ott állt a sarokban 11 évesen Svájcból behozva, vámolva vizsga nélkül. Ezt a kocsit megvettem és mindennemü ismeretség nélkül elvittem a Mozaik utcába és csont nélkül ment át úgy, hogy a motorháztetöt csak annyit nyitottuk fel, amíg ellenöriztük a számokat a megvételnél (máshoz se nyúlt senki). Mutass nekem ilyen BMW-t 80-82 közöttit 2.5-es motorral ami jelenleg is ennyit fut és ilyen állapotban van.
Előzmény: fastcar (67)
PhoeniX Creative Commons License 2000.09.20 0 0 69
rosszul emlékszel, a hüvelykujjammal _lefelé_ mutattam... a középső ujjammal mutattam felfelé =]
Előzmény: fastcar (67)
PhoeniX Creative Commons License 2000.09.20 0 0 68
"Hát cimbora, legyen neked igazad"

Hát cimbora, akkor vegyél komolyan _mindenkit_, és ne vedd tudomásul ha valaki a következő jelzést alkalmazza a hozzászólásában:

=]

Én nem tudok olyan embert elképzelni aki nem érti az én hihetetlenül kiforrott poénjaimat!

"Aki pedig az autópályán kívül is 200 fölött megy , legyen az BMW-s vagy más tipusban ülő, azt kell hogy mondjam, nem normális"

Aki pedig így reagál egy ártatlan poénra, ami épphogy a topik értelmetlenségéne kíván árnyaltan hangot adni, és az élet apró örömeire felhívni a figyelmet, nos az azt kell hogy mondjam, nem normális!

ha megkérhetlek, ne legyél ilyen lenéző velem szemben csak azért mert egy kis poént beírtam, igaz, elfogult vagyok kicsit, mert a bmw-ket nagyon szeretem, a kedvenc európai autótipusom, de azért tényleg: miért kell nekem ugrani, mikor én nem szóltam semmi rosszat? pláne ha nem mondtam (gondoltam) komolyan?

üdv
PhoeniX

Előzmény: Joe 155 (49)
fastcar Creative Commons License 2000.09.20 0 0 67
Ez többek között abból is ered, hogy már eleve nincsenek túlárazva! kb. azonos szintü BMW kétszer annyiba kerül újonnan mint az Alfa. Egyébként a BMW-nek egyetlen igazán jó sportkocsija volt, az M1, amit a Lamborghini csinált nekik.:-)))))

És egy személyes élmény 93-ból, mert kérés volt, hogy ne hasonlítsuk össze a 200 ccm-mel nagyobb motort. Az én akkori (és a mostani is) Alfám GTV6 2.5 160 LE-vel. Az Örs Vezér teréröl jöttem befelé a városba, ahol összeakadtam egy német rendszámú Z1-sel. Abban szintén 2.5 170 lovas motor van. leszámítva a minimális súlyhátrányomat és a legalább 7 évvel öregebb kocsimat, elkezdtünk gyorsulni és a Z1 nem tudott elmenni mellölem. Amikor a Pongrácz úthoz értünk a srác át is intett a hüvelyk újját felmutatva. Pedig elsö évben a hivatalos gyorsulási adata a Z1-nek 7.3 volt, az enyém 8.3-mával szemben!

GTI 16V Creative Commons License 2000.09.20 0 0 66
SPd!

"legjobb bizonyíték a TOP4 autómárkám listája: Honda, BMW, Dodge, Mitsubishi, Ferrari."

Ebből az a bizonyíték, hogy nem megy neked a matek :))) Vagy direkt van ott 5 autómárka és találjuk ki melyik a kakukktojás?
Tippelek: a Dodge nem illik a sorba.

Agresszív kismalac ül a buszon. Felszáll az ellenőr: Jegyeket, bérleteket.
Mire a kismalac: NEM KELL.

Előzmény: SPd (56)
tcaoe Creative Commons License 2000.09.20 0 0 65
Hat ezt nem ertem.... Ha valaki nem agressziv, az hogy amortizalja le jobban, mint az egyebkent gyakran allat modjara vezeto mercisek?(ne irjon senki, aki mercit vezet, de nem allat modjara. ott van, hogy gyakran) Rosszabb a fekje, vagy hogy van ez, Spd?
SPd Creative Commons License 2000.09.20 0 0 64
sportivo,

Bocs, de nem tudtam megállni, hogy ne válaszoljak.
A használt BMW ára a hasonló korú Mercivel összevetve kb. 80-85% ami abból ered, hogy a BMW-t sajna addigra már jobban leamortizálják a puffokkal, míg a Mercit általában józanabb életvitelű úriemberek vezetik. De minek a Mardzsó vs. BMW hasonlítgatás?
Miért nem inkább az Alfához hasonlítod? Mert pl. a 10 éves Alfa a hasonló korú BMW árának ha a harmadát éri és valahogy nem sűrűn lehet találkozni velük a forgalomban?!

SPd

Előzmény: Törölt nick (61)
Inner Circle Creative Commons License 2000.09.20 0 0 63
Nézd, SPd, nekem a véleményed szent, ha nem szereted az Alfát, a lelked rajta! Ami nem tett jót a lelkivilágomnak, az az hogy a (többek között) DTM-gyoztes Alfa 155-öt a Suzuki Swifttel veszed egy kalap alá. Te sem örülnél ha én a Hetes konkurrenseként a Kia Shumát említeném, nem igaz? Ez nem egyszeruen véleménykülönbség, hanem hozzá nem értés, bár bízom benne hogy csak véletlenül kicsúszott a kezedbol.
Egyébként ma is versenyez egymás ellen Alfa és BMW az Euro-STC-ben, két hónapja még eléggé a 156-osok vezettek, most oszintén szólva nem tudom, de nem is számít. Nagyon helyesen mondod, hogy katalógusadatokkal nem sokra megy az ember, hanem a személyes tapasztalatok számítanak.
Tehát ha se a katalógus, se a mérési eredmények, se a tapasztalatok nem támasztják alá hogy az Alfa a kategóriatárs BMW-k alatt maradna, akkor miért ne lehetne a BMW és az Alfa Romeo egyaránt jó autó?
Nekem nincs BMW-m, és sosem lesz, mert nem a karaktere nem szimpatikus, de attól még az egy kiváló gépjármu.
Y3K Creative Commons License 2000.09.20 0 0 62
"Ez nem egy amerikai újság?
Az USA-ban nem forgalmazzák az Alfa Romeo-t."

Ez igy igaz. 90-es evek elejen vonultak ki a US piacrol. Bar most a GM-Fiat baratsag miatt par even belul megint fognak Alfakat arulni. :)

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.20 0 0 61
SPD!

"A Car&Driver magazin toplistáján, sőt még az ajánlott márkák listáján sincs semmi nyoma... "

Ez nem egy amerikai újság?
Az USA-ban nem forgalmazzák az Alfa Romeo-t.

Ez számomra azért újdonság, hogy a BMW az állítólag széthulló Alfával szemben egy tartós és alacsony szervizigényű autó (mert ugye mást szoktak mondani), de azért jó hír.

Egyébként nem tudod, hogy a BMW használt árai miért olyan alacsonyak? Mindig csodálkozom, hogy egy hasonló Mercedes 60 - 70 százaláka a használt bömös eladási ára.

Előzmény: SPd (52)
GanXstaZolee Creative Commons License 2000.09.20 0 0 60
Joe 155 nincs semmi bajom azzal amit mondasz, azonban nem a 2.5-ös alfát kéne egy 323-al összemérni na, mégha "csak" 200ccm a különbség :)

SZVSZ szerintem hamár úgyis off a topic, inkább arról lenne érdemes vitázni hogy melyik kocsiba hány luvnya esett már be ez nekem valamivel érdekesebb téma :))))))))

Egyébként gratula a gépedhez nagyon szép darab!

Előzmény: Joe 155 (54)
Dires Creative Commons License 2000.09.20 0 0 59
Cyactok!

Látom parázs hangulat van :)

Szerintem lehet számadatokat és statisztikai adatokat beírni, de egy a lényeg:
Október 10., gyorsulási verseny a Hungaroringen.

SPd és Joe155 mehetne egy futamot...

Én is ott leszek a méregzsák kockámmal :)

alfino Creative Commons License 2000.09.20 0 0 58
SPd,

szerintem sem szabad a katalógusokban leírt száraz tényeket összekeverni az egy-egy adott autónál szerzett tapasztalat kivetítését az egész márka családra!

Ja, és nem is össze-vissza pörög! Az enyém csak föl meg le tud (Al-fané akár körbe-körbe is képes). :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!