Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Belabatyo Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3497
En imadom az expimet, sokat ujitottam mar en is rajta. A nejem imadja, a kislanyom szinten. Jo allapotban is van, stb, de siman eladnam, ha valaki adna erte annyit. Persze nem fog...
Stonerock Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3496
Én is úgy vettem észre, hogy a fórumosok nem nagyon hirdetik az Expiket. Egyedül Brown ingott meg egy kis időre :P
Azt felejtettem el korábban megkérdezni, hogy van valami teljesítmény visszaesés a gázüzemnél?

murkel neked nagyon nem jön össze a dolog a kereskedőkkel :)
murkel Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3495

Én tuti torkonfosom mostmár a legközelebbi kereskedőt.

Asszonynak kell Toyo Rav4 dízel.

Próbáltunk már párat, nem ismeretlen.

Elmegyek nepperhez, húdejó hűdeszép, klíma olyan hideg mint állat, nézem az elejét, mondom te ez meg volt ütve.

Ja hát igen, de az semmiség, de valóban, úgyis mondtam volna, csak hát.

Jó, menjünk vele.

A 2 literes turbós dízellel először úgy lefulladtam mint a szar, de éreztem, hogy nem én vagyok a béna fasz.

Bemelegedett, toltam neki a gázt 2-esben cammogásból. Elkezd szenvedve gyorsulni, aztán még 2000 alatt ránt egyet, mondom hűha. Az autó olyan szinten nem gyorsult, hogy elkezdtem röhögni a faszi arcába.

A szar 15 éves toyota szívódízel lealázta volna drag versenyen :)

Mondom neki, figyelj már, ez a kocsi marék szar. Gondolom halott a turbó, vagy ilyesmi.

Erre ő : ááá az nem lehet, a szervizes kollégák mindent átnéztek és mindent rendben találtak, különben sem versenyautó ez, ez így jó.

Megköszöntem és sok sikert kívántam az eladáshoz.

(Chevrolet Vác)

Ez a kis szösszenet a legutóbbi tapasztalatom a kerskedő urakkal, nem ide való, azért leírtam.

Na jó itt a linkje is ennek a tyúkólnak, nehogy valaki megvegye:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/toyota/rav_4/toyota_rav_4_rav4_4x4_d-4d-4115939

murkel Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3494

Kereskedőt etesd meg, hogy az neked kurvára kell, csak ilyet akarsz, vidd el próbakörre, tekerd meg, told ki a szemét, legalább lesz összehasonlítási alapod.

Magánszemélytől vegyél egyet 1 maki alatt, ne sajnáld, toljál bele még 1-et, lesz egy jó autód 2M-ből ha szerencséd van.

Váltóhibásat venni meg nem tragédia, legalább szénné lehet alkudni, megcsináltatod a váltót de csak megbízható, nem moparszaros helyen, és azzal nem lesz gondod újabb 200e km-ig.

Előzmény: Stonerock (3483)
murkel Creative Commons License 2010.09.23 0 0 3493

Mire gondolsz?

Én néha felgyújtanám a gecibe az egészet :)

Jól égne, hogy rohadjon meg.

Mindig van valami baszás, a leömlőm megint lukas, faszul állnak a kerekeim elöl, totál hulla a 2 első lengéscsillapító, várok az újakra.

+ mikor olyan kedve van, csöpög a hűtővíz inen-onnan, komolyan mintha nem is autó lenne, hanem egy köcsög kiskutya, akit ha nem simogatsz rendszeresen, menten odaszarik a szőnyegre.

Aztán ha épp jó az autó, akkor kúúúrvajó, ki se akarsz szállni belőle.

De mivel ez egy Fix Or Repair Daily kotladék fos, mindig basztatni kell :)

De nem adom el, mert baszott nagy bukó lenne már, mást meg mit vegyek helyette?

Dízeltől hányok, kisebb nem kell, nagyobb nem kell, gyengébb főleg nem kell, marad ez a foshalom, szépen rendbehozom.

És még idén megkapja a gázt.

A szerelem ugye vak, bassza meg.

Előzmény: Törölt nick (3489)
4.0V6 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3492

Mert itt annyi az eladó ?.

Amúgy az alap teoria itt is igaz, a jót nem adják el.

Előzmény: Törölt nick (3484)
geri 74 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3491
Tavaly toltam fel pár képet pótkeréktartó variácókról
Előzmény: murkel (3487)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3490
Felénk van egy nagyon ügyes "gázos", többször faggattam már, ha nagyon elszáll a benzin ára, mit ajánl, és a gáz-szett mellett emlegetett egy olyan kiegészítést, amit a szívócsonkba köt be, speciális olajat "csepegtet" be, ami egy plussz felső kenést ad, és talán egy fél literes tartály elég párezer kilométerre.
Volt már gázos autóm, semmi gond nem volt vele, ellenben néztem már eladó gázos Explorert, ami hajtókarcsapágyas volt, de lehet semmi köze nem volt a gázhoz.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3489
Ki kell ábrándítsalak Stonerock, az enyém már nem eladó! :o)
Mióta vettem a családnak egy Windstart, már nem kell eladnom, így megmarad az Exem, még a használtautón nem járt le, hátha élvezhetem a pillanatot mikor felhívnak, és elmondhatom hogy NEM eladó!
Egyébként egy Explorert vásárolni olyan mint a házasság, hogy mit vásároltál, akkor derül ki igazán, mikor már használod. De ha szereted, ragaszkodsz hozzá, akkor jó irányba változik.
Igaz Murkel? :o)))
Előzmény: Stonerock (3486)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3488
Mennyire igazad van!
Rick, célszerszámokat is be tudsz szerezni? ( lehúzó, leszedő... )
Előzmény: Törölt nick (3484)
murkel Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3487

Én is berakatom a gázt még az idén. Pótkerék megy a csomitartóba vagy a tetőre.

Évi 25-30ezernél azért nem mindegy, hogy 340 vagy 170 a nafta...

Stonerock Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3486
geri74 és Rick4, köszi a válaszokat!

Megmondom őszintén, hogy egyelőre nem nagyon mernék belevágni egy autó teljes felújításába, ezért ezt az opciót elvetném. A másik, hogy vegyek innen a fórumról egyet, van valakinek eladó? Három ajtós sajnos nem jó, bocsi Brown :)

A motornak nem lesz baja, ha folyton csak gázzal megy? Nem kell néha megjáratni egy kis benzinnel?

A linkelt expik közül szerintetek egyik sem ígéretes? (így képek alapján meg amit írnak róla)

Üdv,

Peti
geri 74 Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3485
Szerintem nem fog tizenötöt enni,számolj huszra,és nem ér meglepetés,bár én Pilisszentlászlón lakom,jövök megyek a hegyen 18-20,de gázból is pont ua.ugyhogy nem érdekel igazán 170 ft a gáz szentendrén most.Az is igaz hogy az alföldön a mamánálk még nem evett még nekem se 15 l nél többet,nagyon függ a lakhelytől,életmódtól stb.
A gázt kapcsolhatod is,de automata gyakorlatilag,tartály pótkerék alatt 70l,de elfér a 100l hengertartáy is alul,kicsit puruttya de megoldható,ha visszaolvasol találhatsz képeket,vagy a prohászka autógázra rákeresve megtalálhatod az egész beszerelést képpel dokumentálva
üdv
geri
Előzmény: Stonerock (3483)
Stonerock Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3483
Sziasztok!

Újra téma lett nálunk, hogy az expi 15l-es étvágya azért sok lenne, viszont a benzin/gáz dologról semmit nem tudok igazán. Ha lehet ebben szeretnék felvilágosítást kérni tőletek. Annyit tudok, hogy ~3 literrel fogyaszt többet, mint benzint, de a működését nem tudom. Be kell kapcsolni, hogy gázzal menjen vagy ez automata? A tartály gondolom a csomagtartóban van, mennyi helyet foglal el? Tudom, hogy a tartály méretétől is függ, de nagy átlagban kb mennyi hely maradna csomagoknak? Ha hülyék a kérdések akkor elnézést!

Szeretném még kikérni a véleményetek az alábbi autókról, hátha ismeritek is a tulajt:

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_automata-4094606

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_benzin_gaz-4087263

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_automata_4x4_osszkerekhajtas_-4155438

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_automata-3433549

http://www.hasznaltauto.hu/auto/ford/explorer/ford_explorer_automata-4123468

Az utolsóban én sokkalom a km-t.
Nem akarlak egyfolytában zaklatni titeket ilyenekkel, csak szeretném a lehető legminimálisabbra csökkenteni a mellényúlás esélyét. Ebben kérem a segítségetek. Előre is köszönöm mindenkinek!

Üdv,

Peti
murkel Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3482
Nekem a fejemben meg a hólyagomban szokott nagy nyomás lenni 8 sör után :)
Előzmény: Törölt nick (3481)
mojoska Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3480
Sziasztok! Október 2. találkozó! Nem elfelejteni!!!:-)

Ki jön?
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3479
Szerintem először mindenképp cseréljetek átlóban kerekeket, persze ha nem forgásirányos a gumi.
Múltkor egyik könyvben láttam, ott 10.000-enként ajánlotta ugyanezt.
4 hűtő az stimmel, mégpedig úgy, ahogy Bélabátyó leírta. (nem olyan bonyolult vasak ezek... :o)
Azért a sok hűtő, mert hobbiterepjáró ide vagy oda, ha kánikulában szüttyögsz órákig a grandkanyonban, akkor mindent hűteni kell ami melegszik.
Nekem egyik nyáron a pesti utálatos dugóban is megemelte a fordulatot a gép, pedig ahhoz már elég melegnek kell lenni.
4.0V6 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3478

Alul van a váltó olajnak egy kicsike kis hütője. Szerintem 3 van benne, bár még nem kerestem a 4.-et.

Gumi nem lehet, érzésre csapágyhangra tippelnék. Olyan segítségét várom akinek volt ilyen, kicserélt mindent majd legvégül kiderült, hogy egy apróság az egész. :-))

Előzmény: Belabatyo (3476)
4.0 SOHC Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3477

Sziasztok!

A kormánybúgást álló helyzetben, jobbra balra tekergetésnél elvileg az egyik nagynyomású szervócső rezonanciája okozza. Nekem is csinálja, az amerikai fórumok szerint anno valami visszahívási akció is volt ezügyben. Túl hosszú valamelyik cső és berezonál a nyomástól. Olyan ez, mint a kifehéredett Africana nugát. Az elváltozás a termék élvezeti értékét nem befolyásolja. :-D

Előzmény: murkel (3474)
Belabatyo Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3476
Az enyem ugyanezt csinalja, pontosabban duborog, csak 50-60 kozott! Fekek teljesen felujitva, cserelve, stb. Feltengelyek belso reszen talaltak minimalis, kezdodo kotyogast, de kb ennyi. Csapagyakra aszondtak semmi bajuk. En meg gumira gyanakszom, aztan elso diffi (van olyan benne??? :) ) vagy valto. Idegesito az biztos.
Jah 4 hutot talaltam az automban. 1 motor, ezt megismertem. 1 klima, ezt is. Aztan van egy kicsi, ami mintha a kormanyszervora lenne kotve es van egy masik kicsi, ami meg a valtora?
Ne basszatok le, vallalom, hogy nem ertek hozza. Szal alapbol mennyi huto van a szekerben? Es ha nem jol mondtam, akkor a 2 kicsi huto az mi lehet?
Előzmény: 4.0V6 (3473)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3475
Megszorult fékmunkahenger?
Egy biztos, minimum azt az oldalt szétszedném, megjáratnám, összeraknám.
murkel Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3474

Nekem a kúrmány is búgik néha, de azt csak parkolásnál hallom vagy álló helyzetben tekergetve :)

Ha minden hangot komolyan vennék, már a rácsoságyhoz lennék szíjazva.

Az enyém zörög, csörög, kattog, recseg-ropog, búg, csöpög, de legalább érces hangon röfög.

Meg nagy bánatomra az anyósülés azonnal leereszt, rossz benne már a lufi. Hihetetlen módon pont a vezetőülésben működik :)

4.0V6 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3473

Motorkód = motorszám ?

Ha igen akkor a váltó felől felül van. Pár évesen is már olvashatatlan, ráadásul spéci célszerszám (méteres kanyarbot végén tükör ) nélkül nem is látható. Majdnem mind ezért Af-es, vagy az lesz.

Szerintetek mitől búg elég zavaróan az elejében valami, olyan 60 körül de nagyon ? 80 nál alig hallható, 100 felett pedig semmi. Furmány az egészben, hogy ha picit balra tekerem akkor elhallgat. Csak balra. Kerékagycsapágyat ne mondjatok, mert akkor fordulatszám függvényében nő a hang.

Előzmény: murkel (3468)
murkel Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3472
Azt én tudom, nem sok automataguru van...
Előzmény: Törölt nick (3471)
Oti500 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3470
Ok köszi Sracok semmi kiserletezes
chevyfan Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3469
Üdv!

Csatlakozom a kollégához: csak Motorcraft Platinum gyertyát tegyél bele (tapasztalat)
Előzmény: Oti500 (3466)
murkel Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3468

Szia!

Honnan van az autó?

Mert ha usából hozták, ne keress motorkódot, mert nincs.

Ha európai, akkor meg köll lennie, de én olyat nem kerestem még :)

Gyertya nekem ngk vagy miszar van, teljesen jó, bővebbet nem tudok róla...

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3467
Szia!
Ha rám hallgatsz keresel, és ragaszkodsz a Motorcraft AGSF22PP Platinumhoz, több okból is.
Oti500 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3466

A volt tulaj akitöl van a kocsi azt mondta hogy van meg tetöcsomija meg vett gyertyat meg tanksapkat a ficko valami fönök Fehervari cegnel es amerikabol hozta de kerdeztem az autosboltba gözük sincs n1-tr55 1300ft vagy gyari. De a odaadja a gyari aron amiert itt lehet kapni.DE mi van ha nem jo?
murkel Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3465

Egy ilyen javításnak 200-300 a legalja.

Nekem más is volt még mellette.

Hogy felhőtlen legyen a boldogságom :)

Előzmény: Törölt nick (3464)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!