Túl vagyok a "dolgokon"...
Feltettem a CloneCD-t és megírtam vele azokat a bizonyos file-kat (*.sub, meg stb). Mi több már fel is telepítettem a progit, és minden oké!:)
Letúrtam a "régi" Nero-t is, és felnyomtam a "legfrissebb" Nero-t. Így már tudtam választani az írás, és a image file írása közt. Ugyanis Zolcsi ajánlására meg akartam változtatni az írás "helyét", de ott csak ezt a file-ba írást lehetett kiálasztani.... hogy miért azt nemtom.. De nem gond, lenyomtam aztán jöhetett az új, és így megy, ez a lényeg!!!:))
Bocs ha már irtátok,de a legutcsó 4 lapon nem láttam.Nekem az lenne a zizim, hogy a világon nemakarja megírni a 90-es CD-t az íróm.
Ha elkezdem az írást,mindig a lemezméret miatt agódik,és nemhajlandó felismerni a CD-Rnek a valós méret.(LG40x12x40) Prog.:Nero6
A haveromnak se sikerült,én most probálkoztam vele előszőr mert elegendőek voltak a kisebb CD-k is. Légyszi ha tudtok valami tippet adni,hogy mit vagy hogy kellene jobban csinálnom irjatok! S.O.S.
Néróval írok CD Extra formátummal, de 3 könyvtárat maga csinál, ami nagyon zavaró. Nem mixed mode cd-t akarok írni, fontos, hogy az audio trackek legyenek az elsők. Milyen beállításokkal/programmal írjak?
Van egy jó kis régi TEAC íróm, mely bizonyos fajta CD-ket megbízhatóan hiba nélkül ír, másokat pedig garantáltan elhibáz, vagy nem ír:
calibration data error, vagy fejlécezési hibaüzenetekkel áll le.
Ez vajon hardveres, vagy szoftveres probléma?
általában nero 5.5.5.0-val, vagy clonecd mittoménmilyenverzióval írok.
Vegyek csak egyfajta cd-t mindig, vagy: cseréljek/frissítsek szoftvert, vagy: cseréljek írót?
Bocs, ha már volt a kérdés, remélem, hogy még nem.
Pár filmet akartam átírni, de hirtelen vissza kellett adnom a cd-ket, és így áthúztam a tartalmukat a vinyóra.
Amikor a vinyóról cd-re akartam utólag írni, akkor közölte a Néró, hogy nem fér el a cd-re, tegyek be nagyobbat.
Ezek után engedélyeztem a túlírást, először 85, majd 95, majd 100 (!) percre, de akkor is közölte, hogy túl kevés a hely hozzá a cd-n, tegyek be nagyobbat.
Miért kicsi hozzás a cd, ha egyszer elfért egy ugyanakkora cd-n, és ha engedélyezem a túlírást, akkor miért nem hajlandó legalább elkezeni ráírogatni?
"de most gépet cseréltem, és ebben egy új író van, de a régi progit raktam fel írásra, mert ezzel eddig semmi gondom nem volt.)
Szóval kell nekem hozzá egy másik progi."
Mint írtam visszább szedjél le egy újabb nerot mert az újabb és újabb verziókat nem véletlenül adják ki.
8355:
"és nem akar írni:(( "
Megódás -> Álliccsad át Image Recorder(Képfelíró eszköz)-ről a fizikai íródra a kimenetet (Recorder->Choose recorder), és mingyá' tucc vésni... :o)
8356:
"Szóval kell nekem hozzá egy másik progi."
A CloneCD-t javaslom; első körben egyszerűbb, mint az Alcohol. Shareware, de gondolom kitalálsz vmilyen megódást a vásárlásra... ;o)
"Ha jól olvasom akkor azt mondod, hogy írjam csak ki magában a progit, mert lehet, hogy nem fog menni, ha melléerőltetek valamit?"
Rájt.
8357:
"Eddig úgy tudtam, hogy a -sub- az valami felirat file..."
Jól tudtad. De egyben a CloneCD cédé-alcsatornákat pontosan leíró fájljának a kiterjesztése is.
"De úgy látszik, hogy van még mit tanulnom...:( "
Asszem emiatt nem kell búslakodnod, hiszen sokan(mindannyian?!) így vagyunk ezzel.... :o)
Hááát az az igazság, hogy kb 1 éve olvasgatom a topicot (azóta van CD íróm, de most gépet cseréltem, és ebben egy új író van, de a régi progit raktam fel írásra, mert ezzel eddig semmi gondom nem volt.)
De amit most írtál ahhoz nekem nagyon elő kell vennem a saját ENIGMA-mat:)
Szóval le kell fordítanom Erzsébeti-nyelvre, mert kicsit alig értem, hogy mit is írtál:)
Szóval kell nekem hozzá egy másik progi. Ok leszedem valahonnan, ez nem gond, és meg is tanulhatom:(( a fenébe ezzel a PC-vel, minden évben lehet majdnem kezdeni előről:((
Ha jól olvasom akkor azt mondod, hogy írjam csak ki magában a progit, mert lehet, hogy nem fog menni, ha melléerőltetek valamit?
Egyébként köszi a segítséget. Én vagyok a fafej...:)
Audio CD-t szeretnék írni, de az istennek sem megy:((
MP3-as file-okból.
Az előbb említett nero-val szeretném. Szépen beállítgatok mindent, de amikor arra kerül a sor, hogy írás akkor csak egy file-ba akarja menteni
*.nrg névvel:( az istennek sem tudom rávenni, hogy írjon, és ne mentsen:(( Ha az elmentett *.nrg
file-ból akarom megírni akkor is csak a mentést ajánlja fel, és nem akar írni:((
Az imidzsbuherálást kihagytam: akkor, és csak akkor érdemes buherálni, ha: nem DVD-imidzsről van szó, és iso a kiterjesztése (tehát bizti nincs benne másolásvédelem).
MagicIso, UltraISO, WinISO, Isobuster a 4 legismertebb és leghasználtabb proggi ezügyben.
A Nero éppenhogy nem tunnya kezelni... A CloneCD természetszerúleg igen (mivel az "ő" imidzsformátuma). És az Alcohol 120% is offkorsz.
Ha a winyódról akarod futtatni, akkor a D-Tools-al kapcsolatban nicko-nak tökéletesen igaza van.
"Persze a CD-re szeretnék mást is felírni.."
Kérdem: miért is ???! Ha rám hallgacc, akkor békén hagyod szegény imidzset, és 'rápazarolsz' 1-1 cödöt.
Mer' lehet, hogy így drágább, de nem 'veszíted el' a (valószínű) másolásvédelmet (ami be van 'építve' az imidzsbe), és így netán működni is fog szegény progi/film/akármi. Meg offkorsz akkor, ha nem a Daemon-ba bemauntova próbálod meg (az egyébként általam kedvelt és tisztelt) szerencsétlen Nero cödökopijával kiírni /ui. a komolyabb másolásvédelmek bármelyikétől hátast dob szegíny...;o) /
egy daemontools progi jól jönne neked ami létrehoz 4 db virtuális meghajtót. Így azzal is betudod tölteni és mielött kiírnád lemezre megtudhatod hogy érdemes-e.
Nerodat nem ártana frissebb verzióra cserélni. Olvass visszább melyikre.
Lelöltöttem egy (két...sok..) file-t, a netről, és van olyan ami *.img,+ *.sub,+ *.ccd kiterjesztésű. Úgy tudom, hogy ez egy imige file amit a cd író prg-k tudnak kezelni. A kérdésem az lenne, hogy ezzel mit kell csinálni ahhoz, hogy akár egy sima winyón is használható legyen, vagy kitudjam írni CD-re. Persze a CD-re szeretnék mást is felírni, ami nem ezen könyvtár része, hogyan tegyem? Mi a módja?
Az író soft: NERO 5.5.9.9 hu.
Igen, asszem, még én hoztam fel egyszer korábban. Akkor is az mp3directcut nevű progit ajánlottátok, teljesen korrekt, meg voltam vele nagyon elégedve.
Eleve kár volt venni ezt a cd formátumot de ha van még olyan amit nem írtál meg akkor próbáld ki a Padus DiscJugger progit. Nem vesztesz vele semmit ezekután.
Mikor a Nero még csak a 5.5.7x sorozatnál járt asszem akkor csak a padus tudta megírni ezt a méretű lemezt.
Sziasztok!
Letöltöttem egy CD anyagát a netről,ki szeretném írni csak az a gond,hogy az egész zenei anyag 1db mp3-mas file.Milyen progival lehetne szétdarabolni?
Miért írsz te ennyi 800MB-os CD-t? Én ha lehet, kerülöm a használatát, mert nem szabványos, tehát nincs rá garancia, hogy amit felírok, azt máshol is vissza tudom olvasni.
Ráfáztam, azt hiszem:(
Vettem 10 DB GALAXY 90 PERCES (800 MB) ÍRHATÓ CD-R LEMEZ-t.
A márka 700 MB-s fajájával eddig semmi gondom sem volt, mot azonban sorra rontja el az összeset. (eddig egy lemez írása sem sikerűlt.)
Valami probléma lehet a lemezzel a lezárás részénél. Annyira nem értek hozzá, de az írást teszt, ha OK akkor írás és ellenőrzéssel készítem.
-teszt OK
-írás (látszólag OK)
-teszt a legvégén hiba (invalid block address)
Eddig minden más 800-s lemezzel sikerűlt az írás, csakhogy most nem kaptam csak ezt a GALAXY-t.
Találkozott már valaki hasonló problémával? Mit lehet tenni ilyenkor, ha az nyersanyag szar akkor belekell törődni a kidobott pénzbe, vagy lehet valahol reklamálni?