Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Csatlakoznék a panaszosokhoz. Esküvőnk Berkenyén a Szent Anna fogadóban volt. Az elszámolás inkorrekt, a kalkulált összegnél kb 200 000 Ft-tal több. Italok kiszolgálásnál nem tartották magukat a megbeszéléshez, olyan tételeket is leszámláztak, ami nem volt. (pl másnapi reggeli). Hajnali fél 3kor a pincérlányok gyakorlatilag a (buli közben) szó szerint kisöpörtek minket az étteremből, miután az asztalokat letakarították.
A végösszeg borsos volt, a vezető arrogáns és becstelen, s nemhogy számlát, de átvételi elismervényt se adtak!
Nekem a legjobb barátnőm fog férjhez menni nemsokára, és szeretnék neki leánybúcsút szervezni. Meg az esküvőre is mindenféle ötleteket gyűjtök, hogy hogyan lehetne még emlékezetesebbé tenni nekik azt a napot. Ilyenekre gondolok, hogy pénz söprés meg ilyesmi.. Voltam már néhány esküvőn, és nagyon jópofa dolgokat láttam, de leánybúcsút csak a filmekből ismerem.. Szervezett már ilyet valaki?
En ezert talaltam ki, hogy veszek egyszerhasznalatos fenykepezogepeket, es kiteszek egyet-egyet (kettot-kettot) az asztalokra. Igy legalabb lehet okorkodni a gepekkel es igazan jo spontan fotok szoktak lenni. Igaz, ez angol szokas, es eleg hosszasan probaltam magyarazni anyanak is meg anyosnak is (sikertelenul). Anya allitotta hogy a vendegek elraknak csak ('jo lesz ez meg') anyos meg kijelentette hogy a mai digitalis vilagban mar senki nem nyul hozza egy sima felhuzos gephez.
En meg ugy gondolom, hogy fun, es amit megsporolunk penzt a gyartott meghivokon, abbol nyugodtan telik 12 db eldobhatos fenykepezore. A vofely (vagy cm) meg azert van ott hogy a nasznepet okitsa.
Nem is beszelve a rokonokrol akikrol TUDOM hogy nincsen fenykepezojuk. Es a tobbi...
Az az igazság, hogy az esküvői tortáig (általában) mindenki tartja magát berúgásügyileg, ez cca. 11.00 körül megvan, utána viszont ereszdelahajam. És szerintem az ifjú párnak sem annyira kellemes látni utólag fotón a család - barátok teljesen szétcsúszott ábrázatát :D. Akkor ugye abban a felfokozott állapotban amúgy nem tűnne fel, de utólag, amikor megkapod :)
Két hete voltam egy esküvőn, és a baráti társaságban közöltem, hogy aki éjfél után engem lefotóz, annak meg fogom enni a memóriakártyáját :). De azért bevallom őszintén, egyáltalán nem szeretem, ha engem fotóznak vagy videóznak, kivétel, ha kedvenc énekesem vagy színészem mellett pózolhatok.
A masnira a Röltexet javaslom, sokkal kedvezőbb áron adják a szaténmasnit méterben, mint a kreatív boltok (ugyanazt a színű, minőségű és vastagságú masnit).
A masni visszaköszönhet akár majd az ültetőkártyán, akár a menükártyán, akár a torta aljára rá lehet kötözni, akár a köszönőajándékra ilyet masnizni, és akkor egy szép motívum vonul végig az egészen.
Volt szerencsém nekem is ilyen esküvőn részt venni.
Tényleg nem jó, de egyes vidékeken ez a hagyomány és ezt tiszteletben kell tartani.
Szegény ifjúpárt sajnáltam, akik 2 óránként mentek egyik helyről a másikra. A templmba menet is vicces volt. A két násznép külön vonult a templomhoz, ott együtt leültek, és utána szétváltak. :)
A fotósnak szerintem már a lakodalomban nincs sok dolga. Le lehet fényképezni a tortát, meg az ifjú asszonyt. De a bulizos képekre szerintem nem szokott nagy igény lenni. Esetleg ha van valami extra produkció.:))) (de ez megint egyéni vélemény:::)))
(ugyanis arra gondoltam hogy a kartya oldalara lehetne tenni szalagbol masnit. Olyan szinut ami az eskuvovel harmonizal... vagy valami minifatyol meg minivolegenycipo, ilyenek.
Supersonica miert kapsz iszonyt a videosoktol (es ejfel utan a fotosoktol)?
Volt olyan, hogy külön kérték, hogy reggelig 'kell' fotózni. Ráadásul 2 színhelyes lagziban, azaz külön lagzi a fiús és lányos háznál. Ahol én voltam onnan este 10-kor eltűnt az ifjú pár és csak hajnal 3-kor jöttek vissza... Remélem senki nem csinál ilyen két színhelyes akciót.
"Szerintem is vicces az a fotós aki éjfél után próbálja násznépet fotózni:)))"
Általában hajnali 1-ig szokott a fotós és a videós is jelen lenni, amikor a torta, menyasszonytánc és menyecsketánc is lefutott. De volt olyan kérés is, hogy tovább maradjak (02-03-ig).
Alapvetően egy tételes árat kell kérni, hogy mi mennyibe kerül. Adjon külön árat a ceremóniára, a virágokra, az éttermekre, a fotósra, a videósra, az autóra, a sütikre.
Valószínű azért nem tette ezt elsőre meg, mert nagyon sok menyasszony van, aki elküldi 100 helyre a lekérést, aztán nem szól vissza, hogy bocs, köszi, másik helyet / esküvőszervezőt / időpontot választottunk.
A legdurvább esetem az volt, amikor egy esküvőre ÖT esküvőszervező és a pár saját maga is bejelentkezett, ugyanarra a dátumra. Amíg kiderült, hogy mindenkit hülyítenek...
Szóval kedves ajánlatkérő házasulandó fórumozók, ha már kértek valakitől ajánlatot, akkor utána illik lemondani.
Árakhoz: Én ismerek fotóst, aki 50 ezerért csinálja meg azt, amit egy másik 120 ezerért. És nem biztos, hogy a drágább jobb.
Neked kell megadni, hogy mit szeretnél, mi legyen benne. Én speciel a videósoktól szoktam iszonyt kapni, éjfél után a fotóstól is.
A 100 ezres zenekarok általában a szánalmas kategória, inkább a 200 környékén van olyan, amelyik már normálisan szólal meg. Egy DJ ugyanezt (eredetiben, némi fénytechnikával, hangtechnikával) már 80 környékén kihozza. És akkor garantáltan olyan lesz, mint az eredeti :)
Ja, és ne higgyétek, hogy az 1 férfi, 1 nő, szintis felállás jó, hatvanért. Mert nem jó. Vagy csak én futottam bele nagyon sok borzalmasba 10 év alatt. De végülis, sok héliummal és alkohollal elmegy...
igen, pontosan erre gondoltam. Videó nekünk sem volt fontos, viszont normális fotókat szeretnénk, ezért ez nálunk elég magas összeg. A meghívókat mi is elmentünk nézegetni egy pár helyre, de a végén úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk mi. Azért így is összeségében 15-20 körülre jött ki. (amit választottunk papírt 200 HUF volt::) Csináltunk 3-4 minta darabot (mi a szalagokkal bohockodtunk) és utána döntöttünk. Izgalmas volt, mert ke 4 féle meghívót kellett készítenünk (magyar teljes, magyar szertartásos, német és ukrán nyelvüt). Aztán bonyolodott a dolog, mert azt írtuk a szövegbe, hogy "Szeretettle meghyvjuk Önt és Kedves családját" és volt olyan vendég, akinek nem szeretnénk látni az új családját.:))))
ez nem konkret ajanlat volt, hanem csak egy hozzavetoleges peldat irt a szervezo egy dunantuli eskuvo szervezesehez.
Tudom hogy az eskuvok aranak nincs mi gatat szabjon, de majd en fogok. Pl videoshoz sem ragaszkodunk, meg a meghivokra is kivancsi vagyok hogy milyen opciok vannak. Mar talaltam olyan papirt amire szepen ki tudnam nyomtatni, csak egy dolog hogy hogy nez ki a fejemben, meg hogy nezne ki elottem az asztalon.
Zeneszre tudom hogy viszonylag kell kolteni, na meg a fotosra is (erre faksznis vagyok), de meg kb ket honap es eldol hogy hogy is alakulnak a dolgok.
Mindenesetre ha ugy alakulnak ahogy szeretnenk, akkor holgyeim pont egy ev es ESKUVO! :) 2009 08 08
Persze nem kevés, és én is sokalom, de annyira nem elrugaszkodott az ár.
Nem szoktak részletes költségvetést adni az esküvő szervezők? Gondolok ilyenre, hogy a fotó, videó több százezerrel is megtudja dobni a költségvetést, és esetleg ebből lehet faragni? (olcsóbb szolgáltatót keresni??) Pl. A fotósunk akit választottunk, videóra adott egy elég csúnya összeget, és mi akkor azt mondtuk, hogy annyit nem ér meg nekünk.
Csak ha az ember elkezd számolni akkor a következő költségek vetődhetnek fel:
étterem: 800-1M (plusz még a torta: kb. 50, sütik, rövidek)
Zenekar: 100-200
Virág+dekor: 100-200
Fotó+videó: 100-300
Ruha költségek: 100-200
meghívó, ültetőkártya, stb: 20-60
vőfély: 20-80
Persze ezek abszolut változhatnak és egyéni izléstől függ. Lehet, hogy nem is gondoltam mindenre, vagy alá-fölé becsültem, de nekünk ehhez hasonló árak jöttek ki. :))))
azt hiszem amikor eloszor irtam errol akkor nem jol irtam dolgokat, ime itt a pontos idezet:
a szervezésünkben egy 80 fős esküvő-lakodalom, ennek a költségvetése 1.700.000,- Ft körül mozog. Ebben nincs limuzin, tűzijáték, és egyéb költségnövelő tényező. Benne van a ceremónia (kihelyezett polgári szertartás) vőfély, 4 tagú zenekar, székszoknyás dekoráció, virág, vacsora, sütemény, és ebbe belefér az italfogyasztás is, esküvőszervező, stb.
Ennyit tudok, tobbet nem. 80 fore akkor is sokallom, foleg hogy ez a ceg ugy dolgozik hogy minden szolgaltato utan en vagyok koteles fizetni 10% kozvetitesi dijat.
Tőlünk 100.000,- Ft előleget(!) kért az étterem januárban augusztusra. Természetesen levonták a végösszegből, mint azt szokták. :)
Hölgyek-urak, nekem akkora élmény volt az esküvőnk, hogy bármikor újra csinálnám! Hatalmas buli volt, a család még mindig a pozitív értelmeben vett sokk alatt van... :-)))))
sztm a foglaló nem sok, nekünk a megrendelt kaja, pis felét (350 ezer Ft) kellett előre kifizetnünk!szóval még jó, h nem gondoltuk közben meg magunkat :))
A foglaló ugye azért is van, ha Te meggondolod magad, akkor neki anyagi kára ne származzon abból, hogy tartotta fél évig a helyet, és mégse oda mentél.
Én kéccáért foglalóztatok :), azaz 200.000,- Ft-ot kell lerakni minimum, ha egy évvel előtte akarja tutira azt a helyszínt, akkor is, ha egy hónappal előtte, akkor is.
Jaj, el is felejtettem írni,hogy kaptam egy étteremtől választ arra,hogy kb. mennyiért vállalnak lagzit. Egy hagyományos ételsor: húsleves, pökölt galuskával, saláta, vegyes sültes tál, saláta kb.3900Ft-tól indul és az ételektől függően ez fölfelé változik.Természetesen a fogások egyszerűsítésével lefelé is lehetséges változtatni. A teremfoglalás foglaló fizetésével történik (50 ezer Ft), mely összeget természetesen a végösszegbe beszámítanak. Ez nem túl sok? Félek,hogy ha most ilyen árak vannak, mi lesz jövőre? :(
Nálunk 100 fős lagzi volt, és igaz, fotós külön nem volt (keresztapám fotós), meg vőfély, de tokostul-vonóstul, ruhával, dekorációval olyan 1-1.1 volt. Igaz, mi spóroltunk amin lehetett, pl. a dekorációt megvettük mi, és az étteremben voltak olyan kedvesek felrakni, így kb. 20 ezer volt, nem 100 ezer, mintha egy dekoratőrt bíztunk volna meg ezzel, a meghívót mi csináltuk, és nagyon szép lett, stb.
A kaján nem spóroltunk, volt lees, 3 féle főétel, aprósüti, gyümölcs, éjfélkor 2 féle kaja...
Azért ehhez az árhoz tudni kellene, hogymi fogaltatik bele. Mert ha étterem, diszítés, csokrok, zenekar, fotós, videós, italok, torták, meghívók benne vannak, akkor nem annyira elrugaszkodott. Egy 100 fős lagzi mindennel együtt kb. 2M-ból jön ki.
köszi a tippeket. végre megvan a helyszín (jobb később, mint soha, bár még van 4 hét meg 2 nap:)), és nagyon bízom benne, hogy az idő is jó lesz, hogy szabadtéren tarthassuk az esküvőt. még egy kérdésem lenne: nem tudtok esetleg veszprém vonzáskörzetében olyan céget vagy magánembert, aki amerikati autót ad bérbe? neten keresgélve általában csak budapestit vagy pest megyeit találtunk, és onann meg baromi sok lenne a kilométer-díj. köszi: orsi
most mar azt hiszem kicsit pihenek itt a forumon mert minden masodik hozzaszolas az enyem. Ugy nez ki mintha en tartottam volna fogadoorat. Ugyhogy megyek menyasszonykaim!!!
Sziasztok, abszolút friss menyasszonyként olvasgatom a fórumot (2 napja léptem be a klubba) :o) jövő nyári esküvőt szeretnénk, úgyhogy még kényelmesen szerveződünk, de innen figyelemmel kisérem a fórumot, igyekeztem vissza is olvasni, sok boldogságot a most házasulandóknak!
Szerencsere ezt a 'kulfoldi' dolgot a jelenlegi munkahelyemen nem erzem, de sokszor mas helyen igen. En is au-pairkent kezdtem, es pont ez cseszi a csoret soknak hogy ok bezzeg mit ossze tanultak az egyetemen es mosogatasra kenyszerulnek (igy van, nem viccelek!) nem ertik hogy ok akkor most ezert tanultak ennyit? Aztan ha kiderul hogy en mosogatas es egyetem nelkul is jobb szintre vittem, akkor meg aztan jon a 'neked konnyu' kezdetu duma. Tenyleg konnyu, foleg ugy hogy senki sem segitett, es amikor a 'panaszkodo, sanyaru sorsuak' mentek haza a masodik (!) nyari holidayre, akkor en maradtam hogy megmutassam, hogy hello, itt vagyok, megbizhato, nem hagylak a szarban a nyaralasi szezonban.
Anyway. Most nezegetem a meghivok arait. Sehol sem latok olyat ami tetszik. Minden tuldekoralt, tul pompazott, postara nem adhato darab. Raadasul nem egyertelmu hogy az arban mi van benne. grrrr