:)))))) ÚÚÚGYÁM!!! :) Én is a múltkor a havernál voltam és az Incredible-el kenegettük a fülcimpáinkat. Kihetetlen hogy kb. 8000-szer hallottam már és még mindig bekábulok mikor Joey úr beletúr a B3-ba! Ami szerintem nem digi B3, mint ahogy 1 TheTube írta. Jajjjj nekünk jul. 20-án!!!! :)))
Amúgy a demókat halgattátok már? (lejjebb)
Sajnos, legnagyobb bánatomra, nem tudok elmenni Kkmétre holnap, mert teljesen elfoglalt vagyok, pedig holnapra terveztem. Sőt azt se tudom mikor tudnék legközelebb eljutni. Max hétvégén, de akkor meg gondolom nem vagy nyitva. na mindegy, majd szólok ha van újság.
Ma egesz nap szinte Joey De Francesco szolt nalam....de jooooooo vót!!!:-)
Alig varom hogy eloben hallhassam! Nagyon Hammond-osan jatszik a kiscsavo!:-) A jobbkeze meg golyoszoroval vetekszik, eletveszelyes....
dobtam 1 emilt, plvasd el gyorsan! a fiad aztán nagggyon nyomja tehtube (thetube) kollégánál, aranyos! mondom én hogy ő a jövő Hammond nemzedékébe fog tartozni! :)
most hallgattam a Hammond XB3 demóját oly módon, hogy laci volt vele zargatva, majd az bemikizve fölvéve... így egész elviselhetőnek tűnik. lásd: http://www.eskildsen.dk/Upload/HtmlArticles/Article1460/index.htm
a lap alja felé van 4 demo link oda kattincsatok! :)
Hi Fiúk! Itt egy szuper-ajánlat Korg CX-3-ra (az új verzió), meg egy 760-as Lesliere.
BIETE: TOP-OFFER !!! CX3 Korg Orgel, supersound, optisch +technisch 100 pro, wenige Spielstd., mit case 1o5o,--€ (NP:2200,--€), + original Hammond Leslie 760 Modell, generalüberholt, gepflegt 500,--€; im bundle ein Ohrenschmaus! Tel.: 0961/5775 fpawlick@t-online.de Fritz Pawlick aus D-92637 Weiden am 21.6.2005 um 06:13
Urak! Hammond rajongok!
Lesz egy elado amerikai eredeti kis Leslie-m! Occsó pinzé! 40e ft!
M16 tipusu, egyrotoros, vastag amcsi kabellel! Passziv, tehet nincsen hozza erosito, de konnyu hajtani, es szep, ordas Steppenwolf-os hangja van! Jensen eredeti hangszoroval!
erdeklodni:70/512 2889 szamon
En ma olyan valosagos voltam, hogy szegyen nem szegyen, de orgonalasom kozepette ,extazisban lecsurgattam magamat a nyalammal....szep lehettem, videora kellett volna venni!:-) Libabor volt eddig a mervado, de most tudom hogy jol szol a szerszam.....ilyet....en is meglepodtem:-)
Lehet persze csak nagyon koncentraltam a 2 agyfeltekemmel a 3 manualra, es ez mar csak igy sult el..:-)))) Mindenesetre ezt Kozso biztos hogy nem eli at egesz eleteben....sajnalom is Őt ezert:-)
Nem olvastam, hogy blues-os orgonas lemezeket keresel! Sorry:-)
Tele vagyok olyannal, gyere el Kecskemetre es halomszamra valogathatsz szereny boltomban www.victoraudio.hu ! Nekem is ezek a kedvenceim!
Most plk Jimmy McGriff-em van 2 cd elado a boltban...nagyon vadul keni a Hammond-ot, es blues-okat jatszik rajta, de van meg Ron Levy, Bruce Katz, Larry Goldings,Barbara Dennerlein ami elado!
Status Quo-babn en meg nem hallottam Hammond-ot kiemelkedoen, lehet persze azert is mert nem nagyon hallgatok olyat...akkor inkabb mar Purple, Uriah Heep...de az igazi Hammond B3 sound-ot a Blues Jazz felveteleken hallod, es ott is foleg a regi 30-40eves lemezeken:-) Nincs mese jobb volt akkor minden szinte..:-)
Hát lebuktunk! Azt a fórumot keresd, ahol azon filózunk hogy melyik cipőfűző passzol jobban a szemünxínéhez. De előfordul nyáron hogy néha az ember feltápászkodik a monitor mögül és a valóságba helyezi át magát 8^)
A csáldintájm regisztrációja (persze a standard stúdiófelvételen) 16' 8' 4' + perkából a 4'-as és sok víz.
Scanner csak a sikítások erősödésével jelentkezik, de ott nagyon szépen.
A lényeg, a chorus/vibrátó 3 fokozatainál a hangnak élesebbnek, kicsit hangosabbnak és nagyon picit torzabbnak kell lenni. Ezenkívül a legfölső 20-25 hangra már nem hat az amplitúdó és frekimoduláció, de ahogy mélyül a hang, egyre erősebb egy bizonyos szintig. Szép feladat lesz így megkonstruálni. Sok újabb Hammondban is van sannervibrátó, de ott sajnos fülre nem hallható. H100, T100, nem élesedik, keményedik a sound.
ismét OFF, vermonás témában ígérem utólsó hozzászólásom következik.
Hétvégén megjavítottam a hangszert és mostmár szól a 8'-as regiszter is. Komolyan mondom jó hangja van. A 808000000 2nd pecussion-al (vermonán full, full,0,0,0,0 perc: 4' full) a child in time borzolja a hátamat. Kíváncsi leszek a szkeneres vibrátóval milyen hangja lesz.
A múltkori link amit becsatoltam, az Alberto Morsico videohoz (wishy.wmv) hasonló hammondos zenét keresek. Vagy valami blues-osabb vonulatot. Tudtok ajánlani valamit?
Ami nagyon tetszik B.B.King mellet Toney James (vagy Joe Sample) orgonajátéka. Vagy Lary Logan az Earl Thomas Band-ből a 2004 juliusi Monteux-i jazz fesztiválon.
A Petőfi rádió műsortárából letölthető RAM-ban. Volt a műsorban még Status Quo is ha valakit érdekel. Szerintem nagyon jó. Az adás 2005.május3.kedd 23.15-től volt.
Apropó, tudja valaki hogy ki hammondozott a budapesti B.B.King koncerten amit a TV is leadott?
Nevrokon is vagy!?:-))
Hallanai kell egy iagazi Hammond hangjat eloben....lemezrol is jo, de az olyan mintha a lekvaros uveget csak kivulrol nyalogatna az ember..:-)
Gyere batran....maradhatsz is, plane ha meg vasarolsz is netan Hammond-os zeneket..:-)
Hát...ha abban nem is egyezünk, hogy én nem értek hozzá (talán a 18 éves koromból adódik), 2 dologban azért lehet: Viktor vagyok és imádom a Hammondot:-) A jövő héten nem érek rá, viszont az azutáni kedden, 28.-án lehet, hogy felmennék, ha nem gond, úgy nyitás körül, de lehet hogy nem tudsz elküldeni zárásig:) Majd még írok addig úgyis. Előre is hálás köszönet. Üdv
itt találtok némi demót egy újfajta szoftveres Hammond klónról, kíváncsi vagyok kinek hogy teccik (engem nem vágott földhöz, de úgy szódával elmegy hogy több minden van egy dobozban)
Abban a szerencses helyzetben vagyunk Tehtube kollegaval, hogy Neki is a Munkahelyen van mellette egesz nap a Hangszer, es igy aztan gyakran lehet kozelebe talalmi minket!:-)
Nyugodtan gyere barmikor amikor Kecskemeten jarsz, es amugy 11-18-ig a boltban vagyok minden hetkoznep a Victor Audio Kecskemet, Vörösmarty u,6 szam alatt! Ez a nagy postaval szemben levo utca! Csak csorrenj meg, es akkar ki is nyithatom a boltot, mindig szivesen veszem, ha egy Hammond imado, es erto jon kiprobalni!
70/512 2889, vagy 76/417 672 bolti szamon elerhetsz!
Hogy miket is lehet kipróbálni, már fényképen mutattam, de felteszem ismét.
A Viktor boltja:
Itt meg a saját műtermem:
Két db A100 és egy A102, + Leslie710, 351, 2101, LA2700, Turbo2000
(van amelyik eladó is)
Már csak ismétlem, az A100-ak, B3, C3 Hammond típusok teljesen egy tőről fakadnak, csak a faszekrény formáját jelenti az eltérő megnevezés. ABC-k.
Az A100-akban az a jó, hogy nem olyan mély, mert az előerősítőt nem a hanggenerátor után helyezték el a polcon, hanem fejjel lefelé a polc alsó síkjára, a hanggenerátor alá tették. Így befér egy normális 90-es ajtón is éppen, ahová a C3 bajosan. és könnyebb is, mert az 5 cm vastag fa oldalból kevesebb kellett, hiába van meg a beépített hangrendszere is.
Látványnak szívet melengető, hangra kiver a víz, nagyon kézre áll, de a legjob mögéülve hozzáérve úgy egyszerre minden érzéxervet bombázni.
Ahogy Náitszirk mondta Victoraudiónál is mindig, Kecskeméten, de nálam Budán is úgyszintén. Üdv, Zsolt
Valóban? Itt ájulok el mindjárt:) Tehát akkor Laurens mester,elnézhetnék arrafelé valamikor a nagyonközeljövőben? Ha igen, milyen időpontban, és Kkméten pontosan hol találom ezt a boltot? Örök hálám üldözzön előre is mindenkit!
Ha Szegedről jössz, a legolcsóbb és legcélszerűbb Laurens szaktárshoz beugrani a Victoraudio nevű bakelit, cd és dvd üzletébe Kecskeméten. Ott olyan Hammondot próbálhatsz ki, hogy a fal adja a másikat :-)
Ha Pesten jársz, akkor Techtube-hoz érdemes benézned. Hogy ott mit láthatsz és hallhatsz, jobb meg sem írnom. Addig nem álmodtam Hammonddal, amíg nem próbáltam e két jeles ember gyönyörűségeit.
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan helyet ahol ki lehet próbálni Hammond orgonát? Megfogadtam, hogy úgy nem halok meg, hogy nem játszottam Hammondon. Mielőbb be szeretném váltani ezen ígéretem. Már volt hogy erről is álmodtam, annyira gyötör a kíváncsiság. Tehát muszáj kipróbálnom. Szegeden (ugyanis) semmi nyilvánosabb helyen (a 2 hangszerbolt közül egyikben sem) nem árulnak. Ok, a Korg Pa1x-et próbálgatom, de a számítógépes káosz, meg a digitális hang nem tudja azt nyújtani amit egy Hammond. Vállalom Budapestet is. Szal SEGÍTSÉÉG!!!
ÜDV
Van egy Hammond kiegészítés. Nihon-Hammond (=Roland) Auto-Vari 64 dobgép. 1976.
A legtöbb Hammondban van a hangerőszabályzó aludobozkáján egy rca aljzat. Rá van írva hogy phono. Ez egy bemenet. Rádugva a dobgépet, vastag, erős hangja van a csöves hangrendszeren. Szól mint az állat. Sz'al egész jó dolog :-). Láttam olcsó ilyet Vermonában is. Néha jól jön, csak javasolhatom, legalább metronóm se kell.